Prihlásiť sa

Prihlásenie pre registrovaných

Zabudli ste heslo? Reset hesla.

Konkurzy a reštrukturalizácie z Obchodného vestníka - Konanie č. 267757

LAMDA-MODRA spoločnosť s r.o.

  • Konanie č. 267757
  • Vydaný 31.1.2012
  • Publikovaný v Obchodnom vestníku č. 26 z roku 2012 7.2.2012
  • Úpadca LAMDA-MODRA spoločnosť s r.o.
    IČO: 00588911
    Šúrska 34
    90001   Modra
Druh
Uznesenie
Hlavička

Okresný súd Bratislava I v právnej veci vyhláseného konkurzu na majetok úpadcu: LAMDA-MODRA spoločnosť s.r.o., so sídlom Šúrska 34, 900 01 Modra, IČO: 00 588 911., správcom ktorého je Mgr. Miroslav Ňuňuk, so sídlom kancelárie Výhonská 13, 831 06 Bratislava

Rozhodnutie

Súd predlžuje lehotu na vyhotovenie súpisu majetku podstát o 30 dní.

Odôvodnenie

Okresný súd Bratislava I uznesením zo dňa 23.12.2011, č. k. 4K/79/2011, ktoré nadobudlo právoplatnosť dňa 31.12.2011 vyhlásil na majetok dlžníka: LAMDA-MODRA spoločnosť s.r.o., so sídlom Šúrska 34, 900 01 Modra, IČO: 00 588 911 ( ďalej len Úpadca “ ) konkurz, ustanovil predbežného správcu Mgr. Miroslav Ňuňuk, so sídlom kancelárie Výhonská 13, 831 06 Bratislava ( ďalej len „ Správca “ ) za správcu konkurznej podstaty, vyzval veriteľov na prihlásenie svojich pohľadávok v zákonom ustanovenej lehote 45 dní a uložil správcovi povinnosť bez zbytočného odkladu informovať o vyhlásení konkurzu známych veriteľov dlžníka, ktorí majú trvalé bydlisko alebo registrované sídlo v iných členských štátoch Európskej únie ako v Slovenskej republike v súlade s č. 40 Nariadenia Rady (ES) č. 1346/2000 z 29. mája 2000 o konkurznom konaní.

bol na majetok úpadcu vyhlásený konkurz.

Dňa 30.01.2012 bol súdu doručený Návrh Správcu na predĺženie lehoty na vyhotovenie súpisu majetku podstát.

Vychádzajúc z návrhu Úpadca v rámci podaného návrhu na vyhlásenie konkurzu predložil zoznam majetku, ktorého forma a rozsah uvádzaných detailov položiek nedovoľuje jednoduché spracovanie do formy požadovanej ust. §§ 37 a nasl. Vyhl. MS SR č. 665/2005 Z. z., predovšetkým neobsahuje položkovité určenie vecí nevedených v účtovníctve ako dlhodobý majetok Úpadcu ( jedná sa o samostatné veci a súbory vecí s nadobúdacou hodnotou nižšou ako cca 1 000,-€ ), pričom v prípade Úpadcu a jeho doterajšej činnosti sa jedná o značné množstvo ( viac ako 50 ks ) drobnej elektroniky ( hlavne tlačiarne- každá iný druh kvôli testovaniu vyrábaných tonerov a kaziet ) a tiež nábytku. Úpadca ďalej disponuje podľa inventúrnych záznamov značným množstvom skladových zásob, z ktorých sa určitá časť nachádza podľa doterajších zistení aj v iných objektoch, vrátane prevádzky materskej spoločnosti Úpadcu. Ďalej bolo zistené, že jedno motorové vozidlo sa nachádza z dôvodu vážnej poruchy v servise v Žiline, pričom doposiaľ sa nepodarilo zabezpečiť jeho prevoz a kontrolu stavu. Ako problematickým bodom sú súbory nábytkov nachádzajúce sa v zrušených prevádzkach v Žiline a Banskej Bystrici, kde Správca prenajímateľom zatiaľ bez odpovede vyzval na stanovenie termínu, v ktorom bude možné zabezpečiť prevzatie majetku.

V súčasnosti Správca priebežne, za pomoci bývalých zamestnancov spracováva fyzickú inventúru skladových zásob a súbežne vykonáva súpis ostatného hnuteľného majetku.

Ku dňu vyhotovenia návrhu Správca neobdŕžal ani prihlášky určených zabezpečených veriteľov, na základe čoho nie je možné spracovať súpis jednotlivých oddelených podstát.

S poukazom na vyššie uvedené požiadal Správca súd o predĺženie lehoty o 30 dní.

V zmysle ust. § 76 ods. 1 zákona č. 7/2005 Z. z. o konkurze a reštrukturalizácii a o zmene a doplnení niektorých zákonov, v znení neskorších predpisov (ďalej len ZKR), súpis majetku podstát (ďalej len "súpis") je listina, oprávňujúca správcu speňažiť spísaný majetok. Súpis vyhotovuje správca podľa zoznamu majetku predloženého úpadcom, informácií od úpadcu a iných osôb, ako aj vlastných zistení a šetrení. Súpis správca vyhotovuje osobitne pre všeobecnú podstatu a osobitne pre každú oddelenú podstatu; pre posúdenie, či majetok tvorí oddelenú podstatu, sú rozhodujúce údaje uvedené v prihláške zabezpečenej pohľadávky až do márneho uplynutia lehoty na podanie návrhu na určenie pohľadávky alebo rozhodnutia súdu o určení pohľadávky. Len čo je majetok zapísaný do súpisu, iná osoba ako správca nesmie majetok previesť, dlhodobo prenajať, zriadiť na ňom právo k cudzej veci alebo inak zmenšiť jeho hodnotu alebo likviditu.

V zmysle § 76 ods. 2 ZKR súpis je správca povinný vyhotoviť do 30 dní od vyhlásenia konkurzu. V prípadoch hodných osobitného zreteľa môže súd na návrh správcu lehotu na vyhotovenie súpisu aj opakovane predĺžiť. Vyhotovený súpis je správca povinný bezodkladne zverejniť v Obchodnom vestníku.

Súd žiadosť Správcu o predĺženie lehoty na vyhotovenie súpisu považuje za primeranú a preto rozhodol tak, ako je uvedené vo výroku tohto uznesenia.

Poučenie

Proti tomuto uzneseniu odvolanie nie je prípustné. (§ 198 ods. 1 ZKR).

  • Súd Okresný súd Bratislava I
  • Spisová značka 4K/79/2011
  • ICS 1111240975
  • Vydal JUDr. Edita Sahánková
  • Vydal FN sudca
  • Odoslal Mgr. Veronika Pavlisová