Prihlásiť sa

Prihlásenie pre registrovaných

Zabudli ste heslo? Reset hesla.

Konkurzy a reštrukturalizácie z Obchodného vestníka - Konanie č. 943988

AGROSPOL ORAVA DRUŽSTVO

  • Konanie č. 943988
  • Vydaný 17.6.2019
  • Publikovaný v Obchodnom vestníku č. 120 z roku 2019 24.6.2019
  • Úpadca AGROSPOL ORAVA DRUŽSTVO
    IČO: 36384194
    Leštiny 85
    02601   Leštiny
  • Navrhovatelia AGROSPOL ORAVA DRUŽSTVO
    IČO: 36384194
    Leštiny 85
    02601   Leštiny
  • Ivana Šumichrastová, Mgr. Ing.
    Jesenského 29
    03601   Martin
  • Finančné riaditeľstvo SR, Colný úrad
    01001   Žilina
  • Okresný súd Dolný Kubín
    02601   Dolný Kubín
Druh
Uznesenie
Hlavička

Okresný súd Žilina v právnej veci vyhláseného konkurzu na majetok úpadcu: AGROSPOL ORAVA DRUŽSTVO, so sídlom Leštiny 85, IČO: 36 384 194, správcom ktorého je: Mgr. Ing. Ivana Šumichrastová, so sídlom kancelárie Jesenského 29, 036 01 Martin, značka správcu: S1162, takto

Rozhodnutie

I. Správca je povinný vždy do pätnástich dní po skončení príslušného kalendárneho štvrťroka predkladať súdu pravidelné podrobné správy o priebehu konkurzu za predchádzajúci kalendárny štvrťrok, najmä o vykonaných úkonoch smerujúcich k speňaženiu majetku patriaceho do konkurznej podstaty úpadcu. Správa musí mimo iné skutočnosti obsahovať aj stav výšky pohľadávok proti podstate, aktuálny majetok zapísaný v súpise majetku podstát spolu s popisom jeho pripravovaného speňažovania a označenie zriadených bankových účtov a stav na nich ku koncu kalendárneho štvrťroka. Fotokópie výpisov z účtov správy podstaty priloží správca k správe. Okrem pravidelných správ je správca povinný súdu predložiť správu vždy v prípade, že má v úmysle uzatvoriť zmluvu o odbornej pomoci s treťou osobou, najmä o právnej pomoci, o vedení účtovníctva, o archivácii dokladov úpadcu a každej zmluvy, ktorej predmet plnenia má hodnotu vyššiu ako tritisíc eur, pričom túto správu obsahujúcu minimálne informáciu o zmluvnej strane, s ktorou zamýšľa uzatvoriť zmluvu, predmete plnenia, spôsobe akým bola zmluvná strana vybratá a výške odplaty, je povinný doručiť súdu najneskôr 14 dní pred zamýšľaným uzatvorením zmluvy. Do desiatich dní od uzatvorenia zmluvy, o ktorej správca informoval súd, je správca povinný doručiť do súdneho spisu jej fotokópiu, vrátane príloh.

II. Správca je povinný vždy do 15 dní od uplynutia kalendárneho štvrťroka predkladať súdu výpis z evidencie pohľadávok proti podstate s vyznačením pohľadávok proti podstate, ktoré boli zaplatené a dňa, kedy sa tak stalo (§ 87 ods. 10 zákona č. 7/2005 Z. z.).

III. Správca je povinný súdu oznámiť zostavenie zoznamu pohľadávok proti podstate, zostavený podľa § 96 ods. 2 zákona č. 7/2005 Z. z. a zároveň ho predložiť do 5 dní odo dňa zverejnenia oznamu o jeho zostavení v Obchodnom vestníku.

IV. Správca je povinný doručiť súdu návrh čiastočného a konečného rozvrhu výťažku, a to ešte pred jeho predložením príslušnému orgánu na schválenie, pričom rozvrh výťažku musí obsahovať všetky zákonné náležitosti a prílohy, musí byť jasný, zrozumiteľný a určitý.

V. Správca je povinný v rámci výkonu svojej činnosti postupovať s odbornou starostlivosťou a všetky ním vyhotovené potvrdenia, zápisnice, správy a iné listiny vyhotovené v zmysle zákona č. 7/2005 Z. z. musia obsahovať zákonom stanovené náležitosti, aby boli v prípade potreby preskúmateľné súdom.

Poučenie

Proti tomuto uzneseniu nie je prípustné odvolanie.

Proti tomuto uzneseniu súdu prvej inštancie vydanému súdnym úradníkom je prípustná sťažnosť. Sťažnosť môže podať ten, v koho neprospech bolo uznesenie vydané, a to v lehote 15 dní od doručenia uznesenia na Okresnom súde Žilina. Za deň doručenia sa považuje nasledujúci deň po zverejnení uznesenia v Obchodnom vestníku.

V sťažnosti sa popri všeobecných náležitostiach podania uvedie, proti ktorému uzneseniu smeruje, v čom sa postup alebo uznesenie súdu považuje za nesprávne a čoho sa sťažovateľ domáha. Rozsah, v akom sa uznesenie napáda, môže sťažovateľ rozšíriť len do uplynutia lehoty na podanie sťažnosti.

O sťažnosti rozhoduje súd prvej inštancie spravidla bez nariadenia pojednávania. Ak nie je sťažnosť dôvodná, súd sťažnosť zamietne. Ak je sťažnosť dôvodná, súd napadnuté uznesenie zruší alebo zmení; v prípade zrušenia uznesenia je súdny úradník viazaný právnym názorom súdu.

  • Súd Okresný súd Žilina
  • Spisová značka 7K/8/2018
  • ICS 5118216863
  • Vydal Mgr. Zuzana Makovníková
  • Vydal FN vyšší súdny úradník