Prihlásiť sa

Prihlásenie pre registrovaných

Zabudli ste heslo? Reset hesla.

Konkurzy a reštrukturalizácie z Obchodného vestníka - Konanie č. 384969

Niklová huta, š.p. - v likvidácii

Druh
Uznesenie
Hlavička

Okresný súd Trnava v právnej veci navrhovateľa: JUDr. Jána Hutníka, Turčianska 1, Bratislava, likvidátor Niklová huta, štátny podnik v likvidácii, Sereď, zapísaný v Obchodnom registri Okresného súdu Trnava, oddiel: Pš, vl. č. 85/T, o vyhlásenie konkurzu na majetok dlžníka: Niklová huta, štátny podnik v likvidácii, Sereď, zapísaný v Obchodnom registri Okresného súdu Trnava, oddiel: Pš, vl. č. 85/T, takto

Rozhodnutie

Súd v y z ý v a navrhovateľa, aby v lehote 10 dní od doručenia tohto uznesenia odstránil vady svojho podania doručeného súdu dňa 19.04.2013, a to tak, že

§ doloží zoznam majetku, zoznam záväzkov a zmluvný prehľad,

§ zároveň doloží zoznam spriaznených osôb

§ a likvidačnú účtovnú súvahu, z ktorej vyplýva, že majetok dlžníka nepostačuje ani na úhradu preddavku na odmenu a výdavky predbežného správcu inak, súd návrh navrhovateľa odmietne.

Odôvodnenie

Okresnému súdu Trnava bol dňa 19.04.2013 doručený návrh navrhovateľa - likvidátora na vyhlásenie konkurzu na majetok dlžníka. Podanie však nespĺňa náležitosti návrhu podľa § 12 ods. 1 a 4 zákona č. 7/2005 Z.z. o konkurze a reštrukturalizácii a o zmene a doplnení niektorých zákonov v znení neskorších predpisov (ďalej len "ZKR").

Podľa § 12 ods. 1 a 4 zákona č. 7/2005 Z.z. o konkurze a reštrukturalizácii a o zmene a doplnení niektorých zákonov v znení neskorších predpisov (ďalej len ZKR), návrh na vyhlásenie konkurzu musí obsahovať všeobecné náležitosti návrhu podľa osobitného predpisu. Podpis navrhovateľa, ktorý nie je orgánom verejnej moci, musí byť v návrhu úradne osvedčený. Návrh musí byť podaný v dvoch rovnopisoch spolu s prílohami. Ak návrh na vyhlásenie konkurzu podáva dlžník, k návrhu je povinný pripojiť zoznam svojho majetku, zoznam svojich záväzkov a zoznam svojich spriaznených osôb. Ak dlžník účtuje podľa osobitného predpisu, k návrhu je povinný pripojiť aj poslednú riadnu individuálnu účtovnú závierku spolu s mimoriadnou individuálnou účtovnou závierkou, ak bola vyhotovená neskôr ako posledná riadna individuálna účtovná závierka; ak bola individuálna účtovná závierka predmetom overovania audítorom, k návrhu je povinný pripojiť aj správu audítora.

Podľa § 204 písm. a) ZKR všeobecne záväzný právny predpis, ktorý vydá ministerstvo, ustanoví podrobnosti o obsahových náležitostiach zoznamu majetku a zoznamu záväzkov dlžníka (úpadcu).

Podľa § 14 ods. 1 ZKR, ak súd zistí, že návrh na vyhlásenie konkurzu spĺňa zákonom ustanovené náležitosti, najneskôr do 15 dní od doručenia návrhu rozhodne o začatí konkurzného konania. Inak v rovnakej lehote uznesením poučí navrhovateľa o nedostatkoch návrhu a vyzve ho, aby tieto nedostatky v lehote 10 dní odstránil. Ak tak navrhovateľ neurobí, súd návrh odmietne najneskôr do 15 dní po tom, čo uplynula lehota na odstránenie nedostatkov. Inak v rovnakej lehote rozhodne o začatí konkurzného konania. Voči uzneseniu o odmietnutí návrhu odvolanie nie je prípustné. Uznesenie o začatí konkurzného konania alebo uznesenie o odmietnutí návrhu súd doručí navrhovateľovi a dlžníkovi; uznesenie o odmietnutí návrhu súd nezverejňuje v Obchodnom vestníku.

Súd preskúmal podmienky konania podľa príslušných ustanovení Občianskeho súdneho poriadku a ZKR a formálne náležitosti návrhu na vyhlásenie konkurzu a zistil, že návrh navrhovateľa nespĺňa zákonom ustanovené náležitosti návrhu dlžníka, a to: navrhovateľ nepodal návrh spolu so zoznamom majetku, zoznamom záväzkov a zmluvným prehľadom. Zároveň navrhovateľ nedoložil zoznam spriaznených osôb a likvidačnú účtovnú súvahu, z ktorej by vyplývalo, že majetok dlžníka nepostačuje na úhradu preddavku.

Nakoľko návrh na vyhlásenie konkurzu nespĺňa zákonom vyžadované náležitosti, súd na základe uvedených skutočností a s poukazom na zákonné ustanovenia rozhodol tak, ako je uvedené vo výroku tohto uznesenia.

Poučenie

Proti tomuto uzneseniu nie je prípustné odvolanie.

  • Súd OKRESNÝ SÚD TRNAVA
  • Spisová značka 25K/20/2013
  • ICS 2113211479
  • Vydal JUDr. Dagmar Valocká
  • Vydal FN sudca
  • Odoslal Mgr. Miroslava Spálová