Prihlásiť sa

Prihlásenie pre registrovaných

Zabudli ste heslo? Reset hesla.

Nadácia Železiarne Podbrezová

Použitia podielu zaplatenej dane prijímateľa 'Nadácia Železiarne Podbrezová, Podbrezová'
za rok 2020

Účel použitia Výška použitia (EUR) Spôsob použitia
e) podpora vzdelávania 1 000 € Finančným darom sme prispeli Technickej univerzite vo Zvolene na čiastočnú úhradu nákladov spojených s organizovaním Akademickej slávnosti k 25. výročiu vzniku Fakulty techniky TU vo Zvolene.
c) poskytovanie sociálnej pomoci 5 234,47 € Dary v podobe finančných prostriedkov a materiálnej pomoci v oblasti sociálnej sféry sme darovali nasledovným fyzickým osobám: p. Mgr. Zuzane Šulovej (Brezno); p. Jánovi Cibuľovi (Brezno); p. Ivane Koštialovej (Nemecká); p. Lucii Kühnelovej (Valaská); p. Marekovi Turňovi (Valaská); p. Renátovi Purdekovi (Lopej); p. Márii Muránskej (Čierny Balog); p. Viere Kúkolovej (Brezno); p. Ivete Stančokovej (Brezno) a p. Martinovi Kupcovi (Nemecká). Ďalšie finančné príspevky smerovali Občianskemu združeniu Charita Agape (Rimavská Sobota) na podporu jej činnosti a neziskovej organizácii Hronov (Brusno) na čiastočné pokrytie nákladov spojených s organizovaním vianočného posedenia pre klientov domova seniorov.
d) zachovanie kultúrnych hodnôt 1 660,18 € Finančným darom sme prispeli p. Mgr. Dáši Machalovej na čiastočnú úhradu nákladov s vydaním knižnej publikácie venovanej pamiatke spisovateľa Drahoslava Machatu; neziskovej organizácie Rodná zem na čiastočné pokrytie nákladov spojených s jej fungovaním; Slovenskému zväzu protifašistických bojovníkov, Oblastná organizácia Brezno na čiastočné pokrytie nákladov spojených s organizovaním regionálnych osláv 77. výročia SNP; p. Ing. Milanovi Skalošovi na náklady spojené s vydaním knihy; Obci Kokava nad Rimavicou na usporiadanie folklórneho festivalu „Koliesko 2021“ a Divadlu Jozefa Gregora Tajovského na čiastočné pokrytie nákladov spojených s organizovaním 48. ročníka festivalu „Zámocké hry zvolenské 2022“.
b) podpora a rozvoj športu 950 € Finančným darom sme prispeli pánovi Radovanovi Peťkovi (Lopej) na čiastočné pokrytie nákladov spojených s účasťou maloletého syna na súťažiach v spoločenských tancoch a Slovenskej plaveckej federácii na podporu reprezentácie SR v synchronizovanom plávaní.
a) ochrana a podpora zdravia, prevencia, liečba, resocializácia drogovo závislých v oblasti zdravotníctva a sociálnych služieb 23 283,11 € Finančne sme podporili Občianske združenie Onkológia Banská Bystrica na čiastočnú úhradu nákladov spojených s jeho fungovaním a Grade Publishing na čiastočné pokrytie nákladov spojených s vydaním publikácie – lekárskej učebnice s názvom „Apendicitída – včasná diagnostika a predoperačná rozvaha“. Materiálnym vybavením sme prispeli Nemocnici s poliklinikou Brezno – dodanie a montáž klimatizácie a protipožiarnych dverí pre pracovisko magnetickej rezonancie.
Spolu 32 127,76 €
Výrok auditora

Uskutočnili sme audit priloženej účtovnej závierky nadácie - Nadácia Železiarne Podbrezová so sídlom v Podbrezovej, IČO: 37 818 481 vedenej v registri nadácií pod číslom 203/Na-96/575 Ministerstva vnútra Slovenskej republiky, ktorá obsahuje súvahu k 31. decembru 2022, výkaz ziskov a strát za rok končiaci sa k uvedenému dátumu, a poznámky, ktoré obsahujú súhrn významných účtovných zásad a účtovných metód a ďalšie vysvetľujúce informácie. Podľa nášho názoru priložená účtovná závierka poskytuje pravdivý a verný obraz finančnej situácie nadácie - Nadácia Železiarne Podbrezová k 31. decembru 2022 a výsledku jej hospodárenia za rok končiaci sa k uvedenému dátumu so zákonom č. 431/2022 Z.z. o účtovníctve v znení neskorších predpisov (ďalej len "zákon o účtovníctve"). BDR, spol. s r. o., M. M. Hodžu 3, 974 01 Banská Bystrica, Licencia SKAu č. 6, Obchodný register Okresného súdu Banská Bystrica, Oddiel: Sro, Vložka číslo: 98/S, IČO: 00614556, Ing. Miroslav Čiampor, kľúčový audítorský partner, licencia UDVA č. 1068