Prihlásiť sa

Prihlásenie pre registrovaných

Zabudli ste heslo? Reset hesla.

Konkurzy a reštrukturalizácie z Obchodného vestníka - Oznámenie č. 31k/45/2011

GLOBAL PROGRES, a.s.

  • Úpadca GLOBAL PROGRES, a.s.
    IČO: 35796677
    Hostianska 53
    951 93  Topoľčianky
  • Druh Iné zverejnenie
  • Publikovaný v Obchodnom vestníku č. 192 z roku 2012 dňa 4.10.2012
  • Spisová značka - súd 31k/45/2011
  • Spisová značka - správca 31K/45/2011 S 1154
Text

 

Správca úpadcu  GLOBAL  PROGRES, a.s., IČO: 35 796 677, Hostianska  951 93 Topoľčianky Ing. Ladislav Bódi so sídlom Mariánska 6, 949 01  Nitra, v súlade  so záväznými pokynmi príslušných orgánov  v konkurznom konaní a v zmysle § 92 ods. 1 písm. d)  vyhlasuje V. kolo verejného ponukového konania na predaj majetku úpadcu. Predmetom predaja je podnik úpadcu vrátane jeho vecí, práv a majetkových hodnôt ako celok speňažovaný jedným právnym úkonom.

Verejné ponukové konanie nie je verejným návrhom na uzatvorenie zmluvy podľa § 276 a nasl. Obchodného zákonníka a ani obchodnou verejnou súťažou podľa § 281 a nasl. Obchodného zákonníka.

Predmet verejného ponukového konania: podnik úpadcu GLOBAL PROGRES, a.s. slúžiaci na pestovanie šampiňónov, vrátane jeho vecí, práv a majetkových hodnôt ako celok.

Nehnuteľný majetok zverejnený v OV č. 231/11 dňa 2.12.2011 v podiele 1/1 - oddelená podstata veriteľa Slovenská republika – Daňový úrad Zlaté Moravce

Nehnuteľný majetok zverejnený v OV č. 231/11 dňa 2.12.2011 v podiele 1/1 - oddelená podstata veriteľa Slovenská záručná a rozvojová banka, a.s., Bratislava

 

Nehnuteľný majetok zverejnený v OV č. 231/11 dňa 2.12.2011 v podiele 1/1 - oddelená podstata veriteľa Tatrabanka,  a.s., Bratislava

 

Hnuteľný majetok zverejnený v OV č. 244/11 dňa 21.12.2011 - oddelená podstata veriteľa

Ministerstvo pôdohospodárstva a rozvoja vidieka Slovenskej republiky

 

Hnuteľný majetok zverejnený v OV č. 244/11 dňa 21.12.2011 - oddelená podstata veriteľa

Slovenská záručná a rozvojová banka, a.s. Bratislava

 

Hnuteľný majetok zverejnený v OV č. 1/12  dňa 02.01.2012  - oddelená podstata veriteľa

Tatrabanka,  a.s., Bratislava

 

Nehnuteľný majetok zverejnený v OV č. 5/12 dňa 09.01.2012  v podiele 1/1 - oddelená podstata veriteľa Tatrabanka,  a.s., Bratislava

 

Hnuteľný majetok zverejnený v OV č. 25/12  dňa 06.02.2012  - oddelená podstata veriteľa

Tatrabanka,  a.s., Bratislava

 

Záväzná ponuka záujemcu o kúpu podniku úpadcu musí byť v súlade s podmienkami predaja doručená na adresu sídla kancelárie správcu konkurznej podstaty v zalepenej obálke opatrenej výrazným označením „KONKURZ" č.k. : 31K 45/2011 - ZÁVÄZNÁ PONUKA - NEOTVÁRAŤ" do 15 kalendárnych dní odo dňa zverejnenia ponukového konania v Obchodnom vestníku v pracovný deň v  úradných hodinách kancelárie správcu v čase od 8:00 do 14:00 hod. Lehota na doručenie začína plynúť v deň nasledujúci po dni zverejnenia tohto oznamu v Obchodnom vestníku.

Podnik úpadcu sa bude prevádzať na základe Zmluvy o predaji podniku za najvyššie ponúknutú cenu, pričom ponúknutá kúpna cena nesmie byť neprimerane nízka.

Otváranie obálok uskutoční správca do piatich kalendárnych dní od skončenia lehoty na podávanie ponuky za účasti zástupcu Tatra banky, a.s., resp. ďalších zástupcov príslušných orgánov, pričom ktorýkoľvek z nich  je oprávnený odmietnuť všetky ponuky, ak tieto ponuky budú zjavne neadekvátne, cenovo neprimerané.

Uzatvorenie zmluvy o predaji podniku podlieha predchádzajúcemu súhlasu príslušných orgánov.

Preddavok na kúpnu cenu vo výške 10% z ponúkanej kúpnej ceny (ďalej len ako „zábezpeka“), musí každý záujemca zložiť na bankový účet správcu konkurznej podstaty číslo  2925750013/1100  vedený v Tatrabanke, a.s. v lehote na predkladanie ponúk a tento preddavok sa započítava do kúpnej ceny úspešného záujemcu. Preddavok na kúpnu cenu musí byť pripísaný na bankový účet najneskôr do termínu na predkladanie záväzných ponúk. Neúspešným záujemcom, alebo v prípade odmietnutia všetkých ponúk bude zábezpeka vrátená do 10 dní od vyhodnotenia ponúk, resp. zrušenia ponukového konania.

Podmienkou účasti na verejnom ponukovom konaní bude okrem zloženia zábezpeky aj podpísanie Dohody o zmluvnej pokute uzavretej medzi vyhlasovateľom ponukového konania a záujemcom na základe ktorej v prípade, ak súťažný návrh záujemcu bude vybraný ako víťazný a záujemca najneskôr do 30 dní od oznámenia, že v súťaži zvíťazil neuzavrie zmluvu o predaji podniku predloženú vyhlasovateľom a odsúhlasenú príslušným orgánom, príp. zmluvu o predaji podniku odmietne uzavrieť, je povinný zaplatiť zmluvnú pokutu vo výške zodpovedajúcej zloženej zábezpeke. Záujemca berie na vedomie, že v takom prípade vyhlasovateľ svoju pohľadávku z titulu zmluvnej pokuty jednostranne započíta voči zábezpeke zloženej podľa predchádzajúceho odseku.

Záväzná písomná ponuka musí obsahovať nasledovné náležitosti:

Identifikačné údaje záujemcu, navrhovanú kúpnu cenu a vyhlásenie záujemcu, že zábezpeka bola zložená na bankový účet správcu konkurznej podstaty, doklad preukazujúci zaplatenie zálohy na kúpnu cenu. Záväzná ponuka musí byť podpísaná v prípade fyzickej osoby jej vlastnoručným podpisom, v prípade právnickej osoby štatutárnym orgánom záujemcu spôsobom uvedeným vo výpise z Obchodného alebo iného registra. Záujemca - fyzická osoba predloží fotokópiu dokladu totožnosti (nepodnikateľ), alebo fotokópiu výpisu zo živnostenského alebo iného registra, nie starší ako 1 mesiac. Záujemca právnická osoba predloží originál, alebo overenú fotokópiu výpisu z Obchodného alebo iného registra, nie starší ako jeden mesiac. Účasť subjektov právnických a fyzických osôb bez obmedzenia okrem devízových obmedzení.

Záujemca je povinný predložiť spolu s písomnou ponukou aj písomný záväzok, že v prípade úspechu v ponukovom konaní uhradí do 7 pracovných dní odo dňa uzavretia zmluvy o predaji podniku zostatok kúpnej ceny tvoriaci rozdiel medzi zloženým preddavkom a ponúknutou kúpnou cenou. Súčasťou ponuky musí byť aj podpísaná dohoda o zmluvnej pokute s osvedčeným podpisom záujemcu.

Záujemcovia si môžu podmienky predaja, Dohodu o zmluvnej pokute a Písomný záväzok záujemcu k úhrade zostatku kúpnej ceny prevziať v kancelárii správcu v úradných hodinách pondelok až piatok v čase od 8:00 do 14:00 hod. v lehote na podávanie ponúk.

Obhliadka podniku úpadcu sa bude konať po predchádzajúcej dohode so správcom. Obhliadku je možné dohodnúť vopred na telefónnom čísle 037/6528772 v úradných hodinách pondelok až piatok v čase od 8:00 do 14:00 hod.

Správca s predchádzajúcim súhlasom príslušných orgánov je oprávnený všetky predložené ponuky odmietnuť, upraviť podmienky tohto kola alebo toto ponukové konanie zrušiť bez uvedenia dôvodu. Správca konkurznej podstaty ako predávajúci uzavrie s úspešným záujemcom ponukového konania ako kupujúcim zmluvu o predaji podniku v súlade s ustanovením § 476 a nasl. Obchodného zákonníka.

V Nitre dňa 01.10.2012

Ing. Ladislav Bódi,  správca konkurznej podstaty úpadcu