Prihlásiť sa

Prihlásenie pre registrovaných

Zabudli ste heslo? Reset hesla.

Použitia podielu zaplatenej dane prijímateľa 'Nadácia Pontis, Bratislava'
za rok 2013

Účel použitia Výška použitia (EUR) Spôsob použitia
zachovanie kultúrnych hodnôt 900 € NM14_060: Občianske združenie zámok Hlohovec - Vďaka zapojeným dobrovoľníkom došlo k vyčisteniu okolia zámku v Hlohovci od náletových drevín a interiéru zámku od niekoľkých ton komunálneho odpadu. Aktivita zvýšila súčasne mieru propagácie tohto kultúrneho národného dedičstva.
ochrana ľudských práv 500 € FpTS14_01: príprava článkov a analýz za cieľom verejnej kontroly súdnictva. K téme projektu sa publikovalo 4 články (indikátory kvality, výberové konania, trestné činy korupcie, efektivita súdnej sústavy) Na stránke možno nájsť informácie o výberových konaniach a indikátoroch kvality a efektivity sudcov.
ochrana a tvorba životného prostredia, ochrana ľudských práv 2 200 € FpTS14_04: I vďaka našim aktivitám neboli najvýznamnejšie posty v súdnictve obsadené odborne alebo osobnostne nekompetentnými osobami. Kampaňou Za dobrú voľbu predsedu Najvyššieho súdu sme prispeli k tomu, že Š. Harabin nebol na tento post opätovne zvolený.
veda a výskum 510,53 € FpTS14_05: Zozbierali sa dáta o výdavkoch štátu za poskytovanie právnych služieb advokátskymi kanceláriami ministerstvám a ďalším inštitúciám za roky 2011- 2014. Sprehľadniť štruktúru a rozdelenie výdavkov podľa jednotlivých rezortov aj podiel kancelárií a konkrétnych advokátov na poskytovaní služieb. Výsledok prináša analytická online správa. Interaktívna web stránka umožňuje zistiť prepojenia advokátov vo funkcii štatutárov a konateľov s firmami.
veda a výskum, ochrana ľudských práv 10 500 € FpTS15_01: Projekt sa zameriaval na mapovanie kvality práce a výkonu jednotlivých súdov a sudcov. Zároveň sa venoval aj téme transparentnosti
ochrana ľudských práv 5 500 € FpTS15_03: V rámci projektu sa medializovalo 6 spoločensky významných káuz a pripravila sa sada legislatívnych odporúčaní pre políciu, prokuratúru a súdy, ktoré majú zmenšiť priestor pre beztrestnosť únosu štátu.
veda a výskum, ochrana ľudských práv, podpora vzdelávania 6 500 € FpTS15_04: Vďaka projektu vznikla internetová platforma chcemvediet.sk určená širokej verejnosti, ktorá vytvára priestor pre dôkladnejšie dodržiavanie a profesionálnejší prístup inštitúcií verejnej správy pri sprístupňovaní informácií v zmysle infozákona.
ochrana ľudských práv 3 000 € FpTS15_04: Vďaka projektu vznikla internetová platforma chcemvediet.sk určená širokej verejnosti, ktorá vytvára priestor pre dôkladnejšie dodržiavanie a profesionálnejší prístup inštitúcií verejnej správy pri sprístupňovaní informácií v zmysle infozákona.
veda a výskum, podpora vzdelávania 9 500 € FpTS15_05: Vďaka projektu získala verejnosť lepšie informácie o závažných rizikách neefektívnosti prebiehajúcich PPP projektov ako aj informácie o alternatívach použitia verejných zdrojov, čím sa posilní verejný tlak na ich efektívnejšie využívanie.
podpora a rozvoj telesnej kultúry, zachovanie kultúrnych hodnôt 100 € DM13_02: Anna Sophia – Spoločnosť pre rozvoj eurytmie a umenia, o.z. - Eurytmické vypracovanie slovenskej rozprávky Trojruža, ktoré zhliadlo 200 divákov z Bratislavy, Košíc a Prešova. Grant bol využitý na odmeny, kostýmy a prenájom sál.
ochrana a podpora zdravia; prevencia, liečba, resocializácia drogovo závislých v oblasti zdravotníctva a sociálnych služieb 17,71 € DMzgp14_02: Vladimir Slivarich - Pomoc s financovaním liečenia v kúpeľoch a preplatenie ubytovania pre otca ako sprevádzajúceho svojej dcéry na rehabilitačnom pobyte.
ochrana a tvorba životného prostredia, podpora vzdelávania 21 000 € DM14_01: Centrum environmentálnej a etickej výchovy Živica - Úspešne sa vytvorili 3 funkčné záhrady v mestách Bratislava a Zvolen, osadilo sa 6 včelstiev a zaviedla sa lokálna mena Živec.
ochrana a podpora zdravia; prevencia, liečba, resocializácia drogovo závislých v oblasti zdravotníctva a sociálnych služieb 492,52 € DM15_04: Patrícia Susová - Finančná pomoc odľahčila rodinu a v mesiacoch od apríla do septembra absolvovali so synom Šimonom individuálne terapie Therasuit v Prešove.
poskytovanie sociálnej pomoci, ochrana a podpora zdravia; prevencia, liečba, resocializácia drogovo závislých v oblasti zdravotníctva a sociálnych služieb 10 € DM15_09: Veronika Šmelková - Z finančnej podpory bol pre Lukáška uhradený rehabilitačný pobyt, ktorého pravidelné absolvovaniem u môže pomôcť samostatne chodiť.
ochrana a podpora zdravia; prevencia, liečba, resocializácia drogovo závislých v oblasti zdravotníctva a sociálnych služieb 290,09 € DM15_18: Dagmar Baffiová - Finančná pomoc bola určená pre 8-ročného Mária s detskou mozgovou obrnou na absolvovanie TheraSuit terapie v Košiciach.
podpora vzdelávania, poskytovanie sociálnej pomoci 2 000 € ACC15_01: TENENET o.z. - Pomocou inovatívnych, interaktívnych metód, projekt pomohol 40 ľuďom so zdravotným postihnutím zlepšiť si pracovné, podnikateľské, komunikačné a počítačové zručnosti.
podpora vzdelávania, poskytovanie sociálnej pomoci 1 950 € ACC15_04: Púpava - 16 ľudí z detského domova sa zúčastnilo viacerých workshopov zameraných na zlepšenie pracovných a spoločenských zručností z čoho jednej účastničke sa už podarilo zamestnať sa.
ochrana ľudských práv, podpora vzdelávania, zachovanie kultúrnych hodnôt, poskytovanie sociálnej pomoci 1 000 € ACC2014_19: Divé maky, o.z. - Financie boli určené na administráciu štipendijného programu a hľadanie darcov, ktorý by mohli zvyšným 12 deťom z programu umožniť študovať.
podpora vzdelávania, ochrana a podpora zdravia; prevencia, liečba, resocializácia drogovo závislých v oblasti zdravotníctva a sociálnych služieb 2 000 € ACC15_02: Člověk v tísni, o.p.s. - pobočka Slovensko - Poskytnuté tréningy pomohli účastníkom pochopiť súvislosti a nacvičiť si často chýbajúce zručnosti v oblasti finančnej gramotnosti, pracovného trhu a hľadania si zamestnania.
podpora vzdelávania, poskytovanie sociálnej pomoci 1 986 € ACC15_05: Občianske združenie Barlička - 28 mladých ľudí s ťažkým zdravotným postihnutím absolvovalo pracovnú stáž, počas ktorej si mohli trénovať svoje pracovné zručnosti a návyky.
organizovanie a sprostredkovanie dobrovoľníckej činnosti, podpora vzdelávania, poskytovanie sociálnej pomoci, ochrana a podpora zdravia; prevencia, liečba, resocializácia drogovo závislých v oblasti zdravotníctva a sociálnych služieb 2 000 € ACC15_03: INŠTITÚT PRIJATIA, o.z. - Vďaka projektu mohli byť vyškolení dobrovoľníci internetovej poradne a nízkoprahového centra, v ktorom poskytli kariérne poradenstvo vyše 800 klientom s nedostatkom pracovných príležitostí.
poskytovanie sociálnej pomoci 2 000 € ACC15_08: Proti prúdu - Vďaka projektu sa podarilo zamestnať 10 ľudí bez domova ako nosičov batožiny a na základe ich skúseností zozbierať informácie potrebné na uskutočnenie systémových zmien v oblasti zamestnávania/oddlžovania ľudí bez domova.
organizovanie a sprostredkovanie dobrovoľníckej činnosti, podpora vzdelávania, poskytovanie sociálnej pomoci 1 922,4 € ACC15_06: Občianske združenie MISIA MLADÝCH - Projekt pomohol 17 rodinám v núdzi, ktoré si mohli na základe nadobudnutých vedomostí finančne prilepšiť, konkrétne vďaka ušetreným peniazom a novým podnikateľským plánom.
podpora vzdelávania, poskytovanie sociálnej pomoci 1 935 € ACC15_10: Z Dobrých rúk - Vďaka projektu sa podarilo vytvoriť pracovné príležitosti pre 23 ľudí s postihnutím v 2 chránených dielňach a 2 neziskových organizáciách.
poskytovanie sociálnej pomoci, podpora vzdelávania 2 000 € ACC15_07: Relevant n.o. - Projekt podporil kúpu techniky, na ktorej sa mohli klienti detského domova učiť pracovným zručnostiam, pracovnej disciplíne a postupne sa pripravovať na prácu na otvorenom trhu práce.
organizovanie a sprostredkovanie dobrovoľníckej činnosti, podpora vzdelávania, poskytovanie sociálnej pomoci 2 000 € ACC15_09: YMCA NESVADY - Projekt prispel k zvýšeniu sociálnych a pracovných zručností, zlepšil podmienky zamestnateľnosti a pracovných návykov 26 mladých nezamestnaných, 21 mamičiek na materskej dovolenke a 31 rómskych obyvateľov obce Nesvady.
veda a výskum 1 000 € ACC15_13: Inštitút pre verejné otázky - Grant bol použitý na vypracovanie štúdie na tému digitálna gramotnosť na Slovensku a nákladov súvisiacich s realizáciou výskumu.
podpora vzdelávania 500 € ACC15_12: Srdce Slovenska, n.o. - Grant bol použitý na vypracovanie štúdie o opatreniach pre rodinu vo firmách a ich vplyv na výkonnosť firiem. Tiež bol zrealizovaný workshop kde bola štúdia odprezentovaná.
organizovanie a sprostredkovanie dobrovoľníckej činnosti, podpora vzdelávania 3 759,36 € Dell15_02: Klub Detskej Nádeje - Grant prispel okrem iného k zakúpeniu notebookov, vďaka ktorým môžu dobrovoľníci z KDN doučovať deti na Klinike detskej hematológie a onkológie.
poskytovanie sociálnej pomoci 2 000 € Dell15_01: Výcviková škola pre vodiace a asistenčné psy - Grant podporil chov a výcvik slepeckých psov pre 15 zdravotne znevýhodnených občanov.
podpora vzdelávania 500 € Dell15_03: Benefičné združenie slabozrakých detí - Vďaka grantu sa skvalitnil vzdelávací proces pre nevidiace a slabozraké deti ZŠ pre žiakov so zrakovým postihnutím.
organizovanie a sprostredkovanie dobrovoľníckej činnosti, podpora vzdelávania 1 000 € Dell15_04: Občianske združenie Pro Vida - Grant prispel k rozvoju digitálnych kompetencií mládeže z Detských domovov, v rámci programu Buddy.
organizovanie a sprostredkovanie dobrovoľníckej činnosti, iné, ochrana a tvorba životného prostredia, podpora a rozvoj telesnej kultúry 1 000 € Dell15_05: Aliancia združení na ochranu zvierat - Grant prispel k zrealizovaniu 14. ročníka podujatia Nájdite sa...so zvieratkom z útulku!, počas jediného dňa táto akcia pomohla nájsť nový domov takmer 20 zvieratkám.
podpora vzdelávania, zachovanie kultúrnych hodnôt 3 000 € Dell15_06: Staromestská knižnica - Grant prispel k vytvoreniu knižných domčekov v Bratislave, čím sa predpokladá vzbudenie záujmu o čítanie, nielen u dospelých, ale i detí.
podpora vzdelávania 5 000 € Dell15_07: Manageria - Grant prispel k vytvoreniu medzinárodného programu Teach For All na Slovensku, a úspešne naštartovať 2.ročník Teach for Slovakia.
podpora a rozvoj telesnej kultúry 2 000 € Dell15_08: Slovenska plavecka federacia - Grant na Olympijské nádeje 2016 prispel ku kvalitnejšej príprave a kvalifikácii pre dané plavkyne.
podpora vzdelávania 1 998,65 € Dell15_09: Ružová stužka, n.f. - Grant pomohol šíreniu prevencie rakoviny prsníka, pričom sa za grant vyrobili brožúrky a letáky na šírenie prevencie.
ochrana a tvorba životného prostredia 11 000 € Dell15_10: Hlavné mesto Slovenskej republiky Bratislava - Grant prispel k výsadbe rastlinného materiálu, ktorý zabezpečil bezpečnosť pre chodcov a bránil parkovaniu áut na električkovej trati.
poskytovanie sociálnej pomoci 748,2 € HW14_001: Detský domov Nádej Bernolákovo - 6 detí z detského domova spoznávalo regióny Slovenska a získalo netradičný zážitok mimo múrov detského domova
organizovanie a sprostredkovanie dobrovoľníckej činnosti, podpora vzdelávania, zachovanie kultúrnych hodnôt, poskytovanie sociálnej pomoci, podpora a rozvoj telesnej kultúry, ochrana a podpora zdravia; prevencia, liečba, resocializácia drogovo závislých v oblasti zdravotníctva a sociálnych služieb 100 € HW14_2: Občianske združenie Milan Štefánik - Benefičné kultúrne podujatie a tvorivé workshopy pre 652 zdravotne postihnutých detí
organizovanie a sprostredkovanie dobrovoľníckej činnosti, podpora vzdelávania 3 000 € HW14_3: BEST Bratislava - Grant spoločnosti Honeywell bol zameraný na podporu činnosti našej študentskej organizácie BEST Bratislava a jedného podujatia, ktoré organizujeme dvakrát za rok - Training Day.
organizovanie a sprostredkovanie dobrovoľníckej činnosti, podpora vzdelávania 250 € HW14_4: Materské centrum Hojdana - Ružinov - Dobrovoľníci z firmy Honeywell a ďalší nadšenci zveľadili záhradu materského centra, ktorú navštevujú desiatky rodín z Ružinova. Z grantu organizácia kúpila potrebný materiál, rastliny a občerstvenie pre dobrovoľníkov.
ochrana a podpora zdravia; prevencia, liečba, resocializácia drogovo závislých v oblasti zdravotníctva a sociálnych služieb 64 925,54 € KIA15_01: Coufal Radoslav - Vďaka grantu bola zhotovená myoelektrická protéza ľavej hornej končatiny. Zlepšila sa tým samostatnosť, aktívne používanie "oboch rúk".
poskytovanie sociálnej pomoci, podpora a rozvoj telesnej kultúry 10 000 € KIA15_002: Atletický klub zdravotne postihnutých občanov Proficio - Finančné prostriedky sa použili do prípravy športovcov a účasť na medzinárodných podujatiach. Taktiež sa zakúpili jeden invalidný vozík, športové náradie a jeden Hendbyke k zvýšeniu kondície športovcov.
zachovanie kultúrnych hodnôt 30 000 € KIA15_003: Truc sphérique - Podpora Kia Motors Slovakia bola použitá ako spolufinancovanie reštaurovania a umelecko-remeselnú obnovu povrchov interiéru a exteriéru.
podpora vzdelávania 2 976,6 € KIA15_025: Spojená škola - Cieľom projektu bolo vytvoriť hru, v ktorej 28 žiakov prešlo celým procesom pásovej výroby – od vyskladňovania, montovania súčiastok na polovýrobky až po finálny výrobok a jeho expedíciu, vrátane vypracovania kompletnej administratívy.
podpora a rozvoj telesnej kultúry 30 000 € KIA15_004: Slovenský lyžiarsky zväz zdravotne postihnutých - Vďaka grantu sa vytvorili tréningové podmienky a materiálne zabezpečenie pre lyžovanie zdravotne postihnutých ľudí s cieľom ich úspešnej reprezentácie na medzin. podujatiach.
veda a výskum, podpora vzdelávania 4 978,8 € KIA15_015: Žilinská Univerzita v Žiline, Elektrotechnická fakulta - Grant podporil študentov Žilinskej univerzity v ich prácach na vývoji ultraľahkého solárneho automobilu.
organizovanie a sprostredkovanie dobrovoľníckej činnosti, podpora vzdelávania, zachovanie kultúrnych hodnôt 508 € KIA15_008: SPŠ Martin - Vďaka grantu sa študenti SPŠ v Martine podujali na propagáciu Laca Novomeského na ulici, ktorá je po ňom pomenovaná.
veda a výskum, podpora vzdelávania, zachovanie kultúrnych hodnôt 4 356 € KIA15_010: Súkromná spojená škola - Konzerva fest ponúkol verejnosti aj zúčastneným trojdenný program zameraný na konfrontáciu a skúmanie umeleckých výsledkov štúdia konzervatórií.
podpora vzdelávania 1 300 € KIA15_026: Stredná priemyselná škola - Cieľom projektu bolo spracovaťvybranými žiakmi pomocou IKT prezentačný materiál v slovenskom jazyku s najnovšími informáciami o štandartnom modeli atómu a nevyriešených záhadách súčasnej fyziky na základe portálu "particle adventure".
poskytovanie sociálnej pomoci, podpora a rozvoj telesnej kultúry 4 580,4 € KIA15_109: Zariadenie pre seniorov a domov sociálnych služieb PARK - Získané finančné prostriedky z podporeného projektu boli použité na zakúpenie prístrojového a materiálneho vybavenia rehabilitačnej miestnosti zariadenia v Domove sociálnych služieb a Zariadení pre seniorov.
podpora vzdelávania 2 500 € KIA15_027: Stredná odborná škola strojnícka - Prostriedky grantu boli využité na prípravu a realizáciu Olympiády poznania a zručnosti pre žiakov 8. ročníka základných škôl a zakúpenie materiálneho vybavenia k tejto aktivite.
poskytovanie sociálnej pomoci, podpora a rozvoj telesnej kultúry 3 000 € KIA15_080: Obec Višňové - Vybudovaním prístupovej plošiny k vstupom do budovy obecného úradu Višňové sa umožnilo jej využitie aj osobám s obmedzenou mobilitou a seniorom
poskytovanie sociálnej pomoci 798 € KIA15_104: OZ Dom nádeje - Vďaka grantu si zamestnanci zvýšili kvalifikáciu a prostredníctvom kurzu mediátora, budú klientom pomáhať riešiť spory.
ochrana a podpora zdravia; prevencia, liečba, resocializácia drogovo závislých v oblasti zdravotníctva a sociálnych služieb, poskytovanie sociálnej pomoci 2 125 € KIA15_131: Zariadenie pre seniorov a domov sociálných služieb Žilina - Vďaka projektu sa uskutočnila vzdelávacia aktivita s názvom „Starostlivosť o klienta s Alzheimerovou chorobou", kde si 19 zamestnancov ZpS a DSS Žilina prehĺbilo poznatky a získalo skúsenosti pri práci s klientmi so psychiatrickými diagnózami.
ochrana a podpora zdravia; prevencia, liečba, resocializácia drogovo závislých v oblasti zdravotníctva a sociálnych služieb 1 620 € KIA15_107: Špeciálna základná škola a ŠMŠ - Z grantu bolo hradených 6 ciest na hipoterapiu pre žiakov Špeciálnej základnej školy.
poskytovanie sociálnej pomoci 2 780 € KIA15_060: Domov sociálnych služieb Méta Martin - Obyvatelia domova sociálnych služieb sa podieľali na značení a úprave okolia cyklotrasy.
organizovanie a sprostredkovanie dobrovoľníckej činnosti, podpora vzdelávania, zachovanie kultúrnych hodnôt 3 548,39 € KIA15_028: Žilinská univerzita v Žiline - Vďaka projektu študenti naštartovali vznik kreatívneho štúdia nákupom technického vybavenia a sedacích vakov.
podpora vzdelávania, podpora a rozvoj telesnej kultúry 3 000 € KIA15_077: Základná škola s materskou školou Oravské Veselé - Škola vybudovala detské dopravné ihrisko v Oravskom Veselom, podarilo sa skrášliť okolie, využiť nevyužitú plochu na bezpečný priestor pre výučbu dopravnej výchovy.
veda a výskum, podpora vzdelávania 4 100 € KIA15_009: Spojená škola - V rámci projektu prebehlo niekoľko prednášok, workshopov a tvorivých dielní, v ktorých sa žiaci naučili navrhovať a tvoriť robotické systémy.
podpora vzdelávania, ochrana a podpora zdravia; prevencia, liečba, resocializácia drogovo závislých v oblasti zdravotníctva a sociálnych služieb, podpora a rozvoj telesnej kultúry 2 880,5 € KIA15_063: Základná škola s materskou školou - Deti na základe tohto uskutočneného projektu získali praktické vedomosti a zručnosti ako sa správať na cestnej komunikácii.
organizovanie a sprostredkovanie dobrovoľníckej činnosti, podpora vzdelávania, poskytovanie sociálnej pomoci 2 049,82 € KIA15_119: Detská komunita - Grant prispel k realizácii výcviku ABA terapie a školeniu v snoezelen terapii, k absolvovaniu liečebno - pedagogického workshopu pre 15 zamestnancov.
ochrana a tvorba životného prostredia, podpora vzdelávania 20 000 € KIA15_029: Základná škola, Limbová 30,Žilina - Z grantu sa vymenili zastarané okná na jednom poschodí školy a únikové dvere, čo zamedzilo únikom tepla a umožní šetrenie elektrickej energie.
podpora vzdelávania 2 410 € KIA15_016: Dopravná akadémia - Žiaci Dopravnej akadémie tvorili videá s pracovnými postupmi potrebnými pre skvalitnenie štúdia a samoštúdia.
podpora vzdelávania 5 000 € KIA15_022: Stredná odborná škola elektrotechnická - Zakúpenie 90 ks čítačiek elektronických kníh na zmodernizovanie vyučovania, najmä slovenského jazyka a literatúry, matematik a elektrického merania.
organizovanie a sprostredkovanie dobrovoľníckej činnosti, podpora vzdelávania, podpora a rozvoj telesnej kultúry 3 000 € KIA15_090: Základná škola s materskou školou Rosina č. 624 - Vybudovanie detského dopravného ihriska v okolí školy priamo ovplyvnilo 310 detí z MŠ a ZŠ Rosina, u ktorých sa formovalo a menilo správanie ako účastníkov cestnej premávky
podpora vzdelávania, zachovanie kultúrnych hodnôt 5 000 € KIA15_019: Gymnázium - Z projektu si aktívna skupina študentov pod vedením pedagóga zakúpila divadelné dosky. Nacvičili dve predstavenia a na súťaži Jazykový kvet získali druhé miesto.
podpora vzdelávania 2 000 € KIA15_011: Gymnázium - Vďaka projektu sa zakúpili robotické stavebnice, ktoré pomáhajú pri popularizácii informatiky a prírodných vied.
organizovanie a sprostredkovanie dobrovoľníckej činnosti, ochrana a tvorba životného prostredia, podpora vzdelávania, podpora a rozvoj telesnej kultúry 3 000 € KIA15_062: Združenie rodičov pri Materskej škole Bobrovec - Vďaka grantu sa vybudovalo nové dopravné ihrisko, čím sa vytvorili podmienky pre bezpečnú a hravú dopravnú výchovu.
ochrana a tvorba životného prostredia, ochrana ľudských práv 20 000 € KIA15_134: Základná škola, Námestie mladosti 1, Žilina - Grant výrazne prispel k debarierizovaniu prístupu do školy, úprave vstupu a vyriešeniu problému s odtokom dažďovej vody.
podpora vzdelávania 5 000 € KIA15_020: Stredná odborná škola elektrorechnická - Vďaka projektu sa zmodernizovala učebňa programovania CNC strojov na Strednej odbornej škole elektrorechnickej v Žiline.
organizovanie a sprostredkovanie dobrovoľníckej činnosti, podpora vzdelávania, podpora a rozvoj telesnej kultúry 3 000 € KIA15_098: Kvapka, nezisková organizácia - Deťom MŠ a žiakom ZŠ obce Čimová (spolu asi 100 detí) vytvorila organizácia podmienky na tréning správneho, uvedomelého a zodpovedného správania sa na ceste.
veda a výskum, podpora vzdelávania 5 000 € KIA15_013: Žilinská univerzita v Žiline - Žilinská univerzita zorganizovala súťaž "Yrobot Cup" - programovanie robotov, zároveň vydali publikáciu "Sprievodca po svete Yrobota".
podpora vzdelávania 4 991,5 € KIA15_012: Žilinská univerzita v Žiline - Vďaka projektu vsa zrealizovala séria prednášok pre žiakov stredných škôl v Žilinskom regióne o ochrane životného prostredia a obnoviteľných zdrojoch energie.
poskytovanie sociálnej pomoci 2 500 € KIA15_121: Radosť žiť, o. z. - Finančné prostriedky boli použite na rekonštrukciu bezbariérovej kúpelne v Zariadení pre seniorov, čo prispelo k ich väščiemu komfortu, zvýšeniu bezpečnosti a samostatnosti.
organizovanie a sprostredkovanie dobrovoľníckej činnosti, ochrana ľudských práv, poskytovanie sociálnej pomoci, ochrana a podpora zdravia; prevencia, liečba, resocializácia drogovo závislých v oblasti zdravotníctva a sociálnych služieb 5 000 € KIA15_100: Centrum včasnej intervencie Žilina,n.o. - Vďaka projektu sa podarilo zvýšiť odbornosť pracovníkov, ktorí sa venujú práci s rodinou a dieťaťom so zdravotným znevýhodnením v ranom veku.
podpora vzdelávania 1 520 € KIA15_061: Materská škola Ul. Aurela Stodolu - V spolupráci s rodičmi sa vybudovalo v areáli materskej školy dopravné ihrisko na získavanie správnych dopravných návykov.
podpora vzdelávania 4 934 € KIA15_018: Stredná odborná škola polytechnická - Žiaci sa aktívne zapojili do zhotovenia inovatívnej učebnej pomôcky pre učebný odbor autoopravár mechanik.
organizovanie a sprostredkovanie dobrovoľníckej činnosti, podpora vzdelávania, poskytovanie sociálnej pomoci 1 971,84 € KIA15_111: Krajské centrum nepočujúcich ANEPS Žilina - Počas projektu sa zrealizoval seminár o kompenzačných pomôckach pre sluchovo postihnutých zo Žilinského kraja, pomôcky boli zakúpené z grantu.
ochrana a tvorba životného prostredia, podpora vzdelávania 20 000 € KIA15_186: Základná škola s materskou školou - Výmenou elektrického vedenia sa zabezpečil bezproblémový chod a prevádzka najvyššieho poschodia školy, ktoré bolo poškodené z dôvodu zatekania dažďovej vody. Projekt sa realizoval na Základnej škole s materskou školou v Žiline.
ochrana a tvorba životného prostredia, podpora vzdelávania, podpora a rozvoj telesnej kultúry 2 100 € KIA15_071: Obec Čierne - Výchovno-náučný chodník v obci Čierne a obnovenie turistických značiek na všetkých turistických trasách v obci skvalitnia život asi 200 turistom a obyvateľom obce mesačne.
podpora vzdelávania, poskytovanie sociálnej pomoci, ochrana a podpora zdravia; prevencia, liečba, resocializácia drogovo závislých v oblasti zdravotníctva a sociálnych služieb 1 450 € KIA15_105: Matias, n.o. - Vďaka grantu si zamestnanci zvyšovali kvalifikáciu- absolvovali 5 workshopov zameraných na témy aplikovanej behaviorálnej analýzy, ktoré prispeli k skvalitneniu práce s deťmi s autizmom.
organizovanie a sprostredkovanie dobrovoľníckej činnosti, ochrana a tvorba životného prostredia, podpora a rozvoj telesnej kultúry 2 998,6 € KIA15_064: Obec Strečno - Grant prispel k vybudovaniu prístupového chodníka k outdoorovej fitness zóne v miestnom parku, spájajúceho existujúci bezbariérový chodník pre chodcov pozdĺž hlavných ciest.
veda a výskum, podpora vzdelávania 2 742,51 € KIA15_014: Spojená škola - Vďaka projektu traja spolužiaci z odboru autoelektronik obhajovali a reprezentovali svoju prácu o novej matematike na medzinárodnom európskom kongrese Euromath 2015 v Aténach.
podpora vzdelávania, zachovanie kultúrnych hodnôt, poskytovanie sociálnej pomoci 2 500 € KIA15_118: Tovarišstvo historických remesiel a zručností - Grant bol použitý na ergoterapeutické aktivity so zdravotne znevýhodnenými deťmi s deťmi z Centra sociálnych služieb.
podpora vzdelávania 5 000 € KIA15_023: Stredná odborná škola strojnícka - Vďaka grantu zriadila škola cvičnú firmu, kanceláriu vybavili potrebnou technikou (5 notebookov, dataprojektor, multifunkčné zariadenie, premietacie plátno, elektrické rozvody,stoly pod notebooky).
ochrana ľudských práv, podpora vzdelávania, zachovanie kultúrnych hodnôt, podpora a rozvoj telesnej kultúry 4 025,1 € KIA15_021: Súkromné gymnázium Žilina - Vďaka aktivitám projektu - dvom víkendovým tréningom, diskusii so študentmi a neštudentmi VŠ, návšteve pracovných prostredí a workshope o rozhodovaní sa mohli študenti naučiť ako sa rozhodovať a stáť si za svojimi rozhodnutiami.
veda a výskum, podpora vzdelávania 2 930,76 € KIA15_017: Žilinská univerzita v Žiline - Grant prispel ku skvalitneniu výučby umelej inteligencie a robotiky na Fakulte riadenia a informatiky, Žilinskej univerzity.
podpora vzdelávania 4 925 € KIA15_024: SOŠelektrotechnická v Liptovskom Hrádku - Vďaka grantu sa škole podarilo zriadiť odbornú učebňu, ktorá slúži na vyučovanie počítačovej grafiky.
podpora vzdelávania, poskytovanie sociálnej pomoci 1 377 € KIA15_099: Občianske združenie Kumakokra - V rámci realizovaného projektu bolo cieľom zachovať činnosť krúžkov a ich skvalitnenie prostredníctvom podpory a vzdelávania lektorov zo strany skúseného sociálneho pracovníka.
ochrana ľudských práv, poskytovanie sociálnej pomoci, ochrana a podpora zdravia; prevencia, liečba, resocializácia drogovo závislých v oblasti zdravotníctva a sociálnych služieb 4 500 € KIA15_128: FLEXI OPATROVATEĽSTVO - Vďaka projektu vznikla v regióne nová služba monitorovania a signalizácie potreby pomoci pre seniorov a zdravotne znevýhodnených ľudí.
podpora vzdelávania, podpora a rozvoj telesnej kultúry, ochrana a podpora zdravia; prevencia, liečba, resocializácia drogovo závislých v oblasti zdravotníctva a sociálnych služieb 1 659,8 € KIA15_091: Mesto Bytča (pre Materskú školu, Dostojevského 933/5, Bytča) - 260 detí získalo teoretické vedomosti o tom ako sa bezpečne správať na ulici, ktoré si prakticky overujú na dopravnom ihrisku, ale i v triedach.
podpora vzdelávania, poskytovanie sociálnej pomoci 2 169,29 € KIA15_115: Viacúčelové zariadenie pre seniorov - Vďaka projektu sa seniorom otvorili nové možnosti trávenia voľného času, otvorila sa dielňa, kde pracujú s rôznymi technikami, ako plstenie, tvorba mydiel, keramika.
podpora vzdelávania, podpora a rozvoj telesnej kultúry 2 630 € KIA15_068: Obec Konská - Grant napomohol vybudovať dopravné ihrisko v obci s prístupom pre všetky deti, zakúpené boli aj detské dopravné prostriedky.
podpora vzdelávania, podpora a rozvoj telesnej kultúry 1 954,5 € KIA15_076: Obec Kláštor pod Znievom - Obec vybudovala rozsiahlu multifunkčnú plochu slúžiacu ako dopravné ihrisko pre deti v obci Kláštor pod Znievom, kde si deti osvojili nové poznatky o dôležitosti bezpečného správania sa na cestách (asi 250 detí + obyvatelia obce)
organizovanie a sprostredkovanie dobrovoľníckej činnosti, podpora vzdelávania, podpora a rozvoj telesnej kultúry 20 000 € KIA15_005: ZŠ s MŚ Brodno 110, Žilina - Výsledkom projektu je opravená strecha telocvične a dielní, zamedzilo sa vlhkosti, tvorbe pliesní a zatekaniu dažďovej vody na Základnej škole s materskou školou v Žiline.
poskytovanie sociálnej pomoci 3 500 € KIA15_102: Agentúra podporných služieb, n.o. - Vďaka grantu sa opravila strecha na zariadení podporovaného bývania pre zdravotne znevýhodnených ľudí. Strecha už nespĺňala bezpečnostné požiadavky.
podpora vzdelávania, podpora a rozvoj telesnej kultúry, ochrana a podpora zdravia; prevencia, liečba, resocializácia drogovo závislých v oblasti zdravotníctva a sociálnych služieb 817 € KIA15_067: Obec Vlachy, Ladislav Guoth - Grant bol využitý na dokončenie dopravného ihriska pre deti Materskej školy Vlachy, deti z obce Vlachy a pre okolité základné školy.
podpora vzdelávania, poskytovanie sociálnej pomoci, zachovanie kultúrnych hodnôt 2 500 € KIA15_126: Obecný úrad Horný Kalník - Vďaka grantu mohla obec zrekonštruovať nevyužívanú miestnosť, ktorá bude obyvateľom slúžiť na trávenie voľného času.
zachovanie kultúrnych hodnôt, poskytovanie sociálnej pomoci 1 175 € KIA15_101: OZ Klub mladé Makovice 95 - Zámerom projektu bolo rozšíriť činnosť centra Makovice na žilinskom sídlisku Hájik pre deti do 5 rokov a ich rodičov. Skupina piatich mamičiek pripravila plán aktivít a služieb.
organizovanie a sprostredkovanie dobrovoľníckej činnosti, veda a výskum, ochrana a tvorba životného prostredia, ochrana ľudských práv, podpora vzdelávania, zachovanie kultúrnych hodnôt 10 000 € KIA15_058: Občianske združenie Za trvalo udržateľný rozvoj - Grant prispel k zorganizovaniu ďalšieho ročníka prehliadky dokumentárnych filmov venované trvalo udržateľnému spôsobu života, ochrane životného prostredia, zmene v správaní sa človeka k prírode, technologickým a procesným inováciám, ktoré vedú k efektívne
zachovanie kultúrnych hodnôt 3 000 € KIA15_042: Obec Nededza - Grant podporil usporiadanie Hodových slávností Sedembolestnej Panny Márie, pričom sa postavilo pódium, zabezpečilo sa profesionálne ozvučenie a čiastočne sa uhradila aj odmena pre účinkujúcich.
poskytovanie sociálnej pomoci, ochrana a podpora zdravia; prevencia, liečba, resocializácia drogovo závislých v oblasti zdravotníctva a sociálnych služieb 4 990 € KIA15_106: DOBRÝ PASTIER - KLÁŠTOR POD ZNIEVOM, o.z. - Vďaka grantu boli v zariadení opatrovateľských služieb zrekonštruované kúpeľne na bezbariérové, čo pomohlo 20. klientom zariadenia.
poskytovanie sociálnej pomoci, ochrana a podpora zdravia; prevencia, liečba, resocializácia drogovo závislých v oblasti zdravotníctva a sociálnych služieb 3 300 € KIA15_120: DSS a ŠZ Liptovský Hrádok - V projekte boli vytvorené 3 klubovne pre klientov, čo umožnilo väčšiu intimitu prostredia pri trávení voľného času klientov (TV, hudba, spoločenské hry).
poskytovanie sociálnej pomoci 4 954,33 € KIA15_112: OZ Náruč - Pomoc deťom v kríze (OZ NPDK) - Grant prispel k vytvoreniu keramickej dielne v Detskom krízovom centre Náruč v Žiline a k materiálnemu zabezpečeniu Poradenského tréningového centra Náruč v Čadci.
poskytovanie sociálnej pomoci 1 302,2 € KIA15_129: OZ Objatie - Vďaka projektu sa pracovníci vzdelávali v oblasti komunikácie, aktivizácie a práce s klientmi s demenciou a slabozrakými osobami.
podpora a rozvoj telesnej kultúry, podpora vzdelávania, ochrana a podpora zdravia; prevencia, liečba, resocializácia drogovo závislých v oblasti zdravotníctva a sociálnych služieb 2 681,11 € KIA15_093: Obec Lúčky - Skrášlenie okolia materskej školy poskytlo možnosť využiť dopravné ihrisko na aktívnejšie trávenie voľného času 140 deťom z MŠ a ZŠ obce Lúčky.
podpora vzdelávania 2 736 € KIA15_072: Základná škola s materskou školou,Zubrohlava - Z grantu zakúpila škola dopravné prostriedky - kolobežky, odrážadlá, bicykle, dopravné značky, megafón, semafor, prilby, reflexné vesty a chrániče pre 104 detí.
organizovanie a sprostredkovanie dobrovoľníckej činnosti, zachovanie kultúrnych hodnôt 7 000 € KIA15_035: Obec Krasňany - Grant umožnil rekonštrukciu Domu kultúry, ktorý je využívaný na voľnočasové aktivity mladých ľudí a seniorov obce Krasňany.
ochrana a podpora zdravia; prevencia, liečba, resocializácia drogovo závislých v oblasti zdravotníctva a sociálnych služieb 5 000 € KIA15_108: Kysucká nemocnica s poliklinikou Čadca - Grant prispel k zriadeniu a vybudovaniu bezbariérovej kúpeľne v Dome ošetrovateľskej starostlivosti pre ležiacich pacientov.
ochrana ľudských práv, poskytovanie sociálnej pomoci, ochrana a podpora zdravia; prevencia, liečba, resocializácia drogovo závislých v oblasti zdravotníctva a sociálnych služieb, podpora a rozvoj telesnej kultúry 2 500 € KIA15_122: Domov sociálnych služieb SYNNÓMIA - Grant prispel k vybudovaniu ihriska, ktoré bude slúžiť pre rôzne športové aktovity zdravotne znevýhodneným i bežným občanom..
organizovanie a sprostredkovanie dobrovoľníckej činnosti, iné, podpora vzdelávania 2 210 € KIA15_066: Mesto Rajecké Teplice - Projekt prispel k lepšej vybavenosti dopravného ihriska v areáli Základnej školy v Rajeckých Tepliciach. Zakúpili sa bicykle, kolobežky a prilby.
podpora vzdelávania, podpora a rozvoj telesnej kultúry, ochrana a podpora zdravia; prevencia, liečba, resocializácia drogovo závislých v oblasti zdravotníctva a sociálnych služieb 1 961,2 € KIA15_095: Základná škola Pavla Országha Hviezdoslava - Realizáciou tohto projektu deti z Trstenej získali vedomosti, návyky a zručnosti v oblasti dopravnej výchovy a osvojili si zásady zodpovednosti, ako účastníka cestnej premávky.
poskytovanie sociálnej pomoci 4 200 € KIA15_130: Slovenský Červený kríž, územný spolok Žilina - Vďaka projektu bola namontovaná na schodisko do domova sociálnych služieb plošina pre klientov na vozíku a bol nainštalovaný elektronický vrátnik, ktorý zvýšil bezpečnosť najmä nočnej služby v zariadení.
podpora vzdelávania, podpora a rozvoj telesnej kultúry 2 898,39 € KIA15_078: Materská škola Ul. P.O.Hviezdoslava 17, Martin - Vďaka vybudovaniu dopravného ihriska v MŠ v Martine školský dvor vyzerá upravene, pútavo a motivuje deti k aktívnemu pohybu na kolobežkách, odrážadlách a trojkolkách.
podpora vzdelávania, ochrana a podpora zdravia; prevencia, liečba, resocializácia drogovo závislých v oblasti zdravotníctva a sociálnych služieb 3 000 € KIA15_070: Mesto Čadca - Mestská polícia Čadca - Z grantu zakúpilo mesto Čadca kancelársky kontajner na uskladnenie dopravných prostriedkov na dopravnom ihrisku.
organizovanie a sprostredkovanie dobrovoľníckej činnosti, podpora vzdelávania, poskytovanie sociálnej pomoci, podpora a rozvoj telesnej kultúry 4 750 € KIA15_103: Obecný športový klub Rosina - Oddiel nevidiacich a slabozrakých športovcov si z grantu zakúpil nové hracie stoly a športovú výstroj.
organizovanie a sprostredkovanie dobrovoľníckej činnosti, podpora vzdelávania, poskytovanie sociálnej pomoci, podpora a rozvoj telesnej kultúry 3 910,16 € KIA15_110: Návrat, o. z. (Centrum Návrat Žilina) - Vďaka projektu sa uskotočnil víkendový pobyt pre náhradné rodiny a program pygmalion pre deti z náhradných rodín.
ochrana ľudských práv, poskytovanie sociálnej pomoci, ochrana a podpora zdravia; prevencia, liečba, resocializácia drogovo závislých v oblasti zdravotníctva a sociálnych služieb, podpora a rozvoj telesnej kultúry, zachovanie kultúrnych hodnôt, podpora vzdelávania 2 680 € KIA15_123: Vlastnou Cestou - Vďaka projektu sa ľudia s mentálnym postihnutím stretávajú na jednotlivých workshopoch a krúžkoch, ktoré si vybrali na základe motivačného dňa a rozvíjajú sa v oblasti, ktorá ich zaujíma.
organizovanie a sprostredkovanie dobrovoľníckej činnosti, ochrana ľudských práv, poskytovanie sociálnej pomoci, podpora a rozvoj telesnej kultúry, ochrana a podpora zdravia; prevencia, liečba, resocializácia drogovo závislých v oblasti zdravotníctva a sociálnych služieb 10 000 € KIA15_007: Slovenské hnutie špeciálnych olympiád - Projekt prispel k čiastočnému krytiu dopravných nákladov 40-člennej výpravy športovcov s mentálnym postihnutím na Svetovú letnú špeciálnu olympiádu v Los Angeles, kde získali 7 zlatých, 8 strieborných a 9 bronzových medailí.
organizovanie a sprostredkovanie dobrovoľníckej činnosti, poskytovanie sociálnej pomoci, podpora a rozvoj telesnej kultúry 2 800 € KIA15_075: Materská škola Žabokreky v zriaďovateľskej pôsobnosti Obce Žabokreky - Vybudovanie bezbariérového prístupu do MŠ Žabokreky umožnilo zlepšenie prístupu pre rodiny s postihnutými deťmi, seniorov a mamičky s kočíkmi.
podpora a rozvoj telesnej kultúry 50 000 € KIA15_006: Žilinský samosprávny kraj - Počas realizácie projektu BikeKia - 4. etapa sa podarilo vybudovať 4. etapu cyklotrasy Hrad Budatín - Hrad Strečno, v úseku od Lávky cez biokoridor, okolo areálu žilinských vodákov po križovatku pod mostami v Tepličke nad Váhom v celkovej dĺžke 1,1 km.
organizovanie a sprostredkovanie dobrovoľníckej činnosti, iné, podpora vzdelávania, zachovanie kultúrnych hodnôt 3 000 € KIA15_033: Obec Teplička nad Váhom - Grant prispel k zorganizovaniu trojdňových slávností obce Teplička nad Váhom, pri ktorých sa otvorili obci nové možnosti regionálnej a cezhraničnej spolupráce kultúry na rôznych podujatiach.
podpora vzdelávania, poskytovanie sociálnej pomoci, ochrana a podpora zdravia; prevencia, liečba, resocializácia drogovo závislých v oblasti zdravotníctva a sociálnych služieb 1 920,07 € KIA15_117: Diagnostické centrum Ružomberok - Vďaka grantu sa realizovali skupinové stretnutia, ktoré pomohli deťom osvojiť si nové vzorce zvládania záťažových situácií, rozvíjali ich sociálne spôsobilosti a komunikačné zručnosti.
organizovanie a sprostredkovanie dobrovoľníckej činnosti, ochrana ľudských práv, podpora vzdelávania, poskytovanie sociálnej pomoci 3 899 € KIA15_114: Únia nevidiacich a slabozrakych Slovenska, Krajské stredisko Žilina - Cieľom projektu bol nákup pomôcok pre zrakovo postihnutých ľudí, ktorým bežné okuliare nezabezpečujú uspokojivú korekciu zrakovej vady.
organizovanie a sprostredkovanie dobrovoľníckej činnosti, iné, podpora vzdelávania, podpora a rozvoj telesnej kultúry, ochrana a podpora zdravia; prevencia, liečba, resocializácia drogovo závislých v oblasti zdravotníctva a sociálnych služieb 3 000 € KIA15_069: Občianske združenie Bezpečne a Zdravo - Cieľom projektu bolo zakúpenie nových dopravných značiek na dopravné ihrisko, lavičiek, štvorkoliek a kolobežiek pre 500 detí navštevujúcich okolité materské školy.
poskytovanie sociálnej pomoci, podpora a rozvoj telesnej kultúry 2 500 € KIA15_124: Domov vďaky, rozpočtová organizácia mesta Rajec - Cieľom projektu bolo zlepšiť materiálno - technické vybavenie denného stacionára prostredníctvom nákupu nového vybavenia - terapeutických kresiel, ktoré uľahčujú polohovanie a sedenie pohybovo znevýhodneným seniorom.
ochrana ľudských práv, poskytovanie sociálnej pomoci 4 000 € KIA15_125: DSS Méta - Grant prispel k zlepšeniu kvality života obyvateľov DSS Méta rekonštrukciou priestoru, v ktorom trávia najviac času tak, aby zodpovedal ich potrebám podľa najnovších poznatkov.
podpora vzdelávania 2 999,9 € KIA15_073: ZŠ s MŠ Stankovany - Prostredníctvom hry môže takmer 100 detí na novom ihrisku spoznávať základy dopravnej výchovy, získavať dopravné zručnosti a rozvíjať svoju osobnosť.
poskytovanie sociálnej pomoci, ochrana a podpora zdravia; prevencia, liečba, resocializácia drogovo závislých v oblasti zdravotníctva a sociálnych služieb 3 754,06 € KIA15_127: Trojlístok-centrum sociálnych služieb - Vďaka grantu bola pre seniorov vybudovaná terapeutická miestnosť, okrem vizuálnej stránky boli dokúpené masážne kreslá.
ochrana a tvorba životného prostredia, podpora vzdelávania, podpora a rozvoj telesnej kultúry 3 000 € KIA15_065: Obec Štefanov nad Oravou - Vďaka grantu sa vybudovala v obci cestička pre dopravné ihrisko, ktoré využívajú deti z obce.
ochrana a tvorba životného prostredia, podpora a rozvoj telesnej kultúry 2 458 € KIA15_096: Žilinský samosprávny kraj - Obnova zrúteného cyklistického odpočívadla, ktoré je frekventovaným miestom prechádzok asi 500 obyvateľov z okolitých obcí a 3000 cykloturistov ročne z celého Slovenska.
podpora vzdelávania, podpora a rozvoj telesnej kultúry 1 000 € KIA15_133: Obec Slovenské Pravno - Obnovou dopravného ihriska pri MŠ v Slovenskom Pravne a zakúpením dopravných prostriedkov umožnila obec deťom vyskúšať si a naučiť sa základné pravidlá cestnej premávky.
zachovanie kultúrnych hodnôt 1 300 € KIA15_153: Liptovské múzeum v Ružomberku - Grant podporil zakúpenie tradičných hudobných nástrojov - fujara, gajdy, ozembuch, ústne harmoniky a drumble, aby sa oživila tradičná ľudová kultúra, podporila tvorivosť a slovenské národné, regionálne a kultúrne povedomie.
organizovanie a sprostredkovanie dobrovoľníckej činnosti, veda a výskum, podpora vzdelávania, zachovanie kultúrnych hodnôt, podpora a rozvoj telesnej kultúry 1 600 € KIA15_149: Obecný úrad Liptovská Osada - Grant prispel k vydaniu publikácie o pamätihodnostiach obce Liptovská Osada a jej okolia, vďaka čomu sa priblížilo čitateľom kultúrne a stavebné dedičstvo obce.
organizovanie a sprostredkovanie dobrovoľníckej činnosti, iné, poskytovanie sociálnej pomoci 7 000 € KIA15_034: Obec Teplička nad Váhom - Z grantu zakúpila obec sedačkový výťah, ktorý umožní komfortnejšiu návštevu detského, všeobecného lekára a stomatológa v obci Teplička nad Váhom.
ochrana a podpora zdravia; prevencia, liečba, resocializácia drogovo závislých v oblasti zdravotníctva a sociálnych služieb 1 774 € KIA15_113: Občianske združenie Rodinná Rozprávka - Grant prispel k zvýšeniu kvality života a zdravotného stavu seniorov, mamičiek po pôrode a detí do 1 roka, prostredníctvom cvičenia, prednášok a kurzov masáží.
ochrana a podpora zdravia; prevencia, liečba, resocializácia drogovo závislých v oblasti zdravotníctva a sociálnych služieb, poskytovanie sociálnej pomoci 4 649,65 € KIA15_116: LIKAVA - centrum sociálnych služieb - Z prostriedkov získaných z grantu sa zakúpilo sprchovacie lehátko a sprchovací a dezinfekčný panel, čím sa zvýšila kvalita života imobilných klientov v zariadení.
podpora vzdelávania, podpora a rozvoj telesnej kultúry 1 909,96 € KIA15_081: Obec Maršová -Rašov -Materská škola Maršová -Rašov - Vybavenie detského dopravného ihriska Materskej školy Maršová-Rašov malo prínos nielen pre deti, učiteľov, okolité MŠ, ale aj región; materská škola rozvíjala praktické návyky bezpečného správania sa na ceste hravou formou.
organizovanie a sprostredkovanie dobrovoľníckej činnosti, podpora vzdelávania, zachovanie kultúrnych hodnôt, podpora a rozvoj telesnej kultúry 3 000 € KIA15_074: Hasičský zbor Priekopa - V rámci projektu bolo osadené dopravné značenie, značky a semafory na dopravné ihrisko v Priekope, ktoré ročne navštívi 1500 detí.
ochrana a podpora zdravia; prevencia, liečba, resocializácia drogovo závislých v oblasti zdravotníctva a sociálnych služieb, ochrana ľudských práv 3 000 € KIA15_092: Obec Vysoká nad Kysucou - Vybudovanie bezbariérového vstupu do budovy zdravotného strediska Vysoká nad Kysucou uľahčilo prístup k zdravotníckym službám imobilným občanom obce ale aj širokej verejnosti.
ochrana a tvorba životného prostredia, podpora vzdelávania, podpora a rozvoj telesnej kultúry 1 950 € KIA15_094: Spojená škola, Oslobodenia č.165, Belá - 200 žiakov školy a žiakov z okolitých obcí malo možnosť získať základné vedomosti bezpečného správania sa v rôznych dopravných situáciách v praxi na vybudovanom dopravnom ihrisku.
organizovanie a sprostredkovanie dobrovoľníckej činnosti, ochrana a tvorba životného prostredia, zachovanie kultúrnych hodnôt, podpora a rozvoj telesnej kultúry, ochrana a podpora zdravia; prevencia, liečba, resocializácia drogovo závislých v oblasti zdravotníctva a sociálnych služieb 1 925 € KIA15_097: Občianske združenie Jasenská dolina - Vybudovanie priestoru pre relax a odloženie bicyklov a prepojenie dvoch náučných chodníkov v Jasenskej doline.
podpora vzdelávania, zachovanie kultúrnych hodnôt 25 000 € KIA15_082: Mesto Žilina - Zhruba 20000 divákov navštívilo 21. ročník Staromestských slávností, ktorý grant podporil. Finančné prostriedky z udeleného grantu boli použité na technicko-organizačné zabezpečenie podujatia.
organizovanie a sprostredkovanie dobrovoľníckej činnosti, ochrana a tvorba životného prostredia, zachovanie kultúrnych hodnôt, podpora a rozvoj telesnej kultúry 3 000 € KIA15_079: Obec Krpeľany - Vďaka projektu bol vytvorený Náučný chodník Tiešňava, kde boli osadené 4 informačné tabule s možnosťou posedenia v krásnej okolitej prírode.
organizovanie a sprostredkovanie dobrovoľníckej činnosti, zachovanie kultúrnych hodnôt, podpora a rozvoj telesnej kultúry 800 € KIA15_160: OZ Klub mladé Makovice 95 - Grant podporil zorganizovanie 10 vystúpení mladých ľudí najmä zo žilinského sídliska Hájik, pričom sa podarilo vytvoriť pravidelnú kultúrnu ponuku.
veda a výskum, ochrana a tvorba životného prostredia, zachovanie kultúrnych hodnôt, podpora vzdelávania 1 179,1 € KIA15_151: Považské múzeum v Žiline - Grant prispel k zahájeniu archeologického výskumu na hradisku Veľký vrch v Divinke, skúmal sa val na akropole, preskúmal sa spôsob budovania valu v podhradí a konštrukcia vežovej brány, pričom sa získalo až 326 kusov archeologických nálezov.
zachovanie kultúrnych hodnôt 7 000 € KIA15_036: Obec Gbeľany - Vďaka grantu bola zrekonštruovaná gotická kaplnka v obci Gbeľany.
zachovanie kultúrnych hodnôt 3 000 € KIA15_032: Obec Krasňany - Grant umožnil realizáciu dvoch kultúrno-spoločenských podujatí v obci Krasňany, konkrétne výstavy historických áut a motocyklov a obedných slávností Oslavy sv. Moniky, patrónky obce.
organizovanie a sprostredkovanie dobrovoľníckej činnosti, veda a výskum, zachovanie kultúrnych hodnôt 2 000 € KIA15_155: Občianske združenie Terra Kisucensis - Grant podporil projekt Kultúrne dedičstvo na dlani, pričom sa vytvorilo podujatie Noc kostolov a vydal sa zborník Terra Kisucensis s príspevkami z dejín Kysúc.
zachovanie kultúrnych hodnôt, podpora a rozvoj telesnej kultúry 3 000 € KIA15_030: Obec Mojš - Vďaka grantu boli zorganizované hody v obci Mojš. Ich súčasťou bol futbalový zápas, volejbalový turnaj a kultúrny program.
organizovanie a sprostredkovanie dobrovoľníckej činnosti, 7 000 € KIA15_038: Obec Mojš - Výsledkom projektu je vytvorená oddychová zóna, ktorej hlavnou časťou je budova so spoločenskou miestnosťou a kuchyňa.
zachovanie kultúrnych hodnôt, podpora vzdelávania 1 500 € KIA15_150: Oravská galéria v Dolnom Kubíne - Grant podporil vydanie obrazovo-informačného bedekera na projekt "Oravská galéria - cesty za výtvarným umením", pričom zahŕňa základné informácie o inštitúcii, histórii, činnosti pre 500 potenciálnych návštevníkov.
ochrana a tvorba životného prostredia, zachovanie kultúrnych hodnôt 3 000 € KIA15_198: Mesto Liptovský Hrádok - Odborným reštaurátorským zásahom boli urobené práce na záchrane kultúrneho dedičstva.
ochrana a tvorba životného prostredia, podpora a rozvoj telesnej kultúry 3 000 € KIA15_040: Obec Chorvátsky Grob - Vďaka grantu sa podarilo skrášliť priestor pred školou v Chorvátskom grobe, vybudovali sa nové miesta na sedenie i povaľovanie, umiestnili sa herné prvky pre deti a namaľoval sa plot.
poskytovanie sociálnej pomoci 7 000 € KIA15_037: Obec Chorvátsky Grob - Grant pomohol pri financovaní vybudovania bezbariérového prístupu do Klubového domu v Chorvátskom Grobe.
organizovanie a sprostredkovanie dobrovoľníckej činnosti, zachovanie kultúrnych hodnôt 3 000 € KIA15_175: Priatelia Znieva, o. z. - Grant podporil rekonštrukciu kaplnky sv. Jozefa, pričom sa nakúpil materiál na opravu strechy a osadili sa nové dažďové ríny. Práce sa uskutočnili počas 10 spoločných dobrovoľníckych brigád.
ochrana a podpora zdravia; prevencia, liečba, resocializácia drogovo závislých v oblasti zdravotníctva a sociálnych služieb 20 000 € KIA15_138: Základná škola, Martinská 20, Žilina - Vďaka projektu sa zvýšila bezpečnosť detí a zlepšili sa možnosti vetrania na budovách telocviční na Základnej škole Martinská v Žiline, a to kompletnou výmenou okien.
zachovanie kultúrnych hodnôt 7 000 € KIA15_039: Obec Nededza - Grant podporil opravu kaplnky na ulici Roľnícka a taktiež podporil vybavenie materskej školy, kde sa vymenili staré a rozpadávajúce sa lôžka za nové, ktoré spĺňajú hygienické štandardy, sú odolné a skladovateľné.
organizovanie a sprostredkovanie dobrovoľníckej činnosti, podpora vzdelávania, podpora a rozvoj telesnej kultúry 1 000 € KIA15_132: Horská služba Malá Fatra - Projekt prispel k vybudovaniu výcvikovej časti školiaceho strediska pre 30 záchranárov a 500 ľudí ročne.
organizovanie a sprostredkovanie dobrovoľníckej činnosti, podpora vzdelávania, poskytovanie sociálnej pomoci, ochrana a podpora zdravia; prevencia, liečba, resocializácia drogovo závislých v oblasti zdravotníctva a sociálnych služieb 1 000 € KIA15_044: OZ Detská komunita - Vďaka grantu boli počas roka v Regionálnom centre autistov v Žiline zorganizované dobrovoľnícke aktivity ako lyžovanie, bowling, turistika a splav, ktorých sa zúčastnilo 30 detí a klientov, 20 zamestnancov, 25 rodinných príslušníkov a 20 dobrovoľníkov.
ochrana a tvorba životného prostredia 1 000 € KIA15_046: Špeciálna základná škola a ŠMŠ - Grant prispel k vylepšeniu školskej záhrady i areálu výsadbou nových rastlín a úpravou okolia.
zachovanie kultúrnych hodnôt, podpora vzdelávania, podpora a rozvoj telesnej kultúry 1 000 € KIA15_158: Mesto Žilina - Projekt podporil vytvorenie nových kultúrnych možností na 6 verejných miestach v Žiline. Vyrobilo sa 6 verejných miniknižníc, ktoré sa naplnili knihami.3 sa nachádzajú na detských ihriskách, 1 v centre pre seniorov, 1 v materskom centre, 1 Považskom Chlmc
zachovanie kultúrnych hodnôt 3 000 € KIA15_031: Obec Gbeľany - Grant podporil realizáciu tradičných obecných hodov v Gbeľanoch, spojených s tanečnou zábavou, ale aj ukážkami práce činnosti miestnych organizácii.
zachovanie kultúrnych hodnôt 3 000 € KIA15_055: Obec Varín - Grant podporil technické zabezpečenie vystúpenia viac ako 80 obyvateľov Varína, ktorí hrávali v hudobných telesách, ktoré pôsobili na území obce od roku 1960 až po dnes. Vystúpenia sa konali bez nároku na honorár.
ochrana a tvorba životného prostredia 7 000 € KIA15_056: Obec Varín - Grant bol využitý na nákup zametacieho stroja, ktorý slúži na zametanie prevažne chodníkov a okrajov ciest od kamienkov, prachu, lístia a iných nečistôt.
ochrana ľudských práv, poskytovanie sociálnej pomoci 1 000 € KIA15_043: Nadácia Krajina harmónie - Z grantu sa podporili spoločné aktivity pre zdravých a zdravotne postihnutých ľudí zameraných na skrášlenie prostredia nadácie Krajina harmónie, športové aktivity, oprava divadla a príprava na festival INTER NOS.
podpora vzdelávania, zachovanie kultúrnych hodnôt 2 175 € KIA15_171: Obec Maršová -Rašov -Materská škola Maršová -Rašov - Z grantu sa zakúpil materiál a s podporou rodičou a zamestnancov sa ušili ľudové kroje na vystúpenia detí z materskej školy.
ochrana ľudských práv, poskytovanie sociálnej pomoci, ochrana a podpora zdravia; prevencia, liečba, resocializácia drogovo závislých v oblasti zdravotníctva a sociálnych služieb 1 000 € KIA15_049: Domov sociálnych služieb SYNNÓMIA - Projekt pomohol 120 zdravotne postihnutým klientom DSS SYNNÓMNIA počas 3 mesiacov zúčastniť sa 4 celodenných výletov, kde sa odreagovali od stereotypných prejavov správania a vnímania reality.
organizovanie a sprostredkovanie dobrovoľníckej činnosti, ochrana ľudských práv, podpora vzdelávania, poskytovanie sociálnej pomoci 1 000 € KIA15_047: Centrum včasnej intervencie Žilina, n.o. - Grant pomohol zútulniť priestory Centra včasnej intervencie Žilina, kde sa maľovali priestory, inštalovala sa špeciálna pomôcka do terapeutickej miestnosti a zavesili sa obrazy v priestoroch pre 36 rodín so znevýhodneným dieťaťom v centre.
organizovanie a sprostredkovanie dobrovoľníckej činnosti, zachovanie kultúrnych hodnôt, podpora a rozvoj telesnej kultúry, podpora vzdelávania 1 200 € KIA15_152: Obec Trebostovo - Grant pomohol organizácii kultúrneho a športového podujatia v obci, ako aj udržiavaniu tradícií, rozvoju kreativity detí a mladých, rozvoju hasičského športu a vytvorilo sa podujatie pre 2000 návštevníkov.
podpora vzdelávania 20 000 € KIA15_059: Materská škola, Nám. Janka Borodáča 7 Žilina - Z projektu sa kompletne zrekonštruovali 4 triedy Materskej školy Janka Borodáča v Žiline, osadili sa nové okná, zaizolovala sa podlaha, namontovali sa nové svietidlá, radiátory, miestnosti sa zateplili.
zachovanie kultúrnych hodnôt 1 500 € KIA15_041: Združenie na záchranu Lietavského hradu - Vďaka grantu zrealizovalo združenie dobrovoľnícke dni, počas ktorého zamestnanci Kia Motors Slovakia obnovovali a konzervovali hrad Lietava.
organizovanie a sprostredkovanie dobrovoľníckej činnosti, zachovanie kultúrnych hodnôt 1 000 € KIA15_045: Obnova Slovenskej Zeme - Grant bol použitý na sanáciu vytipovaných častí pamiatky gotického kostola sv. Heleny v obci Stránske, pričom sa aktívne zapojilo až 23 pracovníkov KIA, niekoľko dobrovoľníkov a remeselníkov.
podpora vzdelávania, zachovanie kultúrnych hodnôt 3 000 € KIA15_147: Truc sphérique - Grant podporil plánovanie letnej sezóny na Stanici pre deti a rodiny. Prostriedky sa využili na chod umeleckých aktivít pre deti a rodiny s deťmi, pravidelné dielne a divadelné predstavenia pre 130 detí mesačne a 200 rodín v priebehu projektu.
zachovanie kultúrnych hodnôt, podpora vzdelávania 1 500 € KIA15_157: DOMKA - Združenie saleziánskej mládeže - Organizácia súťaží s názvom Improliga prebiehajúcich raz za týždeň za účelom nácviku performatívneho divadla a vytvorenia príbehu.
podpora vzdelávania, zachovanie kultúrnych hodnôt 2 400 € KIA15_165: Základná umelacká škola Kysucký Lieskovec - Projekt podporil zakúpenie dvoch 34-strunových hárf, ktoré vytvorili podmienky pre rozvoj schopností 10 žiakov ZUŠ. Žiaci aj s pomocou 5 pedagógov tejto školy následne zorganizovali kultúrne podujatia v regióne, ktorých sa zúčastnilo 200 návštevníkov.
organizovanie a sprostredkovanie dobrovoľníckej činnosti, podpora vzdelávania 1 000 € KIA15_052: Krajská knižnica v Žiline - Projekt prispel k čitateľskej gramotnosti detí, predstavivosti, manuálnej zručnosti, socializácii detí a pomoci pri adaptácii do nového prostredia.Projekt pomohol priamo až 401 deťom, nepriamo 40 pracovníkom knižnice a 900 rodičom detí.
zachovanie kultúrnych hodnôt 3 500 € KIA15_083: Mesto Žilina - Grant podporil 2. ročník Tvorivých remeselných dielní, počas ktorého si okolo 1900 ľudí mohlo zakúpiť jednotlivé výrobky alebo si svoju zručnosť sami otestovať a vyskúšať si niektorú z ľudovoumeleckých techník.
zachovanie kultúrnych hodnôt 7 000 € KIA15_084: Mesto Žilina - Grant pomohol zrealizovať VIII. ročník podujatia s názvom Stredoveký deň s tohtoročnou témou Spor mesta s hradom Strečno. Podujatie navštívilo až 6000 obyvateľov Žilinského kraja.
veda a výskum, podpora vzdelávania 1 098,16 € KIA15_178: Spojená škola Martin - Študenti museli kriticky zhodnotiť medzery a potreby v automobilovom priemysle a následne vylepšili prúdový motor nainštalovaním elektronického riadenia. Získaný grant bol využitý na nákup komponentov na ďalšie vylepšenie motora.
podpora a rozvoj telesnej kultúry 4 500 € KIA15_089: Mesto Žilina - Grant podporil uskutočnenie športového podujatia Sever proti juhu, do ktorého sa zapojilo až 700 hráčov, 64 futbalových tímov a odohralo sa 16 hodín futbalu.
ochrana a podpora zdravia; prevencia, liečba, resocializácia drogovo závislých v oblasti zdravotníctva a sociálnych služieb 2 500 € KIA15_137: Mesto žilina - Grant pomohol zorganizovaniu 12. ročníka Žilinských dní zdravia, ktorých sa zúčastnilo 4000 návštevníkov preventívnych opatrení ako meranie krvného tlaku, cholesterolu, meranie očného tlaku a primátorská kvapka krvi, ktorej sa zúčastnilo 172 darcov.
podpora a rozvoj telesnej kultúry, ochrana a podpora zdravia; prevencia, liečba, resocializácia drogovo závislých v oblasti zdravotníctva a sociálnych služieb 1 000 € KIA15_086: Mesto Žilina - Grant podporil 7. ročník plaveckej štafety, na ktorej sa zúčastnilo 1058 plavcov a preplávalo sa 1164 km.
zachovanie kultúrnych hodnôt, podpora vzdelávania 1 900 € KIA15_167: Základná škola Podvysoká - Projekt prispel k historickému a kultúrnemu povedomiu žiakov školy a občanov obce Podvysoká. 200 detí a 1300 obyvateľov obce sa dozvedelo o histórii svojej obce.
podpora a rozvoj telesnej kultúry 3 000 € KIA15_087: Mesto Žilina - Grant pomohol organizácii Vianočného behu na Vodnom diele v Žiline, ktorého sa zúčastnilo 757 bežcov a 38 otužilcov vo veku od 2 do 78 rokov a prišlo sa pozrieť aj 300 divákov.
podpora vzdelávania, zachovanie kultúrnych hodnôt 2 000 € KIA15_154: Oravské kultúrne stredisko v Dolnom Kubíne - Grant podporil vydanie pracovného interaktívneho zošita o krojoch, zvykoch, nástrojoch používaných v obciach Žilinského kraja pre deti a žiakov na školách v kraji.
podpora a rozvoj telesnej kultúry 2 000 € KIA15_136: Mesto Žilina - Grant podporil športové súťaže pre cca 1000 detí zo 16 žilinských základných škôl. Svoje sily si žiaci merali v plávaní, florbale, futbale a vybíjanej vždy raz do mesiaca počas školského roku 2014/15.
zachovanie kultúrnych hodnôt 2 000 € KIA15_139: Mesto Žilina - Grant podporil zorganizovanie Festivalu Seniorov na Mariánskom námestí v Žiline. Súčasťou bola výstavka ručných prác seniorov - maľovanie, výrobky z drôtu a vosku.
zachovanie kultúrnych hodnôt 5 500 € KIA15_253: Mesto Žilina - Grant podporil medzinárodnú džezovú súťaž pre mladé talenty, ktorej sa zúčastnilo 12 kapiel z krajín celej Európy.
poskytovanie sociálnej pomoci 1 000 € KIA15_051: Zariadenie pre seniorov a domov sociálnych služieb - Grant pomohol s terénnymi úpravami, opravou soklovej časti budov a boli vytvorené dve okrasné časti záhrad, ktoré budú slúžiť na pracovnú rehabilitáciu klientov ZpS a DSS Žilina.
organizovanie a sprostredkovanie dobrovoľníckej činnosti, iné, ochrana a podpora zdravia; prevencia, liečba, resocializácia drogovo závislých v oblasti zdravotníctva a sociálnych služieb 1 000 € KIA15_054: Slovenský Červený kríž, územný spolok Žilina - Vďaka grantu sa zveľadila budova Červeného kríža a Zariadenia pre seniorov.
podpora a rozvoj telesnej kultúry 4 000 € KIA15_085: Mesto Žilina - Grant prispel k organizácii súťaže najsilnejších mužov zo slovanských štátov - Pohár Slovanov, ktorej sa zúčastnili súťažiaci z 10 krajín Európy a sledovalo ju 2000 divákov na Námestí Andreja Hlinku.
zachovanie kultúrnych hodnôt 1 000 € KIA15_050: Truc sphérique - Grant pomohol postúpiťv rekonštrukcii synagógy (nová kotolňa, pripravili sa steny pre reštaurovanie omietok, boli zorganizované kultúrne podujatia pre verejnosť v synagóge). V záhrade Stanice bola vybudovaná nová terasa zo starých lešenárskych trubiek.
organizovanie a sprostredkovanie dobrovoľníckej činnosti, zachovanie kultúrnych hodnôt 3 000 € KIA15_141: Bábkové divadlo Žilina - Grant prispel k zorganizovaniu piateho ročníka festivalu slovenských profesionálnych bábkových divadiel Bábková Žilina 2015. Festivalu za zúčastnilo 2500 detí zo škôl a školských zariadení a 3500 návštevníkov.
ochrana a tvorba životného prostredia 1 000 € KIA15_048: Preles - Projekt podporil dobrovoľníctvo firmy KIA, počas ktorého sa zrealizovala jedna brigáda, kde sa vyrábali medzistienky do úľov, ktoré slúžia na osvetu a vzdelávanie.
organizovanie a sprostredkovanie dobrovoľníckej činnosti, iné, ochrana a tvorba životného prostredia 1 000 € KIA15_053: OZ Mulica - Grant prispel k vytvoreniu priestoru pre cyklistov - dielňu a požičovňu bicyklov, a taktiež prispel k zlepšeniu postavenia cyklistov v meste Žilina.
podpora a rozvoj telesnej kultúry, podpora vzdelávania 1 500 € KIA15_191: Kysucká šachová škola - Vďaka projektu boli zorganizované medzinárodné turnaje mládeže v šachu, zápasy seniorov a detí, tréningy a náborový turnaj, celkovo pre 20 seniorov a 50 detí.
veda a výskum, podpora vzdelávania 3 200 € KIA15_180: Spojená škola - Študenti si zvýšili svoje zručnosti pri realizácii projektu na diagnostiku vozidla. Financie boli využité na škole pre nákup súčiastok.
zachovanie kultúrnych hodnôt 1 300 € KIA15_156: Obec Veličná - Grant podporil predstavovanie zvykov a tradícií predkov pre 3000 návštevníkov folklórnych slávností obce Veličná.
podpora a rozvoj telesnej kultúry, podpora vzdelávania 2 998,3 € KIA15_231: Športové a kultúrne centrum MILOŠOVÁ - Z prostriedkov dobudovalo centrum ihrisko, obnovili osvetlenie ihriska a vybavili ho tréningovými pomôckami.
podpora a rozvoj telesnej kultúry, podpora vzdelávania 2 800 € KIA15_192: JSC Educationis o.z. - Vďaka projektu bolo dosiahnuté zlepšenie zdravého životného štýlu mladých ľudí, detí a zlepšenie pohybového ústrojenstva u žiakov ZŠ čadca
organizovanie a sprostredkovanie dobrovoľníckej činnosti, zachovanie kultúrnych hodnôt, poskytovanie sociálnej pomoci, podpora vzdelávania 1 500 € KIA15_164: Gymnázium sv. Františka z Assisi - Z grantu sa uhradilo najmä technické vybavanie pre divadelnú hru zameranú na scitlivovanie žiakov voči sociálnym problémom v spoločnosti.
zachovanie kultúrnych hodnôt 1 000 € KIA15_159: Obec Krpeľany - Grant zabezpečil propagáciu zvykov a rozvoju kultúrneho bohatstva v regióne, pričom bol použitý na šitie 3 krojov pre folklórnu skupinu a ľudovú muziku obce (Tiesňavan, Konvalinka, Drienča).
zachovanie kultúrnych hodnôt 1 699,5 € KIA15_146: Trampské združenie Severka - Grant pomohol šíreniu trampingu v žilinskom regióne, pričom sa zorganizovalo 20 stretnutí a rozhovorov a 10 podujatí organizovaných rôznymi subjektami.
podpora vzdelávania, zachovanie kultúrnych hodnôt 2 225 € KIA15_140: Základná škola s materskou školou - Grant prispel k skvalitneniu výchovno-vzdelávacieho porcesu v materskej škole, ktorú navštevuje 85 detí. Materská škola zakúpila klavír, doplnila kroje o nové prvky - šatky.
zachovanie kultúrnych hodnôt, organizovanie a sprostredkovanie dobrovoľníckej činnosti 2 850 € KIA15_172: Art Culture, o.z. - Grant prispel k zorganizovaniu Bratislavských jazzových dní v Žiline, pričom koncerty navštívilo maximálny počet ľudí 620 a zúčastnilo sa aj 40 účastníkov diskusií a workshopov.
podpora a rozvoj telesnej kultúry, ochrana a podpora zdravia; prevencia, liečba, resocializácia drogovo závislých v oblasti zdravotníctva a sociálnych služieb 2 994 € KIA15_236: MHA Martin - Grant podporil zakúpenie športových pomôcok a častí hokejového výstroja pre 160 detí v hokejovom klube v Martine, pričom sa pre nich stali tréningy zaujímavejšie a pestrejšie.
zachovanie kultúrnych hodnôt 3 000 € KIA15_143: Mestské divadlo Žilina - Grant prispel na výrobu scény do inscenácie Besi I. od Dostojevského románu, ktorá mala premiéru vo Veľkej sále Mestského divadla Žilina 19. júna 2015. Podujatia sa zúčastnilo za jún na 3 predstaveniach 584 divákov.
zachovanie kultúrnych hodnôt, podpora a rozvoj telesnej kultúry 1 208 € KIA15_193: TJ Dlhé Pole - Realizáciou projektu sa zlepšila úroveň futbalového turnaja a podarilo sa zlepšiť technické vybavenie TJ Dlhé Pole.
zachovanie kultúrnych hodnôt, 1 000 € KIA15_161: Občianske združenie Rodinná Rozprávka - Vďaka grantu sa v Žiline vytvorilo rodinné centrum poskytujúce rodičom malých detí kultúrne vyžitie a vzájomnú spoločnosť, zatiaľ čo o deti je profesionálne postarané.
poskytovanie sociálnej pomoci 1 000 € KIA15_088: Diecézna charita Žilina - Vďaka grantu dobrovoľníci vymaľovali, vyčistili, upratali a tiež vydezinfikovali priestory 3 sociálnych zariadení pre ľudí v núdzi a seniorov v Žiline a Martine.
ochrana ľudských práv, poskytovanie sociálnej pomoci, podpora vzdelávania 1 600 € KIA15_162: Nadácia Krajina harmónie - Vďaka grantu sa uskutočnil "deň inakosti" v Žiline s cieľom meniť postoje k akokoľvek znevýhodneným deťom/skupinám.
zachovanie kultúrnych hodnôt, iné, podpora a rozvoj telesnej kultúry 1 200 € KIA15_163: Občianske združenie T.A.R.G.O. - Grant podporil technické zabezpečenie projektu (prenájom pódia a zastrešenia), pričom sa týmto projektom zvýšil záujem ľudí o podujatie a zapojili sa účinkujúci z regionálnych amatérskych hudobných zoskupení.
ochrana a tvorba životného prostredia 1 000 € KIA15_057: Záchranná stanica a Ekocentrum Zázrivá - Projekt pomohol v prevádzke a údržbe Záchrannej stanice a pomohol zlepšiť starostlivosť o umiestnené zvieratá, pričom bolo zorganizovaných 6 brigád dobrovoľníkov a zatiaľ pomohol 45 živočíchom za obdobie trvania projektu.
podpora a rozvoj telesnej kultúry 3 000 € KIA15_240: Liptovský školský lukostrelecký klub - Prostriedky z grantu boli použité na nákup lukostreleckého materialu pre mládež v lukostreleckom klube.
zachovanie kultúrnych hodnôt 2 962,4 € KIA15_142: Združenie turčianskych muzikantov - Grant prispel k obstaraniu si nových krojov do folklórneho súboru Kriváň z Turian, pričom si zakúpili 19 horehronských blúzok, 10 kapiek (čepcov) a 1 horehronskú košeľu.
zachovanie kultúrnych hodnôt, poskytovanie sociálnej pomoci, podpora vzdelávania 1 810 € KIA15_170: Vlastnou cestou - Grant prispel k organizácii divadelného predstavenia Stratení v raji divadelným súborom Pampalíny prostredníctvom nákupu techniky k predstaveniu, kulís a kostýmov.
podpora vzdelávania 2 994 € KIA15_148: Turčianske kultúrne stredisko v Martine - Grant podporil realizáciu workshopov pre mladých záujemcov o fotografiu, na ktorých sa zúčastnilo 25 amatérskych fotografov a 2000 ľudí zúčastnených na podujatí na 6 miestach výstav.
organizovanie a sprostredkovanie dobrovoľníckej činnosti, zachovanie kultúrnych hodnôt, podpora vzdelávania 930 € KIA15_169: Občianske združenie Frčka - Grant podporil výstavu Naše dedičstvo, ktorá zahŕňala históriu mestskej časti Kňažnej, pričom sa nakúpili výstavné panely, grafické spracovanie materiálov a tlač. Vydal sa aj spevník v pevnej väzbe.
veda a výskum, podpora vzdelávania, ochrana a podpora zdravia; prevencia, liečba, resocializácia drogovo závislých v oblasti zdravotníctva a sociálnych služieb 1 200 € KIA15_179: SOŠ - Žiaci školy získali nové vedomosti v oblasti automobilového priemyslu, zlepšili si schopnosti verejne prezentovať a obhájiť svoju prácu. Získali pre školu grant, ktorý pomohol škole získať modernú didaktickú techniku.
organizovanie a sprostredkovanie dobrovoľníckej činnosti, iné, ochrana a tvorba životného prostredia, zachovanie kultúrnych hodnôt 2 985 € KIA15_177: Obec Divinka - Z grantu sa obnovila kultúrna pamiatka - baroková kaplnka sv. Jána Nepomuckého, na čom sa aktívne podieľali dobrovoľníci.
zachovanie kultúrnych hodnôt 3 000 € KIA15_214: Dubova Colonorum - Prenájom lešenia, zabezpečenie stravy a materiálu pre dobrovoľníkov, ktorí pracovali na konzervácii a statickom zaistení kostolíka sv. Kozmu a Damiána.
organizovanie a sprostredkovanie dobrovoľníckej činnosti, iné, zachovanie kultúrnych hodnôt 2 961 € KIA15_176: Obec Nová Bystrica - Grant prispel k umeleckému zhotoveniu sochy sv. Lazára, vznikol podstavec pod sochu a bila položená dlažba pred kaplnkou. Projekt priamo pomohol až 2808 obyvateľov obce a 100 pútnikom mesačne.
podpora a rozvoj telesnej kultúry 2 994,41 € KIA15_230: Telovýchovná jednota Mladosť Žilina oddiel džudo - Pripravili a vydali informačné materiály (preukaz džuda s povinnosťami člena), príručka džuda a spravodaj s 30 ročnou históriou džuda, ktoré zlepšili prácu v oddieli a v komunikáciu hlavne s rodičmi. Zakúpili potrebné materiálne vybavenie.
podpora vzdelávania, podpora a rozvoj telesnej kultúry, ochrana a podpora zdravia; prevencia, liečba, resocializácia drogovo závislých v oblasti zdravotníctva a sociálnych služieb 2 965 € KIA15_229: Karate klub Liptovský Mikuláš - Grant umožnil nákup výstroja pre mladých karatistov.
zachovanie kultúrnych hodnôt, poskytovanie sociálnej pomoci, podpora a rozvoj telesnej kultúry, ochrana a podpora zdravia; prevencia, liečba, resocializácia drogovo závislých v oblasti zdravotníctva a sociálnych služieb 2 255 € KIA15_190: Obecný športový klub Pribiš - Futbalové družstvo starších žiakov získalo dve nové sady dresov, nové lopty a nové kopačky, čo podporilo motiváciu a chuť športovať u detí.
zachovanie kultúrnych hodnôt 1 550 € KIA15_166: Obec Párnica - Projekt prispel 3200 návštevníkom podujatia k priblíženiu a zachovaniu zberu a sadeniu švábky so zreteľom na históriu formou ukážok jedál, výstavy, súťaží a farmárskych trhov.
organizovanie a sprostredkovanie dobrovoľníckej činnosti, zachovanie kultúrnych hodnôt 3 000 € KIA15_173: Obnova Slovenskej Zeme - Projekt prispel k rekonštrukcii gotického kostola sv. Heleny, ktorá patrí k najstarším a najohrozenejším pamiatkam v regióne. Realizovali sa vysoko odborné remeselné práce pomocou dobrovoľníkov,skúsených majstrov, odborníkov a Krajským pamiatkovým úradom.
ochrana a tvorba životného prostredia, zachovanie kultúrnych hodnôt, podpora vzdelávania, podpora a rozvoj telesnej kultúry 2 334,52 € KIA15_168: Preles - Grant podporil uskutočnenie prvého ročníka festivalu verejných priestorov v Žiline s názvom mestoINAK, prostriedky sa využili na služby, nákup občerstvenia, na odmeny pre účinkujúcich, materiál na workshop pre deti.
podpora vzdelávania, zachovanie kultúrnych hodnôt 2 300 € KIA15_144: Mesto Tvrdošín - Grant bol použitý na zapožičanie 100 ks historických kostýmov, výrobu DVD a ozvučenie historických dní na Trojičnom námestí v Tvrdošíne, ktorých sa zúčastnilo až 2000 návštevníkov.
podpora a rozvoj telesnej kultúry 2 819 € KIA15_225: Turčiansky futbalový zväz - V rámci projektu "Memoriál futbalových osobností Turca" sa uskutočnili dva turnaje - turnaj prípravky a turnaj dorastencov. Na obidvoch turnajoch boli pre zúčastnené družstvá pripravené futbalové lopty a tréningové kužele.
veda a výskum, ochrana a tvorba životného prostredia, podpora vzdelávania 1 200 € KIA15_181: Stredná odborná škola strojnícka, Športová 1316, 02401 Kysucké Nové Mesto - Grant bol využitý na nákup dvoch tabúľ a notebooku, ktorý sa využíva pri výukovom procese na škole. Projekt priamo podporí 10 žiakov za mesiac.
zachovanie kultúrnych hodnôt 3 000 € KIA15_145: Štátny komorný orchester Žilina - Grant prispel k zvýšeniu bezpečnosti, zlepšeniu pracovných podmienok a úspore energií v Štátnom komornom orchestri v Žiline prostredníctvom zakúpenia a výmeny svetiel za LED svetlá, ktoré neunavujú oči a úsporou energie 80% pre 2300 návštevníkov ročne.
podpora a rozvoj telesnej kultúry, organizovanie a sprostredkovanie dobrovoľníckej činnosti, podpora vzdelávania 2 800 € KIA15_194: Laura, združenie mladých, stredisko Dolný Kubín - Turnaj KubCup 2015 spojil 350 mladých ľudí z celého Slovenska, ktorým dopomohol k rozvoju svojho talentu a k zlepšeniu svojej kondície.
veda a výskum, podpora vzdelávania 4 200 € KIA15_187: Dopravná akadémia - Grant bol použitý na nákup 3D tlačiarne využívanej pre tlač modelov študentov a časť bola využitá na nákup diagnostického prístroja so softvérom na vykonávanie diagnostiky vozidla. Projekt priamo podporil 3 študentov a 10 zamestnancov.
organizovanie a sprostredkovanie dobrovoľníckej činnosti, podpora a rozvoj telesnej kultúry 2 780,9 € KIA15_223: SÚĽOV KONE, o.z. - Vďaka grantu bola zrekonštruovaná jazdiareň.
podpora vzdelávania, podpora a rozvoj telesnej kultúry 3 000 € KIA15_221: FK Martinské Medvede - Projekt podporil rozvoj športu v regióne prostredníctvom zakúpenia mantinelov, trofejí a loptičiek, vytlačili sa letáky a zapaltila reklama na Facebooku. Projekt priamo podporil 230 ľudí za sezónu.
podpora a rozvoj telesnej kultúry 3 000 € KIA15_218: Hasičský zbor Priekopa - Z prostriedkov sa v prenajatom areáli bývalých vojenských skladov SIM buduje kultúrno športovo rekreačný areál, ktorý bude využívať cca 3500 ľudí ročne.
podpora vzdelávania 5 200 € KIA15_182: SOŠ sv. Jozefa Robotníka - Výsledkom projektu sú nové zariadenia, ktoré sa použijú v dielňach praktickej výchovy odboru autoopravár mechanik.
podpora a rozvoj telesnej kultúry 2 500 € KIA15_135: Športový klub telesne postihnutých športovcov Kinex Bytča - Grant bol použitý na zabezpečenie Európsky pohár v snowboardingu v disciplíne Slopestyle. Finančné prostriedky boli použité na ubytovacie náklady, zabezpečenie stravy a technické zabezpečenie pretekov.
organizovanie a sprostredkovanie dobrovoľníckej činnosti, poskytovanie sociálnej pomoci, podpora a rozvoj telesnej kultúry, ochrana a podpora zdravia; prevencia, liečba, resocializácia drogovo závislých v oblasti zdravotníctva a sociálnych služieb 3 000 € KIA15_217: DYNAMIT KLUB, občianske združenie - Na spinningovom maratóne Nádej pre Elku sa zúčastnilo 76 ľudí a podarilo sa vyzbierať 1300 EUR, za ktoré sa Elke zakúpilo špeciálne chodítko.
organizovanie a sprostredkovanie dobrovoľníckej činnosti, podpora a rozvoj telesnej kultúry 1 344,56 € KIA15_215: OZ Cyklistická detská tour - Organizácia bežeckého podujatia Žilinský večerný beh, ktorého sa zúčastnilo 300 dospelých a 80 detských súťažiacich.
podpora a rozvoj telesnej kultúry 2 998,3 € KIA15_239: Klub streľby a sebaobrany 9MM Žilina - Občianske združenie usporiadalo tri kurzy pohybovej aktivity a sebaobrany pre deti. Finančné prostriedky boli použité na nákup plánovaného potrebného športového vybavenia, prenájmu telocvične a zabezpečenie pitného režimu.
podpora a rozvoj telesnej kultúry 1 134,09 € KIA15_238: Mládežnický športový klub Snežnica - Zo zdrojov projektu uhradil športový klub náklady na rozhodcov turnajov. Veľkým prínosom je zakúpenie novej svetelnej tabule, ktorá veľmi dobre poslúžila na oboch turnajoch a aj touto formou sa zvýšila ich úroveň.
podpora a rozvoj telesnej kultúry 2 500 € KIA15_200: Žilinská mestská basketbalová liga - Streetballovými turnajmi, ktoré sa konali v 4 mestách, sa medzi širokou verejnosťou šíri osveta o rakovine a jej prevencii. Prostriedky z grantu boli použité na materiálne zabezpečenie turnajov, zabezpečenie občerstvenia, nákup cien pre víťazov.
podpora a rozvoj telesnej kultúry, ochrana a podpora zdravia; prevencia, liečba, resocializácia drogovo závislých v oblasti zdravotníctva a sociálnych služieb 2 950 € KIA15_237: Ares gym - Prostriedky boli využité na nákup tréningového náčinia, ktoré sa používajú na hodinách thaiboixu pre približne 20 detí.
organizovanie a sprostredkovanie dobrovoľníckej činnosti, podpora a rozvoj telesnej kultúry 2 085 € KIA15_234: Rodinné centrum Motýlik - Projekt podporil 30 rodín s deťmi za mesiac a ďalších 120 ľudí nepriamo za mesiac sprístupnením telocvične, kde sa stretávajú každú sobotu a spoločne organizujú aktivity pre deti i pre rodičov. Zorganizovaná bola aj prvá Rodinná cyklotúra.
ochrana a tvorba životného prostredia, podpora vzdelávania, zachovanie kultúrnych hodnôt, podpora a rozvoj telesnej kultúry 2 400 € KIA15_210: Dobrovoľný hasičský zbor Rojkov - Grant bol použitý na organizáciu detskej hasičskej súťaže, v ktorej 60 detí súťažilo v hasičskom útoku, štafete a brannom cvičení.
podpora a rozvoj telesnej kultúry 2 954,5 € KIA15_232: Telovýchovná jednota Lokomotíva Vrútky - Mladí športovci budu môcť vďaka zrealizovanému projektu ešte viac a systematickejšie rozvíjať svoje všestranné pohybové schopnosti a športový talent. Finančné prostriedky grantu plne využili na zriadenie multifunkčného priestoru.
zachovanie kultúrnych hodnôt, podpora a rozvoj telesnej kultúry 3 000 € KIA15_195: Športový klub polície Čadca - Projekt výraznou mierou prispel k medzinárodnej spolupráci v oblasti a športu a kultúry medzi SR, ČR a Poľskom. Financie boli použité na technické zabezpečenie pretekov v behu.
podpora vzdelávania, podpora a rozvoj telesnej kultúry 2 249,9 € KIA15_233: Kraso klub Žilina - Kraso klub Žilina zakúpil korčule a chrániče na zapožčanie. Cieľom tohto projektu bolo zvýšenie počtu korčuliarov, ktorí ovládajú správnu techniku a tým zabezpečenie bezpečnosti na chodníkoch.
podpora a rozvoj telesnej kultúry 3 000 € KIA15_228: Hokejové talenty MHK 32 Liptovský Mikuláš, o.z. - Vďaka grantu kúpil klub 10 brankárskych výstrojí pre deti.
organizovanie a sprostredkovanie dobrovoľníckej činnosti, podpora vzdelávania, zachovanie kultúrnych hodnôt, podpora a rozvoj telesnej kultúry, ochrana a podpora zdravia; prevencia, liečba, resocializácia drogovo závislých v oblasti zdravotníctva a sociálnych služieb 2 700 € KIA15_207: Lokál - Vďaka projektu bola v Ružomberku vybudovaná konštrukcia Workout pre cvičenie s vlastnou váhou, ktorá bude slúžiť pre športové aktivity nielen cca 200 mladým ľuďom zo športových klubov, ale aj širokej verejnosti.
ochrana ľudských práv, zachovanie kultúrnych hodnôt, ochrana a podpora zdravia; prevencia, liečba, resocializácia drogovo závislých v oblasti zdravotníctva a sociálnych služieb 5 000 € KIA15_174: Mestské divadlo Žilina - Kúpou pásového schodolezu sa Mestské divadlo Žilina debarierizovalo, a tým v súčasnosti umožňuje návštevu divadla a divadelný zážitok pre väčší počet divákov.
podpora a rozvoj telesnej kultúry 3 000 € KIA15_227: PLUSKI - Centrum handicapovaných lyžiarov Slovenska - Projektom zabezpečila organizácia špeciálnu lyžiarsku výstroj - 1 ks monoski, ktorá je určená na lyžovanie handicapovaných detí a mládeže. Jej využívanie prispeje k rozvoju a utužovaniu návykov na šport a prispeje k starostlivosti o zdravie.
organizovanie a sprostredkovanie dobrovoľníckej činnosti, ochrana a tvorba životného prostredia, podpora vzdelávania, zachovanie kultúrnych hodnôt, podpora a rozvoj telesnej kultúry 2 500 € KIA15_202: OZ Slniečko pre všetky deti - Z grantu sa podarilo zorganizovať športovo zamerané podujatia pre rodiny s deťmi.
podpora vzdelávania, veda a výskum 1 000 € KIA15_188: Spojená škola, Námestie SNP 5, Partizánske s organizačnými zložkami Stredná odborná škola, Námestie SNP 5 Partizánske, Stredná priemyselná škola, Námestie SNP 5, Partizánske, Obchodná akadémia, Námestie SNP 5, Partizánske, 958 23 Partizánske - Grant bol využitý na nákup meradiel, stavebníc a iného materiálu pre skvalitnenie a obohatenie vyučovacieho procesu a naplnenie mimoškolskej záujmovej aktivity žiakov.
podpora vzdelávania, zachovanie kultúrnych hodnôt, podpora a rozvoj telesnej kultúry 2 929,5 € KIA15_226: MESTSKÝ HOKEJOVÝ KLUB MARTIN - Prostredníctvom projektu bol zakúpený potrebný výstroj pre hráčky ringetu, zabezpečený tréningový proces počas letnej prípravy a uskutočnený prípravný zápas na ľade pred medzinárodným turnajom Czech Ringette Challenge Cup 2015 v Prahe.
ochrana a tvorba životného prostredia, podpora vzdelávania, zachovanie kultúrnych hodnôt 2 999 € KIA15_216: Truc sphérique - Finančné prostriedky boli použité na zakúpenie a montáž prvkov športového ihriska - pružinových hojdačiek, posilňovacieho kolotoča, a gymcentra, čím sa pobyt detí, ich rodičov a verejnosti v areáli zlepšil a spríjemnil.
podpora vzdelávania 1 000 € KIA15_183: Stredná priemyselná škola, Považská Bystrica - Študenti si zvýšili svoje zručnosti pri realizácii projektu na vytvorenie funkčného obvodu na zvýšenie bezpečnosti vozidla. Financie z grantu boli využité na vzdelávacie pomôcky pre školu.
organizovanie a sprostredkovanie dobrovoľníckej činnosti, ochrana a tvorba životného prostredia, podpora a rozvoj telesnej kultúry 2 997 € KIA15_224: Martinský klub priaznivcov cestovania - Klub zorganizoval turistické podujatie a horský beh na trase 100 km a 50 km. Prostriedky boli použité na organizačné zabezpečenie štartu, cieľa, občerstvenie, asistenciu horskej služby, pomocný materiál.
organizovanie a sprostredkovanie dobrovoľníckej činnosti, podpora a rozvoj telesnej kultúry 2 100 € KIA15_197: TJ Lokomotíva SEZ Kraľovany - Grant napomohol zorganizovaniu 7 turnajov pre mladších žiakov, ktorých sa zúčastnilo spolu 96 družstiev, z toho 93 zo Slovenska a 3 z Česka. Odohralo sa 268 stretnutí.
organizovanie a sprostredkovanie dobrovoľníckej činnosti, podpora a rozvoj telesnej kultúry 2 997,91 € KIA15_222: FK Kastrol Team Žilina - Grant prispel k zmodernizovaniu futbalového ihriska, ktoré by mal podporiť športovanie a stretávanie sa pri sídliskových zápasoch.
organizovanie a sprostredkovanie dobrovoľníckej činnosti, iné, ochrana ľudských práv, podpora vzdelávania, zachovanie kultúrnych hodnôt, poskytovanie sociálnej pomoci, podpora a rozvoj telesnej kultúry, ochrana a podpora zdravia; prevencia, liečba, resocializácia drogovo závislých v oblasti zdravotníctva a sociálnych služieb 2 700 € KIA15_208: Mestský športový klub nevidiacich a slabozrakých športovcov Žilina - Organizácia medzinárodného turnaja družstiev v aplikovanom stolnom tenise - športe pre slabozrakých a nevidiacich športovcov.
organizovanie a sprostredkovanie dobrovoľníckej činnosti, podpora a rozvoj telesnej kultúry 2 300 € KIA15_209: Dobrá Východná - Z grantu sa čiastkovo zabezpečila organizácia šiestich športových podujatí.
podpora a rozvoj telesnej kultúry 2 999 € KIA15_220: TJ Nizna nad Oravou - Cykloklub - Grant prispel k skvalitneniu organizácie 48. ročníka medzinarodneho cykloturistickeho podujatia Okolo Tatier 2015, ktorého sa zúčastnilo 821 bežcov.
podpora a rozvoj telesnej kultúry 2 500 € KIA15_213: Cykloklub Zniev - Kláštor pod Znievom - Grant prispel k organizačnému zabezpečeniu 55. ročníka cyklistických pretekov Slovenské Pyreneje, ktorého sa aktívne zúčastnilo 300 účastníkov.
poskytovanie sociálnej pomoci, podpora a rozvoj telesnej kultúry, organizovanie a sprostredkovanie dobrovoľníckej činnosti, ochrana ľudských práv, ochrana a podpora zdravia; prevencia, liečba, resocializácia drogovo závislých v oblasti zdravotníctva a sociálnych služieb 1 700 € KIA15_199: Vlastnou cestou - Vďaka podpore bol pre ľudí s mentálnym postihnutím v Turci zorganizovaný športový deň, čo prispelo k ich integrácii do spoločnosti.
podpora vzdelávania 1 500 € KIA15_241: Agentúra SOPK pre rozvoj žilinského regiónu, n.o. - Grant prispel k zorganizovaniu súťaže odborných vedomostí a praktických zručností žiakov stredných odborných škôl. Prostriedky z grantu sa použili na vecné ceny pre víťazov súťaže.
podpora vzdelávania, podpora a rozvoj telesnej kultúry 2 353 € KIA15_204: Občianske združenie Zubricek - Projekt prispel k zvýšeniu vedomostí 150 detí na športovo-vedomostnej súťaži Župná kalokagatia, v oblasti poskytovania prvej pomoci, športu, občianskej náuky, histórie a geografie, BOZP, cestnej dopravy a protipožiarnej ochrany.
podpora a rozvoj telesnej kultúry 2 150 € KIA15_196: Maratón klub Rajec - Rajeckého maratónu sa zúčastnilo celkovo 1000 pretekárov, čo prispelo k podnieteniu športových aktivít aj propagácii regiónu. Finančné prostriedky sme použili na zaplatenie občerstvenia, výrobu tričiek, výrobu buletínov a plagátov, čipy a zdravotnú službu
organizovanie a sprostredkovanie dobrovoľníckej činnosti, iné, ochrana a tvorba životného prostredia, podpora vzdelávania, podpora a rozvoj telesnej kultúry 2 000 € KIA15_206: INICIATÍVA o. z. - Grant prispel na zlepšenie materiálneho zabezpečenia súťaže jednotlivcov, dvojčlenných, trojčlenných aj rodinných družstiev v športovej streľbe zo vzduchovej pušky
zachovanie kultúrnych hodnôt, podpora a rozvoj telesnej kultúry, ochrana a tvorba životného prostredia 1 499 € KIA15_201: Základná organizácia Združenia technických a športových činností - Grant bol použitý na organizáciu branno-športového podujatia pre deti a mládež v Makove, ktorého sa zúčastnilo 70 pretekárov.
podpora a rozvoj telesnej kultúry 2 985 € KIA15_219: BMX TEAM Liptov - Vďaka grantu sa dostavala infraštruktúra bikrosovej dráhy BMX TEAM Liptov, čo výrazne zlepšilo podmienky na tréning mládeže v tomto športovisku.
organizovanie a sprostredkovanie dobrovoľníckej činnosti, podpora vzdelávania, zachovanie kultúrnych hodnôt, podpora a rozvoj telesnej kultúry 2 000 € KIA15_205: Lyžiarsky klub - Grant pomohol organizácii suchého slalomu, ktorého sa zúčastnilo 101 detí z lyžiarskeho klubu a detí z mesta Ružomberok a okolia a 200 rodičov detí.
podpora a rozvoj telesnej kultúry 1 200 € KIA15_203: Súkromné centrum voľného času Lombardiniho 26 - Žilinský projekt oslovil mládež a dospelých pre aktívne športovanie počas celého roka, k pravidelným športovcom sa pridali aj nové tímy, celkovo sa zapojilo 581 ľudí.
organizovanie a sprostredkovanie dobrovoľníckej činnosti, podpora vzdelávania, zachovanie kultúrnych hodnôt, podpora a rozvoj telesnej kultúry, ochrana a tvorba životného prostredia 1 500 € KIA15_212: OZ Černovský chotár - Organizácia cyklopretekov pre mládež v Čutkovskej doline, ktoré mladých motivujú ku športovým výkonom a aktivite,
ochrana a tvorba životného prostredia 50 000 € KIA15_185: Mesto Žilina - Grant prispel k výstavbe detského ihriska, revitalizácie parku, na ktorom boli vysadené kry, 12 stromov, okrasné rastliny.
ochrana a podpora zdravia; prevencia, liečba, resocializácia drogovo závislých v oblasti zdravotníctva a sociálnych služieb 20 000 € KIA15_189: Materská škola - Z grantu sa v Materskej škole na Trnavskej ulici v Žiline kompletne zrekonštruovali spálne pre škôlkarov.
zachovanie kultúrnych hodnôt, podpora a rozvoj telesnej kultúry 800 € KIA15_243: Tovarišstvo historických remesiel a zručností - Grant prispel k vytvoreniu rodinného dňa plného zábavy a hier.
zachovanie kultúrnych hodnôt, podpora a rozvoj telesnej kultúry 1 500 € KIA15_247: Klub vojenských výsadkárov SR - Grant podporil bežeckú udalosť, za účasti rekordných 244 bežcov z ČR, Poľska, Ukrajiny a USA.
podpora a rozvoj telesnej kultúry 500 € KIA15_246: Združenie Taoistického Tai Chi v Slovenskej republike - Grant bol využitý na nákup počítača, ktorým sa zabezpečila administrácia organizácie pre Kia Rodinný deň v areáli Kia Motors Slovakia, kde sa precvičovala zostava tai chi chuan, ktorej sa priamo zúčastnilo až 100 aktívnych návštevníkov.
ochrana a tvorba životného prostredia, podpora vzdelávania 500 € KIA15_244: Spolok priateľov kaktusov Vrútky, Karol Novotný - Z grantu bol zakúpený notebook, čo umožnuje ďalej šíriť v rámci prezentácií a počas prednášok vedomosti a skúsenosti organizácie v téme kaktusov a sukulentov.
ochrana a tvorba životného prostredia, podpora vzdelávania, ochrana a podpora zdravia; prevencia, liečba, resocializácia drogovo závislých v oblasti zdravotníctva a sociálnych služieb 2 300 € KIA15_242: Občianske združenie Prekonať bariéru - škola pre Európu - 115 žiakov malo možnosť vyskúšať si "Školu šmyku" v reálnych podmienkach, vyskúšať si záchranu ľudského života a vypočuť si prednášku z trestnoprávnej zodpovednosti.
zachovanie kultúrnych hodnôt 1 000 € KIA15_245: OZ Príroda pre deti - Grant bol využitý na prenájom stredovekých stanov, kulís a rekvizít, čím bola zvýšená estetiku a atraktivitu podujatia zameraného na priblíženie verejnosti života v stredoveku.
podpora a rozvoj telesnej kultúry, ochrana a podpora zdravia; prevencia, liečba, resocializácia drogovo závislých v oblasti zdravotníctva a sociálnych služieb 800 € KIA15_251: Občianske združenie Pohoda 1 - Z grantu sa nakúpil materiál na viacero športových podujatí pre deti a mládež. Tento rok sa zapojilo až 2870 detí.
podpora vzdelávania 1 500 € KIA15_250: Aeroklub Žilina - Grant umožnil prispôsobenie rádiového vybavenia jedného z lietadiel Aeroklubu Žilina novým predpisom EÚ.
zachovanie kultúrnych hodnôt 350 € KIA15_248: AcaPeople - Finančné prostriedky boli použité na nakúp hudobných nástrojov.
zachovanie kultúrnych hodnôt 600 € KIA15_249: Bábkové divadlo Žilina - Na motívy Čechovovej Čajky mohla vďaka grantu vzniknúť v Bábkovom divadle Žilina inscenácia, s originálnou, pouličnou formou plnou humoru.
poskytovanie sociálnej pomoci 3 000 € KIA15_256: Človek v ohrození - V rámci projektu bolo nakúpených 1000 ks celtovinových plachiet na vybudovanie provizórnych prístreší. Nákup týchto plachiet a postavenie prístreškov pomohlo 500 rodinám (2 plachty pre 1 rodinu) najmä od mája v období monzúnových dažďov.
podpora a rozvoj telesnej kultúry 700 € KIA15_252: JSC Educationis o.z. - Získané finančné prostriedky boli použité pre deti na kostýmy a pre spevácky krúžok na ich ďalšiu činnosť a rozvíjanie talentu.
organizovanie a sprostredkovanie dobrovoľníckej činnosti, podpora vzdelávania, zachovanie kultúrnych hodnôt, poskytovanie sociálnej pomoci, podpora a rozvoj telesnej kultúry 1 300 € KIA15_254: Občianske združenie Milan Štefánik - Grant prispel k vytvoreniu benefičného podujatia pre mentálne postihnuté deti zo Slovenska.
podpora a rozvoj telesnej kultúry 1 000 € KIA15_255: TURIEC - Združenie na podporu rozvoja regiónu - V rámci podujatia KIA Rodinný deň bol vďaka grantu zrealizovaný súbor športovo-pohybových aktivít pre deti.
podpora a rozvoj telesnej kultúry 1 500 € KIA15_257: Mesto Žilina - Mesto Žilina vybudovalo na všetkých cyklistických priechodoch pre chodcov nožné a ručné držiaky a osadilo dve bezpečnostné zdrkadlá na kritické miesta.
organizovanie a sprostredkovanie dobrovoľníckej činnosti, iné, poskytovanie sociálnej pomoci 1 000 € KIA15_262: Detský domov Martin - Grant bol použitý na víkendový pobyt detí v Poprade spojený s relaxačnými a poznávacími výletmi a aktivitami.
podpora vzdelávania 20 000 € KIA15_260: Slovak Korean Heritage Language School - Vďaka grantu boli zakúpené knihy, kancelárske potreby, didaktickú techniku a pod. Hlavným cieľom projektu bolo zabezpečiť študentom kvalitné podmienky pre štúdium.
poskytovanie sociálnej pomoci, ochrana a podpora zdravia; prevencia, liečba, resocializácia drogovo závislých v oblasti zdravotníctva a sociálnych služieb 12 000 € KIA15_259: Únia nevidiacich a slabozrakých Slovenska - Z grantu sa zakúpili dva autorefraktometry, ktoré napomáhajú k včasnej diagnostike zrakových porúch u detí predškolského veku.
podpora a rozvoj telesnej kultúry 2 000 € KIA15_258: Športový klub telesne postihnutých športovcov Kinex Bytča - Grant bol použitý na technické zabezpečenie Európskeho pohára v cyklistike zdravotne postihnutých športovcov, štartovalo 64 účastníkov z 11 krajín, ktorí súťažili v 2 disciplínach.
organizovanie a sprostredkovanie dobrovoľníckej činnosti 10 000 € KIA15_261: Horská služba Malá Fatra - 60 horských záchranárov bude môcť využívať nové vybavenie pre záchranu ľudských životov.
zachovanie kultúrnych hodnôt 10 000 € KIA15_267: Nadácia Pro musica Bratislava - Grant prispel k možnosti pozvania a účinkovania Kórejského symfonického orchestra na BHS a k tlači propagačných materiálov.
ochrana a podpora zdravia; prevencia, liečba, resocializácia drogovo závislých v oblasti zdravotníctva a sociálnych služieb 38 000 € KIA15_263: Neinvestičný fond 3Z pre záchranu a zlepšenie zraku - Z grantu sa zakúpili moderné medicínske prístroje, ktorými sa operujú očné problémy predčasne narodených detí.
ochrana a tvorba životného prostredia, poskytovanie sociálnej pomoci, podpora a rozvoj telesnej kultúry 30 000 € KIA15_265: Obec Teplička nad Váhom - Projekt podporil vybudovanie detského parku pre asi 80 detí mesačne z nájomných bytov na Prosniskách, zo staršej časti obce Teplička a z ostatných lokalít Bielisk a Zámostie.
poskytovanie sociálnej pomoci 997,5 € KIA15_264: Nadácia Rozum a Cit - Grant pomohol nákup vybavenia do bytu deťom v pestúnskych rodinách.
podpora vzdelávania 20 000 € KIA15_266: Základná umelecká škola Ferka Špániho - Získané finančné prostriedky využila škola na rozšírenie kapacity vyučovacích priestorov školy. V pavilóne C - na prízemí vybudovali dve nové triedy.
organizovanie a sprostredkovanie dobrovoľníckej činnosti 1 000 € KIA15_268: Útulok Žilina - Grant umožnil rekonštrukciu plota v Žilinskom útulku pre psov, z pletivového na murovaný.
podpora vzdelávania, zachovanie kultúrnych hodnôt, poskytovanie sociálnej pomoci 1 155,29 € KIA15_269: Krajská knižnica v Žiline - Kajská knižnica v Žiline nakúpila z grantu knihy pre deti a materiál pre tvorivé dielne.
zachovanie kultúrnych hodnôt, podpora vzdelávania 705 € Lear15_03: Základná škola s MŠ Sándora petőfiho s vjm - Grant podporil uskutočnenie festivalu bábkových skupín v budove Inovatechu v Sládkovičove. Festivalu sa zúčastnilo až 160 ľudí, pričom obecenstvo bolo tvorené najmä deťmi z miestnej materskej a základnej školy ale i okolitých dedín.
poskytovanie sociálnej pomoci, podpora a rozvoj telesnej kultúry 3 226,7 € Lear15_01: Ulita - Grant pomohol vystavaniu športového ihriska - bezpečného priestoru pre hru a miesto pre stretávanie 200 detí a mladých ľudí na sídlisku.
ochrana ľudských práv, poskytovanie sociálnej pomoci 940,3 € Lear15_02: Slovenský výbor pre UNICEF - Vďaka projektu dostalo 21 detí zo sociálne slabších rodín možnosť zúčastniť sa denného letného tábora.
veda a výskum, podpora vzdelávania, ochrana a podpora zdravia; prevencia, liečba, resocializácia drogovo závislých v oblasti zdravotníctva a sociálnych služieb 3 000 € Lear15_04: Bratislavský spolok medikov - Grant pomohol materiálovému zabezpečeniu kurzov, workshopov, vývoja a skúšania nových aplikácií v medicíne a využívania 3D tlače.
podpora vzdelávania, ochrana a podpora zdravia; prevencia, liečba, resocializácia drogovo závislých v oblasti zdravotníctva a sociálnych služieb 4 787,01 € LENDZ14_(1_33): NF Lenovo - Viem ti povedať 2014 - Podpora vzdelávania a komunikácie detí s diagnózou autizmus prostredníctvom poskytnutia moderných technológií - tabletov so špeciálnymi aplikáciami..
podpora vzdelávania 6 138,09 € NP_LEN15_01: 1. časť splátky Lentalk - Mladí ľudia s poruchou autistického spektra, ich vychovávatelia a rodičia budú mať možnosť vďaka aplikácii efektívne komunikovať a orientovať sa v čase (problém, často sa vyskytujúci pri tejto skupine ľudí).
ochrana a podpora zdravia; prevencia, liečba, resocializácia drogovo závislých v oblasti zdravotníctva a sociálnych služieb, podpora a rozvoj telesnej kultúry, podpora vzdelávania 10 000 € LIDL14_04: Obec Liešťany - Prostriedky z grantu boli použité na výstavbu multifunkčného ihriska v ZŠ s MŠ. Výstavba ihriska prispela k zlepšeniu zdravého životnému štýlu a k dostatku pohybovej aktivity detí z obce Liešťany.
podpora vzdelávania, ochrana a podpora zdravia; prevencia, liečba, resocializácia drogovo závislých v oblasti zdravotníctva a sociálnych služieb, podpora a rozvoj telesnej kultúry 10 000 € LIDL14_01: Gymnázium - Z grantu bolo vybudované nové multifunkčné ihrisko vrámci areálu gymnázia, čo prispeje k zvýšeniu moticácie žiakov o športové aktivity.
podpora a rozvoj telesnej kultúry, ochrana a podpora zdravia; prevencia, liečba, resocializácia drogovo závislých v oblasti zdravotníctva a sociálnych služieb, podpora vzdelávania 10 000 € LIDL14_02: Obec Malachov - Vďaka grantu sa podarilo vybudovať multifunkčné ihrisko o rozmeroch 15 x 25 metrov s umelým povrchom pre ZŠ s MŠ v Malachove, v areáli základnej školy. Ihrisko je využívané aj mimo vyučovania a počas letných prázdnin.
podpora a rozvoj telesnej kultúry, ochrana a podpora zdravia; prevencia, liečba, resocializácia drogovo závislých v oblasti zdravotníctva a sociálnych služieb, podpora vzdelávania 10 000 € LIDL14_03: Základná škola - Za získané financie bola kompletne zrekonštruovaná bežecká dráha (výmena podložia a antuky) a boli vymenené a doplnené poškodené obrubníky a obnovený starý trávnik.
poskytovanie sociálnej pomoci 15 000 € LIDL15_01: Spoločnosť priateľov detí z detských domovov Úsmev ako dar - V centrách Úsmevu ako dar boli vymenené okná, ktoré prispeli k zníženiu nákladov na kúrenie. Vďaka výmene a oprave plastových okien sa naši klienti budú cítiť komfortne, cez okná nebude fúkať na ich deti, aj vizuálne sú miestnosti útulnejšie.
ochrana a podpora zdravia; prevencia, liečba, resocializácia drogovo závislých v oblasti zdravotníctva a sociálnych služieb, poskytovanie sociálnej pomoci, podpora vzdelávania, ochrana ľudských práv, organizovanie a sprostredkovanie dobrovoľníckej činnosti 61 393,55 € LIDL15_02: Nadácia Televízie Markíza - Podarilo sa zrekonštruovať časť oddelenia na Klinike detskej hematológie a onkológie v DFNsP v Bratislave. Vďaka projektu sa zlepšila kvalita podmienok na oddelení - najmä pre detských pacientov, ale aj ich rodičov a zdravotnícky personál.
poskytovanie sociálnej pomoci, ochrana a podpora zdravia; prevencia, liečba, resocializácia drogovo závislých v oblasti zdravotníctva a sociálnych služieb 13 360 € LIDL15_03: Únia nevidiacich a slabozrakých Slovenska - 500 deťom bolo vďaka zakúpeným dvom prístrojom vyšetrený zrak. Cieľom projektu bolo znížiť počet detí so zrakovými poruchami vyšetrením zraku v ich materskej škole.
ochrana a tvorba životného prostredia, zachovanie kultúrnych hodnôt, podpora a rozvoj telesnej kultúry 5 500 € MO15_02: Obec Nededza - Grant prispel revitalizácii obecnej studne a k vytvoreniu oddychovej zóny, ktorá bude slúžiť širokej verejnosti.
podpora vzdelávania 7 843,48 € MO15_01: Obec Gbeľany - Vďaka grantu sa sa skrášlil areál a okolie materskej škôlky.
ochrana a tvorba životného prostredia 5 000 € MO15_03: Obec Terchová - Vďaka projektu sa ošetrila zeleň v obci Terchová, zakúpili sa kvety a čistiaci stroj, v trámci verejnoprospešných prác sa realizuje pravidelné čistenie.
poskytovanie sociálnej pomoci, podpora a rozvoj telesnej kultúry, ochrana a podpora zdravia; prevencia, liečba, resocializácia drogovo závislých v oblasti zdravotníctva a sociálnych služieb 8 171,51 € PSLSP2014_01: OZ Brána do života - Podpora športu, zdravia a zmysluplného trávenia voľného času mladých klientov Brány do života vytvorením vhodného a motivačného športového priestoru - viacúčelového športoviska v areáli organizácie.
zachovanie kultúrnych hodnôt 3 000 € NP15_03: Truc sphérique - Strecha infocentra Novej synagógy a galérie Plusmínusnula
poskytovanie sociálnej pomoci, ochrana a podpora zdravia; prevencia, liečba, resocializácia drogovo závislých v oblasti zdravotníctva a sociálnych služieb 2 000 € NP15_08: OZ Brána do života - Krízové stredisko pre mladých dospelých DOM - Podpora znevýhodnených skupín a rozvoj ich zručností pre lepšie začlenenie sa do bežného života
podpora vzdelávania, poskytovanie sociálnej pomoci 1 500 € PWC2014_17: Člověk v tísni o.p.s. pobočka Slovensko, anglický názov People in Need - Vďaka projektu sa uskutočnili 2 workshopy architektov - dobrovoľníkov pre 2 lokality s vylúčeným rómskym obyvateľstvom, na ktorých sa hľadali a realizovali riešenia pre bývanie.
podpora a rozvoj telesnej kultúry 1 500 € PWC2014_08: Športová mládež - Grant podporil organizáciu 3 futbalových turnajov, na ktorých sa zúčastnilo 26 žiackych družstiev, ktoré odohrali 76 zápasov.
podpora vzdelávania 1 499,85 € PWC2014_13: Domov použitých kníh - Vďaka projektu sa podarilo vytvoriť 3 verejne prístupné knižné miesta a teda zvýšiť prístupnosť občanov ku knihám, na ktoré nemajú peniaze alebo ktoré by si obyčajne nekúpili.
podpora vzdelávania 1 490 € PWC2014_10: Talentída, n. o. - Vďaka grantu sa zdvojnásobil počet detí (420), ktoré sa zúčastnili zážitkových akcií zameraných na rozvoj intelektuálnych schopností, ale aj nápaditosť a zručnosť v oblasti umenia a športu.
ochrana ľudských práv, poskytovanie sociálnej pomoci, podpora a rozvoj telesnej kultúry 1 485 € PWC2014_09: Ded Studienka - Vďaka projektu sa podarilo zrealizovať vodácky výcvik, výcvikový program pre mladých rybárov a tábor zameraný na športový rybolov pre staršie deti.
organizovanie a sprostredkovanie dobrovoľníckej činnosti, podpora vzdelávania, poskytovanie sociálnej pomoci, ochrana a podpora zdravia; prevencia, liečba, resocializácia drogovo závislých v oblasti zdravotníctva a sociálnych služieb 1 500 € PWC2014_12: DETSKÉ CENTRUM SLOVENSKO - Grant podporil organizáciu 37. stretnutia náhradných rodín Detského centra Slovensko, a umožnil tak upevnenie vzťahov a interakciu medzi deťmi a ich náhradnými rodičmi, záujemcami o náhradné rodičovstvo, liečebných pedagógov atď.
organizovanie a sprostredkovanie dobrovoľníckej činnosti, podpora vzdelávania 1 500 € PwC2014_14: PUB - piliere úspešnej budúcnosti, o.z. - Cieľom rôznych teoretických a praktických aktivít projektu bolo aktivizovať 40 mladých ľudí, aby prevzali zodpovednosť za rozvoj komunity.
poskytovanie sociálnej pomoci 1 500 € PWC2014_16: Depaul Slovensko - Klienti boli v rámci projektu zapojení do pracovných skupín a tvorivých dielní. Projekt vyvrcholil intenzívnym kurzom kariérneho poradenstva, ktorého sa zúčastnilo 15 dlhodobo nezamestnaných ľudí bez domova.
organizovanie a sprostredkovanie dobrovoľníckej činnosti, poskytovanie sociálnej pomoci 1 500 € PWC2014_15: Relevant n.o. - Projektom a jeho rôznymi aktivitami (návštevy detských domovov, sociálne poradenstvo) sa skvalitnila práca v novozavedenej podpornej skupine pre odchovancov detských domovov v Prešove.
podpora a rozvoj telesnej kultúry 1 383 € PWC2014_19: Organizácia muskulárnych dystrofikov v SR - Vďaka projektu mohlo 45 zdravotne ťažko postihnutých športovcov chodiť na tréningy a súťažiť na turnajoch v hre boccia.
podpora vzdelávania, zachovanie kultúrnych hodnôt 1 500 € PWC2014_18: Cirkus 49 - Projekt podporil realizáciu filmového festivalu Pocity, filmových prednášok, premietaní a kvízov v Prešove a okolitých mestách.
ochrana a tvorba životného prostredia, podpora a rozvoj telesnej kultúry 1 420,12 € PWC2014_11: Občianske združenie Žime krajšie - Vďaka brigáde, ktorú sa v rámci projektu podarilo zorganizovať, sa priestor miestneho ihriska podarilo oplotiť, hracie prvky sa oživili novým náterom a pribudla aj nová zeleň.
poskytovanie sociálnej pomoci 1 486,8 € PWC2014_20: Nezisková organizáci pre zrakovo postihnutých,n.o. - Vďaka podpore počas 4 mesiacov trvania projektu uskutočnili naše 3 rodinné poradkyne spolu 53 návštev rodín s dieťaťom s kombinovaným postihnutím v domácom prostredí.
organizovanie a sprostredkovanie dobrovoľníckej činnosti, iné, podpora vzdelávania, poskytovanie sociálnej pomoci, ochrana a podpora zdravia; prevencia, liečba, resocializácia drogovo závislých v oblasti zdravotníctva a sociálnych služieb 2 786 € PWC2014_21: Organizácia muskulárnych dystrofikov - Vďaka grantu sa zorganizoval koncert, ako súčasť kampane Belasý motýľ, ktorá upozorňuje na problémy ľudí so svalovou dystrofiou. Výborná atmosféra dopomohla k ich integrácii do spoločnosti a odstraňovaniu fyzických, mentálnych a sociálnych bariér.
podpora a rozvoj telesnej kultúry 2 786 € PWC2014_24: FBC Slovan Rimavská Sobota - Z grantu sa zakúpili vyhrievacie telesá na elektrinu a tuhé palivo, vďaka čomu sa podarilo vyriešiť tepelnú pohodu vo vnútorných priestoroch slúžiacich ako šatne a sociálne zariadenia telocvične.
poskytovanie sociálnej pomoci 4 000 € PWC2014_23: Depaul Slovensko - Počas projektu sa zrealizovalo 23 celodenných brigád, do ktorých sa zapojilo asi 50 klientov centra pre ľudí bez domova. Z grantu sa zakúpila unimobunka, pracovné pomôcky, reflexné vesty atď.
podpora a rozvoj telesnej kultúry 2 786 € PWC2014_22: WHL - Vďaka grantu sa podarilo zorganizovať Majstrovstvá Slovenskej republiky vo westernovom jazdení. Na podujatí prebehlo 900 štartov a predstavilo sa viac ako 300 jazdeckých dvojíc.
podpora a rozvoj telesnej kultúry 2 786 € PWC2014_28: Ultimate o.z. - Vďaka grantu sa zástupcovia Slovenska zúčastnili na Plážových majstrovstvách sveta v ultimate frisbee v Dubaji.
ochrana ľudských práv, poskytovanie sociálnej pomoci 4 000 € PWC2014_25: Križovatky, n.o., Azylové centrum Betánia - Vďaka projektu sa podarilo opraviť strechu a zvýšiť kvalitu bývania a života klientov azylového centra Betánia.
organizovanie a sprostredkovanie dobrovoľníckej činnosti, ochrana a tvorba životného prostredia, podpora vzdelávania, poskytovanie sociálnej pomoci 2 786 € PWC2014_26: Púpava - Z grantu sa nakúpili outdoorové materiály (spacáky a karimatky), ktoré sa využili na splave pre 30 detí z detského domova v Kolárove.
zachovanie kultúrnych hodnôt 2 273 € PWC2014_27: Michal Heriban - Vďaka grantu sa podarilo zrealizovať dve predstavenia tanečného projektu ID#entity, ktoré boli takmer vypredané a ohlasy divákov boli veľmi pozitívne.
zachovanie kultúrnych hodnôt 2 786 € PWC2014_29: Divadelná skupina Trnava - Projekt podporil vytvorenie novej autorskej divadelnej inscenácie Prežitie, ktorá vznikla v spolupráci 10 hercov, 1 režiséra, 1 kostýmovej výtvarníčky a 1 autora hudby.
organizovanie a sprostredkovanie dobrovoľníckej činnosti, poskytovanie sociálnej pomoci 2 786 € PWC15_01: Občianske združenie Barlička - Grant pomohol zrealizovať 2 tábory pre 25 mladých ľudí a 20 seniorov so špeciálnymi potrebami, počas ktorých prišlo 24 dobrovoľníkov zo zahraničia.
poskytovanie sociálnej pomoci 18 800 € SE15_EpZ_01: Divadlo bez domova - Projekt Ergo Sum sa zameriaval na prácu s ľuďmi bez domova prostredníctvom dlhodobého dramaterapeutického procesu.
poskytovanie sociálnej pomoci, ochrana a podpora zdravia; prevencia, liečba, resocializácia drogovo závislých v oblasti zdravotníctva a sociálnych služieb 27 600 € SE15_EpZ_02: Depaul Slovensko - Projekt zabezpečil chod útulku sv. Lujzy, ktorý poskytuje pomoc ľuďom na ulici s vážnymi zdravotnými problémami.
poskytovanie sociálnej pomoci 28 800 € SE15_EpZ_04: Proti prúdu - Projekt pomáha integrovať do spoločnosti ľudí bez domova, dal im štancu na prácu, dôstojný príjem a začlenenie do komunity.
organizovanie a sprostredkovanie dobrovoľníckej činnosti, ochrana ľudských práv, podpora vzdelávania, poskytovanie sociálnej pomoci 32 800 € SE15_EpZ_03: OZ Vagus - V rámci projektu Domece sa podarilio v roku 2015 prispieť k intergrácii a riešeniu sociálnej situácie 1628 ľudí bez domova.
zachovanie kultúrnych hodnôt 2 000 € SE15_EpZ_006: Divadlo bez domova - Realizáciou festivali bezdomoveckých divadieľ ERROR, približilo občianske združenie pomocou umenia verejnosti tému ľudí bez domova.
veda a výskum, ochrana ľudských práv, podpora vzdelávania, poskytovanie sociálnej pomoci 15 800 € SE15_EpZ_009: OZ Proti prúdu - V rámci projektu sa realizovalo viacero aktivít zameraných na vytvorenie stratégie riešenia a prevencie bezdomovectva na Slovenska. Jadrom projektu bolo najmä sieťovanie dôležitých stakholdrov a vytvorenie fungujúcich koalícií.
poskytovanie sociálnej pomoci 2 000 € SE15_EpZ_007: Depaul Slovensko - Koncer DOMA DOBRE je zameraný najmä na širokú verejnosť. Prostredíctvom koncertu realizovaného určeného pre verejnosť aj pre klientov Nocľahárne pre ľudí bez domova pomáha scitlivovať verejnosť v tejto téme.
ochrana ľudských práv, poskytovanie sociálnej pomoci, ochrana a podpora zdravia; prevencia, liečba, resocializácia drogovo závislých v oblasti zdravotníctva a sociálnych služieb 15 000 € SE15_EpZ_008: OZ Vagus - Realizácia projektu prispela k vytvoreniu koplexného materiálu verejnej komunálnej politiky - Stratégia na riešenie problematiky ľudí bez domova na území Bratislavy 2016 - 2021. Tento dokument je zameraný na rozvoj odbornej pomoci ľuďom bez domova.
zachovanie kultúrnych hodnôt 2 000 € ST15_081: Rímskokatolícka Cirkev farnosť Uhrovec - Vďaka grantu sa reštauruje kamenný portál a gotická omietka kostola v Kšinej (Trenčiansky kraj).
organizovanie a sprostredkovanie dobrovoľníckej činnosti, ochrana a tvorba životného prostredia, podpora vzdelávania, podpora a rozvoj telesnej kultúry 100 € ST2014_21: CZŠ Narnia - Vďaka grantu sa podarilo postaviť altánok pri CZŠ Narnia, ktorý slúži nie len na vyučovanie vonku, ale aj pre obyvateľov okolitých panelákov.
organizovanie a sprostredkovanie dobrovoľníckej činnosti, podpora vzdelávania, podpora a rozvoj telesnej kultúry, ochrana a podpora zdravia; prevencia, liečba, resocializácia drogovo závislých v oblasti zdravotníctva a sociálnych služieb 84 € ST2014_51: Slovenská spoločnosť pre spina bifida a/alebo hydrocefalus, o.z. - Vďaka tomuto projektu získalo 150 odborníkov nové poznatky z výstupov medzinárodného sympózia ( špeciálny pedagóg, lekár, sociálny pracovník, atď.).
ochrana a tvorba životného prostredia, organizovanie a sprostredkovanie dobrovoľníckej činnosti 50 € ST2014_53: Základná škola - Vďaka projektu sa natrel plot a zrevitalizovala sa zeleň v areály ZŠ Tbiliská 4, Bratislava. Brigády sa zúčastnili vyše 60 rodičov a učiteľov.
veda a výskum, ochrana ľudských práv, podpora vzdelávania, poskytovanie sociálnej pomoci 100 € ST2014_43: FCM (Forum for Communication in Mediation), Hlohovec - Za pomoci grantu sa uskutočnilo 20 tréningov a 13 výcvikov - so zameraním na prevenciu proti šikane.
poskytovanie sociálnej pomoci, podpora vzdelávania 270,33 € ST2013_146: Súkromné centrum špeciálno-pedagogického poradenstva - Vďaka grantu mohla mobilná pedagogička 21 krát navštíviť dve rodiny so sluchovo postihnutým dieťaťom.
veda a výskum, zachovanie kultúrnych hodnôt, podpora a rozvoj telesnej kultúry, organizovanie a sprostredkovanie dobrovoľníckej činnosti 100 € ST2014_60: OZ Hrad Tematín - Vďaka grantu bolo zrealizované zastrešenie vežovej časti severného paláca hradu Tematín.
veda a výskum, ochrana a tvorba životného prostredia, podpora vzdelávania, zachovanie kultúrnych hodnôt, ochrana a podpora zdravia; prevencia, liečba, resocializácia drogovo závislých v oblasti zdravotníctva a sociálnych služieb 1 500 € ST2014_90: Bronislava Tarnócyová - Vďaka finančnej podpore z grantu sa uskutočnil festival „Kde bolo, tam bolo...“, na ktorom sa deti mohli vzdelávať zábavnou a interaktívnou formou v rôznych oblastiach: posunkový jazyk, divadlo, hudba, varenie, ochrana detí na internete a pod.
podpora vzdelávania 5 000 € ST2014_95: HUBBA o.z. - Podarilo sa vybudovať Impact Hub Bratislava, za účelom podpory vzdelávania začínajúcich podnikateľov. Vytvoril sa priestor pre podporu podnikania, ktoré má aj iné ako výhradne ziskové motívy a zabezpečuje dlhodobý a udržateľný rozvoj spoločnosti.
podpora a rozvoj telesnej kultúry, ochrana a podpora zdravia; prevencia, liečba, resocializácia drogovo závislých v oblasti zdravotníctva a sociálnych služieb 10 000 € ST2014_102: Slovenský tenisový zväz - Finančbé prostredky z grantu boli použité na podporu projektu Detský Davis Cupu a Fed Cup. Projektu sa zúčastnilo vyše 1500 detí zo 150 tímov.
veda a výskum, poskytovanie sociálnej pomoci, ochrana a podpora zdravia; prevencia, liečba, resocializácia drogovo závislých v oblasti zdravotníctva a sociálnych služieb 2 000 € ST2014_111: Pro Balance - Vďaka grantu sa zakúpila diagnostická batéria na systematickú diagnostiku detí po náročných kardiovaskulárnych operáciach.
veda a výskum, podpora vzdelávania, ochrana a podpora zdravia; prevencia, liečba, resocializácia drogovo závislých v oblasti zdravotníctva a sociálnych služieb 100 € ST2014_101: Občianske združenie Detská chirurgia Slovenska - Grant podporil 4. ročník Európskeho kongresu detských endoskopických chirurgov v Bratislave, konkrétne usporiadanie koncertu v rámci spoločenského podujatia kongresu.
podpora vzdelávania, zachovanie kultúrnych hodnôt 590 € ST2014_98: Konvergencie - spoločnosť pre komorné umenie - Grant podporil medzinárodný festival – Konvergencie, na ktorom sa vystriedalo vyše 40 umelcov a zúčastnilo sa ho takmer 4000 návštevníkov. Odborné kritiky boli veľmi pozitívne a priaznivé.
podpora vzdelávania, zachovanie kultúrnych hodnôt 6 065 € ST2014_109: Amity o.z. - Grant podporil vytvorenie a rozvoj školského bubeníckeho súboru detí s poruchami sluchu.
podpora vzdelávania, zachovanie kultúrnych hodnôt 5 000 € ST2014_113: Slovak Fashion Council oz - Grant bol použitý na financovanie marketingových a mzdových nákladov Slovak Fashion Week-u, v rámci podujatia bol venovaný priestor aj nepočujúcim kreatívcom.
podpora vzdelávania, 1 000 € ST15_004: Radioklub OM3VSZ - Grant pomohol obnove zastaranej cvičiacej techniky s možnosťou zapojenia 6 detí navštevujúcich krúžok o stavbu počítača s cieľom priblížiť sa rádioamatérskej konkurencii a rozšírenie možností cvičenia.
ochrana ľudských práv, poskytovanie sociálnej pomoci, ochrana a podpora zdravia; prevencia, liečba, resocializácia drogovo závislých v oblasti zdravotníctva a sociálnych služieb 5 000 € ST2014_104: Autisti - Agentúra špecializovaných služieb pre autistov a iné zdravotné postihnutia - Grant prispel k vytvoreniu 8 nízkoprahových komunitných stretnutí (NKS) určených pre mladých ľudí s duševnou poruchou.
poskytovanie sociálnej pomoci, podpora a rozvoj telesnej kultúry 1 000 € ST15_002: PŠC Pezinok Junior - Z grantu bola uhradená časť nákladov na futbalové sústredenie pre 42 detí.
podpora vzdelávania, ochrana a podpora zdravia; prevencia, liečba, resocializácia drogovo závislých v oblasti zdravotníctva a sociálnych služieb 1 000 € ST15_009: OZ diabetikinfo.sk -
podpora vzdelávania, podpora a rozvoj telesnej kultúry 1 000 € ST15_010: Rodičovské združenie sv.František - Grant prispel k vybudovaniu detského ihriska s netradičným lanovým prvkom pre približne 1 595 detí a žiakov v komunite.
podpora vzdelávania 1 500 € ST15_063: Materská škola Linzbothova 18, 821 06 Bratislava - Grant prispel k vytváraniu predpokladov predovšetkým u detí na rozvíjanie citu ku krásam svojho kraja a spoznávaniu kultúrneho dedičstva našich predkov.
podpora vzdelávania, zachovanie kultúrnych hodnôt 852 € ST15_007: SAPIO, občianske združenie - Vďaka grantu sa uskutočnil "Deň tradícií v obci Mikušovce".
podpora vzdelávania, zachovanie kultúrnych hodnôt 985,8 € ST15_020: Kultúrne zariadenia Petržalky - Zakúpenie nových vitrín prispelo k možnosti pravidelne vystavovať detskú keramickú tvorbu.
podpora vzdelávania, zachovanie kultúrnych hodnôt, ochrana a podpora zdravia; prevencia, liečba, resocializácia drogovo závislých v oblasti zdravotníctva a sociálnych služieb 950 € ST15_025: Spojená škola, Pod papierňou 2671, Bardejov - Pre 40 detí s rôznymi druhmi zdravotného poistenia boli realizované aktivity zamerané na relaxáciu, rehabilitáciu, prevenciu a aktivity spojené s poznávaním regionálneho a kultúrneho bohatstva.
ochrana a tvorba životného prostredia, podpora vzdelávania, podpora a rozvoj telesnej kultúry, ochrana a podpora zdravia; prevencia, liečba, resocializácia drogovo závislých v oblasti zdravotníctva a sociálnych služieb 1 000 € ST15_037: Občianske združenie Iniciatíva rodičov Ružinova (OZ IRR) - Grant prispel na vybudovanie prístrešku pre bicykle a odrážadlá v MŠ - podpora ekologickej prepravy do/zo škôlky pre deti a rodičov
zachovanie kultúrnych hodnôt 985 € ST15_022: Občianske združenie Folklórna skupina Komanička - Vďaka grantu mohlo OZ Komanička ušiť kroje pre 13 svojich členov. Kroje využívajú pri početných vystúpeniach.
organizovanie a sprostredkovanie dobrovoľníckej činnosti, ochrana a tvorba životného prostredia, podpora vzdelávania, podpora a rozvoj telesnej kultúry 1 000 € ST15_018: ZŠ kpt. J. Nálepku - Grant podporil rekonštrukciu ihriska na školskom dvore, vybudoval sa zavlažovací systém, kúpila a doviezla sa zem a kúpila sa tráva.
podpora vzdelávania, poskytovanie sociálnej pomoci, ochrana a podpora zdravia; prevencia, liečba, resocializácia drogovo závislých v oblasti zdravotníctva a sociálnych služieb, podpora a rozvoj telesnej kultúry 465 € ST15_027: Miesto v dome - Grant podporil vytvorenie priestoru pre plnohodnotné trávenie voľného času pre 20 detí zo sociálne vylúčeného prostredia, zvyšovať ich manuálne zručnosti, rozširovať vedomosti a ponúkať nové vzory správania sa.
ochrana ľudských práv, poskytovanie sociálnej pomoci 1 000 € ST15_014: Slovenský výbor pre UNICEF - Grant prispel k zvýšeniu kvality života klientov CVRZ Cesta, rodiny vďaka grantu mohli stráviť príjemný spoločný víkend.
organizovanie a sprostredkovanie dobrovoľníckej činnosti, iné, ochrana a tvorba životného prostredia, zachovanie kultúrnych hodnôt, ochrana a podpora zdravia; prevencia, liečba, resocializácia drogovo závislých v oblasti zdravotníctva a sociálnych služieb 1 000 € ST15_012: Spojená škola sv. Františka Assiského - Grant prispel k obnove studňe, nachádzajúcej sa v areály školy.
organizovanie a sprostredkovanie dobrovoľníckej činnosti, podpora a rozvoj telesnej kultúry 1 000 € ST15_019: Obec Dlhá - Vďaka projektu sa podarilo vytvoriť komplex preliezok a húpačiek pre deti v obci Dlhá.
organizovanie a sprostredkovanie dobrovoľníckej činnosti, ochrana a tvorba životného prostredia, podpora vzdelávania, zachovanie kultúrnych hodnôt 1 000 € ST15_028: Súkromná základná škola waldorfská - Projekt podporil inštaláciu solárneho panela, svietiediel a komínového systému do domčeka pre deti v hlineno-slamenej učebni. Projekt pomohol 200 žiakom školy, 20 učiteľom a 30 dobrovoľníkom , ktorí sa naučili novým zručnostiam.
organizovanie a sprostredkovanie dobrovoľníckej činnosti, podpora vzdelávania, zachovanie kultúrnych hodnôt 700 € ST15_023: DÚHÁČIK - Vďaka grantu sa podarilo v meste Hurbanovo zorganizovať kultúrno- spoločenské podujatie, ktoré napomohlo k odbúraniu rôznych bariér. Ľudia rôzneho veku, náboženskej a národnostnej príslušnosti mali možnosť spolupracovať a spoznať svoje kvality.
organizovanie a sprostredkovanie dobrovoľníckej činnosti, podpora vzdelávania 959,36 € ST15_021: DOMKA - Združenie saleziánskej mládeže - Grant prispel k vyškoleniu mladých dobrovoľníkov k práci s deťmi a mládežou.
organizovanie a sprostredkovanie dobrovoľníckej činnosti, ochrana ľudských práv, podpora vzdelávania, zachovanie kultúrnych hodnôt 676,5 € ST15_035: Domka - Grant prispel k realizácii diskusií a jedného hodnotiaceho stretnutia s divákmi.
poskytovanie sociálnej pomoci 1 000 € ST15_051: Gréckokatolícka charita Prešov - Grant prispel k zakúpeniu technických zariadení ako gravírovačka, šijací stroj do sociálnych zariadení na podporu ergoterapie.
zachovanie kultúrnych hodnôt 1 000 € ST15_011: ŠANCA, neinvestičný fond - Grant napomohol spracovaniu divadelného muzikálu Popoluška žiakmi s telesným postihnutím. Účinkovalo v ňom 20 žiakov, 200 spolužiakov a 500 žiakov zo 4 mestských častí Košíc ostatných základných škôl muzikál videlo.
ochrana ľudských práv, podpora vzdelávania, poskytovanie sociálnej pomoci, ochrana a podpora zdravia; prevencia, liečba, resocializácia drogovo závislých v oblasti zdravotníctva a sociálnych služieb 787,55 € ST15_033: Detský fond Slovenskej republiky - Grant prispel k fungovaniu centra Mixáčik v bratislavskom "Pentagone", ktorý motivuje deti k učeniu, zodpovednosti za seba, zvyčšuje ich sebaúctu a sebahodnotenie.
zachovanie kultúrnych hodnôt 950 € ST15_034: Truc sphérique - Vďaka grantu sa v Agore na Stanici Žilina-Záriečie uskutočnilo 5 diskusií na aktuálne politické témy, všetky diskusie boli vďaka grantu bezplatné, s dobrou návštevnosťou i s ohlasom.
organizovanie a sprostredkovanie dobrovoľníckej činnosti, podpora vzdelávania, podpora a rozvoj telesnej kultúry 1 000 € ST15_008: Občianske združenie Poza školu - Grant prispel k organizácii 5 dňového letného detského tábora pod názvom "Mysli a preži" pre 30 detí a 5 mládežníckych vedúcich.
podpora a rozvoj telesnej kultúry, ochrana a podpora zdravia; 900 € ST15_003: Slovenská flag futbalová asociácia SFFA - Rozvoj športovej hry "flag futbal" u detí základných škôl.
organizovanie a sprostredkovanie dobrovoľníckej činnosti, podpora vzdelávania 821,88 € ST15_045: OZ Maják nádeje - Grant pomohol zorganizovaniu vzdelávacieho pobytu dobrovoľníkov OZ Maják nádeje v poľskej organizácii, ktorá sa dlhodobo venuje pomoci osamelým matkám, snažiac sa o implementáciu do činnosti OZ.
organizovanie a sprostredkovanie dobrovoľníckej činnosti, ochrana a tvorba životného prostredia, podpora vzdelávania, zachovanie kultúrnych hodnôt, podpora a rozvoj telesnej kultúry 800 € ST15_029: Inspiro Ivanka pri Dunaji občianske združenie - Grant podporil rozvoj športových aktivít pre rodiny s deťmi, dospelých i seniorov. Zakúpené boli pomôcky a náčinie pre interiér i exteriér pre obyvateľov Ivanky pri Dunaji, Čiernej vody, Chorvátskeho Grobu a Zálesia.
organizovanie a sprostredkovanie dobrovoľníckej činnosti, iné, poskytovanie sociálnej pomoci 1 000 € ST15_031: Vstúpte, n. o. - Projekt Malacky bez bariér porispel nielen k oboznámeniu s tradičnými ľudovými remeslami, ale veľkým a významným prínosom je zmena postojov, názorov, odbúravanie predsudkov, podpora zdravých životných hodnôt a vznik nových priateľstiev.
poskytovanie sociálnej pomoci 989,39 € ST15_024: OZ Detská komunita - Vďaka grantu sa zakúpil materiál na arteterapiu pre klientov (aj deti) špecializovaného zariadenia pre osoby s autizmom.
ochrana a tvorba životného prostredia, ochrana ľudských práv, podpora vzdelávania 650,16 € ST15_041: Odborník budúcnosti - Grant prispel k informovanosti a priblíženiu problematiky obnoviteľných zdrojoch elektrickej energie pre žiakov a mladých ľudí.
organizovanie a sprostredkovanie dobrovoľníckej činnosti, ochrana ľudských práv, podpora vzdelávania, poskytovanie sociálnej pomoci, podpora a rozvoj telesnej kultúry, ochrana a podpora zdravia; prevencia, liečba, resocializácia drogovo závislých v oblasti zdravotníctva a sociálnych služieb 1 000 € ST15_005: OZ Medzilaba - Vďaka grantu sa prostredníctvom kreatívnych prác a spoločne strávených chvíl prepojili mladí ľudia so staršou generáciou.
podpora vzdelávania, podpora a rozvoj telesnej kultúry 998 € ST15_013: Základná škola s materskou školou, Rakovec nad Ondavou 2 - Grant prispel k projektu Mladí vedci prostredníctvom zvýšenia záujmu 500 žiakov o prírodovedné predmety a ich účasti na súťažiach.
podpora vzdelávania, podpora a rozvoj telesnej kultúry, ochrana a podpora zdravia; prevencia, liečba, resocializácia drogovo závislých v oblasti zdravotníctva a sociálnych služieb, organizovanie a sprostredkovanie dobrovoľníckej činnosti 988 € ST15_006: Akademik Technická univerzita Košice - florbalový klub - Grant prispel k zorganizovaniu florbalového turnaja pre 450 detí a mládeže, ktoré podporilo zdravý pohyb a životný štýl v regióne.
podpora a rozvoj telesnej kultúry 1 000 € ST15_016: Slovenská asociácia go - 20 detí a študentov sa vďaka grantu mohlo zúčastniť Slovenského festivalu GO a MS v hre GO.
podpora a rozvoj telesnej kultúry 995 € ST15_015: Združenie rodičov pri ZŠ M.R.Štefánika - Vďaga grantu ZŠ M. R. Štefánika zorganizovala v roku 2015 už 6. ročník športového dňa pri príležitosti MDD.
podpora a rozvoj telesnej kultúry, ochrana a podpora zdravia; prevencia, liečba, resocializácia drogovo závislých v oblasti zdravotníctva a sociálnych služieb 950 € ST15_052: Rodinné centrum Ráčik - Grant pomohol zorganizovať bežecké podujatie Ráčikovský beh, kde sa zúčastnili deti, ale i mamičky na materskej, pričom projekt zasiahol 120 rodín, zlepšilo sa fungovanie centra a získali nové dobrovoľníčky.
poskytovanie sociálnej pomoci, podpora a rozvoj telesnej kultúry 1 000 € ST15_017: Športový klub polície Bratislava - Vďaka grantu sa talentované deti zo sociálne slabšieho prostredia mohli zúčastniť turnajov a sústredení.
organizovanie a sprostredkovanie dobrovoľníckej činnosti, iné, podpora vzdelávania, poskytovanie sociálnej pomoci 1 000 € ST15_039: Púpava - Zorganizovanie víkendového pobytu pre 24 detí z destkého domova zameraný na zážitkové aktivity na podporu životných zručností.
podpora a rozvoj telesnej kultúry, zachovanie kultúrnych hodnôt, podpora vzdelávania 1 000 € ST15_036: Občianske združenie FS Živel - Grant prispel k doplneniu krojového vybavenia folklórnemu súboru Živel pre uskutočňovanie tanečných vystúpení pre 40 tanečníkov, speváčok a muzikantov.
organizovanie a sprostredkovanie dobrovoľníckej činnosti, podpora vzdelávania, podpora a rozvoj telesnej kultúry 1 000 € ST15_046: Občianska iniciatíva GRINAVA - Vďaka grantu sa zveľadilo centrum voľného času v Grinave.
poskytovanie sociálnej pomoci 1 000 € ST15_030: Komunita Sant´Egidio - Grant podporil projekt streetworku, pričom sa podporilo stretávanie a znovuzačleňovanie ľudí z ulice do spoločnosti.
organizovanie a sprostredkovanie dobrovoľníckej činnosti, iné, zachovanie kultúrnych hodnôt 1 000 € ST15_082: Klub vojenskej histórie Beskydy - Vďaka grantu sa rekonštruoval vojnový cintorín v Zbojnom (okres Medzilaborce).
ochrana a tvorba životného prostredia, podpora vzdelávania, zachovanie kultúrnych hodnôt 500 € ST15_042: Základná škola s materskou školou sv. Gorazda Nitra - Vďaka grantu sa škôlkári zoznámili s významnými miestami i osobnosťami regiónu čo obohatilo ich povedomie o tom odkiaľ sú a prispelo k uvedomeniu si hodnôt ľudskej práce a jej výsledkov.
podpora vzdelávania, ochrana a podpora zdravia; prevencia, liečba, resocializácia drogovo závislých v oblasti zdravotníctva a sociálnych služieb 1 000 € ST15_048: ZAOSTRI NA RODINU - Grant podporil vydanie knihy pre chlapcov vo veku 9-13 rokov "Drakobijec - moja cesta".
ochrana a tvorba životného prostredia, podpora vzdelávania, zachovanie kultúrnych hodnôt, podpora a rozvoj telesnej kultúry, ochrana a podpora zdravia; prevencia, liečba, resocializácia drogovo závislých v oblasti zdravotníctva a sociálnych služieb 1 000 € ST15_049: FONTIS - občianske združenie - Vďaka grantu sa deti zoznámili so životom včiel, naučili sa vytvárať úžitkové predmety z vosku a zamerali svoju pozornosť na potrebu šírenia dobra.
organizovanie a sprostredkovanie dobrovoľníckej činnosti, zachovanie kultúrnych hodnôt 800 € ST15_053: Ľudia pre Malacky - Z grantu sa prenajali najmä predajné stánky na podujatí Malacká šošovica, celomestské handmade trhy.
organizovanie a sprostredkovanie dobrovoľníckej činnosti, podpora vzdelávania, zachovanie kultúrnych hodnôt, podpora a rozvoj telesnej kultúry 804,5 € ST15_026: Detská organizácia FÉNIX- ÚO Košice Západ - Z grantu sa zrealizovalo 5 podporných stretnutí súvisiace s nosením dieťaťa a vzťahovou výchovou.
organizovanie a sprostredkovanie dobrovoľníckej činnosti, iné, veda a výskum, ochrana a tvorba životného prostredia, podpora vzdelávania 998 € ST15_050: Mladí pre Povazžskú - Grant prispel k vytvoreniu včelých úľov i k oboznámeniu širokej verejnosti s chovom včiel.
podpora vzdelávania, podpora a rozvoj telesnej kultúry 688 € ST15_044: OZ Rodičovské združenie pri MŠ ul. Ružová v Stupave - Grant prispel k vytvoreniu a zakúpeniu športových pomôcok, čím sa u detí zvýšil záujem o futbal.
zachovanie kultúrnych hodnôt, poskytovanie sociálnej pomoci 1 000 € ST15_038: Divadlo zo šuflíka, OZ - Grant prispel k zvýšeniu povedomia o autizme v rámci trojdňového festivalu.
organizovanie a sprostredkovanie dobrovoľníckej činnosti, podpora vzdelávania, zachovanie kultúrnych hodnôt 805 € ST15_032: Občianske združenie Klokôtka - Grant pomohol zrekonštruovaniu priestoru miestnosti knižnice v obci Jakubovany pre 70 detí a mládeži a 60 obyvateľov obce.
organizovanie a sprostredkovanie dobrovoľníckej činnosti, ochrana a tvorba životného prostredia 760 € ST15_043: Why Not? -
podpora vzdelávania 995,48 € ST15_047: Gymnázium Pavla Horova Michalovce - Grant prispel na zlepšenie a skvalitnenie vyučovacieho procesu zážitkovou formou.
ochrana a podpora zdravia; prevencia, liečba, resocializácia drogovo závislých v oblasti zdravotníctva a sociálnych služieb 1 000 € ST15_040: Základná škola Obchodná 5, Sečovce - Grant prispel k zlepšeniu zdravia detí, rodičov a učiteľov formou zvýšenia aspoň jednej hodiny športu týždenne, u všetkých účastníkov projektu sa zlepšila fyzická kondícia cieľovej skupiny.
podpora vzdelávania, zachovanie kultúrnych hodnôt 1 000 € ST15_054: Občianske združenie Vlna Chorvátsky Grob - Z grantu sa zakúpili 2 vokálne a nástrojové kondenzátorové mikrofóny s príslušenstvom pre spevácky zbor.
organizovanie a sprostredkovanie dobrovoľníckej činnosti, iné, ochrana a tvorba životného prostredia 1 000 € ST15_055: RENOVA - Grant prispel k sprístupneniu 2 malých jaskyniek v katastri Dobrej Vody.
podpora vzdelávania 36 000 € ST15_001: Manageria - Vďaka grantu sa mladí lídri stávajú na 2 roky učiteľmi ZŠ v znevýhodnených komunitách, kde prinášajú školám nové prístupy a deťom pomáhajú v učení a v príprave do života.
zachovanie kultúrnych hodnôt 2 500 € ST15_090: Prievidzský Parostrojný Spolok o.z. - Projekt pomohol zabezpečiť materiál na obnovu prehrievača vody v parnom vlaku, pričom prispel k sprevádzkovaniu parného rušňa.
organizovanie a sprostredkovanie dobrovoľníckej činnosti, ochrana ľudských práv, podpora vzdelávania, poskytovanie sociálnej pomoci, podpora a rozvoj telesnej kultúry 1 500 € ST15_056: Mládež ulice - Grant prispel k realizácii nízkoprahových programov pre deti a mládež.
podpora a rozvoj telesnej kultúry 1 500 € ST15_057: Ulita - Projekt podporil dokončenie výstavby športového ihriska, ktoré vytvorilo bezpečný priestor pre hru a miesto pre stretávanie mladých ľudí. Projekt priamo podporil 200 detí a mladých ľudí a 200 obyvateľov sídliska.
podpora vzdelávania 8 000 € ST15_058: Voices, n.o. - Grant podporil realizáciu piatej série večerných rozhovorov Choices zameraných na tému líderstva, zmeny mužských a ženských rolí v spoločnosti.
podpora vzdelávania 6 000 € ST15_061: Voices, n.o. - Grant prispel k možnosti neformálneho vzdelávania a získaniu nových informácií z rôznych oblastí pre mladých, aktívnych ľudí z Trenčína.
podpora vzdelávania 5 003,35 € ST15_064: Centrum špeciálnopedagogického poradenstva, Spojená škola, Partizánska 2, Poprad - Grant bol použitý na realizáciu domácej mobilnej starostlivosti pre 3 rodiny s deťmi so sluchovým postihnutím, na nákup pomôcok pre stimuláciu vývinu detí a na uhradenie nákladov s dopravou.
podpora vzdelávania 3 600 € ST15_059: Myslím - centrum kultúry Nepočujúcich - Vďaka grantu sa vytvoril e-learningový program na podporu výučby slovenského posunkového jazyka.
podpora vzdelávania, podpora a rozvoj telesnej kultúry 1 400 € ST15_062: Myslím - centrum kultúry Nepočujúcich - Grant bol použitý na vydanie DVD Rozprávok tradičnej kultúry v slovenskom posunkovom jazyku, pričom môže pomôcť až 1000 používateľom posunkového jazyka za rok vybudovať si pozitívnejší vzťah k rozprávkam, ktorý je základom detského života.
podpora vzdelávania 10 000 € ST15_060: Voices, n.o. - Grant prispel k zrealizovaniu šiestej série diskusií Choices, ktorých cieľom bolo ukázať, že na aj Slovensku je veľa ľudí robia zaujímavé veci.
podpora vzdelávania, poskytovanie sociálnej pomoci 3 530,37 € ST15_067: Súkromné centrum špeciálno-pedagogického poradenstva - Grant prispel k realizácii návštev 4 rodín mobilným pedagógom.
podpora vzdelávania 5 898,89 € ST15_066: Súkromná ZŠ s MŠ pre žiakov a deti s autizmom - Grant pokryl náklady na mobilných pedagógov pre 2 sluchovo postihnuté deti.
poskytovanie sociálnej pomoci 10 000 € ST15_065: Občianske združenie PRO VIDA - Grant podporil rozvoj zručností detí z detských domovov potrebných pre ich úspešné zaradenie do spoločnosti po ich odchode z DD.
zachovanie kultúrnych hodnôt 1 200 € ST15_109: Rákociho cesta - Projekt pomohol zabezpečiť odborné práce a použiť technológie pri obnove hradného portálu.
trnavský kraj, prešovský kraj, podpora vzdelávania, podpora a rozvoj telesnej kultúry 3 108 € ST15_068: Slovenská federácia nepočujúcich športovcov - Grant prispel k zorganizovaniu konferencie nepočujúcich zástupcov občianskych združení a tlmočníkov posunkového jazyka.
podpora vzdelávania, zachovanie kultúrnych hodnôt 5 000 € ST15_069: Detský folklórny súbor Čečinka, občianske združenie - Vďaka grantu sa detský folklórny súbor Čečinka zúčastnil medzinárodného festivalu v Chorvátsku a doplnil si krojové vybavenie.
podpora vzdelávania, zachovanie kultúrnych hodnôt 15 000 € ST15_070: Divé maky - Grant prispel k pozitívnej propagácii rómskej kultúry a umenia nadany´ch rómskych detí podporovany´ch štipendijny´m programom Divé maky.
ochrana a tvorba životného prostredia, zachovanie kultúrnych hodnôt 500 € ST15_094: 1115 - Projekt zvýšil bezpečnosť v Zechenterovej záhrade, ktorá je národnou kultúrnou pamiatkou, ktorá bude slúžiť na realizáciu kultúrno-spoločenských podujatí.
ochrana ľudských práv, poskytovanie sociálnej pomoci, ochrana a podpora zdravia; prevencia, liečba, resocializácia drogovo závislých v oblasti zdravotníctva a sociálnych služieb 9 000 € ST15_072: Stredisko evanjelickej diakonie-dom na polceste - Grant pomohol skvalitneniu rozpočtov a projektov pre stavebnú činnosť klientov Strediska evanjelickej diakonie.
ochrana a tvorba životného prostredia, zachovanie kultúrnych hodnôt 1 000 € ST15_089: OZ BÁNE Potok - Projekt podporil obnovenie a zachovanie pamätnej busty Jozefa Škultétyho, pričom sa dstránilo oplotenie a betónové obrubníky, busta sa vyčistila vapkou, osadila sa nová pamätná doska, zreštaurovalo sa meno pod bustou a upravilo sa okolie novou zeminou.
zachovanie kultúrnych hodnôt 2 480 € ST15_083: Národný Trust n.o. - Vďaka grantu sa reštauruje brána na meštianskom dome z 2. pol. 19. storočia, v rámci celkovej obnovy domu - tzv. Rómerovho domu.
ochrana a tvorba životného prostredia, zachovanie kultúrnych hodnôt 1 650 € ST15_088: Združenie Rondel - Vďaka grantu sa čiastočne zrekonštruoval severný palác hradu Čabraď.
zachovanie kultúrnych hodnôt 1 900 € ST15_103: Združenie na záchranu hradu Revište - Grant prispel k čiastočnej sanácii statických porúch muriva hradu Revište.
organizovanie a sprostredkovanie dobrovoľníckej činnosti, veda a výskum, ochrana a tvorba životného prostredia, podpora vzdelávania, zachovanie kultúrnych hodnôt, podpora a rozvoj telesnej kultúry 2 000 € ST15_093: OZ Hrad Tematín - Grant prispel k záchrane priečky v južnom paláci hradu Tematín, nádvorného múra severného paláca, zastrešenie východnej bašty a stabilizovanie západných okien, pričom na hrade našlo zamestnanie až 9 nezamestnaných ľudí.
zachovanie kultúrnych hodnôt 1 270 € ST15_122: Obec Tesáre - Grant pomohol rekonštrukcii Kostolíka v Kokošovej, kde sa natreli veže a strechy, opravili sa a vymaľovali omietky zvonka aj zvnútra kostolíka, inštalovali sa nové odtokové žľaby, pričom bolo uskutočnených až 9 dobrovoľníckych skupinových brigád.
ochrana a podpora zdravia; prevencia, liečba, resocializácia drogovo závislých v oblasti zdravotníctva a sociálnych služieb 25 000 € ST15_071: NepocujuceDieta.sk - Grant prispel k vytvoreniu prvého slovenského internetového portálu pre rodičov detí s poruchou sluchu, taktiež pomáha spájať rodiny s podobným osudom.
organizovanie a sprostredkovanie dobrovoľníckej činnosti, ochrana a tvorba životného prostredia, zachovanie kultúrnych hodnôt 1 000 € ST15_086: Združenie priateľov Hričovského hradu - Projekt podporil záchranu a obnovu posledného múra stredného paláca hradu Hričov, pričom sa uskutočnilo 20 veľkých brigád, 25 menších brigád a po obnove sa uskutočnilo 6 prednášok.
zachovanie kultúrnych hodnôt 1 200 € ST15_104: Občianske združenie Zemplínsko-užská hradná cesta - Projekt prispel k rekonštrukcii paláca hradu, prepojeniu schodiskovej veže a poschodia paláca hradu, pričom sa trvalo zvýšila bezpečnosť návštevníkov pri výstupe na poschodie.
organizovanie a sprostredkovanie dobrovoľníckej činnosti, ochrana a tvorba životného prostredia, podpora vzdelávania, zachovanie kultúrnych hodnôt, podpora a rozvoj telesnej kultúry 2 000 € ST15_085: Združenie na záchranu Zborovského hradu - Grant pomohol rekonštrukcii južnej steny vežovej prístavby paláca hradu Zborov, kde sa zabezpečil objekt počas 21 brigád a 16 odborných kontrolných dní z Krajského pamiatkového úradu v Prešove.
zachovanie kultúrnych hodnôt 1 800 € ST15_095: Združenie hradu Bystrica - Projekt prispel k statickému zabezpečeniu havarijného stavu hradu Bystrica, pričom bolo uskutočnených 32 celodenných brigád.
veda a výskum 5 000 € ST15_074: Inštitút pre verejné otázky - Grant prispel k realizácii výskumného projektu Digitálna gramotnosť na Slovensku.
ochrana a tvorba životného prostredia, zachovanie kultúrnych hodnôt 2 250 € ST15_102: CASTRUM GHYMES - Projekt podporil zlepšenie stavu hradu Gýmeš niekoľkými brigádami, s pomocu viac ako 50 dobrovoľníkov sa podarila konzervácia murív, odstránenie náletovej zelene z areálu a sanácia kaverny.
organizovanie a sprostredkovanie dobrovoľníckej činnosti, zachovanie kultúrnych hodnôt 1 800 € ST15_108: Historicko - Astronomická Spoločnosť - Grant pomohol rekonštrukcii hradnej veže a sprístupneniu vyhliadky na hradnom brale, pričom bolo zorganizovaných 10 dobrovoľníckych brigád.
zachovanie kultúrnych hodnôt 1 800 € ST15_101: Združenie na záchranu hradu Šášov - Grant podporil obnovu hradu Šášov, pričom boli prostredníctvom 4 brigád obnovené južné okná na 3. a 4. nadzemnom podlaží.
zachovanie kultúrnych hodnôt 1 500 € ST15_111: Truc sphérique - Grant pomohol výmene poškodenej krytiny na Novej Synagóge/ kunsthalle Žilina. Nakúpil sa materiál potrebný na výmenu krytiny, na výmenu a opravu drevených konštrukcií, zlepšenie spádov a odtokov, pričom boli zorganizované 3 brigády.
organizovanie a sprostredkovanie dobrovoľníckej činnosti, podpora vzdelávania, zachovanie kultúrnych hodnôt 1 800 € ST15_092: Združenie kresťanských spoločenstiev mládeže - Grant pomohol záchrane ruiny kostola a kláštora sv. Kataríny. Zorganizovalo sa 7 letných pracovných turnusov, 3 akcie pre verejnosť, 1 Deň otvorených dverí, 12 víkendových workshopov a 8 školení pre dobrovoľníkov.
organizovanie a sprostredkovanie dobrovoľníckej činnosti, zachovanie kultúrnych hodnôt 500 € ST15_106: Združenie na záchranu Brekovského hradu - Vďaka grantu sa nakúpila strava a spotrebný materiál na siedmy ročník workcampu na hrade Brekov (Humenné).
podpora vzdelávania, zachovanie kultúrnych hodnôt 1 150 € ST15_087: Združenie na záchranu stredovekého architektonického dedičstva nitrianskeho kraja - LEUSTACH - Projekt podporil sanáciu hradu Hrušov, pričom sa sanovali 3 renesančné delové strieľne a konzervovala sa pôvodná omietka, kosil sa areál, konal sa archeologický výskum a odstraňoval sa sutinový zásyp.
organizovanie a sprostredkovanie dobrovoľníckej činnosti, zachovanie kultúrnych hodnôt 1 900 € ST15_091: Združenie na záchranu Lietavského hradu - Vďaka grantu sa sanovala klenba na Lietavskom hrade, dobrovoľníci si osvojili zručnosti pri práci s drevom.
zachovanie kultúrnych hodnôt 1 000 € ST15_100: Čierny hrad - Projekt podporil odkrytie Čierneho hradu, ktorý bol vyčistený, pokosený, boli popílené a odpratané popadané stromy. Pomáhalo 20 dobrovoľníkov zo Slovenska a 2 dobrovoľníci zo zahraničia.
organizovanie a sprostredkovanie dobrovoľníckej činnosti, podpora vzdelávania, zachovanie kultúrnych hodnôt 2 000 € ST15_105: Občianske združenie Hrad Uhrovec - Grant prispel k vybudovaniu stabilného a bezpečného prístupu na zrúcaninu hradu Uhrovec.
zachovanie kultúrnych hodnôt 2 500 € ST15_097: RENOVA - Vďaka grantu sa reštauroval hrad Dobrá voda (Trnavský kraj): odhalili sa vzácne nálezy keramiky i mincí, ale aj nálezy týkajúce sa architektúry hradu.
organizovanie a sprostredkovanie dobrovoľníckej činnosti, iné, zachovanie kultúrnych hodnôt 2 000 € ST15_099: Mesto Jelšava - Vďaka grantu sa uskutočnilo podujatie "Kováčske umenie" v Jelšave, na ktorom sa pred očami širokej verejnosti ukovalo niekoľko mreží pre miestny zámok.
zachovanie kultúrnych hodnôt 1 700 € ST15_107: Diadém - združenie záchrany hradu Blatnica - Grant pomohol rekonštrukcii niekoľko desiatok rokv chátrajúceho hradu Blatnica pričom bolo zogranizovaných až 14 viacdňových brigád.
organizovanie a sprostredkovanie dobrovoľníckej činnosti, iné, ochrana a tvorba životného prostredia, zachovanie kultúrnych hodnôt 1 800 € ST15_098: Obec Cerová - Projekt podporil vyčistenie hradu Korlátko od náletov, vyčistenie hradnej priekopy, vybudovanie bezpečnostného zábradlia a opravenie staršieho. Spolu bolo zorganizovaných až 7 brigád s dobrovoľníkmi.
zachovanie kultúrnych hodnôt 1 000 € ST15_110: Obec Plavecké Podhradie - Projekt pomohol rekonštrukcii Plaveckého hradu, kde sa vyšpároval múr predbránia a doplnil sa vypadnutý materiál.
podpora vzdelávania 2 700 € ST15_073: ŠTUDENTI o.z. - Projekt podporil zorganizovanie živého koncertu pre PR podporu študentov konzervatória na Tolstého ulici v Bratislave.
organizovanie a sprostredkovanie dobrovoľníckej činnosti, iné, ochrana a tvorba životného prostredia, zachovanie kultúrnych hodnôt 1 600 € ST15_096: Pro futuro hradu Čičva - Grant podporil obnovu hradu Čičva - zakúpilo sa stavebné náradie a materiál, pričom bolo zorganizovaných spolu až 32 sobotných brigád.
poskytovanie sociálnej pomoci, ochrana a podpora zdravia; prevencia, liečba, resocializácia drogovo závislých v oblasti zdravotníctva a sociálnych služieb 14 850 € ST15_076: Stredisko evanjelickej diakonie-dom na polceste - Grant podporil zariadenie poľnohospodárskej farmy pre postihnutých klientov strediska, pričom sa zakúpila kompletná strojová technika pre rastlinnú výrobu.
poskytovanie sociálnej pomoci, ochrana a podpora zdravia; 15 000 € ST15_075: Effeta - Stredisko sv. Františka Saleského - Grant prispel k aktivitám zameraným na podporu, pomoc a služby deťom so sluchovým postihnutím a ich rodinám, ktoré sú v rannej starostlivosti a v predškolskej starostlivosti.
podpora vzdelávania 45 000 € ST15_078: HUBBA o.z. - Vďaka grantu sa udržala platforma a podmienky pre vzdelávanie/mentoring začínajúcim podnikateľom v oblasti spol. prospešného podnikania.
podpora vzdelávania 4 000 € ST15_077: TEDxBratislava o.z. - Grant prispel k uskutočneniu konferencie TEDx BA 2015 (15 rečníkov, 2 umel. vystúpenia, 670 účastníkov).
zachovanie kultúrnych hodnôt 40 000 € ST15_079: Združenie Maxa Reinhardta - Vďaka grantu vznikla divadelná inscenácia hra „Obeť“, ktorú si ročne pozrie 1200 divákov.
ochrana a podpora zdravia; prevencia, liečba, resocializácia drogovo závislých v oblasti zdravotníctva a sociálnych služieb 5 159,7 € ST15_080: Porta Artium - Grant podporil projekt Musica Medica, ktorý priniesol až 270 nepočujúcim deťom skúsenosť s hudbou.
ochrana a tvorba životného prostredia, podpora vzdelávania 250 € ST15_113: Spojená škola sv.VdP, org. zložka Materská škola, Chlumeckého 12, Bratislava - Grant podporil výmenu okien na 4 triedach na materskej škole, budova sa tým energeticky zhodnotila a skvalitnilo sa vetranie miestností, budova je estetickejšia. Projekt podporil 159 detí a zamestnancov denne.
veda a výskum, podpora vzdelávania, zachovanie kultúrnych hodnôt 5 000 € ST15_112: Youth Politics Education - Grant prispel k realizácii vzdelávacích aktivít pre mladých ľudí v oblasti aktuálnych problémov vo verejnej správe na Slovensku.
podpora vzdelávania 2 000 € ST15_115: Slovenské centrum fundraisingu - Grant prispel ku skvalitneniu Central and Eastern European Fundraising Conference.
veda a výskum, podpora vzdelávania, zachovanie kultúrnych hodnôt, iné 10 000 € ST15_116: OZ KDE BOLO, TAM BOLO... - Vďaka grantu sa uskutočnili interaktívno-kreatívne workshopy pre handicapované i nehandicapované deti, ktoré deti prepájali a zbližovali.
poskytovanie sociálnej pomoci, ochrana a podpora zdravia; prevencia, liečba, resocializácia drogovo závislých v oblasti zdravotníctva a sociálnych služieb 5 000 € ST15_118: PLAMIENOK n.o. - Projekt prispel k zlepšeniu kvality života ťažko nevyliečiteľne chorých detí, ktoré mohli tráviť čas doma, v kruhu rodiny.
organizovanie a sprostredkovanie dobrovoľníckej činnosti, veda a výskum, podpora vzdelávania 1 500 € ST15_117: Youth Politics Education - Grant bol z použitý na krytie mzdy a výdavkov štatutárov projektu Noví lídri, ktorý priniesol nový rozmer ako sa ženy-líderky dokážu pripraviť na zmenu svojich komunít na Slovensku.
podpora vzdelávania 1 800 € ST15_119: Pedagogická a sociálna akadémia - Grant prispel k osvojeniu si základov posunkového jazyka pre žiakov Pedagogickej a sociálnej akadémie, ktoré budú môcť do budúcna využiť pri vykonávaní svojej profesie.
podpora vzdelávania, zachovanie kultúrnych hodnôt 4 997,5 € ST15_130: Fond USKO - Grant prispel k vytvoreniu učebne pre deti so sluchovým postihnutím, narušenou komunikačnou schopnosťou a vývinovými poruchami učenia.
podpora vzdelávania, zachovanie kultúrnych hodnôt 6 000 € ST15_121: SLOVAK FASHION COUNCIL - Grant prispel k vzájomnej inklúzii medzi deťmi zdravými a deťmi s handicapom, vznikla vzájomná spolupráca pri daných aktivitách.
podpora vzdelávania 1 000 € ST15_120: Centrum Nepočujúcich ANEPS Levice - Grant prispel k uskutočneniu podujatia Medzinárodný deň Nepočujúcich 2015.
podpora vzdelávania 27 000 € ST15_123: HUBBA, o.z. - Grant podporil projekt Impact Inkubator, pomocou ktorého sa zrealizovalo 17 workshopov, 4 víkendové pobyty, 15 mentoringov, 2 x pitch pred komisiou a participovalo 22 externých školiteľov.
podpora vzdelávania 36 000 € ST15_125: Manageria - Grant prispel k budovaniu medzinárodného programu Teach For All na Slovensku a k realizácii base camp priamo s deťmi so znevýhodnených komunít.
organizovanie a sprostredkovanie dobrovoľníckej činnosti, podpora vzdelávania 2 000 € ST15_124: Youth Politics Education - Aj vďaka grantu sa uskutočnil 10 mesačný program pre 10 žien z oblasti štátnej správy a 15 mentorov.
organizovanie a sprostredkovanie dobrovoľníckej činnosti, ochrana ľudských práv, podpora vzdelávania, zachovanie kultúrnych hodnôt, poskytovanie sociálnej pomoci 5 000 € ST15_127: Integrácia svieti pre všetky deti rovnako - Grant prispel k zabezpečeniu a poskytnutiu priestorov Slovnaft Arény kde sa uskutočnil nadnárodný charitatívny koncert Integrácia.
ochrana ľudských práv, podpora vzdelávania, poskytovanie sociálnej pomoci 5 310 € ST15_126: Pontis n.o. - poskytovanie služby Online tlmočník - pomoc nepočujúcim aby mohli komunikovať s počujúcimi prostredníctvom bezplatného online tlmočníka
poskytovanie sociálnej pomoci 5 000 € ST15_129: KASPIAN - Grant pomohol prostredníctvom nízkoprahového klubu a terénnej sociálnej práce až 277 deťom a mladým ľuďom. Poskytli sa im sociálne služby, neformálne vzdelávanie, preventívne, participatívne a voľnočasové aktivity.
podpora vzdelávania, zachovanie kultúrnych hodnôt 3 500 € ST15_128: Konvergencie - spoločnosť pre komorné umenie - Grant prispel k úspešnému uskutočneniu 16. ročníka Medzinárodného Festivalu komornej hudby Konvergencie.
podpora a rozvoj telesnej kultúry 1 185,83 € ST15_134: Deaflympijský výbor Slovenska - Vďaka grantu sa uskutočnil bedmintonový turnaj pre nepočujúce deti z celej SR.
organizovanie a sprostredkovanie dobrovoľníckej činnosti, ochrana ľudských práv, podpora vzdelávania, poskytovanie sociálnej pomoci, podpora a rozvoj telesnej kultúry 4 997,38 € ST15_131: Občianske združenie Bublina - Vďaka grantu sa dobrovoľníci, deti z detských domovov a zo sociálne slabšieho prostredia zúčastnili akreditovaných kurzov 1. pomoci.
podpora vzdelávania, zachovanie kultúrnych hodnôt 5 210 € ST15_132: POZNANIE - Grant pokryl náklady na vytvorenie videí s detskými posunkami pre počujúcich rodičov nepočujúcich detí.
podpora vzdelávania 12 000 € ST_NP14_01: Edukatívny seriál SuperSieť - Rodiny po celom Slovensku mali možnosť vzhliadnuť seriál SuperSieť, ktorý vzdeláva deti v téme bezpečného správania sa na internete a má za cieľ nachádzanie dôležitých morálnych hodnôt a princípov.
ochrana a podpora zdravia; 1 743,29 € grant fyzickej osobe - poskytnutie trénerských a rehabilitačných služieb v Senci za účelom zlepšenia zdravotného stavu pre Bekima Aziriho v období január – máj 2015.
iné, ochrana a tvorba životného prostredia, podpora vzdelávania, poskytovanie sociálnej pomoci, podpora a rozvoj telesnej kultúry 15 212 € JC14_1: Stimul o.z. - 129 detí, z ktorých časť bola z Detského domova Necpaly a časť z normálnych rodín zažili „Detský Kamarátsky Tábor“ s bohatým programom zameraným najmä na environmentálnu výchovu
podpora vzdelávania, zachovanie kultúrnych hodnôt 20 000 € ZSE2014_06: Konvergencie - spoločnosť pre komorné umenie - Vďaka grantu bl zrealizovaný 15 ročník medzinárodného festivalu komornej hudby, počas ktorého bolo zorgabizovaných 13 koncertov.
poskytovanie sociálnej pomoci 735,55 € Vianočné trhy - 11 chránených dielní zvýšilo svoj príjem pri predaji svojich výrobkov. 12 ľudí s mentálnym postihnutím si mohli zvýšiť svoje pracovné zručnosti.
podpora vzdelávania 3 110,4 € NP_ACC15_01: darovanie počítačov pre zvyšovanie zručností - Nadácia Pontis pomohla vyčistiť, opraviť 139 počítačov, ktoré ďalej darovala pre neziskové organizácie. Tie ich využili pre zvyšovanie zručnosti a vzdelávanie.
podpora vzdelávania 5 618,85 € NP_KIA15_04: Kia English Spring Camp - Nadácia Pontis pripravila a zabezpečila denný vzdelávací anglický tábor pre 54 detí v žilinskom kraji.
ochrana a tvorba životného prostredia 420 € NP_KIA15_01: Dobrovoľnícke podujatie v Rajeckej Lesnej - 70 dobrovoľníkov pomohlo vysadiť stromy v lesoch v okolí Žiliny.
podpora vzdelávania 267,33 € NP_KIA15_03: Kia Innovation Award Event - Študenti museli kriticky zhodnotiť medzery a potreby v automobilovom priemysle, prísť na nové riešenia, vypracovať a zhotoviť projekt a na záver ho odprezentovat. Získaný grant pôjde na zlepšenie vzdelávacieho procesu pre celú školu.
podpora vzdelávania 5 632,99 € NP_KIA15_05: Kia English Summer Camp - Nadácia Pontis pripravila a zorganizovala Denný letný anglický tábor pre 55 detí v Žilinskom kraji.
podpora vzdelávania 15 009,66 € NP_KIA15_06: Kia Detská univerzita - Nadácia Pontis pripravila a zabezpečila Detskú anglickú univerzitu pre 60 detí v termíne od 6.7.2015 do 17.7.2015.
podpora vzdelávania, ochrana a podpora zdravia; prevencia, liečba, resocializácia drogovo závislých v oblasti zdravotníctva a sociálnych služieb 30 000 € NP_KIA15_07: KIA Polícia - Financie prispeli k vzdelávaniu v oblasti prevencie užívania omamaných látok, bezpečnosti na cestách. Z grantu boli zakúpené detské bicykle na dopravné ihriská, sady prekážok, laptopy pre preventistov, ktorí navštevujú školy.
organizovanie a sprostredkovanie dobrovoľníckej činnosti 2 167,78 € NP_KIA15_02: Doborovoľnícke podujatie v nemocnici - Zamestnanci Kia Motors Slovakia pomohli vymaľovať dobrovoľne priestory detskej pediatrie v Žilinskej nemocnici.
ochrana a podpora zdravia; prevencia, liečba, resocializácia drogovo závislých v oblasti zdravotníctva a sociálnych služieb 368 401,47 € NP_KIA15_10: Rekonštrukcia nemocnice - Vďaka financiám mohlo byť zrekonštruované detské oddelenie a oddelenie geriatrie Fakultnej nemocnice v Žiline.
podpora a rozvoj telesnej kultúry 20 109,26 € LIDL_NP14_01: Multiufunkčné ihriská 2014 - Žilina - Z grantu bolo vybudované multifunkčné ihrisko 14 x 27 metrov. Ihrisko bolo vybudované v areály Strednej odbornej školy sv. Jozefa Robotníka v Žiline a je využívané žiakmi školy, aj verejnosťou na športové aktivity.
ochrana a podpora zdravia; prevencia, liečba, resocializácia drogovo závislých v oblasti zdravotníctva a sociálnych služieb 57 600 € NP_LIDL15_01: Cardiohelp systém pre DFNsP v Banskej Bystrici - Nadácia Pontis mohla zakúpiť prístroj pre deti v Detskej fakultnej nemocnici v Banskej Bystrici. Prístroj poskytuje podporu alebo náhradu krvného obehu a/alebo dýchania.
poskytovanie sociálnej pomoci 2 047,41 € PS_NP14_03: aktivity dobrovoľníckeho programu Lepší život 2014 - Podpora sociálne znevýhodnenej komunity - osamelých matiek s deťmi (socializácie, vzdelávania, kultúry)
poskytovanie sociálnej pomoci, ochrana a podpora zdravia; prevencia, liečba, resocializácia drogovo závislých v oblasti zdravotníctva a sociálnych služieb 4 897,5 € PS_NP15_01: aktivity dobrovoľníckeho programu Lepší život - Realizácia voľnočasových aktivít pre klientov krízového centra, detského domova a domova na polceste, finančné vzdelávanie
ochrana a tvorba životného prostredia 53 113,89 € NP_SE15_01: Ekoobec 2015 - Energetický audit budov - V rámci projektu sme realizovali energetické audity budov v 45 obciach. Energetické audity budú pre obce prínosné pri plánovaní a realizácii energeticky úsporných opatrení a budú mať pozitívny dopad na životné prostredie.
podpora vzdelávania 3 419,71 € NP_SE15_02: Realizácia informačných strentutí a monitoring v rámci projektu Ekoobec 2015 - Realizácia informačných stretnutí pre zástupcov samospráv zameraných na oboznámenie s možnosťami energetických úspor pri rekonštrukcii budov v ich vlastníctve a pozitívnom dopade takýchto úprav na životné prostredie.
poskytovanie sociálnej pomoci 530 € NP_SE15_03: Facilitácia procesu prípravy Participatívnych grantov EpŽ - V rámci realizácie facilitovaných stretnutí so zástupcami mimovládnych organizácií, ktoré sa venujú tému ľudí bez domova, sme im pomáhali vytvárať spoločné projekty zamerané na riešenie systémových zmien v tejto oblasti.
podpora vzdelávania, poskytovanie sociálnej pomoci, ochrana a podpora zdravia; 62 377,52 € ST_IP15_09: Mobilný pedagóg III.ročník - Vďaka programu Mobilný pedagóg sme poskytli 32 rodinám pomoc formou včasnej ranej intervencie priamo u nich doma. Táto služba je jedinečná na Slovensku.
podpora vzdelávania, poskytovanie sociálnej pomoci, ochrana a podpora zdravia; 8 505,94 € ST_IP15_10: Nepočujúci podnikatelia a mentori - Poskytli sme možnosť zdravotne znevýhodneným zapojiť sa do podnikateľského života. Pomohli sme im v ich snahe po sebarealizácii formou podnikania.
podpora vzdelávania, zachovanie kultúrnych hodnôt, poskytovanie sociálnej pomoci 15 738,79 € ST_IP15_12 : Kurzy posunkového jazyka - Viac ako 180 ľudí malo vďaka tomuto projektu možnosť zoznámiť sa so slovenským posunkovým jazykom. Naučili sa jeho základy a taktiež spoznali kultúru Nepočujúcich.
podpora vzdelávania, poskytovanie sociálnej pomoci, ochrana a podpora zdravia; 8 866 € ST_IP15_13: Online tlmočník - príprava - Neskutočné uľahčenie komunikácie medzi počujúcimi a nepočujúcimi.
podpora vzdelávania, poskytovanie sociálnej pomoci, ochrana a podpora zdravia; 8 550 € ST_IP15_14: Kampaň "Mesiac Nepočujúcich" - Aj vďaka tomuto projektu vedia počujúci viacej o tom, akým problémom čelia Nepočujúci a ich blízky vo svojom živote.
veda a výskum, zachovanie kultúrnych hodnôt 77 229,19 € ZSE_NP14_01: Piešťanská elektrárňa - Nadácia Pontis uzavrela memorandum so ZSE, na základe ktorého spolu podporujú záchranu unikátnej technickej pamiatky v Piešťanoch a jej premenu na moderné vzdelávacie environmentálne centrum.
iné, ochrana ľudských práv 5 711,12 € Advokáti Probono - Posilnenie probono kultúry cez bezplatnú právnu pomoc neziskovým organizáciám na Slovensku, pomoc verejnoprospešným projektom a zlepšovaním dostupnosti k právnym službám u ľudí z marginalizovaných, ohrozených, či sociálne vylúčených skupín.
iné, ochrana ľudských práv 1 200 € NPI_SE15_04: Advokáti Pro Bono - Strategická pro bono odborná právna pomoc neziskovým organizáciám pracujúcim s ľuďmi bez domova zameraná na systémové riešenia bezdomovectva na Slovensku na úrovni legislatívy a potrebnej národnej stratégie prevencie a riešenia bezdomovectva.
ochrana a podpora zdravia; prevencia, podpora a rozvoj telesnej kultúry, poskytovanie sociálnej pomoci, zachovanie kultúrnych hodnôt, podpora vzdelávania, ochrana ľudských práv, ochrana a tvorba životného prostredia, organizovanie a sprostredkovanie dobrovoľníckej činnosti 20 581,19 € NM_HP_SMSG_Naše Mesto je najväčšie podujatie firemného dobrovoľníctva, ktoré každoročne prepája vyše 8500 ľudí z firiem a verejnosti so stovkami verejnoprospešných organizácií.
ochrana a podpora zdravia; prevencia, liečba, resocializácia drogovo závislých v oblasti zdravotníctva a sociálnych služieb 5 000 € ST_IP15_15: Dobrá krajina - Získanie zdrojov na zriadenie 1. detského audiocentra v Detskej fakultnej nemocnici v Bratislave, ktoré bude slúžiť celému Slovensku.
ochrana a podpora zdravia; 25 740,21 € RNGR_SPD Srdce pre deti koordinácia projektu 2014/2015 náklady na koordinovanie projektu Srdce pre deti a pomoc deťom so zdravotným a sociálnym znevýhodnením.
organizovanie a sprostredkovanie dobrovoľníckej činnosti, veda a výskum, ochrana ľudských práv, podpora vzdelávania 20 000 € ST_IP15_03 + ST_IP15_08: : Ashoka 2014 / 2015 - Partnerstvo s Ashoka predstavuje spojenie so svetovými sociálnymi inováciami, ktoré majú potenciál pomôcť riešiť najväčšie problémy v našej krajine.
podpora vzdelávania 20 000 € ST_IP15_04: Via Bona 2014 - Víťazi Via Bona Slovakia 2014 inšpirovali ku záujmu o svoje okolie, zodpovednému prístupu k životnému prostrediu a k motivácii ľudí k osobnému rastu.
podpora vzdelávania 10 000 € ST_IP15_05: Kampaň Major Donors - Výsledky prieskumu významne pomôžu ďalšiemu rozvoju individuálnej filantropie na Slovensku.
ochrana a podpora zdravia; prevencia, liečba, resocializácia drogovo závislých v oblasti zdravotníctva a sociálnych služieb 1 840 € ST_IP15_06: DobraKrajina.sk - doprogramovanie mechanizmu aukcií - Nové možnosti pre fundraising v prospech zriadenia 1. detského audiocentra v bratislavskej Detskej fakultnej nemocnici.
podpora vzdelávania 7 000 € ST_IP15_07: Forum o firemnej filantropii 2015 - inovatívny prístup k riešeniu celospoločenských problémov
organizovanie a sprostredkovanie dobrovoľníckej činnosti, podpora vzdelávania, zachovanie kultúrnych hodnôt, poskytovanie sociálnej pomoci, podpora a rozvoj telesnej kultúry, ochrana a podpora zdravia; prevencia, liečba, resocializácia drogovo závislých v oblasti zdravotníctva a sociálnych služieb 226 774,19 € Náklady za 18 mesiacov administrovania podpory verejno-prospešných projektov, aby boli efektívne a dôveryhodne využité prostriedky z podielu dane na dosiahnutie zákonom stanovených účelov t.j. pokrytie súvisiacich administratívno-prevádzkových nákladov: účtovná kontrola a finančný audit, supervízia, cestovné a komunikačné náklady, a mzdy programových koordinátorov, ktorí pripravujú podklady pre grantové kolá, administrujú hodnotiaci a výberový proces, manažujú pridelenie grantov v odsúhlasených termínoch a splátkach, kontrolujú priebežné správy o realizácii a monitorujú projekty v teréne, ďalej komunikácia kompletných informácií o poskytovaných grantoch a podmienkach ich poskytnutia pre MVO a verejnosť v roku 2014 a 2015
organizovanie a sprostredkovanie dobrovoľníckej činnosti, podpora vzdelávania, zachovanie kultúrnych hodnôt, poskytovanie sociálnej pomoci, podpora a rozvoj telesnej kultúry, ochrana a podpora zdravia; prevencia, liečba, resocializácia drogovo závislých v oblasti zdravotníctva a sociálnych služieb 1 031,97 € Administratívno-prevádzkové náklady v rokoch 2014/2015 pri plnení zákonom stanovených účelov využívania podielu dane: účtovníctvo, audit
Spolu 3 376 392,87 €
Výrok auditora

gdpr_placeholder