Prihlásiť sa

Prihlásenie pre registrovaných

Zabudli ste heslo? Reset hesla.

Konkurzy a reštrukturalizácie z Obchodného vestníka - Konanie č. 300208

TSS GRADE, a.s.

  • Konanie č. 300208
  • Vydaný 28.8.2012
  • Publikovaný v Obchodnom vestníku č. 170 z roku 2012 4.9.2012
  • Úpadca TSS GRADE, a.s.
    IČO: 35802723
    Za stanicou 3
    83252   Bratislava
Druh
Uznesenie
Hlavička

Okresný súd Bratislava I v právnej veci navrhovateľa - dlžníka: TSS GRADE, a.s., so sídlom Za stanicou 3, 832 52 Bratislava, IČO: 35 802 723, o návrhu na povolenie reštrukturalizácie dlžníka: TSS GRADE, a.s., so sídlom Za stanicou 3, 832 52 Bratislava, IČO: 35 802 723

Rozhodnutie

Súd začína reštrukturalizačné konanie voči dlžníkovi: TSS GRADE, a.s., so sídlom Za stanicou 3, 832 52 Bratislava, IČO: 35 802 723.

Odôvodnenie

Navrhovateľ, ktorý je dlžníkom sa návrhom doručeným Okresnému súdu Bratislava I dňa 15.08.2012 domáhal povolenia svojej reštrukturalizácie.

Navrhovateľ spolu s návrhom na povolenie reštrukturalizácie predložil súdu reštrukturalizačný posudok správcu: Mgr. Boris Kotleba, so sídlom kancelárie Námestie SNP 13, 811 06 Bratislava zo dňa 14.08.2012, zoznam majetku, zoznam záväzkov, zmluvné a iné prehľady, zoznam spriaznených osôb, poslednú riadnu individuálnu účtovnú závierku vyhotovenú k 31.12.2011 spolu so správou nezávislého audítora N.M.-Audit spol. s.r.o., audítorská spoločnosť, Piešťanská 1185/25, 915 01 Nové Mesto nad Váhom a audítorskú správu spoločnosti TAX AUDIT CONSULT, spol. s.r.o., so sídlom Fraňa Mojtu 1, 949 01 Nitra o výsledku overenia účtovnej závierky Dlžníka k 31.12.2011.

Podľa § 111 ods. 1 zákona č. 7/2005 Z. z. o konkurze a reštrukturalizácii a o zmene a doplnení niektorých zákonov, v znení neskorších predpisov (ďalej len "ZKR"), návrh na povolenie reštrukturalizácie sa podáva na príslušnom súde. Návrh na povolenie reštrukturalizácie je oprávnený podať dlžník alebo veriteľ.

Podľa § 111 ods. 2 ZKR dlžník je oprávnený podať návrh na povolenie reštrukturalizácie, ak poveril správcu vypracovaním posudku a správca vo vypracovanom posudku nie staršom ako 30 dní jeho reštrukturalizáciu odporučil.

Podľa § 112 ods. 1 ZKR návrh na povolenie reštrukturalizácie musí obsahovať všeobecné náležitosti návrhu podľa osobitného predpisu. Podpis navrhovateľa musí byť v návrhu úradne osvedčený.

Podľa § 112 ods. 2 navrhovateľ je povinný k návrhu na povolenie reštrukturalizácie pripojiť posudok správcu, zoznam majetku dlžníka, zoznam záväzkov dlžníka, zoznam osôb spriaznených s dlžníkom a poslednú riadnu individuálnu účtovnú závierku dlžníka spolu s mimoriadnou individuálnou účtovnou závierkou, ak bola vyhotovená neskôr ako posledná riadna individuálna účtovná závierka; ak bola individuálna účtovná závierka predmetom overovania audítorom, k návrhu je povinný pripojiť aj správu audítora.

Podľa § 113 ods. 1 až 3 ZKR, ak súd zistí, že návrh na povolenie reštrukturalizácie spĺňa zákonom predpísané náležitosti, najneskôr do 15 dní od doručenia návrhu rozhodne o začatí reštrukturalizačného konania. Inak návrh na povolenie reštrukturalizácie v rovnakej lehote uznesením odmietne; uznesenie súd doručí navrhovateľovi. Súd nevyzýva navrhovateľa na opravu ani doplnenie neúplného alebo nesprávneho návrhu na povolenie reštrukturalizácie. Súd návrh veriteľa na povolenie reštrukturalizácie pred začatím reštrukturalizačného konania dlžníkovi nedoručuje ani dlžníka nevyzýva, aby sa k návrhu na povolenie reštrukturalizácie vyjadril. O začatí reštrukturalizačného konania súd vydá uznesenie, ktoré bezodkladne zverejní v Obchodnom vestníku; zverejnením uznesenia v Obchodnom vestníku sa začína reštrukturalizačné konanie. Iné rozhodnutia alebo písomnosti súdu vydané pred začatím reštrukturalizačného konania sa v Obchodnom vestníku nezverejňujú.

Podľa § 114 ods. 1 ZKR začatie reštrukturalizačného konania má tieto účinky:

a) dlžník je povinný obmedziť výkon svojej činnosti na bežné právne úkony; iné právne úkony dlžníka podliehajú súhlasu správcu, ktorý vypracoval posudok,

b) pre pohľadávku, ktorá sa v reštrukturalizácii uplatňuje prihláškou, nemožno začať konanie o výkon rozhodnutia alebo exekučné konanie na majetok patriaci dlžníkovi; už začaté konania o výkon rozhodnutia alebo exekučné konania sa prerušujú,

c) pre zabezpečenú pohľadávku, ktorá sa v reštrukturalizácii uplatňuje prihláškou, nemožno začať ani pokračovať vo výkone zabezpečovacieho práva na majetok patriaci dlžníkovi,

d) druhá zmluvná strana nemôže vypovedať zmluvu uzatvorenú s dlžníkom alebo od nej odstúpiť pre omeškania dlžníka s plnením, na ktoré druhej zmluvnej strane vznikol nárok pred začatím reštrukturalizačného konania; vypovedanie zmluvy alebo odstúpenie od zmluvy z tohto dôvodu je neúčinné,

e) zmluvné dojednania umožňujúce druhej zmluvnej strane vypovedať zmluvu uzatvorenú s dlžníkom alebo od nej odstúpiť z dôvodu reštrukturalizačného konania alebo konkurzného konania sú neúčinné,

f) pohľadávku, ktorá sa v reštrukturalizácii uplatňuje prihláškou, nemožno voči dlžníkovi započítať.

Súd, preskúmajúc podmienky konania podľa príslušných ustanovení zákona a formálne náležitosti návrhu na povolenie reštrukturalizácie zistil, že návrh na povolenie reštrukturalizácie spĺňa zákonom ustanovené náležitosti, a že sú splnené všetky podmienky konania.

Na základe vyššie uvedených skutočností a s poukazom na citované zákonné ustanovenia súd rozhodol tak, ako je uvedené vo výroku tohto rozhodnutia.

Poučenie

Proti tomuto uzneseniu odvolanie nie je prípustné (§ 198 ods. 1 ZKR).

  • Súd Okresný súd Bratislava I
  • Spisová značka 4R/3/2012
  • ICS 1112226563
  • Vydal JUDr. Edita Sahánková
  • Vydal FN sudca
  • Odoslal Mgr. Veronika Pavlisová