Prihlásiť sa

Prihlásenie pre registrovaných

Zabudli ste heslo? Reset hesla.

Konkurzy a reštrukturalizácie z Obchodného vestníka - Konanie č. 403545

ELTOS, s.r.o.

  • Konanie č. 403545
  • Vydaný 10.2.2012
  • Publikovaný v Obchodnom vestníku č. 34 z roku 2012 17.2.2012
  • Úpadca ELTOS, s.r.o.
    IČO: 36385808
    ul. P. Mudroňa 5
    01001   Žilina
Druh
Uznesenie
Hlavička

Okresný súd Žilina v právnej veci navrhovateľa - veriteľa: FRAVO Slovakia, s.r.o., so sídlom 023 34 Kysucký Lieskovec 214, IČO: 36 724 386, o návrhu na povolenie reštrukturalizácie dlžníka: ELTOS, s.r.o., so sídlom ul. P. Mudroňa 5, 010 01 Žilina, IČO: 36 385 808, takto

Rozhodnutie

Z a č í n a reštrukturalizačné konanie voči dlžníkovi: ELTOS, s.r.o., so sídlom ul. P. Mudroňa 5, 010 01 Žilina, IČO: 36 385 808.

Odôvodnenie

Návrhom zo dňa 25.01.2012, podaným na súde dňa 26.01.2012, sa navrhovateľ - veriteľ domáhal povolenia reštrukturalizácie dlžníka ELTOS, s.r.o., so sídlom ul. P. Mudroňa 5, 010 01 Žilina, IČO: 36 385 808. Svoj návrh odôvodnil úpadkom dlžníka vo forme insolvencie a predlženia. Ako veriteľ nezabezpečenej pohľadávky poveril správcu vypracovaním reštrukturalizačného posudku, pričom správca v posudku nie staršom ako 30 dní ku dňu podania návrhu na povolenie reštrukturalizácie reštrukturalizáciu dlžníka odporučil. Dlžník s podaním návrhu na povolenie reštrukturalizácie súhlasil.

Podľa § 108 ods. 1 zákona č. 7/2005 Z.z. o konkurze a reštrukturalizácii a o zmene a doplnení niektorých zákonov (ďalej len ZKR)

Podľa § 108 ods. 2 ZKR, ak sa jeden veriteľ alebo viacerí veritelia dohodli s dlžníkom na poskytnutí potrebnej súčinnosti, môžu poveriť správcu vypracovaním posudku aj sami.

Podľa § 111 ods. 1 ZKR, návrh na povolenie reštrukturalizácie sa podáva na príslušnom súde. Návrh na povolenie reštrukturalizácie je oprávnený podať dlžník alebo veriteľ.

Podľa § 111 ods. 3 ZKR, veriteľ je oprávnený podať návrh na povolenie reštrukturalizácie, ak poveril správcu vypracovaním posudku a správca vo vypracovanom posudku nie staršom ako 30 dní reštrukturalizáciu dlžníka odporučil a dlžník s podaním tohto návrhu súhlasil.

Podľa § 112 ods. 1 ZKR, návrh na povolenie reštrukturalizácie musí obsahovať všeobecné náležitosti podľa osobitného predpisu 4). Podpis navrhovateľa musí byť v návrhu úradne osvedčený.

Podľa § 112 ods. 2 ZKR, navrhovateľ je povinný k návrhu na povolenie reštrukturalizácie pripojiť posudok správcu, zoznam majetku dlžníka, zoznam záväzkov dlžníka, zoznam osôb spriaznených s dlžníkom a poslednú riadnu individuálnu účtovnú závierku dlžníka spolu s mimoriadnou individuálnou účtovnou závierkou, ak bola vyhotovená neskôr ako posledná riadna individuálna účtovná závierka; ak bola individuálna účtovná závierka predmetom overovania audítorom, k návrhu je povinný pripojiť aj správu audítora.

Podľa § 112 ods. 3 ZKR, ak návrh na povolenie reštrukturalizácie podáva veriteľ, k návrhu je povinný pripojiť aj úradne osvedčené vyhlásenie dlžníka, že je v úpadku a že súhlasí s podaním návrhu na povolenie reštrukturalizácie.

Podľa § 113 ods. 1 ZKR, ak súd zistí, že návrh na povolenie reštrukturalizácie spĺňa zákonom predpísané náležitosti, najneskôr do 15 dní od doručenia návrhu rozhodne o začatí reštrukturalizačného konania. Inak návrh na povolenie reštrukturalizácie v rovnakej lehote uznesením odmietne; uznesenie súd doručí navrhovateľovi.

Súd preskúmal návrh navrhovateľa v zmysle uvedených zákonných ustanovení a zistil, že návrh spĺňa všetky náležitosti návrhu na povolenie reštrukturalizácie, a preto v zmysle § 113 ods. 1 prvej vety ZKR rozhodol o začatí reštrukturalizačného konania tak, ako vyplýva z výrokovej časti tohto rozhodnutia.

Poučenie

Proti tomuto uzneseniu odvolanie nie je prípustné /§ 198 ods. 1 zákona č. 7/2005 Z.z. o konkurze a reštrukturalizácii a o zmene a doplnení niektorých zákonov (ďalej len ZKR) /

Reštrukturalizačné konanie sa začína zverejnením tohto uznesenia v Obchodnom vestníku a má tieto účinky ( § 114 ods. 1 ZKR ) :

a) dlžník je povinný obmedziť výkon svojej činnosti len na bežné právne úkony; iné právne úkony dlžníka podliehajú súhlasu správcu, ktorý vypracoval posudok,

b) pre pohľadávku, ktorá sa v reštrukturalizácii uplatňuje prihláškou, nemožno začať konanie o výkon rozhodnutia alebo exekučné konanie na majetok patriaci dlžníkovi; už začaté konanie o výkon rozhodnutia alebo exekučné konania sa prerušujú,

c) pre zabezpečenú pohľadávku, ktorá sa v reštrukturalizácii uplatňuje prihláškou, nemožno začať ani pokračovať vo výkone zabezpečovacieho práva na majetok patriaci dlžníkovi,

d) druhá zmluvná strana nemôže vypovedať vypovedať zmluvu uzatvorenú s dlžníkom alebo od nej odstúpiť pre omeškanie dlžníka s plnením, na ktoré druhej strane vznikol nárok pred začatím reštrukturalizačného konania; vypovedanie zmluvy alebo odstúpenie od zmluvy z tohto dôvodu je neúčinné

e) zmluvné dojednania umožňujúce druhej zmluvnej strane vypovedať zmluvu uzatvorenú s dlžníkom alebo od nej odstúpiť z dôvodu reštrukturalizačného konania alebo konkurzného konania sú neúčinné

f) pohľadávku, ktorá sa v reštrukturalizácii uplatňuje prihláškou, nemožno voči dlžníkovi započítať

  • Súd Okresný súd Žilina
  • Spisová značka 2R/1/2012
  • ICS 5112202809
  • Vydal JUDr. Gabriela Bargelová
  • Vydal FN Sudca
  • Odoslal Alexandra Štanclová