Prihlásiť sa

Prihlásenie pre registrovaných

Zabudli ste heslo? Reset hesla.

Konkurzy a reštrukturalizácie z Obchodného vestníka - Oznámenie č. 2K 66/2012

Timba Slovakia, s.r.o. "v konkurze“

  • Úpadca Timba Slovakia, s.r.o. "v konkurze“
    IČO: 36824623
    Lúčna 1765/14
    96205   Hriňová
  • Druh Oznámenia súvisiace s dražbou majetku podliehajúceho konkurzu
  • Publikovaný v Obchodnom vestníku č. 170 z roku 2014 dňa 5.9.2014
  • Spisová značka - súd 2K 66/2012
  • Spisová značka - správca S1297/2K 66/2012
Text

O Z N Á M E N I E

O    O P A K O V A N E J   D R A Ž B E

 

JUDr. Andrea Balážiková, PhD., Horná 65/A, 974 01 Banská Bystrica., správca úpadcu, Timba Slovakia, s.r.o. "v konkurze“, Lúčna 1765/14, 962 05 Hriňová ako dražobník oprávnený k výkonu dražby v zmysle ust. § 92 ods. 6 Zákona č. 7/2005 Z.z. o konkurze a reštrukturalizácii primerane za použitia príslušných ustanovení Zákona č. 527/2002 Z.z. o dobrovoľných dražbách v znení neskorších predpisov, zverejňuje na základe záväzného pokynu príslušného orgánu nasledovné Oznámenie o opakovanej dražbe:

 

  1. Označenie dražobníka a navrhovateľa dražby:

JUDr. Andrea Balážiková, PhD., správca úpadcu, Timba Slovakia, s.r.o. "v konkurze“, Lúčna 1765/14, 962 05 Hriňová

 

  1. Miesto, dátum a čas otvorenia dražby:

Miesto konania dražby –  Sídlo správcu: Horná 65/A, 974 01 Banská Bystrica

 

Dátum konania –  30.09.2014

   

Čas konania –  10.00 hod

 

Dražba – druhé kolo dražby

 

  1. Označenie predmetu dražby:

Nehnuteľnosť vo vlastníctve Úpadcu Timba Slovakia, s.r.o. "v konkurze“, Lúčna 1765/14, 962 05 Hriňová, zapísané do všeobecnej podstaty v podiely 1/1 ,  evidované na Liste vlastníctva č. 1753, vedenom Okresným úradom, odbor katastra Zvolen, pre okres Zvolen, obec Budča, katastrálne územie Budča a to:

 

            Pozemky:

  1. Parcelné číslo: 719/6

Výmera v m²: 392

Druh pozemku: Orná pôda

Umiestnenie pozemku: 2 (pozemok je umiestnený mimo zastavaného území obce)

Parcela registra “E“ evidovaná na mape určeného operátu.

 

  1. Opis a stav predmetu dražby:

 

Pozemok na LV č. 1753, kat. úz.: Budča  sa nachádza v bývalom priestore veľko-výkrmu ošípaných, medzi R1 a Hronom, v terajšom prevedení slúži pre podnikanie, pozemok je rovný bez terénnych prevýšení, inžinierske siete – vybudované pre bývalý poľnohospodársky podnik. Využitie len pre tie účely, ktoré sú uvedené v terajšom prevádzkovom stave. Na pozemku sa nachádza stavba. Celá lokalita je určená na priemyselné využitie.

 

  1. Práva a záväzky viaznuce na predmete dražby:

 

  • zapísané na LV č. 1753 pre k.ú. Budča: bez zápisu.

     

    1. Odhadná cena predmetu dražby:

    2580,- €

     

    1. Najnižšie podanie:

    50% sumy rovnajúcej sa znal. posudku: tzn. 1.290 €, licitátor je oprávnený znížiť najnižšie podanie v zmysle udeleného záväzného pokynu.

     

    8. Minimálne prihodenie:

    50,- €

     

    9.  Výška dražobnej zábezpeky:

             300 €

     

    10. Spôsob a lehota zloženia dražobnej zábezpeky a spôsob vrátenia dražobnej                 zábezpeky:

    Dražobnú zábezpeku je možné uhradiť prevodom, resp. vkladom na bankový účet úpadcu vedený vo SLSP, a.s., č. účtu.: 5039325219/0900, pričom dražobná zábezpeka musí byť na tento účet pripísaná  najneskôr do otvorenia dražby. Dokladom o zložení dražobnej zábezpeky bude výpis z účtu účastníka dražby, z ktorého vyplýva úhrada zábezpeky v prospech účtu úpadcu, alebo potvrdenie banky o vklade požadovanej sumy zábezpeky na účet úpadcu. Nie je možné zložiť dražobnú zábezpeku platobnou kartou alebo šekom.

     

    Dražobná zábezpeka bude neúspešným účastníkom dražby vrátená do 5 pracovných dní od skončenia dražby alebo od upustenia od dražby prevodom na účet, z ktorého bola dražobná zábezpeka na účet úpadcu uhradená, alebo na účet, ktorý za týmto účelom správcovi písomne oznámi účastník dražby.

     

    11.   Spôsob úhrady ceny dosiahnutej vydražením:

    Cena musí byť uhradená hneď po skončení dražby na účet úpadcu vedený vo SLSP, a.s., č. účtu.: 5039325219/0900.

     

    12.  Dátum a čas vykonania obhliadky predmetu dražby:

    1. obhliadka dňa 09.09.2014 o 15.00 hod.
    2. obhliadka dňa 16.09.2014 o 15.00 hod.

     

    Záujemcovia ohlásia svoj záujem zúčastniť sa obhliadky písomne (poštou na adresu: JUDr. Andrea Balážiková, PhD. Správca, Horná 65/A, 974 01 Banská Bystrica), a to tak, aby sa uvedené oznámenie dostalo do dispozície správcu minimálne 1 deň pred konaním obhliadky, z dôvodu technického a personálneho zabezpečenia obhliadky. Bližšie informácie je možné získať na tel. čísle dražobníka: 0905770457

     

    13. Podmienka vstupu pre verejnosť:

         Vstupné vo výške 3,32 € / 1 osoba.

     

    14. Nadobudnutie vlastníckeho práva k predmetu dražby:

    Ak vydražiteľ uhradí cenu dosiahnutú vydražením v ustanovenej lehote, prechádza naňho vlastnícke právo k predmetu dražby dňom udelenia príklepu. Dražobník po zaplatení ceny predmetu dražby zašle jedno vyhotovenie osvedčeného odpisu notárskej zápisnice, spolu s potvrdením o zaplatení bez zbytočného odkladu príslušnej správe katastra. Dražobník vydá bez zbytočného odkladu po nadobudnutí vlastníckeho práva vydražiteľovi dve vyhotovenia osvedčenia odpisu notárskej zápisnice.

     

    15. Podmienky odovzdania predmetu dražby vydražiteľovi:

    Po nadobudnutí vlastníckeho práva k predmetu dražby odovzdá dražobník bez zbytočného odkladu vydražiteľovi predmet dražby a listiny, ktoré osvedčujú vlastnícke právo, na základe predloženia osvedčeného odpisu notárskej zápisnice a doloženia totožnosti vydražiteľa. Dražobník je povinný na mieste spísať zápisnicu o odovzdaní predmetu dražby, ktorú podpíše vydražiteľ a dražobník. Jedno vyhotovenie zápisnice dostane dražobník a dve vyhotovenia dostane vydražiteľ.

     

    16.  Meno, priezvisko a sídlo notára, ktorý bude priebeh dražby osvedčovať notárskou zápisnicou:

    Notársky úrad JUDr. Zora Belková

    Skuteckého 16

    974 01 Banská Bystrica

     

    17.  Poučenie v zmysle ust. § 21 ods. 2 - 6 Zákona č. 527/2002 Z.z. o dobrovoľných dražbách:

    V prípade, ak boli porušené ustanovenia Zákona č. 527/2002 Z.z. o dobrovoľných dražbách, môže osoba, ktorá tvrdí, že tým bola dotknutá na svojich právach, požiadať súd, aby určil neplatnosť dražby. Právo domáhať sa určenia neplatnosti dražby zaniká, ak sa neuplatní do troch mesiacov odo dňa príklepu okrem prípadu, ak dôvody neplatnosti dražby súvisia so spáchaním trestného činu a zároveň ide o dražbu domu alebo bytu, v ktorom má predchádzajúci vlastník predmetu dražby v čase príklepu hlásený trvalý pobyt podľa osobitného predpisu; v tomto prípade je možné domáhať sa neplatnosti dražby aj po uplynutí tejto lehoty. V prípade spoločnej dražby bude neplatná len tá časť dražby, ktorej sa takýto rozsudok týka. Osoba, ktorá podala na súde takúto žalobu, je povinná oznámiť príslušnému okresnému úradu začatie súdneho konania.

    Účastníkmi súdneho konania o neplatnosť dražby sú navrhovateľ dražby, dražobník, vydražiteľ, predchádzajúci vlastník a dotknutá osoba. Ak vydražiteľ zmaril dražbu alebo ak súd určil dražbu za neplatnú, účinky príklepu zanikajú ku dňu príklepu.

    Neplatnosť dražby nie je možné vysloviť z dôvodu oneskoreného začatia dražby, ak bolo príčinou oneskoreného začatia dražby konanie inej dražby tým istým dražobníkom na tom istom mieste a ak neumožnil vlastník predmetu dražby, ako aj osoba, ktorá má k predmetu dražby iné ako vlastnícke právo, vykonať riadnu obhliadku predmetu dražby.

     

                V Banskej Bystrici, 19.08.2014

     

     

                                                               JUDr. Andrea Balážiková, PhD.

    konkurzný a reštrukturalizačný správca

    úpadcu Timba Slovakia, s.r.o. „v konkurze“