Prihlásiť sa

Prihlásenie pre registrovaných

Zabudli ste heslo? Reset hesla.

Konkurzy a reštrukturalizácie z Obchodného vestníka - Konanie č. 366874

PADERTEG SLOVAKIA, s.r.o.

  • Konanie č. 366874
  • Vydaný 22.7.2011
  • Publikovaný v Obchodnom vestníku č. 145 z roku 2011 28.7.2011
  • Úpadca PADERTEG SLOVAKIA, s.r.o.
    IČO: 36388629
    Závodná 459
    02743   Nižná
  • Navrhovatelia PADERTEG SLOVAKIA, s.r.o.
    IČO: 36388629
    Závodná 459
    02743   Nižná
  • BUKNA, advokátska kancelária, s.r.o.
    IČO: 36865044
    Hviezdoslavovo nám. 1683
    02601   Dolný Kubín
Druh
Uznesenie
Hlavička

Okresný súd Žilina v právnej veci návrhu navrhovateľa: PADERTEG SLOVAKIA, s.r.o., so sídlom Závodná 459, 027 43 Nižná, IČO: 36 388 629, právne zastúpeného: BUKNA, advokátska kancelária, s.r.o., Hviezdoslavovo nám. 1683, 026 01 Dolný Kubín, IČO: 36 865 044, o návrhu na vyhlásenie konkurzu na majetok dlžníka, takto

Rozhodnutie

Z a č í n a konkurzné konanie dlžníka: PADERTEG SLOVAKIA, s.r.o., so sídlom Závodná 459, 027 43 Nižná, IČO: 36 388 629.

Odôvodnenie

Návrhom doručeným súdu dňa 04.02.2011 sa navrhovateľ domáhal vyhlásenia konkurzu na svoj majetok. Navrhovateľ návrh odôvodnil svojím úpadkom vo forme platobnej neschopnosti.

Súd podaný návrh posúdil v zmysle nasledovných právnych noriem.

Podľa § 3 ods. 1 zákona č. 7/2005 Z.z. o konkurze a reštrukturalizácii, v znení neskorších predpisov (ďalej len ZKR), dlžník je v úpadku, ak je platobne neschopný alebo predlžený. Ak dlžník podá návrh na povolenie reštrukturalizácie alebo návrh na vyhlásenie konkurzu, rozumie sa tým, že je v úpadku.

Podľa § 12 ods. 1 zákona č. 7/2005 Z.z. o konkurze a reštrukturalizácii, v znení neskorších predpisov (ďalej len ZKR), návrh na vyhlásenie konkurzu musí obsahovať všeobecné náležitosti návrhu podľa osobitného predpisu. Podpis navrhovateľa musí byť v návrhu úradne osvedčený.

Podľa § 12 ods. 4 ZKR, ak návrh na vyhlásenie konkurzu podáva dlžník, k návrhu je povinný pripojiť zoznam svojho majetku, zoznam svojich záväzkov a zoznam svojich spriaznených osôb. Ak dlžník účtuje podľa osobitného predpisu, k návrhu je povinný pripojiť aj poslednú riadnu individuálnu účtovnú závierku spolu s mimoriadnou individuálnou účtovnou závierkou, ak bola vyhotovená neskôr ako posledná riadna individuálna účtovná závierka; ak bola individuálna účtovná závierka predmetom overovania audítorom, k návrhu je povinný pripojiť aj správu audítora.

Podľa § 13 ods. 1 ZKR, navrhovateľ je povinný pred podaním návrhu na vyhlásenie konkurzu zaplatiť na účet súdu preddavok na úhradu odmeny a výdavkov predbežného správcu (ďalej len "preddavok"). Zaplatenie preddavku je navrhovateľ povinný v návrhu na vyhlásenie konkurzu doložiť dokladom osvedčujúcim jeho zaplatenie. Ak súd návrh na vyhlásenie konkurzu odmietne alebo navrhovateľ pred začatím konkurzného konania vezme návrh späť, preddavok sa vráti navrhovateľovi.

Podľa § 14 ods. 1 ZKR, ak súd zistí, že návrh na vyhlásenie konkurzu spĺňa zákonom ustanovené náležitosti, najneskôr do 15 dní od doručenia návrhu rozhodne o začatí konkurzného konania. Inak návrh na vyhlásenie konkurzu v rovnakej lehote uznesením odmietne. Uznesenie o začatí konkurzného konania alebo uznesenie o odmietnutí návrhu súd doručí navrhovateľovi; uznesenie o odmietnutí návrhu súd nezverejňuje v Obchodnom vestníku.

Súd preskúmal návrh navrhovateľa v zmysle uvedených zákonných ustanovení a zistil, že návrh dlžníka spĺňa všetky náležitosti návrhu na vyhlásenie konkurzu, a preto v zmysle § 14 ods. 1 prvej vety ZKR rozhodol o začatí konkurzného konania tak, ako vyplýva z výrokovej časti tohto rozhodnutia.

Poučenie

Proti tomuto uzneseniu nie je odvolanie prípustné.

Zverejnením tohto uznesenia v Obchodnom vestníku nastávajú tieto účinky:

a) dlžník je povinný obmedziť výkon činnosti len na bežné právne úkony;

b) na majetok patriaci dlžníkovi nemožno začať konanie o výkon rozhodnutia alebo exekučné konanie; už začaté konania o výkon rozhodnutia alebo exekučné konania sa prerušujú,

c) na majetok patriaci dlžníkovi nemožno pre záväzok dlžníka zabezpečený zabezpečovacím právom začať ani pokračovať vo výkone zabezpečovacieho práva; tento účinok sa nevzťahuje na výkon zabezpečovacieho práva vzťahujúceho sa na peňažné prostriedky, pohľadávky z účtu v banke alebo v pobočke zahraničnej banky, štátne dlhopisy, prevoditeľné cenné papiere alebo na pokračovanie vo výkone zabezpečovacieho práva dobrovoľnou dražbou podľa osobitného predpisu.

  • Súd Okresný súd Žilina
  • Spisová značka 3K/21/2011
  • ICS 5111222471
  • Vydal JUDr. Jaroslav Macek
  • Vydal FN Sudca
  • Odoslal JUDr. Mária Kalašová