Prihlásiť sa

Prihlásenie pre registrovaných

Zabudli ste heslo? Reset hesla.

Použitia podielu zaplatenej dane prijímateľa 'Nadácia J&T, Bratislava'
za rok 2020

Účel použitia Výška použitia (EUR) Spôsob použitia
c) poskytovanie sociálnej pomoci 495,82 € Áno pre život, n. o - poskytnutý príspevok na personálne posilnenie na pomoc pri ochrane ľudského života, ďalej pomáhajú zneužívanej žene a jej dieťaťu. Okrem konkrétnej pomoci osamelým tehotným ženám v núdzi a matkám s deťmi – obetiam domáceho násilia v zariadení núdzového bývania realizuje aj konkrétne aktivity v regióne. Poskytujú bezplatné psychologické, právne a sociálne poradenstvo, špecializované poradenstvo a sprevádzanie ohrozeným rodinám v Rajeckom regióne.
a) ochrana a podpora zdravia, prevencia, liečba, resocializácia drogovo závislých v oblasti zdravotníctva a sociálnych služieb -38,2 € Rovnováha, o. z. - nepoužitá časť poskytnutého príspevku na podporu projektu: "Oddychujem teda som", pri ktorom sa pod odborným dohľadom riešili starosti náhradných rodičov, sociálnou diagnostikou a pozorovaním zistili slabé miesta v rodine. Zjavné a pretrvávajúce problémy prináša generačný rozdiel starkých a vnúčat, ale aj civilizačné choroby.
e) podpora vzdelávania -457,62 € Rovnováha, o. z. - nepoužitá časť poskytnutého príspevku na podporu projektu: "Priestor v srdci", kde sa pod odborným dohľadom učia, deti z náhradných rodín, riešiť spoločne konflikty a krízy. Všetko sa odvíja v kontexte zážitkovej pedagogiky. Mladí ľudia sa učia pracovať v tíme, držať spolu, trpezlivosti, riešiť konflikty, tolerovať rôznorodosť rovesníkov, dávať a prijímať spätnú väzbu, komunikovať, a v nemalej miere si rozširovať vnímanie sveta a vytvárať nové postoje voči nemu. Pobyt v teréne je tréningom mnohých sociálnych zručností.
e) podpora vzdelávania 10 606,33 € 365. nadácia - poskytnutý príspevok na realizáciu projektu: "Nápad pre 3 generácie" na podporu najmä na vzdelávacích aktivít a projektov, ktoré robia štúdium atraktívnejším, dostupnejším a ktoré prinášajú praktické využitie nadobudnutých vedomostí, ďalej na podporu komunít, folklóru, umenia a kultúry, aktivity a projektov, ktoré napomáhajú deťom, mládeži a iným osobám, ktoré sa ocitli v sociálnej, či inej núdzi.
e) podpora vzdelávania 225 € Krajské kultúrne stredisko v Žiline -úhrada prenájmu priestorov na realizáciu vlastného projektu: "Finančná gramotnosť pre sociálne slabších" 21., 28.10. a 04.11. 2021 v Žiline. Je to dôležitý nástroj, ktorý patrí k všeobecnému vzdelaniu jednotlivca. V prípade našich rodín o to viac, že násobnejšie čelia lákadlám konzumného života bez možnosti (prípadne schopnosti) reálne posúdiť svoje možnosti. Z praxe sa ukázalo, že s nimi treba opakovanie pracovať a vysvetľovať. Viac prednášok predstavuje viac času a lepšiu orientáciu sa v množstve informácií oblasti všeobecného finančného vzdelania, personalistiky ako aj právneho minima.
e) podpora vzdelávania 81,6 € LABORE n. o., registrovaný sociálny podnik - úhrada občerstvenia pri realizácii vlastného projektu: "Finančná gramotnosť pre sociálne slabších" 04.11. 2021 v Žiline.
e) podpora vzdelávania 88,8 € LABORE n. o., registrovaný sociálny podnik - úhrada občerstvenia pri realizácii vlastného projektu: "Finančná gramotnosť pre sociálne slabších" 28.10. 2021 v Žiline.
e) podpora vzdelávania 81,6 € LABORE n. o., registrovaný sociálny podnik - úhrada občerstvenia pri realizácii vlastného projektu: "Finančná gramotnosť pre sociálne slabších" 21.10. 2021 v Žiline.
a) ochrana a podpora zdravia, prevencia, liečba, resocializácia drogovo závislých v oblasti zdravotníctva a sociálnych služieb 650 € Nadácia mesta Topoľčany - poskytnutý príspevok na dofinancovanie kúpy špeciálneho rehabilitačného kočíka pre zdravotne ťažko postihnuté dieťa - Renátu Húščavovú
e) podpora vzdelávania 300 € Krajské kultúrne stredisko - prenájom priestorov na realizáciu vlastného projektu: "Finančná gramotnosť pre sociálne slabších" 8. a14.10. 2021 v Žiline. Je to dôležitý nástroj, ktorý patrí k všeobecnému vzdelaniu jednotlivca. V prípade našich rodín o to viac, že násobnejšie čelia lákadlám konzumného života bez možnosti (prípadne schopnosti) reálne posúdiť svoje možnosti. Z praxe sa ukázalo, že s nimi treba opakovanie pracovať a vysvetľovať. Viac prednášok predstavuje viac času a lepšiu orientáciu sa v množstve informácií oblasti všeobecného finančného vzdelania, personalistiky ako aj právneho minima.
e) podpora vzdelávania 921,36 € Rovnováha, o. z. - poskytnutý príspevok na podporu projektu: "Priestor v srdci", kde sa pod odborným dohľadom učia deti z náhradných rodín riešiť spoločne konflikty a krízy. Všetko sa odvíja v kontexte zážitkovej pedagogiky. Mladí ľudia sa učia pracovať v tíme, držať spolu, trpezlivosti, riešiť konflikty, tolerovať rôznorodosť rovesníkov, dávať a prijímať spätnú väzbu, komunikovať, a v nemalej miere si rozširovať vnímanie sveta a vytvárať nové postoje voči nemu. Pobyt v teréne je tréningom mnohých sociálnych zručností.
e) podpora vzdelávania 140,4 € LABORE n. o., registrovaný sociálny podnik - poskytnutý príspevok na úhradu občerstvenia pri realizácii vlastného projektu: "Finančná gramotnosť pre sociálne slabších" 14.10. 2021 v Žiline.
a) ochrana a podpora zdravia, prevencia, liečba, resocializácia drogovo závislých v oblasti zdravotníctva a sociálnych služieb 2 000 € Pani Beáta Kotulová -Krešová - poskytnutý príspevok na dofinancovanie kúpy motomedu - pomôcky pre Kláru Kotulovú
a) ochrana a podpora zdravia, prevencia, liečba, resocializácia drogovo závislých v oblasti zdravotníctva a sociálnych služieb 1 800 € Asociácia náhradných rodín - poskytnutý príspevok na projekt: "Víkendové pobyty pre náhradných rodičov". Sú to vzdelávacie stretnutia pre náhradných rodičov pod vedením odborníkov z oblasti náhradného rodičovstva, psychológie, sociálneho poradenstva.
a) ochrana a podpora zdravia, prevencia, liečba, resocializácia drogovo závislých v oblasti zdravotníctva a sociálnych služieb 3 324 € Rovnováha, o. z. - poskytnutý príspevok na projekt: "Jedlo pre dušu". Cieľom projektu je motivovať dievčatá a mladé ženy z  pestúnskych rodín ku vnímaniu seba samej, vnímaniu súvislostí s prírodou. Ďalej k využívaniu nízkorozpočtových možností, ktoré okolo seba máme. Všetkého, čo nám príroda ponúka. Pokúšajú sa poskytnúť deťom a mládeži čo najvariabilnejší balík činností a aktivít, aby sa naučili vybrať si svoju cestu, posilnili svoje sebavedomie a sebaúctu a aby našli vlastnú realizáciu. Napriek podmienkam, v ktorých žijú a traumám, ktorým deti čelili, sú presvedčení o ich možnom osobnostnom raste prostredníctvom rozvíjania kreativity v akomkoľvek veku.
f) ochrana ľudských práv 10 600 € Spoločnosť priatelov detí z detských domovov - úsmev ako dar - poskytnutý finančný príspevok pre projekt: "Centrum pre obnovu rodiny – záchrana biologickej rodiny". Poslaním centra je pomáhať rodinám s deťmi v krízových situáciách, do ktorých sa dostali.
a) ochrana a podpora zdravia, prevencia, liečba, resocializácia drogovo závislých v oblasti zdravotníctva a sociálnych služieb 4 839,53 € Rovnováha, o. z. - poskytnutý príspevok na podporu projektu: "Oddychujem teda som" sa pod odborným dohľadom riešili starosti náhradných rodičov, sociálnou diagnostikou a pozorovaním zistili slabé miesta v rodine. Zjavné a pretrvávajúce problémy prináša generačný rozdiel starkých a vnúčat, ale aj civilizačné choroby.
f) ochrana ľudských práv 209,99 € Spoločnosť priatelov detí z detských domovov - úsmev ako dar - poskytnutý finančný príspevok pre projekt: "Centrum pre obnovu rodiny – záchrana biologickej rodiny". Poslaním centra je pomáhať rodinám s deťmi v krízových situáciách, do ktorých sa dostali.
a) ochrana a podpora zdravia, prevencia, liečba, resocializácia drogovo závislých v oblasti zdravotníctva a sociálnych služieb 2 600 € Centrum Naša chalúpka, o. z. - poskytnutý príspevok na rehabilitačné vybavenie zariadenia. Slúžiť bude pre deti a mladých ľudí so zdravotným postihnutím – mentálnym, telesným a kombinovaným viacnásobným postihnutím, ich rodinných príslušníkov, pretože keď sa zlepší zdravotný stav ich členom so zdravotným postihnutím, stanú sa nezávislejšími od ich pomoci.
c) poskytovanie sociálnej pomoci 2 732 € Centrum včasnej intervencie Trenčín, n. o. - poskytnutý príspevok na realizáciu projektu: " Podpora rodinám v krízovej situácii v Trenčianskom kraji" personálne posilnenie organizácie, ktorej hlavným cieľom je zvyšovanie kvality života sociálne a zdravotne znevýhodnených skupín a poskytovanie ambulantných a terénnych sociálnych služieb.
c) poskytovanie sociálnej pomoci 1 858 € Asociácia náhradných rodín - poskytnutý príspevok na úhradu časti nájomného na výkon práce ako aj nákladov na služby spojených s prenájmom.
a) ochrana a podpora zdravia, prevencia, liečba, resocializácia drogovo závislých v oblasti zdravotníctva a sociálnych služieb 16 320 € AUTIS, o. z. - poskytnutý príspevok na personálnenie posilnenie (špeciálny pedagóg) pri realizácii projektu: "Podpora rodín s dieťaťom s poruchou autistického spektra (PAS)", ktorého cieľom je podporiť rodiny s deťmi s PAS, aby rodičia mohli pracovať a v čo najväčšej možnej miere žiť "normálny" život. Projektom rozšírili špeciálne poradenstvo nielen v rámci Trenčianskeho kraja, ale pre celé Slovensko.
e) podpora vzdelávania 514,8 € REMPO, s.r.o. - chránená dielňa, chránené pracovisko - úhrada tlače pracovného zošita na realizáciu vlastného projektu: "Finančná gramotnosť pre sociálne slabších".
d) zachovanie kultúrnych hodnôt 19 393,67 € 365. nadácia - poskytnutý príspevok na realizáciu projektu: "Nápad pre 3 generácie"na podporu najmä vzdelávacích aktivít a projektov, ktoré robia štúdium atraktívnejším, dostupnejším a ktoré prinášajú praktické využitie nadobudnutých vedomostí, ďalej na podporu komunít, folklóru, umenia a kultúry, aktivity a projektov, ktoré napomáhajú deťom, mládeži a iným osobám, ktoré sa ocitli v sociálnej, či inej núdzi.
c) poskytovanie sociálnej pomoci 21 622,07 € Áno pre život, n. o - poskytnutý príspevok na personálne posilnenie na pomoc pri ochrane ľudského života, ďalej pomáhajú zneužívanej žene a jej dieťaťu. Okrem konkrétnej pomoci osamelým tehotným ženám v núdzi a matkám s deťmi – obetiam domáceho násilia v zariadení núdzového bývania realizuje aj konkrétne aktivity v regióne. Poskytujú bezplatné psychologické, právne a sociálne poradenstvo, špecializované poradenstvo a sprevádzanie ohrozeným rodinám v Rajeckom regióne.
c) poskytovanie sociálnej pomoci 31 003 € Rovnováha, o. z. - poskytnutý príspevok na personálne a prevádzkové náklady spojené s činnosťou zameranou na prevenciu sociálno – patologických javov a ich elimináciu prostredníctvom rozvoja tvorivosti, osobnostného rastu, zážitkovej pedagogiky, alternatívneho životného štýlu a humanistických terapeutických prístupov.
c) poskytovanie sociálnej pomoci 24 197 € Náruč, o. z. - poskytnutý príspevok na projekt: "Rozvoj terénnych sociálnych a terapeutických služieb pre rodiny ohrozené domácim násilím". Hlavnou aktivitou projektu je zabezpečenie terapeutických a sociálnych služieb rodinám ohrozeným násilím
a) ochrana a podpora zdravia, prevencia, liečba, resocializácia drogovo závislých v oblasti zdravotníctva a sociálnych služieb 10 863 € Centrum včasnej intervencie Žilina - poskytnutý príspevok na personálne posilnenie organizácie, ktorej hlavným cieľom je zvyšovanie kvality života sociálne a zdravotne znevýhodnených skupín a poskytovanie ambulantných a terénnych sociálnych služieb. Medzi hlavné aktivity patrí: podpora vlastných zdrojov rodiny, komplexná stimulácia vývinu dieťaťa, sociálno- právne poradenstvo a podpora pri administratívnych úkonoch,psychologické poradenstvo,sociálna a komunitná rehabilitácia rodiny.
c) poskytovanie sociálnej pomoci 12 000 € LUNA, n. o. - posktnutý príspevok na dočasné personálne posilnenie projektu: "Pomocná ruka", ktorý slúži na poskytovanie sociálnej pomoci a humanitárnej starostlivosti (pomoc pre ľudí v stave núdze - zbierky použitého šatstva a textílie pre zariadenia sociálnych služieb - nocľahárne a útulky, zbierky pre sociálne slabšie rodiny). Hlavným cieľom projektu je zabezpečenie pokračovania a rozvoj fungovania bezpečného ženského domu a poradenského centra v správe neziskovej organizácie LUNA, v krajskom meste Trenčín. Zámerom projektu je zvyšovať kvalitu, odbornosť a efektivitu služieb poskytovaných obetiam domáceho a rodovo podmieneného násilia.
c) poskytovanie sociálnej pomoci 19 000 € Centrum včasnej intervencie Trenčín, n. o. - poskytnutý príspevok na realizáciu projektu: " Podpora rodinám v krízovej situácii v Trenčianskom kraji" personálne posilnenie organizácie, ktorej hlavným cieľom je zvyšovanie kvality života sociálne a zdravotne znevýhodnených skupín a poskytovanie ambulantných a terénnych sociálnych služieb.
c) poskytovanie sociálnej pomoci 22 490 € Občianske združenie Dom nádeje - poskytnutý príspevok na projekt: "Nádej na nový začiatok" na personálne posilnenie na podporu aktivít zameraných na znevýhodnené skupiny obyvateľstva, ktoré realizuje ambulantnou formou a terénnou formou v prirodzenom rodinnom prostredí pre klientov Žilinského samosprávneho kraja. Občianske združenie prevádzkuje v Martine Poradenské centrum a Terénnu krízovú intervenciu. Cieľom sociálnej služby je poskytnúť pomoc všetkým klientom, ktorí sa ocitnú v nepriaznivej životnej situácii a nie sú schopní sami ani s pomocou rodiny a blízkych osôb nájsť primerané riešenie svojej krízovej situácie. Hlavným cieľom je preventívne a kuratívne pôsobiť na rizikové faktory a ohrozené skupiny rodín, osôb, deti, mládež a tým predchádzať vzniku krízových situácií.
c) poskytovanie sociálnej pomoci 4 040,55 € Občianske združenie MISIA MLADÝCH - poskytnutý príspevok na projekt: "Rýchla pomoc a sebestačnosť". Predstavuje: terénnu prácu v rodinách, organizovanie kurzov sebestacnosti, materiálnu pomoc rodinám v núdzových situaciách, vytváranie príležitostí pre uplatnenie na trhu práce, dobrovoľnícku činnosť, organizovanie aktivít pre deti a mladých ľudí.
c) poskytovanie sociálnej pomoci 4 165 € Centrum pre rodinu Trenčín, o. z. - poskytnutý príspevok na realizáciu projektu: “Priestor pod jednou strechou”. Centrum pre rodinu Trenčín má ambíciu pomáhať rodinám, aby mohli plniť tú najdôležitejšiu úlohu byť ostrovmi istoty a stability pre svojich členov a vychovávať budúce generácie. Príspevok bol určený na zefektívnenie a skvalitnenie pomoci. Služby ako sociálne poradenstvo, psychologické poradenstvo a právne poradenstvo systematizujú a vytvárajú ucelenú sieť odborníkov “pod jednou strechou”. Poskytujú poradenstvo (sociálne, právne, psychologické).
c) poskytovanie sociálnej pomoci 10 587 € Náruč, o. z. - poskytnutý príspevok na projekt: "Náruč pre rodiny ohrozené domácim násilím" zameraný na udržateľnosť Poradenského centra Náruč Čadca a Poradenského centra Náruč Žilina a na zabezpečenie kontinuálneho poskytovania špecializovaného odborného poradenstva a podporných služieb obetiam domáceho násilia. Cieľovou skupinou projektu sú rodiny ohrozené domácim násilím a deti, ktoré v nich žijú.
f) ochrana ľudských práv 10 600 € Spoločnosť priatelov detí z detských domovov - úsmev ako dar - poskytnutý finančný príspevok pre projekt: "Centrum pre obnovu rodiny – záchrana biologickej rodiny". Poslaním centra je pomáhať rodinám s deťmi v krízových situáciách, do ktorých sa dostali.
a) ochrana a podpora zdravia, prevencia, liečba, resocializácia drogovo závislých v oblasti zdravotníctva a sociálnych služieb 600 € Rovnováha, o. z. - poskytnutý príspevok na projekt: "Záplava farieb – on line tvorivé dielničky". Projekt je zameraný na deti žijúce v náhradných rodinách. OZ zastrešuje deti, ktoré žijú v náhradných rodinách a musia sa vyrovnávať s ťažkými, nie bežnými situáciami. Špeciálny prístup formou kreatívnych dielní ponúka benefity a efekt psychologicko - sociálny. Učia sa hľadať konštruktívne riešenia problému, zvládať záťažové situácie, sú vedené k uvedomovaniu si vlastných hraníc, možností, sebarozvoj, dochádza k uvoľneniu stresu so životných negatívnych zážitkov.
c) poskytovanie sociálnej pomoci 6 850 € Rovnováha, o. z. - poskytnutý finančný príspevok na relizáciu kontinuálneho projektu: "Odľahčenie" pomáha odľahčiť náhradných rodičov, pri návštevách lekárov, či úradov alebo je pomoc určená poradenstvo pri výchovných či iných problémoch zverených detí.
c) poskytovanie sociálnej pomoci 7 500 € Asociácia náhradných rodín - poskytnutý príspevok na projekt: "Odľahčujúca starostlivosť pre náhradné rodiny v Bratislavskom kraji" - Cieľom odľahčujúcej starostlivosti je pravidelné zabezpečenie krátkodobej starostlivosti dieťaťa v náhradnej starostlivosti s ohľadom na individuálny prístup ku každému dieťaťu. Poskytovanie odľahčujúcej starostlivosti v náhradných rodinách má hlavne preventívny charakter. Podpora a pomoc v rodine predchádza vzniku zlyhávania náhradných rodičov.
f) ochrana ľudských práv 3 000 € Dotyk života, o. z. - poskytnutý príspevok na prevádzkové náklady pri poskytovaní sociálnej pomoci ľuďom, ktorí sú v terminálnom štádiu choroby.
f) ochrana ľudských práv 20 000 € MAKO SK, o. z. - poskytnutý príspevok na realizáciu projektu: "Mám o koliesko viac" na úhradu kúpy prídavných motorov k mechanickým invalidným vozíkom. Organizácia je orientovaná na pomoc všetkým deťom, ktoré mali sťažený štart do života, rodinám, ktoré sú v sociálnej alebo zdravotnej tiesni spôsobené zdravotným, psychickým a sociálnym stavom, tlakom spoločnosti a okolia, ako aj pomáhať ľuďom so špecifickými zdravotnými a výchovnými potrebami, ktoré sa vplyvom svojho postihnutia dostali do ťažko riešiteľných situácií.
c) poskytovanie sociálnej pomoci 1 900 € Občianske združenie Deti slnka - poskytnutý príspevok na realizáciu projektu: "Kvalitatívne a kvantitatívne zlepšenie poskytovania špecializovaného sociálneho poradenstva", a to prijatím nového zamestnanca, ktorý má prax v rámci krízovej intervencie a následným zlepšovaním mäkkých zručností zamestnancov, ktorí poskytujú špecializované sociálne poradenstvo.
a) ochrana a podpora zdravia, prevencia, liečba, resocializácia drogovo závislých v oblasti zdravotníctva a sociálnych služieb 2 344 € Rovnováha, o. z. - poskytnutý príspevok na projekt: "V zdravom tele zdravý /vz/duch" – aktivity pre náhradné rodiny. Projekt zameraný na odľahčenie - prevenciu únavy a syndrómu vyhorenia u rodičov a prehlbovanie vzťahov v období krízy identity detí a hlavne na ich takzvané zlyhanie počas náročného obdobia.
e) podpora vzdelávania 2 010 € Občianske združenie Rovnováha - poskytnutý príspevok na projekt: "Kyberšikana" – vzdelávací pobyt pre odborníkov z pomáhajúcich profesií (terénnych sociálnych pracovníkov, terapeutov, psycholóv a pod.)
a) ochrana a podpora zdravia, prevencia, liečba, resocializácia drogovo závislých v oblasti zdravotníctva a sociálnych služieb 2 000 € Asociácia náhradných rodín - poskytnutý príspevok na projekt: "Víkendové pobyty pre náhradných rodičov". Sú to vzdelávacie stretnutia pre náhradných rodičov pod vedením odborníkov z oblasti náhradného rodičovstva, psychológie, sociálneho poradenstva.
a) ochrana a podpora zdravia, prevencia, liečba, resocializácia drogovo závislých v oblasti zdravotníctva a sociálnych služieb 3 664 € Rovnováha, o. z. - poskytnutý príspevok na projekt: "Súvislosti pospájané niťou" - ktorého je cieľomje byť nápomocným náhradným rodinám na ich ceste ku vzájomnému intenzívnejšiemu porozumeniu, liečeniu emócií a vytváraní pevných vzťahových väzieb.
c) poskytovanie sociálnej pomoci 6 850 € Rovnováha, o. z. - poskytnutý finančný príspevok na relizáciu kontinuálneho projektu: "Odľahčenie" pomáha odľahčiť náhradných rodičov, pri návštevách lekárov, či úradov alebo je pomoc určená poradenstvo pri výchovných či iných problémoch zverených detí.
a) ochrana a podpora zdravia, prevencia, liečba, resocializácia drogovo závislých v oblasti zdravotníctva a sociálnych služieb 10 862 € Centrum včasnej intervencie Žilina - poskytnutý príspevok na personálne posilnenie organizácie, ktorej hlavným cieľom je zvyšovanie kvality života sociálne a zdravotne znevýhodnených skupín a poskytovanie ambulantných a terénnych sociálnych služieb. Medzi hlavné aktivity patrí: podpora vlastných zdrojov rodiny, komplexná stimulácia vývinu dieťaťa, sociálno- právne poradenstvo a podpora pri administratívnych úkonoch, psychologické poradenstvo, sociálna a komunitná rehabilitácia rodiny.
c) poskytovanie sociálnej pomoci 19 000 € Centrum včasnej intervencie Trenčín, n. o. - poskytnutý príspevok na realizáciu projektu: "Podpora rodinám v krízovej situácii v Trenčianskom kraji" na personálne posilnenie organizácie, ktorej hlavným cieľom je zvyšovanie kvality života sociálne a zdravotne znevýhodnených skupín a poskytovanie ambulantných a terénnych sociálnych služieb.
c) poskytovanie sociálnej pomoci 21 746,31 € Občianske združenie Dom nádeje - poskytnutý príspevok na projekt: "Nádej na nový začiatok" na personálne posilnenie na podporu aktivít zameraných na znevýhodnené skupiny obyvateľstva, ktoré realizuje ambulantnou formou a terénnou formou v prirodzenom rodinnom prostredí pre klientov Žilinského samosprávneho kraja. Občianske združenie prevádzkuje v Martine Poradenské centrum a Terénnu krízovú intervenciu. Cieľom sociálnej služby je poskytnúť pomoc všetkým klientom, ktorí sa ocitnú v nepriaznivej životnej situácii a nie sú schopní sami ani s pomocou rodiny a blízkych osôb nájsť primerané riešenie svojej krízovej situácie. Hlavným cieľom je preventívne a kuratívne pôsobiť na rizikové faktory a ohrozené skupiny rodín, osôb, deti, mládež a tým predchádzať vzniku krízových situácií.
c) poskytovanie sociálnej pomoci -208 € Rovnováha, o. z. - nepoužitá časť poskytnutého príspevku na relizáciu kontinuálneho projektu: "Odľahčenie", ktorý pomáha odľahčiť náhradných rodičov, pri návštevách lekárov, či úradov alebo je pomoc určená na poradenstvo pri výchovných či iných problémoch zverených detí.
a) ochrana a podpora zdravia, prevencia, liečba, resocializácia drogovo závislých v oblasti zdravotníctva a sociálnych služieb -29,03 € Rovnováha, o. z. - nepoužitá časť poskytnutého príspevku na projekt: "Súvislosti pospájané niťou" - ktorého je cieľomje byť nápomocným náhradným rodinám na ich ceste ku vzájomnému intenzívnejšiemu porozumeniu, liečeniu emócií a vytváraní pevných vzťahových väzieb.
f) ochrana ľudských práv 237,03 € poskytnutý príspevok na dofinancovanie invalidného vozíka pani Máriu Hofericovú - osamelú mamu dvoch detí.
a) ochrana a podpora zdravia, prevencia, liečba, resocializácia drogovo závislých v oblasti zdravotníctva a sociálnych služieb -150 € Rovnováha, o. z. - nepoužitá časť poskytnutého príspevku na projekt: "V zdravom tele zdravý /vz/duch" – aktivity pre náhradné rodiny. Projekt zameraný na odľahčenie - prevenciu únavy a syndrómu vyhorenia u rodičov a prehlbovanie vzťahov v období krízy identity detí a hlavne na ich takzvané zlyhanie počas náročného obdobia.
c) poskytovanie sociálnej pomoci 150 € Dom nádeje, o.z. - poskytnutý príspevok na dofinancovanie kúpy tlačiarne na skvalitnenie poskytovania sociálnych služieb organizácie.
Spolu 358 181,01 €