Prihlásiť sa

Prihlásenie pre registrovaných

Zabudli ste heslo? Reset hesla.

Nadácia Železiarne Podbrezová

Použitia podielu zaplatenej dane prijímateľa 'Nadácia Železiarne Podbrezová, Podbrezová'
za rok 2014

Účel použitia Výška použitia (EUR) Spôsob použitia
e) podpora vzdelávania 20 540,29 € Finančný dar bol poskytnutý na pokrytie nákladov spojených s nákupom výpočtovej techniky pre žiakov so zameraním na informatiku v Súkromnom gymnáziu ŽP. Nadácia prispela finančným darom na čiastočnú úhradu nákladov spojených s pobytom žiakov Základnej školy Podbrezová v škole v prírode v rokoch 2015 a 2016. Ďalšie prostriedky darovala na zorganizovanie tradičnej slávnosti hutníkov „Šachťáku“ v roku 2015 pre Technickú univerzitu v Košiciach a na zorganizovanie Medzinárodnej vedeckej konferencie k 20. výročiu vzniku Fakulty environmentálnej a výrobnej techniky Technickej univerzity vo Zvolene. Finančným darom sme podporili zakúpenie pružinovej hojdačky pre deti Materskej škôlky na Štiavničke.
c) poskytovanie sociálnej pomoci 600 € Finančné prostriedky v oblasti sociálnej sféry sme darovali pánu Balcovi, Banská Bystrica na čiastočné pokrytie nákladov spojených s liečbou 3-ročnej dcéry. Ďalšie prostriedky boli darované Jednote dôchodcov na Slovensku, Okresnej organizácii v Brezne na čiastočné pokrytie nákladov spojených s organizovaním Krajských športových hier seniorov v roku 2016.
d) zachovanie kultúrnych hodnôt 9 716,56 € Časť finančných prostriedkov bola darovaná na podporu činnosti Dychovej hudby ŽP. Ochranné pracovné pomôcky boli darované Akadémii umení v Banskej Bystrici, Fakulta výtvarných umení – Katedra sochárstva. Finančne sme podporili usporiadanie výstavy fotoklubu Granus v Brezne, účasť na Medzinárodnom folklórnom festivale „Ohrid Summer festival“ v Macedónsku pre členov Folklórneho súboru Jabloň Pohronská Polhora a vydanie nástenného kalendára zameraného na kultúru a ľudové tradície Horehronia pre OZ Šťastné detstvo, Pohorelá. Kultúrny život sme podporili finančným príspevkom pre Obec Podbrezová na zorganizovanie Jarnej slávnosti sv. Juraja v obci Podbrezová.
b) podpora a rozvoj športu 560,16 € Kúpou kameniva sme prispeli k úprave parkovacích plôch v okolí hokejového štadióna pre HC´05 Banská Bystrica.
Spolu 31 417,01 €
Výrok auditora

gdpr_placeholder