Prihlásiť sa

Prihlásenie pre registrovaných

Zabudli ste heslo? Reset hesla.

Použitia podielu zaplatenej dane prijímateľa 'Nadácia Pontis, Bratislava'
za rok 2014

Účel použitia Výška použitia (EUR) Spôsob použitia
f) ochrana ľudských práv 500 € FpTS15_02: Aliancia Fair-play - V rámci projektu sa organizácia venovala analýze otvorených dát so zámerom poukazovať na netrasparetné využívanie verejných financií a korupciu.
f) ochrana ľudských práv 3 500 € FpTS15_04: Inštitút pre dobre spravovanú spoločnosť - Vďaka projektu vznikla internetová platforma chcemvediet.sk určená širokej verejnosti, ktorá vytvára priestor pre dôkladnejšie dodržiavanie a profesionálnejší prístup inštitúcií verejnej správy pri sprístupňovaní informácií v zmysle infozákona.
f) ochrana ľudských práv 8 500 € FpTS16_01: Transparency International Slovensko - Hlavnými cieľmi projektu je prispieť k zvyšovaniu transparentnosti inštitúcií zabezpečujúcich spravodlivosť (súdy, prokuratúra) a zmysluplne využívať už zverejnené informácie pre zlepšovanie ich fungovania.
f) ochrana ľudských práv 5 500 € FpTS16_03: Aliancia Fair-play - Projekt prepojí aktívne občianske a profesné skupiny, ktoré za ostatné roky pocítili nevymožiteľnosť práva, dôsledky korupcie, zlého spravovania vecí verejných. Vytvorí sieť vzájomnej podpory a pomoci a otvorí možnosti spolupráce.
f) ochrana ľudských práv 5 000 € FpTS16_05: Konzervatívny inštitút M. R. Štefánika - Cieľom projektu je vytvoriť portál sústreďujúci sa špeciálne na vizualizáciu a monitoring prerozdeľovania fondov EÚ. Súčasťou projektu je aj oblasť vzdelávania a zapájania dobrovoľníkov.
f) ochrana ľudských práv 5 000 € FpTS16_06: Inštitút pre dobre spravovanú spoločnosť - Projekt sa zameriava na oblasť efektívnosti a transparentnosti spravovania firiem vo vlastníctve samospráv. Súčasťou projektu je aj oblasť vzdelávania a zapájania dobrovoľníkov.
e) podpora vzdelávania 3 827,76 € NP_ACC15_01: darovanie počítačov pre zvyšovanie zručností - Nadácia Pontis pomohla vyčistiť, opraviť 139 počítačov, ktoré ďalej darovala pre neziskové organizácie. Tie ich využili pre zvyšovanie zručnosti a vzdelávanie.
e) podpora vzdelávania 1 720,8 € NP_ACC15_04: darovanie počíačov - Organizácie môžu rozvíjať svoje počítačové zručnosti, aby sa dokázali uplatniť na trhu práce.
f) ochrana ľudských práv 5 000 € FpTS16_02: VIA IURIS - Cieľom projektu je presadiť systémové, legislatívne opatrenia na posilnenie nezávislej činnosti súdov, prokuratúry a polície, ktoré zvýšia ich funkčnosť. Súčasťou projektu je aj oblasť vzdelávania a zapájania dobrovoľníkov.
d) zachovanie kultúrnych hodnôt 2 993,22 € ACC15_15: Kalvársky fond - Grant prispel k úprave okolia i okolitých lúk Kalvárie, upratal sa stredný kostol a pripravila sa časť expozície, ktorá by mala byť do budúcna prístupná verejnosti.
e) podpora vzdelávania 1 000 € ACC16_01: Slovenská Spoločnosť Elektronikov - Projekt podporil organizáciu celoslovenskej programátorskej súťaže, ktorá zvyšuje IT zručnosti študentov a ich záujem o programovanie.
e) podpora vzdelávania 2 000 € ACC16_05: Od emócií k poznaniu - EDUMA, n.o. - Projekt umožnil 15 znevýhodnením uplatniť sa ako mystery shopper a tým využiť svoj hendikep ako jedinečnosť.
f) ochrana ľudských práv 2 000 € ACC16_08: Liga za ľudské práva - Koučing klientov prispel k nájdeniu zamestnania 12 ľuďom z radov migrantov a žiadateľov o azyl.
c) poskytovanie sociálnej pomoci 2 000 € ACC16_09: Nezisková organizácia EPIC - Projekt Deafinitely Clean zvyšuje zamestnanosť ľudí so sluchovým postihnutím a prispieva k ich integrácii do spoločnosti a zlepšeniu postavenia na trhu práce.
e) podpora vzdelávania 1 500 € ACC16_11: Protect work - Projekt prispel k zvýšeniu pracovnej spôsobilosti 10 ľudí so zdravotným postihnutím v chránenej dielni
a) ochrana a podpora zdravia, prevencia, liečba, resocializácia drogovo závislých v oblasti zdravotníctva a sociálnych služieb 1 500 € ACC16_12: PROVENTUS - Interaktívne workshopy a tvorivé dielne pomohli skupine 15 abstinujúcich závislých v zaradení sa do pracovného života v spoločnosti.
e) podpora vzdelávania 1 500 € ACC16_13: Púpava o.z. - Projekt pomáha komunite mladých dospelých z DD v Kolárove pri úspešnom štarte do pracovného života.
c) poskytovanie sociálnej pomoci 1 000 € ACC16_14: Depaul Slovensko - Kariérne poradenstvo pre 14 klientov bez domova, ktorí sa vďaka nemu ľahšie integrujú späť do spoločnosti.
i) organizovanie a sprostredkovanie dobrovoľníckej činnosti 1 584 € AXA15_01: Študentka získala vďaka projektu možnosť doplniť si svoje vzdelanie v Dánku, kde sa zúčastnila medzinárodnej konferencie UddannelsesBazar.
e) podpora vzdelávania 1 813,67 € AXA16_01: študent vďaka projektu absolvoval štyri predmety a kurzy v oblasti stavebníctva a získal nové vedomosti a zručnosti.
e) podpora vzdelávania 630 € AXA16_02: zakúpenie vlastného violončolao pre rozvíjanie talentu mladého Martina. Koncertuje s orchestrom na známych podujatiach.
h) veda a výskum 1 395,7 € AXA16_03: Prostriedky z grantu boli použité na kúpu technického vybavenia, kancelárskych potrieb a úhrad spojených s cestovaním za účelom konzultácií a výskumu fungovania sekundárnych metabolitov v oblasti vplyvu na organizmy.
h) veda a výskum 2 000 € AXA16_04: Grant bol využitý na ubytovanie, stravné, cestovné náklady študenta a nákup vedeckého softvéru na účel projektu Štúdium neurodegeneratívneho ochorenia amyotrofickej laterálnej sklerózy (ALS).
h) veda a výskum 1 580 € AXA16_05: grant bol použitý na životné náklady spojené so štúdiom nadaného študenta na Univerzite v Cambridge.
h) veda a výskum 730,69 € AXA16_06: Grant skvalitnil priebeh projektu mladej študentky zameraného na fytoremediáciu pôd s prítomnosťou ťažkého kovu.
h) veda a výskum 147,04 € AXA16_07:Myšlienkou projektu bol návrh udržateľnej architektúry, ktorá využíva obnoviteľné zdroje energií a prírodného potenciálu s rešpektovaním životného prostredia.
h) veda a výskum 550 € AXA16_08: Vďaka podpore projektu Monitoring a ochrana mokrade Béter sa podarilo prispieť k udržaniu vzácneho biotopu v blízkosti priemyselnej zóny.
h) veda a výskum 2 000 € AXA16_09: Zmyslom projektu bolo podporiť pilného študenta v štúdiu. Zároveň však študent písal motivačný blog, v ktorom uverejňoval rady pre študentov, ktorí sú v podobnej situácii ako on.
h) veda a výskum 640 € AXA16_10: Cieľom projektu bolo zmapovať a zhodnotiť výskyt toxických látok v okolí mesta Strážske a Zemplínskej Šíravy, čo sa vďaka grantu podarilo.
h) veda a výskum 1 500 € AXA16_12: Vďaka grantu sa zrealizoval výskum a porovnávacie hodnotenie účinnosti rôznych metód zdravotnej a sociálnej rehabilitácii ľudí s vážnymi defektmi v oblasti tváre.
e) podpora vzdelávania 5 000 € Dell_16_01: Manageria - V rámci projektu sa zapojilo 300 mladých ľudí, ktorí pomohli zlepšiť školstvo a priamo vzdelávali 1220 detí.
e) podpora vzdelávania 1 000 € Dell_16_02: Aliancia združení na ochranu zvierat - Návštevníkom bola poskytnutá poradenská pomoc a taktiež sa pomocou hravej formy podarilo šíriť osvetu v oblasti ochrany zvierat. 15 opustených zvieratiek našlo nový domov.
a) ochrana a podpora zdravia, prevencia, liečba, resocializácia drogovo závislých v oblasti zdravotníctva a sociálnych služieb 2 328,6 € Dell_16_03: Ružová stužka n.f. - Finančné prostriedky z grantu boli použité na úhradu vzdelávacích materiálov pre ženy čakajúce na mamografické vyšetrenie.
e) podpora vzdelávania 5 000 € FpTS16_04: Inštitút pre ekonomické a sociálne reformy, INEKO - Cieľom projektu je strážiť transparentnosť a efektívnosť vo veľkých dopravných projektoch a PPP tendroch. Súčasťou projektu je aj oblasť vzdelávania a zapájania dobrovoľníkov.
c) poskytovanie sociálnej pomoci 250 € DM15_01: Finančnú pomoc využila rodina v hmotnej núdzi na kúpu oblečenia, školského stolíka a školských pomôcok pre dve deti.
a) ochrana a podpora zdravia, prevencia, liečba, resocializácia drogovo závislých v oblasti zdravotníctva a sociálnych služieb 500 € DM15_03: Grant čiastočne pomohol k financovaniu rehabilitačného pobytu pre dieťa s detskou mozgovou obrnou.
c) poskytovanie sociálnej pomoci 433 € DM15_05: Rodina využila finančnú pomoc na rehabilitačný pobyt v Šamoríne pre dieťatko s detskou mozgovou obrnou.
c) poskytovanie sociálnej pomoci 248,9 € DM15_07: Finančná pomoc bola určená na zakúpenie základných elektrospotrebičov pre rodinu v ťažkej sociálnej situácii.
a) ochrana a podpora zdravia, prevencia, liečba, resocializácia drogovo závislých v oblasti zdravotníctva a sociálnych služieb 492,52 € DM15_08: Finančnú podporu využila rodina na spolufinancovanie rehabilitácií v rehabilitačnom centre Svetielko v Trenčíne pre dcérku s viacerými závažnými diagnózami.
a) ochrana a podpora zdravia, prevencia, liečba, resocializácia drogovo závislých v oblasti zdravotníctva a sociálnych služieb 492,53 € DM15_10: Finančná pomoc bola využitá na rehabilitáciu v Trenčíne, po ktorej sa chlapček zlepšil v jemnej motorike, zdokonalil chôdzu v špecialnom obleku a chodítku.
a) ochrana a podpora zdravia, prevencia, liečba, resocializácia drogovo závislých v oblasti zdravotníctva a sociálnych služieb 300 € DM15_11: Finančná pomoc bola určená na zakúpenie špeciálneho rotopedu na cvičenie pre zdravotne znevýhodneného chlapčeka.
a) ochrana a podpora zdravia, prevencia, liečba, resocializácia drogovo závislých v oblasti zdravotníctva a sociálnych služieb 492,53 € DM15_12: Finančná pomoc bola určená na rehabilitáciu Therasuit v Košiciach, ktorá pomáha 8-ročnému chlapcovi posilniť svalstvo a pohybovať sa bez pomoci.
a) ochrana a podpora zdravia, prevencia, liečba, resocializácia drogovo závislých v oblasti zdravotníctva a sociálnych služieb 250 € DM15_14: Finančné prostriedky pomohli čiastočne uhradiť týždňovú rehabilitáciu v Šamoríne pre 7-ročného chlapca s kvadruparézou.
a) ochrana a podpora zdravia, prevencia, liečba, resocializácia drogovo závislých v oblasti zdravotníctva a sociálnych služieb 450 € DM15_15:Vďaka pomoci absolvovalo 4-ročné dieťatko, ktoré sa narodilo s genetickou poruchou, rehabilitačný pobyt v Šamoríne.
a) ochrana a podpora zdravia, prevencia, liečba, resocializácia drogovo závislých v oblasti zdravotníctva a sociálnych služieb 500 € DM15_17: Finančná pomoc bola nasmerovaná na úhradu časti nákladov na rehabilitáciu pre 9-ročného chalpca, ktorá mu pomáha zmierňovať neurologické a pohybové dôsledky úrazu hlavy.
a) ochrana a podpora zdravia, prevencia, liečba, resocializácia drogovo závislých v oblasti zdravotníctva a sociálnych služieb 209,91 € DM15_18: Finančná pomoc bola určená pre 8-ročného chlapca s detskou mozgovou obrnou na absolvovanie TheraSuit terapie v Košiciach.
a) ochrana a podpora zdravia, prevencia, liečba, resocializácia drogovo závislých v oblasti zdravotníctva a sociálnych služieb 500 € DM15_19: Finančná pomoc bola použitá na úhradu časti nákladov spojených s rehabilitačným pobytom pre 15- ročného chlapca s detskou mozgovou obrnou.
a) ochrana a podpora zdravia, prevencia, liečba, resocializácia drogovo závislých v oblasti zdravotníctva a sociálnych služieb 500 € DM15_20: Finančnú pomoc rodina využila na zakúpenie kyslíkového prístroja, vďaka ktorému môže 5-ročná dcérka absolvovať kyslíkovú terapiu aj v domácom prostredí.
c) poskytovanie sociálnej pomoci 244,36 € DM15_21: Finančnú pomoc využila rodina v ťažkej životnej situácii na zakúpenie detskej postieľky a hygienických potrieb pre 2-ročnú dcérku.
a) ochrana a podpora zdravia, prevencia, liečba, resocializácia drogovo závislých v oblasti zdravotníctva a sociálnych služieb 500 € DM15_22: Finančná pomoc bola určená na úhradu rehabilitácie v Prešove pre 4-ročného chlapca
a) ochrana a podpora zdravia, prevencia, liečba, resocializácia drogovo závislých v oblasti zdravotníctva a sociálnych služieb 438 € DM15_23: Finančná pomoc bola určená na dva rehabilitačné pobyty v Dunajskej Lužnej pre 1-ročného chlapčeka, ktorý sa narodil predčasne.
a) ochrana a podpora zdravia, prevencia, liečba, resocializácia drogovo závislých v oblasti zdravotníctva a sociálnych služieb 500 € DM15_24: Finančná pomoc bola využitá na liečbu dospelej mentálne postihnutej ženy na obnovenie funkčnosti ruky po ťažkom úraze.
a) ochrana a podpora zdravia, prevencia, liečba, resocializácia drogovo závislých v oblasti zdravotníctva a sociálnych služieb 500 € DM15_26: Podporu využila rodina na intenzívny rehabilitačný 2-týždňový pobyt pre 3-ročného chlapca s vrodeným ochorením mozgu.
a) ochrana a podpora zdravia, prevencia, liečba, resocializácia drogovo závislých v oblasti zdravotníctva a sociálnych služieb 400 € DM15_27: 19-ročný mladý muž s Downovým syndrómom mohol vďaka finančnej podpore navštevovať od apríla do augusta bazény, ktoré mu pomáhajú uvoľniť svalstvo a dobre sa naladiť.
g) ochrana a tvorba životného prostredia 15 700 € DM15_28: Centrum environmentálnej a etickej výchovy Živica - Grant prispel k oboznámeniu širokej verejnosti o problematike včiel, opeľovačov a pod., taktiež prispel k tvorbe interaktívnej hry Kráľovstvo včiel pre školy.
g) ochrana a tvorba životného prostredia 1 422,5 € DM16_01: Združenie Slatinka - Vďaka grantu bola osadená rampa na sprístupnenie parku aj pre rodičov s kočíkmi či starších, vyrobilo sa sedenie a zorganizovalo sa niekoľko komunitných akcií pre verejnosť.
d) zachovanie kultúrnych hodnôt 1 069,69 € DM16_03: ALIANCIA STARÁ TRŽNICA - občianske združenie - Šachový stôl, ktorý je na námestí SNP môžu využiť okoloidúci, ktorí sa môžu zabaviť hrou šachu v príjemnom prostredí, ktoré dotvárajú kvietky a byliny.
b) podpora a rozvoj športu 10 000 € EMB15_1: Hokejovy klub Spišská Nová Ves o.z. - V roku 2015 sa vďaka grantu, rozšírila základňa prípravky hokejového klubu Spišská Nová Ves z 24 na viac ako 100 detí.
b) podpora a rozvoj športu 10 000 € EMB15_2: Inštitút hokejových štúdií - Podpora pohybových aktivít detí a ich zmysluplného trávenia voľného času prostredníctvom hokejových tréningov.
e) podpora vzdelávania 2 000 € EMB16_01: SOSNA, o.z. - Projekt bol zameraný na podporu environmentálneho vzdelávania a obohatenie možností trávenia voľného času detí.
e) podpora vzdelávania 2 000 € EMB16_02: Združenie rodičov a priateľov diabetických detí - Projekt bol zameraný na podporu vzdelávania a šírenia povedomia o problematike diabetických ochorení.
g) ochrana a tvorba životného prostredia 10 000 € EMB16_03: "SPIŠ" agentúra regionálneho rozvoja - Projekt prispel k obnove ferratovej trasy v Slovenskom raji a tým aj k oživeniu regiónu.
e) podpora vzdelávania 1 556,3 € EMB16_04: Uni2010, o.z. - motivačné stretnutia sktorých cieľom bolo naučiť študentov podnikateľké zručnosti.
e) podpora vzdelávania 1 000 € EMBNP16_01: Inoveum Roadshow - Vďaka financiám boli organizačne pripravené a zrealizované roadshows na troch školách na podporu a motiváciu študentov pre zapojenie sa študentov do projektu Inoveumm ktorý je zameraný na rozvoj podnikateľských zručností študentov.
e) podpora vzdelávania 1 000 € HW15_01: Slovenská organizácia pre výskumné a vývojové aktivity / SOVVA, o.z. - 9. ročník festivalu propagujúceho vedu navštívilo v 6 mestách dokopy 162 000 ľudí, z radov žiakov škôl i laickej verejnosti. Z grantu boli pokryté organizačné náklady na detský kútik, šatňu pre vedcov a promo festivalu.
c) poskytovanie sociálnej pomoci 500 € HW16_01: Detský domov Nádej Bernolákovo - Projekt zvýšil záujem detí z detského domova o históriu a prispel k budovaniu záujmu o životné prostredie.
e) podpora vzdelávania 1 000 € HW16_02: Ústav automobilovej mechatroniky, Fakulta elektrotechniky a informatiky STU v Bratislave - Projekt kvalitatívne posunul poznatky a skúsenosti študentov a pedagógov v oblasti riešenia pohonných systémov elektromobilov.
b) podpora a rozvoj športu 4 871,68 € Lear16_01: Obec Voderady - Žiaci základnej školy vo Voderadoch môžu aktívne využívať ihrisko a tak plnohodnotne tráviť svoj čas a zlepšovať svoju fyzickú kondíciu.
e) podpora vzdelávania 60 936 € LIDLPP_001: Slovenský Červený kríž - Zakúpenie 4 mobilných dopravných ihrísk pre štyri územné spolky Slovenského červeného kríža.
a) ochrana a podpora zdravia, prevencia, liečba, resocializácia drogovo závislých v oblasti zdravotníctva a sociálnych služieb 2 500 € IP16_MO_01: Operácia pacienta Lukáša Ščibrana - Vďaka tomuto podstúpenému lekárskemu zákroku bude môcť pacient – dieťa - Lukáš Ščibrany môcť viesť kvalitnejší a plnohodnotnejší život.
e) podpora vzdelávania 6 000 € MB16_01: Základná škola Alexandra Dubčeka Martin - Projekt bol zameraný na obnovu plotu, ktorý ohraničuje areál ZŠ Alexandra Dubčeka v Martine. Vzhľadom na to, že žiaci priložili rúčky k dielu je pravdepodobné, že si budú opravený plot a školský areál viac vážiť a budú radšej tráviť čas vonku.
e) podpora vzdelávania 6 000 € MB16_02: Základná škola s materskou školou - V rámci projektu boli vybudované dve nové učebne, čo pomohlo zvýšiť záujem žiakov o vyučovanie v predmetoch informatika a cudzie jazyky.
g) ochrana a tvorba životného prostredia 5 000 € MB16_03: Materská škola - Projekt bol zameraný na obnovu asfaltového chodníka na školskom dvore.
e) podpora vzdelávania 4 800 € MB16_04: Stredná odborná škola strojnícka - Oplotením areálu školy sa zvýšila bezpečnosť a ochrana majektu školy. Na výstavbe a zhotovení brán sa podieľali najmä študenti školy.
e) podpora vzdelávania 4 007,4 € MB16_05: Špeciálna základná škola s materskou školou internátna - Projekt bol zameraný na podporu voľnočasových aktivít, využitie pre dopravnú výchovu a zlepšenie prístupu do školy pre imobilných žiakov.
e) podpora vzdelávania 3 000 € MB16_06: Mladí pre Považskú - V rámci projektu bol zakúpený binokulárny mikroskop, ktorý ozvláštnil výuku detí a pomohol ku skvalitnenie včelárskej výchovy na škole.
e) podpora vzdelávania 5 250 € MB16_07: Gymnázium - Projekt bol zameraný na rekonštrukciu priestorov školy a zároveň zvýšenie bezpečnosti v triedach.
b) podpora a rozvoj športu 3 000 € MB16_08: TJ Nizna nad Oravou - Cykloklub - Projekt bol zameraný na podporu 49. ročníka medzinárodného cykloturistického podujatia Okolo Tatier, ktorého sa zúčastnili cyklisti zo 7 štátov.
g) ochrana a tvorba životného prostredia 1 540 € MB16_09: Mesto Kysucké Nové Mesto - Cieľom projektu bolo poskytnúť obyvateľom mesta miesto pre relax, zvýšiť záujem o knihy a upraviť nevyužívanú a neudržiavanú záhradu.
g) ochrana a tvorba životného prostredia 6 000 € MB16_10: Základná škola - Projekt bol zameraný na úpravu a zvýšenie bezpečnosti v školskom areáli, upevnenie pozitívneho vzťahu detí s prírodou. Deti spoločne s učiteľmi vysádzali rastliny a dreviny, ktoré lákajú včelstvo, čím sa zvýšil ich zájem o flóru aj faunu.
e) podpora vzdelávania 3 000 € MB16_11: Centrum voľného času sv. Jakuba - Zámerom projektu bolo vytvoriť spoločenskú miestnosť, kde sa môžu mladí ľudia stretávať a tráviť voľný čas.
b) podpora a rozvoj športu 1 540 € MB16_12: Preles - Projekt bol zameraný na zapojenie čo najširšieho kruhu ľudí do aktívneho športu a dobrovoľníctva, pričom výťažok z krosového behu bol použitý na obnovu žilinského lesoparku.
b) podpora a rozvoj športu 1 550 € MB16_13: Telovýchovná jednota Višňové - Projekt bol zameraný na vypracovanie dokumentácie na tribúnu pre ihrisko vo Višňovom.
b) podpora a rozvoj športu 6 000 € MB16_14: TJ SOKOL - Zmyslom projektu bolo zrekonštruovať jedno poschodie lodenice. V zrekonštruovaných priestoroch môžu mladí športovci tráviť svoj čas po tréningoch.
a) ochrana a podpora zdravia, prevencia, liečba, resocializácia drogovo závislých v oblasti zdravotníctva a sociálnych služieb 6 587,04 € NP_LEN15_02: 2. časť splátky Lentalk - Mladí ľudia s poruchou autistického spektra, ich vychovávatelia a rodičia budú mať možnosť vďaka aplikácii efektívne komunikovať a orientovať sa v čase (problém, často sa vyskytujúci pri tejto skupine ľudí).
c) poskytovanie sociálnej pomoci 10 161,66 € SEEPZ16_01: OZ Vagus - V rámci projektu VAGUS v 2.0 sa podarilo realizovať aktivity, ktoré by sa z finančných dôvodov nemohli vykonať. Jednotlivými menšími investíciami do všetkých projektov OZ Vagus bolo zlepšené ich fungovanie a tým aj kvalita poskytovaných služieb.
c) poskytovanie sociálnej pomoci 6 000 € SEEPZ16_02: Divadlo bez domova - Projekt podporil fungovanie organizácie Divadlo bez domova a jej trvalú udržateľnosť. Vrámci projektu bolo divadlo vybavené aj pódiom s plošinou pre telesne postihnutých hercov a herečky.
c) poskytovanie sociálnej pomoci 12 000 € SEEPZ16_03: O. Z. Proti prúdu - Podpora integrácie a zamestnanosti ľudí bez domova vrátane realizácie sociálnych programov a individuálneho poradenstva. Projekt Nota bene dal šancu na prácu, dôstojný príjem a začlenenie do komunity cez nové sociálne kontakty 350 ľuďom bez domova v 18 mestách
c) poskytovanie sociálnej pomoci 12 000 € SEEPZ16_04: Depaul Slovensko - V rámci 4 zariadení združenie poskytuje nielen stravu, jedlo, nocľah, ale aj sociálne poradenstvo - pracovnú terapiu a čiastočnú integráciu ľudí bez domova späť do spoločnosti.
d) zachovanie kultúrnych hodnôt 4 900 € Peu15_1: SLOVAK PRESS PHOTO - Grant prispel k úspešnej realizácii Výstavy Alexandra Chekmeneva, v rámci projektu Slovak Press Foto 2015.
b) podpora a rozvoj športu 6 000 € Peu15_2: EMKO športový klub - Bežecké športové podujatie pre všetky vekové skupiny a telesne postihnutých pritiahlo čo najväčšie množstvo ľudí k športu a zmenšilo bariéry medzi telesne postihnutými a zbytkom populácie.
e) podpora vzdelávania 11 000 € PSA16_1: OZ Záleží nám - Nosnou myšlienkou tohto projektu bolo zabezpečiť mladým Rómom z detských domov vodičský preukaz, čo mnohým pomohlo nájsť si novú prácu.
d) zachovanie kultúrnych hodnôt 6 000 € PSA16_10: Nadácia Slovak Press Photo - Projekt bol zameraný na finančnú podporu piateho ročníka Slovak Press Photo, v rámci ktorého boli otvorené dve výstavy- Slovak Press Photo a zároveň výstavu Stanleyho Green, pričom obe sa tešili peknej návštevnosti.
e) podpora vzdelávania 290 € PSA16_11: Mesto Trnava - V rámci Európskeho týždňa mobility mesto Trnava zorganizovalo akciu Detské mobilné ihrisko, počas ktorej si deti zopakovali význam dopravných značiek a správanie sa v cestnej premávke.
b) podpora a rozvoj športu 6 000 € PSA16_12: EMKO športový klub - V rámci projektu bolo podporené podujatie PSA Trnava polmaratón.
b) podpora a rozvoj športu 3 752,68 € PSA16_13: Slovenský paralympijsky výbor - V rámci projektu bol zakúpený handbike pre paralympijskú cyklistku Annu Oroszovú. Zakúpený handbike bude využívať aj zdravotne znevýhodná mládež v detskom tábore.
b) podpora a rozvoj športu 3 000 € PSA16_2: EMKO športový klub - Vďaka tejto aktivite sa stretli ľudia, ktorých spája šport a záujem o zdravý životný štýl.
b) podpora a rozvoj športu 7 000 € PSA16_3: O.Z. VESTIGIUM - Projekt bol zameraný na finančnú podporu štvrtého ročníka behu STEFANIK TRAIL, pričom v tomto roku sa ho zúčastnilo o 45% viac účastníkov.
b) podpora a rozvoj športu 3 000 € PSA16_4: Slovenský Ultracyklistický Tím - Slovak Ultracycling Team - Grant prispel k reprezentácii Slovenska na svetovom ultracyklistickom podujati.
d) zachovanie kultúrnych hodnôt 1 499,66 € PSA16_5: Nadácia Slovak press photo - Udelený grant bol použitý na realizáciu výstavy ukrajinského fotografa Alexandra Chekmeneva v Trnave.
e) podpora vzdelávania 1 680 € PSA16_6: Zväz automobilového priemyslu Slovenskej republiky - Vďaka grantu sa spolufinancovali náklady na kľúčového spíkra na Konferencii Newmatec.
d) zachovanie kultúrnych hodnôt 500 € PSA16_7: Lovely Experience - Lovely Experience 2016 priniesla jedinečný umelecký zážitok na svetovej úrovni. Predstavilo moderný formát audio-vizuálneho festivalu, na ktorom návštevníkov ohúrili slovenskí a zahraniční umelci.
e) podpora vzdelávania 6 982,16 € PSA16_8: Materiálovotechnologická fakulta so sídlom v Trnave Slovenskej technickej univerzity v Bratislave - Finančné prostriedky z grantu boli použité na realizáciu projektu AJA, ktorý bol zorganizovaný ako letná tematická akadémia zameraná na svet vedy, techniky, technológií a inovácií automobilového priemyslu pre žiakov ZŠ.
b) podpora a rozvoj športu 1 625 € PSA16_9: bratislava-inline, o.z. - Prostriedky boli podľa plánu využité na zorganizovanie podujatie TT-inline v meste Trnava. Trnava zažíva takéto podujatia už od roku 2011.
d) zachovanie kultúrnych hodnôt 512,51 € PWC15_02: Michal Heriban - Tanečného predstavenie ID#ENTITY prispieva k rozvoju tanečnodivadelnej kultúry na Slovensku.
b) podpora a rozvoj športu 2 589,53 € PWC15_03: Detske Centrum Ihrisko - Podpora pohybových aktivít detí prostredníctvom vytvorenia priestoru pre trávenie voľného času v exteriéri.
d) zachovanie kultúrnych hodnôt 2 500 € PWC15_04: Rímsko-katolícka cirkev - farnosť Báhoň - Zlepšenie duchovného života v obci, obnova historického zariadenia.
b) podpora a rozvoj športu 2 500 € PWC15_05: HoryZonty, občianske združenie - V rámci projektu sa podarilo zorganizovať jedno z kľúčových kultúrnych a športových podujatí v meste Trenčín, kde si diváci v rekordnom počte (4950) pozreli najlepšie slovenské a svetové outdoorové filmy.
d) zachovanie kultúrnych hodnôt 2 500 € PWC15_06: TS Kumšt - Projekt podporil kultúru a zachovanie kultúrnych hodnôt realizáciou folklórneho predstavenia.
a) ochrana a podpora zdravia, prevencia, liečba, resocializácia drogovo závislých v oblasti zdravotníctva a sociálnych služieb 1 710 € PWC15_07: Prístav nádeje, o.z. - Projekt bol prepojením ľudí so zdravotným postihnutím s ľuďmi bez hendikepu, podujatia sa zúčastnilo 212 osôb.
a) ochrana a podpora zdravia, prevencia, liečba, resocializácia drogovo závislých v oblasti zdravotníctva a sociálnych služieb 2 500 € PWC15_08: Raná starostlivosť, n.o. - Projekt pomôže 200 rodinám s deťmi s viacnásobným znevýhodnením získať prístup k odbornej pomoci.
a) ochrana a podpora zdravia, prevencia, liečba, resocializácia drogovo závislých v oblasti zdravotníctva a sociálnych služieb 2 500 € PWC15_09: Ranč Dušana Deáka - Projekt bol zameraný na obohatenie možností trávenia voľného času detí prostredníctvom rozšírenia prírodného ranča a ponuky animoterapie.
a) ochrana a podpora zdravia, prevencia, liečba, resocializácia drogovo závislých v oblasti zdravotníctva a sociálnych služieb 2 500 € PWC15_10: Občianske združenie Barlička - Centrum včasnej intervencie pomáha 160 členom rodín s dieťaťom so zdravotným postihnutím.
d) zachovanie kultúrnych hodnôt 2 500 € PWC15_11: elledanse, o.z. - Reprízy tanečno-vizuálneho predstavenia ID#ENTITY
e) podpora vzdelávania 1 240 € pwc15_12: Občianske združenie "Pre našu školu" - Podpora vzdelávania zdravotne znevýhodnených detí s využitím technológií a výpočtovej techniky.
a) ochrana a podpora zdravia, prevencia, liečba, resocializácia drogovo závislých v oblasti zdravotníctva a sociálnych služieb 1 290 € pwc15_13: Claudianum n. o. - Pohybovo-tanečná terapia pre 12 klientov počas roka, skvalitnenie prostredia pre pohybové aktivity v zariadení
d) zachovanie kultúrnych hodnôt 1 400 € PWC15_14: Modranský okrášľovací spolok - Prostriedky boli použité na nákup stavebného materiálu - modranskej žuly na obnovu Modranských mestských hradieb
c) poskytovanie sociálnej pomoci 1 400 € PWC15_15: RESOTY - Resocializačné komunity - Zlepšenie kvality života obyvateľov útulku pre ľudí bez domova RESOTY v Pod. Biskupiciach.
a) ochrana a podpora zdravia, prevencia, liečba, resocializácia drogovo závislých v oblasti zdravotníctva a sociálnych služieb 1 400 € PWC15_16: St. Elizabeth University of Health Care and Social Work - Projekt podporou mobilnej kliniky prispel k zlepšeniu prístupu ku zdravotnej starostlivosti v ohrozených oblastiach Iraku.
b) podpora a rozvoj športu 1 400 € PWC15_17: Bratislavská kynologická záchranárska brigáda - Podpora pohybových a športových aktivít prostredníctvom organizácie športových podujatí.
a) ochrana a podpora zdravia, prevencia, liečba, resocializácia drogovo závislých v oblasti zdravotníctva a sociálnych služieb 1 400 € PWC15_18: Základná organizácia ÚNSS č.43 Svidník - Projekt bol zameraný na podporu vzdelávania a zvyšovania sebestačnosti zrakovo postihnutých ľudí v Prešovskom kraji.
e) podpora vzdelávania 1 400 € PWC15_19: Základná škola s materskou školou sv. Marka Križina - Zlepšenie predčitateľskej, prírodovednej a matematickej gramotnosti detí z MŠ S. Marka Križina.
e) podpora vzdelávania 1 400 € PWC15_20: P-MAT, n.o. - 4 viacdňové sústredenia z matematiky a fyziky pre 148 najlepších riešiteľov
a) ochrana a podpora zdravia, prevencia, liečba, resocializácia drogovo závislých v oblasti zdravotníctva a sociálnych služieb 1 310,47 € PWC15_21: Bratislavský Spolok Medikov - Na podujatí Benefičný trh zručností si verejnosť mohla vyskúšať/nadobudnúť nové zručnosti súvisiace so zdravím a starostlivosťou oňho.
a) ochrana a podpora zdravia, prevencia, liečba, resocializácia drogovo závislých v oblasti zdravotníctva a sociálnych služieb 1 400 € PWC15_22: Slovenská asociácia študentov medicíny - Zvyšovanie povedomia o témach súvisiacich so zdravím a včasnou prevenciou chorôb.
a) ochrana a podpora zdravia, prevencia, liečba, resocializácia drogovo závislých v oblasti zdravotníctva a sociálnych služieb 1 400 € PWC15_23: Centrum včasnej intervencie Bratislava, n. o. - Zakúpenie technického vybavenia potrebného na realizáciu videotréningu interakcií rodiča a dieťaťa, ktoré pomôže 12 rodinám detí so ZŤP.
b) podpora a rozvoj športu 1 400 € PWC15_24: Športový klub RAJA - Projekt pomáha dlhodobo znižovať plaveckú negramotnosť u detí a mládeže so špeciálnym zreteľom na deti s fyzickým handicapom.
e) podpora vzdelávania 1 400 € PWC15_25: ID Space Team - Podpora vzdelávania neziskových organizácií.
c) poskytovanie sociálnej pomoci 1 625,84 € PWC16_01: Križovatky, n.o., Azylové centrum Betánia - Projekt bol zameraný na podporu azylového domu, ktorý prispieva k zabezpečeniu základných potrieb matiek v núdzi.
c) poskytovanie sociálnej pomoci 1 000 € IP16_13: Výroba edukačných videí - Scitlivovanie voči ľuďom žijúcim v sociálnej exklúzii
e) podpora vzdelávania 4 000 € ST15_001: Manageria - Vďaka grantu sa mladí lídri stávajú na 2 roky učiteľmi ZŠ v znevýhodnených komunitách, kde prinášajú školám nové prístupy a deťom pomáhajú v učení a v príprave do života.
b) podpora a rozvoj športu 100 € ST15_003: Slovenská flag futbalová asociácia SFFA - Projekt podporil organizáciu športových hier a oboznámeniu žiakov s prvkami amerického futbalu.
c) poskytovanie sociálnej pomoci 91,32 € ST15_045: OZ Maják nádeje - Grant pomohol zorganizovaniu vzdelávacieho pobytu dobrovoľníkov OZ Maják nádeje v poľskej organizácii, ktorá sa dlhodobo venuje pomoci osamelým matkám, snažiac sa o implementáciu do činnosti OZ.
c) poskytovanie sociálnej pomoci 1 000 € ST15_072: Stredisko evanjelickej diakonie-dom na polceste - Grant pomohol skvalitneniu rozpočtov a projektov pre stavebnú činnosť klientov Strediska evanjelickej diakonie.
e) podpora vzdelávania 300 € ST15_073: ŠTUDENTI o.z. - Projekt podporil zorganizovanie živého koncertu pre podporu študentov konzervatória na Tolstého ulici v Bratislave.
c) poskytovanie sociálnej pomoci 1 650 € ST15_076: Stredisko evanjelickej diakonie-dom na polceste - Grant podporil zariadenie poľnohospodárskej farmy pre postihnutých klientov strediska, pričom sa zakúpila kompletná strojová technika pre rastlinnú výrobu.
e) podpora vzdelávania 5 000 € ST15_078: HUBBA o.z. - Vďaka grantu sa udržala platforma a podmienky pre vzdelávanie/ mentoring začínajúcim podnikateľom v oblasti spol. prospešného podnikania.
a) ochrana a podpora zdravia, prevencia, liečba, resocializácia drogovo závislých v oblasti zdravotníctva a sociálnych služieb 573,3 € ST15_080: Porta Artium - Grant podporil projekt Musica Medica, ktorý priniesol až 270 nepočujúcim deťom skúsenosť s hudbou.
i) organizovanie a sprostredkovanie dobrovoľníckej činnosti 200 € ST15_092: Združenie kresťanských spoločenstiev mládeže - Grant pomohol záchrane ruiny kostola a kláštora sv. Kataríny. Zorganizovalo sa 7 letných pracovných turnusov, 3 akcie pre verejnosť, 1 Deň otvorených dverí, 12 víkendových workshopov a 8 školení pre dobrovoľníkov.
e) podpora vzdelávania 2 250 € ST15_113: Spojená škola sv.VdP, org. zložka Materská škola, Chlumeckého 12, Bratislava - Grant podporil výmenu okien na 4 triedach na materskej škole, budova sa tým energeticky zhodnotila a skvalitnilo sa vetranie miestností, budova je estetickejšia. Projekt podporil 159 detí a zamestnancov denne.
e) podpora vzdelávania 3 000 € ST15_123: HUBBA, o.z. - Grant podporil projekt Impact Inkubator, pomocou ktorého sa zrealizovalo 17 workshopov, 4 víkendové pobyty, 15 mentoringov, 2 x pitch pred komisiou a participovalo 22 externých školiteľov.
e) podpora vzdelávania 4 000 € ST15_125: Manageria - Grant prispel k budovaniu medzinárodného programu Teach For All na Slovensku a k realizácii base camp priamo s deťmi so znevýhodnených komunít.
c) poskytovanie sociálnej pomoci 3 085,53 € ST15_126: Pontis n.o. - Vďaka tomuto projektu sa podarilo spustiť unikátny projekt Online tlmočník, ktorý pomáha celej komunite Nepočujúcich.
e) podpora vzdelávania 10 000 € ST15_133: Voices, n.o. - Vďaka podpore bola realizovaná siedma séria diskusií Choices. Ich cieľom bolo ukázať, že úspech má veľa podôb, že na Slovensku máme vzdelaných ľudí, že má zmysel diskutovať o rôznych názoroch a takáto diskusia prispieva ku vzájomnému akceptovaniu.
b) podpora a rozvoj športu 1 185,83 € ST15_134: Deaflympijský výbor Slovenska - Vďaka grantu sa uskutočnil bedmintonový turnaj pre nepočujúce deti z celej SR.
e) podpora vzdelávania 6 730 € ST15_135: Amity o.z. - Nové podnety pre sluchovo postihnuté deti vďaka hudbe, ktoré zlepšujú ich integráciu a komunikáciu.
a) ochrana a podpora zdravia, prevencia, liečba, resocializácia drogovo závislých v oblasti zdravotníctva a sociálnych služieb 1 000 € ST15_136: OZ Podpora - Nákupom zdravotných pomôcok sa podarilo zlepšiť zdravotný stav postihnutím deťom.
b) podpora a rozvoj športu 1 000 € ST15_137: Obec Gyňov - Obcou Gyňov boli zakúpené 3 vonkajšie fitnes zariadenia. Sú určené na cvičenie mládeže vo vonkajšom prostredí.
b) podpora a rozvoj športu 1 000 € ST15_138: SAI CLUB JU-JUTSU - zakúpenie kimoná na tréning a aj ako ceny pre víťazov a priblížiť tento šport verejnosti.
b) podpora a rozvoj športu 988 € ST15_139: Florbalový a bedmintonový klub Akademik Technická univerzita Košice - podpora umožnila deťom zo sociálne slabších regiónov zúčastniť sa kvalitného turnaja a osvojenia si myšlienok fair-play súperenia.
b) podpora a rozvoj športu 1 000 € ST15_140: Občianske združenie Hamuliakovské deti - Zvýšenie bezpečnosti detí a zlepšenie možností aktívneho trávenia voľného času a rozvoja pohybových zručností úpravou detského ihriska.
a) ochrana a podpora zdravia, prevencia, liečba, resocializácia drogovo závislých v oblasti zdravotníctva a sociálnych služieb 948 € ST15_141: Spojená škola, Bardejov - zlepšenie zdravotného stavu detí s postihnutím, ich psychomotorických zručností, k rozvoju sociálnych kompetencií, ako aj k zmierneniu dôsledkov nadmernej psychickej a fyzickej záťaže rodičov.
b) podpora a rozvoj športu 991,4 € ST15_142: Stredná odborná škola technická - rozvoj športovej a kondičnej zdatnosti žiakov, k zapojeniu do súťaží a naučili žiakov k zodpovednosti, tolerancii a k zmyslu pre "fair play".
d) zachovanie kultúrnych hodnôt 1 000 € ST15_143: Academia Istropolitana Nova - nový web a systém určený na zlepšenie propagácie kultúry, historického a prírodného dedičstva v meste Svätý Jur.
e) podpora vzdelávania 1 000 € ST15_144: Základná škola s materskou školou, Rakovec nad Ondavou 2 - deti sa naučili základy prvej pomoci.
b) podpora a rozvoj športu 998 € ST15_145: Základná škola Fándlyho 11 902 01 Pezinok - Obohatenie športových a voľnočasových aktivít mládeže.
b) podpora a rozvoj športu 857 € ST15_146: Lesný klub Gaštanko - Obohatenie športových a voľnočasových aktivít mládeže.
d) zachovanie kultúrnych hodnôt 1 000 € ST15_147: Občianské združenie Močarany - Obohatenie voľnočasových aktivít a rozšírenie možností kultúrno-spoločenských podujatí.
g) ochrana a tvorba životného prostredia 1 000 € ST15_148: Občianske združenie Jablonka - Prostredníctvom Ekocentra sa obohatili voľnočasových aktivít mládeže a podporil sa vzťah k prírode.
e) podpora vzdelávania 1 000 € ST15_149: Spoločenstvo Tolkiena, združenie fantastiky - Obohatenie voľnočasových aktivít.
e) podpora vzdelávania 980 € ST15_150: Rodičovské združenie pri MŠ SNP 1 - Vďaka grantu sa podarilo odstrániť nebezpečné miesta a vytvoriť podnetné prostredie pre deti z materskej školy.
b) podpora a rozvoj športu 1 000 € ST15_151: Kaktus Bike - Team Bratislava - Vďaka projektu sa obohatili možnosti aktívneho trávenia voľného času detí a mládeže a podporila cykloturistika.
g) ochrana a tvorba životného prostredia 1 000 € ST15_152: Združenie rodičov Materskej školy Švantnerova - Deti v edukačnom procese zistili, načo sa dá využiť kompost a vysadili si záhony (kompostary), o ktoré sa starali, zalievali, okopávali a zberali úrodu.
e) podpora vzdelávania 1 000 € ST15_153: Púpava - Vďaka tomuto grantu sa deti naučili finančnú gramotnosť a ukázal sa im reálny život po ich odchode z detského domova.
g) ochrana a tvorba životného prostredia 1 000 € ST15_154: Živadom - S pomocou dobrovoľníkov sa podarilo okolie prameňa upraviť a vybudovať malé posedenie spolu s prístreškom pokrývajúcim ústie prameňa a drevený grant.
c) poskytovanie sociálnej pomoci 1 000 € ST15_155: Združenie Nádej na pomoc ľuďom s mentálnym postihnutím v Poprade - Projektom sa podarilo zlepšit integráciu postihnutých ľudí debarierizáciou priestoru.
e) podpora vzdelávania 1 000 € ST15_156: Matka a dieťa Turca - Projekt výrazne zlepšil kvalitu multifunkčnej miestnosti, ktorá sa využíva na vyučovanie aj školský klub, keďže výmenou okien za plastové okná sa zabezpečila prijateľná teplota miestnosti počas celého roka o niekoľko stupňov.
e) podpora vzdelávania 950 € ST15_157: Rodinné centrum Ráčik - V rámci projektu sa nám podarilo zorganizovať "Retro" ples rodinného centra Ráčik, 1x mesačne tvorivé dielne pre ženy "Páračky" a vzdelávaco-teambuildingový workshop pre členky a dobrovoľníčky Ráčika.
e) podpora vzdelávania 730 € ST15_158: Základná škola Obchodná 5,Sečovce - Projekt prispel k zachovávaniu kultúrneho dedičstva a šírenie tradícií.
d) zachovanie kultúrnych hodnôt 800 € ST15_159: Občianske združenie Folklórna skupina Komanička - Projekt prispel k zachovávaniu kultúrneho dedičstva a šírenie tradícií.
e) podpora vzdelávania 499,84 € ST15_160: Špeciálna základná škola - Žiaci špeciálnej základnej školy vďaka projektu získali nové zručnosti a projekt prispel k zlepšeniu socializácie.
d) zachovanie kultúrnych hodnôt 262,6 € ST15_161: Kultúrne zariadenia Petržalky - skvalitnenie práce v ateliéri, nákup novej keramickej podložky a nádoby na pracovné pomôcky.
e) podpora vzdelávania 670 € ST15_162: Združenie rodičov a priateľov ZŠ Pri kríži - Podpora čitateľskej gramotnosti a zmysluplného trávanie voľného času.
b) podpora a rozvoj športu 700 € ST15_163: Bilingválne gymnázium C. S. Lewisa - Projektom sa podarilo podporiť dobrovoľníctvo a zlepšiť možnosti športových aktivít detí a mládeže.
b) podpora a rozvoj športu 500 € ST15_164: Mesto Senec - podpora poskytla seniorom priestor, aby aktívne trávili svoj voľný čas
e) podpora vzdelávania 845 € ST15_165: OZ Detská komunita - Projekt prispel k integrácii detí s autizmom do spoločnosti prostredníctvom výletov do prírody.
e) podpora vzdelávania 850 € ST15_166: Gymnázium Michala Miloslava Hodžu - na škole vznikli viaceré oddychové miesta - zelený kútik s akváriom, klubovňa s audiokútikom, čitateľská zóna vo vestibule školy a oddychové miesto aj na školskom dvore.
i) organizovanie a sprostredkovanie dobrovoľníckej činnosti 740 € ST15_167: SAPIO, občianske združenie - Projekt prispel k rozvoju dobrovoľníckych aktivít pri budovaní rozprávkového chodníka.
e) podpora vzdelávania 350 € ST15_168: Domka – Združenie saleziánskej mládeže, Stredisko Bratislava - Mamateyova - Grant prispel k významnému skvalitneniu hudobných a kultúrnych aktivít, najmä speváckych zborov a takisto prispel k väčšiemu počtu účastníkov na týchto aktivitách.
g) ochrana a tvorba životného prostredia 740 € ST15_169: OZ Areál oddychu a športu pri jazere, Nová Dedinka - Vďaka tejto podpore sa deti naučili starať o zeleň vo svojom okolí a spoznali nové bylinky a ich využitie.
c) poskytovanie sociálnej pomoci 12 500 € ST15_171: Pontis n.o. - podpora možnila všetkým nepočujúcim na Slovensku komunikovať bezplatne s tlmočníkmi posunkového jazyka a tak riešiť ich problémy.
b) podpora a rozvoj športu 600 € ST15_172: Mažoretky TINA Bratislava - S podporou projektu sa podarilo zrealizovať šitie kostýmov pre najmladšiu kategóriu dievčat - mažoretiek.
e) podpora vzdelávania 8 600 € ST16_001: Od emócií k poznaniu - EDUMA, n.o. - Projektom sa podarilo zlepšit integráciu postihnutých detí a zlepšiť kvalitu ich života.
e) podpora vzdelávania 10 080 € ST16_002: Eduplex občianske združenie - Vďaka tejto podpore sa zblížili svety - svet počujúcich a svet nepočujúcich. Búrali sa bariéry a deťom bolo umožnené spoznanie sa toho "druhého" sveta.
e) podpora vzdelávania 532 € ST16_003: SOŠ pre žiakov so sluchovým postihnutím internátna - rozvoj podnikateľských zručností u detí s poruchou sluchu.
e) podpora vzdelávania 11 820,09 € ST16_004: CŠPP Poprad, Spojená škola - Z projektu sa hradila špeciálna terénna starostlivosť rodinám s deťmi s poruchou sluchu v ich domácom prostredí.
e) podpora vzdelávania 7 000 € ST16_005: Centrum environmentálnej a etickej výchovy Živica - Učitelia zapojení do Komenského inštitútu pracujú na svojich pedagogických mikroprojektoch.
a) ochrana a podpora zdravia, prevencia, liečba, resocializácia drogovo závislých v oblasti zdravotníctva a sociálnych služieb 10 000 € ST16_006: EFFETA - Stredisko sv. Františka Saleského - Prostredníctvom rečovej a surdopedickej terapie sa podarilo podporiť a pomôcť deťom so sluchovým postihnutím.
e) podpora vzdelávania 8 252 € ST16_008: Súkromná ZŠ s MŠ pre žiakov a deti s autizmom - Vďaka tejto podpore sa podporilo zdravie a taktiež aj zvyšuje informovanosť o probléme sluchového postihnutia.
e) podpora vzdelávania 10 000 € ST16_009: Nezisková organizácia Voices - Cieľom projektu bolo priniesť širokej verejnosti možnosť zoznámiť sa, spoznať a porozprávať sa prostredníctvom večerných rozhovorov s ľuďmi, ktorí robia Slovensko zaujímavejším.
e) podpora vzdelávania 4 977,28 € ST16_010: Súkromné centrum špeciálno-pedagogického poradenstva - Vďaka tejto podpore sa podporilo zdravie a taktiež aj zvyšuje informovanosť o probléme sluchového postihnutia.
c) poskytovanie sociálnej pomoci 5 000 € ST16_011 : Roma media, skr. ROMED - Projekt prispel k zlepšeniu životnej situácie rodinám s deťmi so sluchovým postihnutím.
d) zachovanie kultúrnych hodnôt 1 000 € ST16_012: Združenie hradu Bystrica - Počas projektu sa podarilo dobrovoľníkom konzervovať a stabilizovať Severnú časť (stenu) horného paláca.
g) ochrana a tvorba životného prostredia 540 € ST16_013: Slovenská skauting, 21.zbor Korčín Zvolenská Slatina - Projekt bol zameraný na úpravu okolia cintorína a spríjemnenie voľného času, čím sa zvýšil záujem o pamiatku obce a jej históriu a zároveň sa zvýšil aj záujem o opätovné využívanie verejného priestoru.
d) zachovanie kultúrnych hodnôt 1 000 € ST16_014: Združenie priateľov Hričovského hradu - Projekt prispel k zachovaniu a obnove historickej pamiatky.
d) zachovanie kultúrnych hodnôt 1 000 € ST16_015: Združenie na záchranu Lietavského hradu - Vďaka tejto podpore sa rekonštruovala významná architektonická pamiatka - hrad Lietava.
d) zachovanie kultúrnych hodnôt 1 000 € ST16_016: Obec Maňa - Projekt bol zameraný na podporu zachovania obecnej pamiatky a zároveň bol vzdaním úcty k jednej z najstarších pamätihodností obce.
d) zachovanie kultúrnych hodnôt 2 000 € ST16_017: OZ Na záchranu bytčianskej synagógy - Projekt prispel k zachovaniu kultúrneho dedičstva rekonštrukciou bytičianskej synagógy.
d) zachovanie kultúrnych hodnôt 1 300 € ST16_018: Rímskokatolícka cirkev Farnosť Uľanka, filiálka Špania Dolina - Výmenou strechy prispel proejkt k zachovaniu historickej pamiatky - kostola v Španej Doline.
d) zachovanie kultúrnych hodnôt 2 000 € ST16_019: Priatelia Znieva, o. z. - Projekt prispel k zachovaniu kultúrneho dedičstva rekonštrukciou barokovej kalvárie.
d) zachovanie kultúrnych hodnôt 1 700 € ST16_020: Rímskokatolícka cirkev, Farnosť Rad - Prostredníctvom projektu sa podarilo uchovať umelecké hodnoty fotografa Béla Patrika.
d) zachovanie kultúrnych hodnôt 1 000 € ST16_021: Truc sphérique - Vďaka projektu sa zakúpili vstuúné dvere do snagógy v Žiline, čím sa prispelo k obnove kultúrno-historickej pamiatky.
d) zachovanie kultúrnych hodnôt 1 200 € ST16_022: Čierny hrad - Vďaka projektu sa podarilo zorganizovanie medzinárodného dobrovoľníckeho tábora na Čiernom hrade. Medzinárodného tábora sa zúčastnili dobrovoľníci z 8 krajín, celkovo sa na projekte zúčastnilo 23 dobrovoľníkov.
d) zachovanie kultúrnych hodnôt 2 000 € ST16_023: Obec Zborov - Projekt bol zameraný na podporu zachovania jediného kláštora v obci.
d) zachovanie kultúrnych hodnôt 2 200 € ST16_024: CASTRUM GHYMES - Vďaka projektu sa za pomoci dobrovoľníkov podarilo prispieť k záchrane hradu Gýmeš.
d) zachovanie kultúrnych hodnôt 2 000 € ST16_025: Obec Cerová - Výsledkom projektu je vyčistenie hradného nádvoria, úprava hradných múrov a lepší prístup k historickej pamiatke.
d) zachovanie kultúrnych hodnôt 600 € ST16_026: Združenie na záchranu stredovekého architektonického dedičstva nitrianskeho kraja - LEUSTACH - Projekt prispel k rozvoju dobrovoľníctva a k záchrane kultúrneho dedičstva - hrad Hrušov.
d) zachovanie kultúrnych hodnôt 1 500 € ST16_027: Revitalizácia kaštieľa Teplička nad Váhom - Projekt prispel k zachovávaniu historickej pamiatky a rozvoj dobrovoľníckej činnosti.
d) zachovanie kultúrnych hodnôt 1 000 € ST16_028: OZ Hrad Tematín - Projekt bol zameraný na úpravu a zatraktívnenie hradu Tematín. Projektom sa podarilo zvýšiť osvetu o potrebe chrániť pamiatky v širokom kruhu ľudí, pritiahnuť dobrovoľníkov a ponúknuť možnosť študentom archeológie pracovať v teréne.
d) zachovanie kultúrnych hodnôt 1 600 € ST16_029: Renova - Projekt bol zameraný na renováciu hradných múrov a zároveň zvýšenie bezpečnosti v okolí hradu.
d) zachovanie kultúrnych hodnôt 1 000 € ST16_030: Občianske združenie Hrad Uhrovec - Projekt prispel k zachovaniu kultúrneho dedičstva a k rozvoju dobrovoľníckej práce.
d) zachovanie kultúrnych hodnôt 1 500 € ST16_031: Združenie Rondel - Projekt bol zameraný na úpravu a zatraktívnenie hradu Čabraď. Projektom sa podarilo zvýšiť osvetu o potrebe chrániť pamiatky v širokom kruhu ľudí, pritiahnuť dobrovoľníkov aj zo zahraničia a ponúknuť možnosť aktívne sa na obnove pamiatky zapojiť.
d) zachovanie kultúrnych hodnôt 800 € ST16_032: Dubova Colonorum - Projekt bol zameraný na konzerváciu a statického istenia kostolíka sv. Kozmu a Damiána. Súčasťou projektu boli aj viaceré podujatia pre širokú verejnosť.
i) organizovanie a sprostredkovanie dobrovoľníckej činnosti 1 200 € ST16_033: Združenie kresťanských spoločenstiev mládeže - Poskytnuté finančné prostriedky pomohli pokryť starostlivosť o dobrovoľníkov - ich stravu a poistenie pri práci a tak podporiť dobrovoľníctvo.
d) zachovanie kultúrnych hodnôt 400 € ST16_034: Rákociho cesta - Vďaka grantu bolo možné zorganizovať dobrovoľtnícku akciu a tým prispieť ku zachovaniu Obišovského hradu.
d) zachovanie kultúrnych hodnôt 460 € ST16_035: Združenie na záchranu Brekovského hradu - Projekt prispel k zachovaniu kultúrneho dedičstva a k rozvoju dobrovoľníckej práce.
a) ochrana a podpora zdravia, prevencia, liečba, resocializácia drogovo závislých v oblasti zdravotníctva a sociálnych služieb 4 000 € ST16_036: Občianske združenie LeMoz - Grant bol použitý na financovanie špeciálnej neurorehabilitačnej terapie v Adeli Medical Center v Piešťanoch.
a) ochrana a podpora zdravia, prevencia, liečba, resocializácia drogovo závislých v oblasti zdravotníctva a sociálnych služieb 6 000 € ST16_037: Porta Artium - Vďaka tomuto projektu sa počas 9tich koncertov sa podarilo sprostredkovať študentom so sluchovým postihnutím zážitok z hudby formou muzikoterapeutického hudobného prístupu.
a) ochrana a podpora zdravia, prevencia, liečba, resocializácia drogovo závislých v oblasti zdravotníctva a sociálnych služieb 2 674 € ST16_038: OZ NepocujuceDieta.sk - Projekt Online poradňa pomáha rodinám s nepočujúcimi deťmi.
a) ochrana a podpora zdravia, prevencia, liečba, resocializácia drogovo závislých v oblasti zdravotníctva a sociálnych služieb 701,6 € ST16_039: Fond UŠKO pri ZŠ s MŠ pre deti so sluchovým postihnutím, internátna - Do rodinného centra sa podarilo zakúpiť didaktické pomôcky a nábytok pre deti raného veku do 3 rokov so sluchovým postihnutím.
a) ochrana a podpora zdravia, prevencia, liečba, resocializácia drogovo závislých v oblasti zdravotníctva a sociálnych služieb 2 904 € ST16_040: Svet ticha - V rámci projektu boli vynovené priestory pre detičky so sluchovým postihnutím a boli vybudované podmienky pre spoločne trávený čas. Detičky boli aktívnou súčasťou mnohých rozprávok.
e) podpora vzdelávania 3 000 € ST16_041: Rodinné centrum Prešporkovo - Projektom sa podarilo prekonávať bariéry medzi počujúcimi a nepočujúcimi organizovaním spoločných aktivít.
e) podpora vzdelávania 2 142,3 € ST16_042: Krajské centrum nepočujúcich ANEPS Žilina - Prostredníctvom projektu sme zrealizovali počas letných prázdnin rôzne aktivity pre deti so sluchovým postihnutím ako aj pre počujúce deti, ktoré majú nepočujúcich rodičov.
e) podpora vzdelávania 7 138 € ST16_043: Od emócií k poznaniu - EDUMA, n.o. - Projekt prispel k inklúzií nepočujúcich do spoločnosti.
b) podpora a rozvoj športu 4 000 € ST16_044: Deaflympijský výbor Slovenska - Prostredníctvom projektusa zrealizovalo podujatie na podporu nepočujúcich športovcov.
e) podpora vzdelávania 4 000 € ST16_045: TEDxBratislava o.z. - Projektom sa podarilo šíriť kvalitné myšlienky a inšpiratívne projekty širšiemu publiku.
e) podpora vzdelávania 10 000 € ST16_046: OZ KDE BOLO, TAM BOLO... - Vďaka projektu bolo zorganizovaných viac ako 20 workshopov a 6 sprievodných podujatí, ktoré boli zamerané na spoločne strávený čas handikepovaných i zdravých detí s cieľom podporiť inklúziu.
e) podpora vzdelávania 2 000 € ST16_047: Slovenské centrum fundraisingu - Projekt prispel z zlepšeniu fundraisingových, komunikačných schopností a budovaniu vzťahov medzi organizáciami.
e) podpora vzdelávania 10 000 € ST16_048: Divé maky, o.z. - Projekt bol zameraný na podporu festivalovej stálice- Cigánsky bašavel, ktorý je festivalom rómskeho tanca, hudby a umenia a dáva možnosť deťom a mládeži z Divých makov získať sebavedomie, motiváciu a chuť na sebe pracovať.
e) podpora vzdelávania 500 € ST16_049: ANEPS PÚCHOV - Projekt organizáciou podujatia k Medzinárodnému dňu nepočujúcich prispel k šíreniu povedomia o nepočujúcich.
e) podpora vzdelávania 6 000 € ST16_050: SLOVAK FASHION COUNCIL - Projekt prispel k integrácii sluchovo postihnutých detí a k rozvoju vzdelávania v oblasti dizajnu.
e) podpora vzdelávania 2 300 € ST16_051: Centrum environmentálnej a etickej výchovy Živica - Prostredníctvom projektu sa podarilo zabezpečiť zdroj pitnej vody pre Vzdelávacie centrum Záježová.
b) podpora a rozvoj športu 5 000 € ST16_052: Bratislavský maratón, občianske združenie - Projekt detským behom prispel k zlepšeniu športových a voľnočasových aktivít mládeže.
d) zachovanie kultúrnych hodnôt 4 000 € ST16_053: Združenie Maxa Reinhardta - Prostredníctvom realizácie divadelného predstavenia Lulu sa podrailo obohatiť kultúrno-spoločenský život na Slovensku.
e) podpora vzdelávania 20 000 € ST16_054: Manageria - Program získal veľký záujem už viac ako 700 mladých ľudí pre zapojenie do Teach for Slovakia a prácu na zlepšovaní školstva a vzdelania najmä detí zo znevýhodnených prostredí.
e) podpora vzdelávania 230 € ST16_055: Fond Uško - Projekt prispel k integrácii sluchovo postihnutých detí a k rozvoju vzdelávania.
b) podpora a rozvoj športu 500 € ST16_056: Základná škola s materskou školou Pliešovce - Prostredníctvom zakúpenia dresov bola podporená motivácia detí športovať.
b) podpora a rozvoj športu 2 000 € ST16_057: SDM DOMINO - Prostredníctvom projektu bol podporený vzťah k športu u detí.
e) podpora vzdelávania 5 000 € ST16_059: OZ NepocujuceDieta.sk - Rekonštrukciou priestorov OZ Nepočujúce dieťa, čo podporilo možnosti OZ v oblasti vzdelávania dobrovoľníkov.
c) poskytovanie sociálnej pomoci 5 000 € ST16_062: Fórum donorov - výťažok z charitatívneho podujatia zorganizovaného vďaka grantu bol poukázaný deťom s telesným postihnutím.
e) podpora vzdelávania 60 000 € NP_ZSE15_01: Elektrárňa Piešťany - vzdelávanie - Vďaka financiám mohli byť realizované vzdelávacie aktivity pre žiakov základných škôl.
d) zachovanie kultúrnych hodnôt 10 000 € ZSE15_001: Konvergencie - spoločnosť pre komorné umenie - Grant prispel k úspešnému uskutočneniu 16. ročníka Medzinárodného Festivalu komornej hudby Konvergencie.
e) podpora vzdelávania 10 000 € ZSE15_002: SOVVA - 32 inovátorov sa stretlo na 3 dňovom sústredení (Bootcamp), počas ktorého získali neoceniteľné rady a mentoring od skúsených podnikateľov a investorov rizikového kapitálu. Na záver Bootcampu porota vybrala 12 finalistov na StartupAwards.
b) podpora a rozvoj športu 5 000 € ZSE15_03: Motosport Agency - Podpora pohybových aktivít a zmysluplného trávenia voľného času mládeže prostredníctvom organizácie cestných pretekov.
b) podpora a rozvoj športu 4 000 € ZSE15_04: Rodičovské združenie pri Materskej škole - Projekt prispel k vytvoreniu prostredia pre trávenie voľného času detí. V areáli materskej školy boli namontované preliezky, ktoré bude priamo využívať 120 detí z materskej školy a potenciálne 1000 detí v blízkych rokoch.
b) podpora a rozvoj športu 3 000 € ZSE15_05: TJ SLÁVIA Holíč - Účasť ne medzinárodnom festivale a nákup výstroje pre gymnastky z Holíča.
b) podpora a rozvoj športu 5 000 € ZSE15_06: Basketbalový klub mládeže JUNIOR UKF Nitra - účasť juniorského družstva NKM JUnior UKF Nitra v medzinárodnej súťaži
a) ochrana a podpora zdravia, prevencia, liečba, resocializácia drogovo závislých v oblasti zdravotníctva a sociálnych služieb 8 000 € ZSE15_07: Inštitút lekárov a fyzioterapeutov, o.z. - Vďaka grantu vytlačil Inštitút knihu a časopis venujúci sa rehabilitácii chrbtice a zrealizoval školenie ako správne cvičiť.
d) zachovanie kultúrnych hodnôt 1 000 € ZSE15_08: ProWinter, o.z. - nákup bronzu, z ktorého bude vytvorená socha Ľudovíta Wintera v kolonáde v Piešťanoch
e) podpora vzdelávania 7 500 € ZSE15_09: Združenie rodičov pri ZŠ Vysoká pri Morave - Zvyšovanie dostupnosti a záujmu študentov o vzdelávania využitím IT technológií.
c) poskytovanie sociálnej pomoci 2 000 € ZSE15_10: Materské centrum ÚSMEV - Prostredníctvom projektu sa podarilo rozšíriť aktivity Materského centra Úsmev o program baby masáže a prevenciu plochých nôh. Taktiež sa podarilo skrášliť priestory materského centra, zlepšiť kvalitu služieb a aktivít a spestriť no
b) podpora a rozvoj športu 5 474 € ZSE15_11: OZ Športový motoklub SMF-MOTOKLUB AHOJ - Vďaka projektu vznikla tréningová motokrosová trať v obci Banka. Prostriedky boli použité na legalizáciu a výstavbu areálu s cieľom združiť nadšencov motorizmu v regióne a vytvoriť podmienky pre mladých ľudí inklinujúcich k športu.
b) podpora a rozvoj športu 5 000 € ZSE15_12: Gym Štúdio Albert - Trnava - Motivácia k zvýšeniu pohybových aktivít a zlepšeniu zdravého životného štýlu renováciu posilňovne.
c) poskytovanie sociálnej pomoci 10 000 € ZSE15_13: Domov sv. Jána z Boha, n.o. - Skvalitnenie sociálnych služieb krízovej intervencie v Domove pre núdznych, ktorý obslúži 80-100 klientov denne
c) poskytovanie sociálnej pomoci 10 600 € ZSE15_14: Občianske združenie KLUB Nádeje - Finančné prostriedky boli poskytnuté na skvalitnenie zdravotnej starostlivosti pre imobilných pacientov s mimoriadne náročnou ošetrovateľskou starostlivosťou umiestnených v hospicovom zariadení - zakúpenie zdravotníckych pomôcok.
e) podpora vzdelávania 7 564,61 € ZSE15_15: Občianske združenie pri SPŠE - Vďaka grantu bola dobudovaná odborná učebňa silnoprúdovej elektrotechniky a vybavená meracími prístrojmi.
c) poskytovanie sociálnej pomoci 3 500 € ZSE15_16: Občianske združenie Rodinný detský domov Piešťany - Projekt bol zameraný na podporu vzdelávania a obohatenie možností trávenia voľného času detí z Rodinného detského domova v Piešťanoch.
b) podpora a rozvoj športu 10 000 € ZSE15_17: Karate klub Seiken Bratislava - Projekt prispel k podpore a rozvoju športu pre deti, mládež a dospelých prostredníctvom tradičného okinavského karate. Financie boli použité na činnosť klubu vrátane tréningov, sústredení a účasti na súťažiach.
b) podpora a rozvoj športu 10 000 € ZSE15_18: Bratislavský futbalový zväz - Projekt bol zameraný na finančnú podporu bratislavského futbalového zväzu- nákup futbalových pomôcok pre mladých futbalistov.
b) podpora a rozvoj športu 10 000 € ZSE15_19: Yachtclub Dynamo Energia Bratislava - Z prostriedkov bola zabezpečená a podporená športová činnosť klubových pretekárov vrátane účasti na významných pretekoch.
b) podpora a rozvoj športu 2 000 € ZSE15_20: Obecný futbalový klub Hôrky - Podpora pohybových aktivít detí a ich zmysluplného trávenia voľného času prostredníctvom futbalových tréningov.
e) podpora vzdelávania 3 000 € ZSE15_21: Občianske združenie ARS ARETE - Projekt podporil kultúru a vzdelávanie rozšírením vedomostí z oblasti histórie.
e) podpora vzdelávania 5 000 € ZSE15_22: Občianske združenie SOVA pri Základnej škole M.R.Štefánika - Dovybavenie triedy modernými IKT technológiam
b) podpora a rozvoj športu 2 000 € ZSE15_23: Slávia vodné pólo menežment - 45 detí zapojených do pravidelného športovania min. 3,5 hod. týždenne.
g) ochrana a tvorba životného prostredia 10 000 € ZSE15_25: Občianske združenie MačkySOS - Projekt podporil veterinárnu starostlivosť o zvieratá v opatere občianskeho združenia MačkySOS.
b) podpora a rozvoj športu 5 000 € ZSE15_26: Gymnastické centrum - Podpora pohybových aktivít a zmysluplného trávenia voľného času mládeže prostredníctvom tréningov gymnastiky a účasti na športových pretekoch.
g) ochrana a tvorba životného prostredia 5 000 € ZSE15_27: Útulok "NÁDEJ" pre opustených a týraných psíkov - Rekonštrukcia a výmena kotercov v útulku umožní ročne pomôcť väčšiemu množstvu psíkov.
d) zachovanie kultúrnych hodnôt 30 000 € ZSE15_28: Horský film Poprad - Filmový festival prispel k zvýšeniu povedomia o životnom prostredí a k zvýšeniu záujmu verejnosti o environmentálne témy.
g) ochrana a tvorba životného prostredia 5 000 € ZSE15_29: OBČIANSKE ZDRUŽENIE TULÁK - Počas 8 mesiacov sa vďaka projektu podarilo zachrániť 39 zvierat, ktoré nutne potrebovali veterinárne ošetrenie.
g) ochrana a tvorba životného prostredia 5 000 € ZSE15_30: Sloboda Zvierat - Nové vozidlo, vďaka ktorému je záchrana zvierat v teréne jednoduchšia, resp. je možné pomôcť viacerým zvieratám.
a) ochrana a podpora zdravia, prevencia, liečba, resocializácia drogovo závislých v oblasti zdravotníctva a sociálnych služieb 20 000 € ZSE15_31: Nadácia Jána Korca - Počas nášho projektu boli financované časti bežných výdavkov na rehabilitáciu v špecializovanej rehabilitačnej klinike pre 16 pacientov s neurologickými poruchami pohybu.
d) zachovanie kultúrnych hodnôt 38 235,14 € ZSE15_32: Nadácia ZSE - Vďaka grantu boli obnovené okná na kultúrnej pamiatke - Elektrárne Piešťany. Výmena okien prispela k jednotnému vzhľadu stavby a k zníženiu nákladov na vykurovanie.
e) podpora vzdelávania 2 900 € ZSE15_33: Naše motýliky - Projekt prispel k podpore zdravia, rozvoja a vzdelávaniu detí s viacnásobným postihnutím prostredníctvom muzikoterapie.
g) ochrana a tvorba životného prostredia 6 000 € ZSE15_34: OZ Rozsutec - Projekt prispel k zvýšeniu záujmu o environmentálnu problematiku a prispel k rozvoju turistického ruchu vo Vrátnej.
e) podpora vzdelávania 3 000 € ZSE15_35: Harmónia - pre deti - Projekt prispel k zvýšeniu detí o environmentálnu problematiku a k posilneniu ich pracovných návykov.
d) zachovanie kultúrnych hodnôt 5 000 € ZSE16_001: Slovenský skauting, o.z. - Projekt bol zameraný na zachovanie kultúrneho dedičstva a podporu vzdelávania formou šírenia povedomia o slovenských hradoch.
b) podpora a rozvoj športu 600 € ZSE16_002: Slovenská Taekwon-do Aliancia - Zlepšenie tréningového vybavenia žiakov.
b) podpora a rozvoj športu 590 € ZSE16_003: KBU Taekwon-do UKF Nitra - Projekt bol zameraný na podporu pohybových aktivít prostredníctvom tréningov taekwon-do pre deti v nitrianskom kraji.
e) podpora vzdelávania 600 € ZSE16_004: Združenie Animačný ateliér detí a mládeže - vzdelávanie a obohatenie možností trávenia voľného času detí prostredníctvom animačných workshopov.
b) podpora a rozvoj športu 600 € ZSE16_005: HC Záhoran Senica - Majstrovské zápasy dorasteniek Senice v regionálnej lige
e) podpora vzdelávania 600 € ZSE16_006: Základná škola s materskou školou Vrbovce - Realizácia Výletu za odmenu pre deti, ktoré úspešne reprezentovali školu v rôznych vedomostných, športových a jazykových súťažiach
b) podpora a rozvoj športu 561,7 € ZSE16_007: Občianske združenie Mierová Prievoz - Podpora pohybových aktivít v škole a zmysluplného trávenia voľného času vytvorením ihriska pre hranie stolného tenisu.
b) podpora a rozvoj športu 550 € ZSE16_008: Kynologický klub Laugaricio Trenčín - Projekt bol zameraný na podporu kynologického preteku v Nozdrkovciach, pričom finančné prostriedky boli použité na nákup cien pre víťazov.
b) podpora a rozvoj športu 600 € ZSE16_009: Obec Čakany - Cieľom projektu bolo zveľadiť a spríjemniť obyvateľom čas strávený na čerstvom vzduchu v obecnom parku.
b) podpora a rozvoj športu 600 € ZSE16_010: PROefekt team Dynamax Nitra - Projekt mládežníckej cyklistiky podporuje záujem mladých o športové aktivity v okolí Nitry.
b) podpora a rozvoj športu 600 € ZSE16_011: Stolnotenisový klub Rybník - Letné sústredenie v stolnom tenise pre deti z Nitrianskeho kraja
i) organizovanie a sprostredkovanie dobrovoľníckej činnosti 600 € ZSE16_012: Slovenský skauting - Trojdňová voľnočasová akcia pre 120 účastníkov.
i) organizovanie a sprostredkovanie dobrovoľníckej činnosti 600 € ZSE16_013: Dobrovoľný hasičský zbor Rybky - Nové hasičské vybavenie a oblečenie. Príprava a organizácia hasičskej súťaže Plameň.
i) organizovanie a sprostredkovanie dobrovoľníckej činnosti 600 € ZSE16_014: Rodičovské združenie sv. František, o.z. - Organizácia podujatia Family mission day pre 700 ľudí - stretnutie žiakov, rodičov, detí, misionárov so zábavou, kreatívnymi stavbami, misijnými workshopmi, interaktívnymi vystúpeniami, oceňovaním, športom a oddychom na jednom mieste.
b) podpora a rozvoj športu 600 € ZSE16_015: TJ Záhoran Senica – Projekt prispel k rozvoju športu mládeže prostredníctvom pokrytia nákladov na účasť na turnajoch v hádzanej v SR a ČR.
d) zachovanie kultúrnych hodnôt 600 € ZSE16_016: Obec Kráľová pri Senci - Podpora vzdelávania a zvyšovanie kultúrneho povedomia v obci Kráľová pri Senci osadením prvých troch z plánovaných 10 náučných tabúľ.
b) podpora a rozvoj športu 600 € ZSE16_017: Rodičovské združenie pri MŠ Považany - Projekt podporil pohybové aktivity detí z MŠ Považany a prispel k rozvoju pohybových zručností hravou formou.
b) podpora a rozvoj športu 600 € ZSE16_018: Stolnotenisový kluv Byt-Centrum Senica - Podpora pohybových aktivít detí a ich zmysluplného trávenia voľného času prostredníctvom tréningov stolného tenisu a účasti na športových podujatiach.
b) podpora a rozvoj športu 600 € ZSE16_019: Detská a mládežnícka organizácia TIK TAK - Podpora mládeže v Banskobystrickom kraji v jej začínajúcej športovej- jazdeckej kariére prostredníctvom jazdeckej školy.
d) zachovanie kultúrnych hodnôt 600 € ZSE16_020: Pro Technik STU - Projekt prispel k podpore kultúry a možností trávenia voľného času v Bratislave a Lozorne sprostredkovaním umeleckých podujatí.
d) zachovanie kultúrnych hodnôt 600 € ZSE16_021: OZ FOLK - ART TEKOVSKÉ LUŽANY - NAGYSALLÓ - Projekt prispel k ochrane kultúrnych hodnôt a pamiatok v Tekovských Lužanoch rekonštrukciou ozdobného ohradenia obelisku a vyhotovenia informačnej tabule.
e) podpora vzdelávania 600 € ZSE16_022: P-MAT, n. o. - Projekt bol zameraný na podporu vzdelávania a obohatenie možností trávenia voľného času detí.
e) podpora vzdelávania 600 € ZSE16_023: Združenie sclerosis multiplex Nádej - Projekt bol zameraný na podporu pohybových aktivít a šírenie povedomia o skleróze multiplex.
b) podpora a rozvoj športu 600 € ZSE16_024: Jednota Sokol Chocholná-Velčice - Podpora pohybových aktivít detí a ich zmysluplného trávenia voľného času prostredníctvom futbalových tréningov a organizácie športových podujatí.
d) zachovanie kultúrnych hodnôt 600 € ZSE16_025: Občianske združenie Juraja Juráša - Projekt bol zameraný na podporu kultúrnych aktivít súvisiacich so šírením hudobného žánru gospel.
b) podpora a rozvoj športu 600 € ZSE16_026: TJ Sokol Cífer - Projekt prispel k podpore pohybových aktivít detí a mládeže prostredníctvom turnaja v hádzanej.
b) podpora a rozvoj športu 600 € ZSE16_027: Rodičovské združenie pri Základnej škole - Medzinárodná súťaž mažoretiek s účasťou 500 súťažiacich z 21 súborov prispela k zmysluplnému využitiu voľného času a priniesla kultúru do obce Sobotište.
b) podpora a rozvoj športu 600 € ZSE16_028: Karate klub Duvikan Bratislava - Projekt bol zameraný na podporu vzdelávania a obohatenie možností trávenia voľného času detí prostredníctvom seminárov na zlepšenie znalostí karate a kobudo.
e) podpora vzdelávania 600 € ZSE16_029: Priatelia Obchodnej akadémie na Nevädzovej ulici č. 3 Bratislava - Vďaka projektu boli zlepšené podmienky výučby a prístup k základným službám pre deti základnej školy.
b) podpora a rozvoj športu 600 € ZSE16_030: Tiki-Taka - Projekt bol zameraný na rekonštrukciu priestorov športovej šatne, tým sa dosiahlo kultúrnejšie a hygienickejšie prostredie pre mladých športovcov.
b) podpora a rozvoj športu 600 € ZSE16_031: ŠK Kaplna - Cieľom projektu bola renovácia a skultúrnenie priestorov využívaných miestnou komunitou na športovanie.
e) podpora vzdelávania 600 € ZSE16_032: Základná škola - Vďaka projektu boli zlepšené podmienky výučby a prístup k základným službám pre deti základnej školy.
a) ochrana a podpora zdravia, prevencia, liečba, resocializácia drogovo závislých v oblasti zdravotníctva a sociálnych služieb 600 € ZSE16_033: Budúcnosť pre deti - Grant nám prispel na skvalitnenie života dieťaťa trpiaceho detskou mozgovou obrnou pomocou špeciálnej terapie.
e) podpora vzdelávania 599,9 € ZSE16_034: Obec Prietrž - Finančné prostriedky z grantu boli použité na zakúpenie didaktických pomôcok na rozvoj logického myslenia detí, ktoré veľmi obohatili edukačný proces v materskej škole obce Prietrž.
b) podpora a rozvoj športu 600 € ZSE16_035: SRRZ - RZ pri Materskej škole Pezinská 1 Svatý Jur - projekt obohatil možnosti trávenia voľného času detí zo škôlky vo Svätom Jure.
b) podpora a rozvoj športu 600 € ZSE16_036: Rodičovské združenie pri MŠ-Linzbothova - Podpora pohybových aktivít detí vytvorením podmienok na ich zmysluplné trávenie voľného času.
e) podpora vzdelávania 600 € ZSE16_037: Materská škola Plickova - Projekt podporil vzdelávanie detí z materskej škôlky v oblasti zodpovedného pohybu v cestnej premávke.
b) podpora a rozvoj športu 500 € ZSE16_038: Rodičovské združenie Cornus - Podpora pohybových aktivít detí a ich zmysluplného trávenia voľného času prostredníctvom lezeckých tréningov a organizácie kultúrnych podujatí.
a) ochrana a podpora zdravia, prevencia, liečba, resocializácia drogovo závislých v oblasti zdravotníctva a sociálnych služieb 596 € ZSE16_039: Baobab o.z. - Projekt prispel ku zvýšeniu kvality života detí s viacnásobným postihnutím, ktorým umožnil verbálne komunikovať prostredníctvom komunikátorov.
b) podpora a rozvoj športu 600 € ZSE16_040: ŠK KARATE FARMEX - Podpora pohybových aktivít a zmysluplného trávenia voľného času mládeže prostredníctvom tréningov karate a účasti na športových pretekoch.
b) podpora a rozvoj športu 600 € ZSE16_041: Klub priatelov a pomocnikov Baraberi - Projekt bol zameraný na podporu pohybových aktivít a obohatenie možností trávenia voľného času zabezpečením futbalových tréningov
b) podpora a rozvoj športu 600 € ZSE16_042: Mesto Šaľa - Grant zlepšil podmienky športovania detí družstva 17 najmladších hráčov kategórie U11 miestneho športového klubu v Šali.
e) podpora vzdelávania 600 € ZSE16_043: Základná škola - Projekt pomohol žiakom čerpať nové vedomosti, rozvíjať tvorivosť, spoluprácu, zážitkové učenie, pozitívne myslenie a zlepšiť medziľudské vzťahy.
b) podpora a rozvoj športu 600 € ZSE16_044: Rodičovské združenie pri 2.Základnej škole- športové triedy - Projekt zapojil 116 deti k aktívnemu športovaniu na podujatí Baby futbal.
b) podpora a rozvoj športu 550 € ZSE16_045: FC Družbané - Podpora pohybových aktivít detí a ich zmysluplného trávenia voľného času prostredníctvom futbalových tréningov a organizácie športových podujatí.
e) podpora vzdelávania 600 € ZSE16_046: Materská škola - Zrealizovanie Týždňa dopravy v MŠ Bitúnková, počas ktorého sa deti naučili základné pravidlá fungovania cestnej premávky
b) podpora a rozvoj športu 600 € ZSE16_047: Slovenský skauting, 113. zbor Modré hory, Bratislava - Petržalka - Na dvojtýždňovom tábore pre 44 detí a mladých bol posilnený pozitívny vzťah mladých k prírode a k svojmu okoliu.
b) podpora a rozvoj športu 600 € ZSE16_048: OZ Stálica - Podpora pohybových aktivít v škole a zmysluplného trávenia voľného času vytvorením priestoru pre šport.
e) podpora vzdelávania 600 € ZSE16_049: SRRZ-RZ pri Materskej škole Svätý Jur - Projekt bol zameraný na podporu vzdelávania a zvýšenie záujmu detí o enviromentálnu problematiku vybudovaním edukačnej záhrady, v ktorej deti denne prispievajú k ochrane a starostlivosti o prírodu.
e) podpora vzdelávania 600 € ZSE16_050: Združenie rodičov a priateľov školy MEDZILABA - Projekt upevnil v žiakoch zdravé návyky, prebudil športového ducha so spojením vzdelávania, prepojil poznatky z prírodovedy a prvouky o vesmíre so športovaním.
b) podpora a rozvoj športu 600 € ZSE16_051: Obec Vrbovce - Oprava športového ihriska v obci Vrbovce vytvorí príležitosť pre kvalitnejšie trávenie voľného času miestnej mládeže.
b) podpora a rozvoj športu 600 € ZSE16_052: Obec Hájske - Projekt bol zameraný na podporu širšej škály možností ako môžu detičky tráviť voľný čas a zabávať sa na dvore v MŠ.
d) zachovanie kultúrnych hodnôt 600 € ZSE16_053: Csemadok ZO Tekovské Lužany - Rekonštrukcia ľudového domu prispela k zachovávaniu kultúrnych hodnôt v Tekovských Lužanoch.
e) podpora vzdelávania 600 € ZSE16_054: CENTRUM NADANIA, n. o. - Projekt bol zameraný na podporu vzdelávania a obohatenie možností trávenia voľného času detí.
e) podpora vzdelávania 600 € ZSE16_055: Metodka občianske združenie - Projekt bol zameraný na rekonštrukciu odbornej učebne, pričom do rekonštrukčných prác boli zapojení aj žiaci. Učebňa bola následne vybavená dataprojektorom, plátnom, PC a ozvučením.
e) podpora vzdelávania 590 € ZSE16_057: Centrum pre rodinu - Pezinok - Projekt bol zameraný na podporu vzdelávania a obohatenie možností trávenia voľného času detí.
d) zachovanie kultúrnych hodnôt 600 € ZSE16_058: Dychový súbor Igramčan - Projekt prispel podpore kultúry a zachovaniu kultúrnych hodnôt. Umožnil skvalitniť možnosti ozvučenia skupín ľudovej kultúry a amatérskych hudobníkov, ktoré pôsobia v Igrame.
e) podpora vzdelávania 540 € ZSE16_059: ZŠ s MŠ Vančurova 38, Trnava - Projekt ,,Učenie ma baví", ktorý mal za úlohu skvalitniť vyučovací proces, zahŕňal projektové vyučovanie, skupinovú prácu i tvorivé aktivity žiakov s využitím IT techniky.
e) podpora vzdelávania 600 € ZSE16_060: Trnka n. o. - Projekt bol zameraný na podporu nevidiacich vytvorením audiokomentára k filmu Báthory.
d) zachovanie kultúrnych hodnôt 593 € ZSE16_061: Premena - Spolupráca v Turci - V rámci projektu bolo finančne podporené podujatie Martinské Dožinky, ktorého sa zúčastnilo približne 2000 návštevníkov, ktorí mali možnosť dozvedieť sa informácie o regionálnych výrobkoch a práci domácich remeselníkov a pestovateľov.
b) podpora a rozvoj športu 591,5 € ZSE16_062: ŠPORT HROU občianske združenie - Podpora pohybových aktivít detí prostredníctvom tréningov všeobecnej pohybovej prípravy.
e) podpora vzdelávania 600 € ZSE16_063: Materská škola Hrádok - Projekt bol zameraný na podporu vzdelávania a zlepšenie prístupu detí z MŠ k základným službám renováciou šatňových priestorov v škôlke.
b) podpora a rozvoj športu 600 € ZSE16_064: Atletický klub Bojničky - Projekt pomohol utužiť vzťah 32 detí k športu prostredníctvom letného sústredenia.
g) ochrana a tvorba životného prostredia 600 € ZSE16_065: Spolok včelárov západného Slovenska, Regionálny spolok SVZS Špačince - Projekt bol zameraný na zlepšenie podmienok na prežitie a ochranu včelstva.
b) podpora a rozvoj športu 600 € ZSE16_066: Slovenský zväz technických športov AMK-RYBNÍK - Projekt bol zameraný na podporu pohybových aktivít prostredníctvom tréningov motokrosu v Nitrianskom kraji.
d) zachovanie kultúrnych hodnôt 599,7 € ZSE16_067: Pastovskí remeselníci - Organizácia remeselníckych dielní počas niekoľkých mesiacov, ktoré prispievajú k zachovaniu kultúrnych hodnôt a tradícií.
b) podpora a rozvoj športu 600 € ZSE16_068: Školský športový klub GAB Senec, občianské združenie - Podpora pohybových aktivít detí a ich zmysluplného trávenia voľného času prostredníctvom basketbalových tréningov a organizácie športových podujatí.
b) podpora a rozvoj športu 600 € ZSE16_069: Základná škola s materskou školou Červený Hrádok - Deti z MŠ i samotnej obce Červený hrádok majú prístup ku krajšiemu ihrisku vylepšenému o drevený domček.
b) podpora a rozvoj športu 600 € ZSE16_070: Športový klub Nitra-Dolné Krškany - Podpora pohybových aktivít detí prostredníctvom futbalových tréningov.
b) podpora a rozvoj športu 600 € ZSE16_071: Tréningová skupina Nitra - Projekt prispel k zlepšeniu tréningových podmienok pre deti v Nitre, čím podporil záujem o pohybové aktivity.
b) podpora a rozvoj športu 599,35 € ZSE16_072: Obecný športový klub Križovany nad Dudváhom - Podpora pohybových aktivít a zmysluplného trávenia voľného času mládeže prostredníctvom vytvorenia priestoru pre obecný futbalový klub.
e) podpora vzdelávania 600 € ZSE16_073: Súkromná základná škola 1.- 4. ročník - Projekt prispel k zvýšeniu záujmu detí o vzdelávanie prostredníctvom zavedenia interaktívnych technológií do vyučovacieho procesu.
b) podpora a rozvoj športu 600 € ZSE16_074: JK Tatran Bratislava Ján Varga - Projekt prispel k podpore pohybových aktivít a zvýšeniu záujmu o šport (jachting) aj u detí.
b) podpora a rozvoj športu 600 € ZSE16_075: Telovýchovná jednota Družstevník Dubodiel - Podpora pohybových aktivít detí a ich zmysluplného trávenia voľného času prostredníctvom futbalových tréningov a organizácie športových podujatí.
e) podpora vzdelávania 600 € ZSE16_076: Základná škola Dominika Tatarku - Projekt bol zameraný na podporu vzdelávania a motiváciu študentov k vzdelávaniu pomocou zapojenia digitálnych technológií.
e) podpora vzdelávania 600 € ZSE16_077: RZ pri Materskej škole - Vďaka projektu boli zlepšené podmienky pre trávenie voľného času detí. V spolupráci s dobrovoľníkmi bolo vytvorené strešné krytie nad pieskoviskom a zrevitalizované jeho okolie.
b) podpora a rozvoj športu 597,94 € ZSE16_078: Obec Hubice - Realizáciou tohto projektu a podpory ZSE sa nám podarilo naštartovať športové aktivity obyvateľov obce Hubice a rozšíriť športovú činnosť škôlkárov.
g) ochrana a tvorba životného prostredia 600 € ZSE16_079: Gymnázium, Golianova 68, Nitra - Tvorba náučného chodníka posilnila zodpovednosť žiakov gymnázia vo vzťahu k životnému prostrediu.
b) podpora a rozvoj športu 600 € ZSE16_080: Basketbalový klub Slovan Bratislava - Podpora pohybových aktivít detí prostredníctvom basketbalových tréningov.
b) podpora a rozvoj športu 600 € ZSE16_081: TJ Mladosť - Podpora pohybových aktivít detí prostredníctvom organizácie plaveckých pretekov.
e) podpora vzdelávania 600 € ZSE16_082: ZRPD Púpava, Občianske združenie - Projekt pomohol rozvíjať manipulačné schopnosti žiakov a poznatky z rôznych oblastí školského vzdelávacieho programu.
b) podpora a rozvoj športu 600 € ZSE16_083: Združenie talentov hokejových športov Bratislava - FbO Florpédo Bratislava - Z grantu bola zabezpečená účasť klubu FbO Florpédo Bratislava na zahraničnom mládežnickom florbalovom turnaji NISAOPEN 2016
d) zachovanie kultúrnych hodnôt 600 € ZSE16_084: OZ Šidielko - Projekt prispel k zachovaniu kultúrnych hodnôt a k šíreniu ľudovej tvorby u detí a dospelých.
b) podpora a rozvoj športu 600 € ZSE16_085: Futbalový klub Slavoj Sládkovičovo - Podpora pohybových aktivít detí a mládeže prostredníctvom futbalových tréningov.
e) podpora vzdelávania 600 € ZSE16_086: Spojená škola - Sprostredkovanie vedomostí žiakom s mentálnym postihnutím ich najviac vyhovujúcim spôsobom - prostredníctvom výpočtovej techniky.
e) podpora vzdelávania 600 € ZSE16_087: Základná škola Tupolevova - Projekt prispel k podpore vzdelávania a obohateniu možností trávenia voľného času žiakov s poruchami učenia.
b) podpora a rozvoj športu 600 € ZSE16_088: karate klub Drap Partizánske - Grant prispel k nákupu športového vybavenia telocvične pre Karate klub v Partizánskom.
i) organizovanie a sprostredkovanie dobrovoľníckej činnosti 600 € ZSE16_089: Základná škola kráľa Svätopluka, Dražovská 6, 949 01 Nitra - Počas projektu boli zrealizované zrealizovali štyri brigády na obnovu detského ihriska, ktorých sa zúčastnilo 30 dobrovoľníkov a spolu odpracovali 292,5 hodín.
g) ochrana a tvorba životného prostredia 600 € ZSE16_090: Cziffer, občianske združenie - Skrášlenie prostredia výsadbou stromoradia
b) podpora a rozvoj športu 600 € ZSE16_091: Akadémia tanca - Podpora pohybových aktivít detí prostredníctvom tanečných tréningov a sústredení.
b) podpora a rozvoj športu 600 € ZSE16_092: Vysokoškolský športový klub FEI STU - Grant umoznil vysokoskolakom a mladym priaznivcom sportu sutazit a pripravovat sa pri dobrych podmienkach, predovsetkym zakupenim sportovych potrieb, ale aj uhradenim rozhodcov
b) podpora a rozvoj športu 600 € ZSE16_093: Športový klub AITAPRAK - Podpora pohybových aktivít študentov prostredníctvom futsalových tréningov.
b) podpora a rozvoj športu 600 € ZSE16_094: Futbalový Club Slovan Hlohovec - Zakúpené tréningové pomôcky, ktoré slúžia na rozvíjanie kondičných a dynamických síl chlapcov, prispeli vo veľkej miere k skvalitneniu tréningového procesu.
b) podpora a rozvoj športu 600 € ZSE16_095: Telovýchovná jednota Slovan Dolná Súča - Vďaka projektu boli zlepšené podmienky pre športové aktivity v obci, čo prispeje k zlepšeniu zdravia a životného štýlu obyvateľov.
b) podpora a rozvoj športu 600 € ZSE16_096: Reformovaná kresťanská cirkev na Slovensku, cirkevný zbor Dunajská Streda - Podpora pohybových aktivít detí a ich zmysluplného trávenia voľného času prostredníctvom futbalových tréningov a organizácie športových podujatí.
b) podpora a rozvoj športu 600 € ZSE16_097: HK Nitra Kraso - Podpora pohybových aktivít detí a ich zmysluplného trávenia voľného času prostredníctvom tréningov krasokorčuľovania.
b) podpora a rozvoj športu 600 € ZSE16_098: ŠK Čataj futbalový klub - Podpora pohybových aktivít detí prostredníctvom futbalových tréningov.
i) organizovanie a sprostredkovanie dobrovoľníckej činnosti 600 € ZSE16_099: Centrum rodiny n.o. - Dobrovoľnícke aktivity pri budovaní komunitnej záhrady (Vybudovanie detskeho pieskoviska, osadenie novych laviciek v celom areali, vymalovanie plota a murikov, vysadba bylinkovej zahrady, krikov, stromov a skalniciek)
b) podpora a rozvoj športu 600 € ZSE16_100: Tenisový klub Senica - Projekt prispel k podpore športu a zvýšeniu pohybových aktivít v Senici podporou aktivít tenisového klubu.
d) zachovanie kultúrnych hodnôt 600 € ZSE16_101: OBČIANSKE ZDRUŽENIE SPOLOČNOSŤ ŠTVRTOČANOV SVÄTÉHO JAKUBA - Projekt prispel k podpore kultúry v trnavskom kraji vďaka organizácii lokálneho kultúrneho festivalu.
b) podpora a rozvoj športu 600 € ZSE16_102: FK FC Jelenec - Podpora pohybových aktivít detí a ich zmysluplného trávenia voľného času prostredníctvom futbalových tréningov a organizácie športových podujatí.
b) podpora a rozvoj športu 600 € ZSE16_103: Centrum bojových umení mládeže BUDOKAN Zvolen - Podpora pohybových aktivít detí a ich zmysluplného trávenia voľného času prostredníctvom tréningov karate.
e) podpora vzdelávania 600 € ZSE16_104: Detké mestečko Trenčín - Zlatovce - Deti sa na náučnom pobyte venovali environmentálnej problematike, osvojili si poznatky o separovaní odpadu, recyklácii a ochrane prírody.
b) podpora a rozvoj športu 600 € ZSE16_105: TK Swing - Podpora pohybových aktivít detí a ich zmysluplného trávenia voľného času prostredníctvom tanečných tréningov.
e) podpora vzdelávania 600 € ZSE16_106: ZŠ s MŠ Skačany Bc. Jana Ďatelinkova - Projekt prispel k zvýšeniu záujmu detí o environmentálnu problematiku a priniesol nové možnosti ich vzdelávania prostredníctvom učebne v prírode.
e) podpora vzdelávania 599,44 € ZSE16_107: SRRZ - Rodičovské združenie pri SPŠ Levice - Projekt priniesol prepojenie vzdelávania a odbornej praxe pre študentov strednej školy v Leviciach.
b) podpora a rozvoj športu 600 € ZSE16_108: Stolnotenisový klub Žarnov PD Oslany - Podpora pohybových aktivít detí prostredníctvom tréningov stolného tenisu.
e) podpora vzdelávania 540 € ZSE16_109: Rodinné centrum Kramárik, o.z. - Vďaka projektu účastníci zaujímavou formou spoznávali známe i menej známe miesta dolných Kramárov, pričom sa dozvedeli množstvo zaujímavostí z histórie i súčasnosti Kramárov.
e) podpora vzdelávania 600 € ZSE16_110: OZ Trenčianske gymnázium Ľ.Štúra - Rozvíjanie manuálnych a technických kompetencií študentov realizáciou praktických pokusov.
b) podpora a rozvoj športu 600 € ZSE16_111: Občianské združenie Jeden23223 - Podpora pohybových aktivít detí a ich zmysluplného trávenia voľného času prostredníctvom tanečných tréningov.
b) podpora a rozvoj športu 8 000 € NP15_04: Asociácia slovenského centra pohybu - Finančné prostriedky boli využité na výstavbu detského ihriska pre deti.
e) podpora vzdelávania 892 € NP15_05: Asociácia slovenského centra pohybu - Finančné prostriedky boli použité na zakúpenie interaktívneho setu. (interaktívna tabuľa, dataprojektor, a príslušenstvo). Počas desiatich popoludňajších stretnutí deti získavali potrebné vedomosti súvisiace so zdravím a jeho podporou.
b) podpora a rozvoj športu 2 816 € NP16_02: Cyklistická Detská Tour - Projekt prispel k búraniu bariér a predsudkov voči deťom z detských domovov a podpore športovo-kultúrnych aktivít.
e) podpora vzdelávania 7 000 € NP16_04: Manageria - Zvýšenie kvality vzdelávania ciac ako 1220 detí z marginalizovaných skupín na Slovensku. Absolventi programu po 2 rokoch na školách menia školstvo na systematickej úrovni z pozícií na ministerstve školstva, v médiách, neziskových organizáciách i biznise.
e) podpora vzdelávania 5 000 € NP16_05: OZ KDE BOLO, TAM BOLO... - Projekt prispel k integrácií hendikepovaných detí do spoločnosti. Celovíkendovým podujatím, na ktorom sa uskutočnilo 22 workshopov a dve sprievodné aktivity a sa podarilo vytvoriť inšpirujúcu inklúziu medzi deťmi hendkepovanými a zdravými, medzi deťmi a dospelými.
e) podpora vzdelávania 52 981,38 € NP_LIDL16_01: Publikácia o doprave "Kamil a Emil na cestách" - Žiaci základných škôl a ich triedni učitelia dostali zadarmo publikáciu o dopravnej výchove. 100stranová knižka s pútavými ilustráciami pre deti, o školákovi Kamilovi a jeho psíkovi prináša najdôležitejšie informácie z dopravnej výchovy. Vznikla v spolupráci s Ministerstvom školstva, Štátnym pedagogickým ústavom a Slovenským červeným krížom, v náklade 115 000 kusov a distribuovaná do 2109 škôl po celom Slovensku a elektronicky zdarma pre verejnosť.
a) ochrana a podpora zdravia, prevencia, liečba, resocializácia drogovo závislých v oblasti zdravotníctva a sociálnych služieb 111 449,81 € NP_LIDL16_02: Set prístrojov pre novorodenecké oddelenia - Set život zachraňujúcich prístrojov pre 52 novorodeneckých oddelení po celom Slovensku. Ponúkaný prístrojový set spĺňa prísne medicínske kritériá. Lôžko umožňuje udržanie telesnej teploty po narodení a dobrý prístup k pacientovi. K dispozícii je prístroj na dýchanie, ktorým je možné za dieťa dýchať, alebo mu pri dýchaní pomôcť. Saturáciu krvi kyslíkom vyhodnocuje monitor – pulzný oxymeter. Zariadenie navyše umožní každému, aj zdravému novorodencovi, na druhý deň po narodení vykonať skríningové vyšetrenie, ktoré má odhaliť závažné vrodené vývojové chyby srdca. Zostava obsahuje aj dávkovač liekov alebo infúznych roztokov. Zostava život zachraňujúcich prístrojov pre novorodencov bola darovaná do všetkých slovenských pôrodníc, ktoré umožňujú bezplatný pôrod. Ročne tak bude možné zachrániť niekoľko stoviek novorodencov a skvalitniť život tisíckam z nich.
e) podpora vzdelávania 500 € NPI_Dell_01: Advokáti Pro Bono - Pro Bono právna pomoc, ktorú právnici spoločnosti DELL poskytujú, umožňuje neziskovým organizáciám a ich klientom byť o svojich právach nielen informovaní, ale uplatňovať ich v praxi.
e) podpora vzdelávania 800 € NPI_Dell_02: Cause Cards / projects administration - Tento dar výrazne pomáha zviditeľniť slovenské neziskové prostredie vo svete. Takisto zabezpečuje doplnkové financovanie zapojeným projektom.
c) poskytovanie sociálnej pomoci 3 000 € HP Elderly - dobrovoľnícky program - Prostredníctvom dobrovoľníckej práce sa podarilo spríjemniť dni klientom DSS Rača.
e) podpora vzdelávania 4 467,13 € NP_APB16_01: Advokáti Pro bono 2015 + 2016 Pro Bono právna pomoc, ktorú poskytujú profesionálni právnici, umožňuje neziskovým organizáciám a ich klientom byť o svojich právach nielen informovaní, ale uplatňovať ich v praxi.
a) ochrana a podpora zdravia, prevencia, liečba, resocializácia drogovo závislých v oblasti zdravotníctva a sociálnych služieb 112 729,93 € NP_ST16_14: Mobilný pedagóg - 55 rodín s deťmi, ktoré trpia poruchou sluchu dostávajú odbornú starostlivosť priamo v ich domácom prostredí.
c) poskytovanie sociálnej pomoci 10 000 € NP_ST16_16: Hlavy Pomáhajú - Action Oriented Forum - Víziou podujatia je dodať predovšetkým výrobným firmám v regiónoch istotu pri procese zamestnávania dlhodobonezamestnaných Rómskych komunít a to pomocou výmeny informácií a posilnenia medzisektorovej spolupráce.
e) podpora vzdelávania 10 000 € IP16_01: Ashoka - Partnerstvom s Ashoka rozširujeme koncept sociálnych inovácií, ktoré môžu pomôcť riešiť najväčšie problémy v našej krajine a prepájame nositeľov pozitívnej zmeny.
e) podpora vzdelávania 15 000 € IP16_03: Major donors / Elity Pontis - Finančné prostriedky pomohli správne nastaviť Fond pre vzdelávanie, ktorý je zameraný na transformáciu vzdelávania na Slovensku tak, aby mal každý mladý človek prístup ku prvotriednemu vzdelaniu.
c) poskytovanie sociálnej pomoci 29 510,22 € NPA_SPD: Náklady na koordinovanie projektu Srdce pre deti 2015/2016 a pomoc deťom so zdravotným a sociálnym znevýhodnením.
e) podpora vzdelávania 2 260,9 € ACC_IP15_05: Hlavy pomáhajú - Vďaka grantu mohol byť zorganizovaný Pro Bono maratón, kde firemní dobrovoľníci a ľudia z neziskoviek vytvorili tímy, ktoré počas 12 hodín nepretržite pracovať napríklad na tvorbe marketingovej kampane, komunikačnej stratégie alebo novom biznis modeli.
i) organizovanie a sprostredkovanie dobrovoľníckej činnosti 31 628,39 € Naše Mesto je najväčšie podujatie firemného dobrovoľníctva, ktoré každoročne prepája takmer 10.000 ľudí z firiem a verejnosti so stovkami verejnoprospešných organizácií. Financie sa použili na nákup materiálu a zorganizovanie eventu. Aktivity boli zamerané na manuálnu pomoc v interiéroch a exteriéroch zariadení, ochrane životného prostredia, ochranu kultúrnych pamiatok, poradenstvo a vzdelávanie.
c) poskytovanie sociálnej pomoci 5 709,33 € Celoročný dobrovoľnícky program PSLSP - Prostredníctvom dobrovoľníckej práce sa podarilo zmierniť nešťastie klientov krízového centra Brána do života.
Spolu 1 541 077,81 €