Prihlásiť sa

Prihlásenie pre registrovaných

Zabudli ste heslo? Reset hesla.

Použitia podielu zaplatenej dane prijímateľa 'ĽUDIA ĽUĎOM, n.o., Bratislava'
za rok 2017

Účel použitia Výška použitia (EUR) Spôsob použitia
d) zachovanie kultúrnych hodnôt 683,03 € Finančný dar bol použitý na pokrytie nákladov na vysokoškolské štúdium a rozvoj športových zručností pre Petra Novotu, 27-ročného mladého muža, ktorý trpí od narodenia diagnózou DMO. Kvadruparéza postihla jeho zdravotný stav natoľko, že je odkázaný na invalidný vozík, bez ktorého nie je schopný samostatného pohybu. Napriek svojmu ochoreniu sa Peter snaží žiť plnohodnotný samostatný život. Jeho životný príbeh je pre mnohých inšpiratívny, napriek náročnej diagnóze sa Peter neustále rozvíja a pracuje na sebe, je študentom magisterského štúdia v odbore všeobecná psychológia. Aktívne sa venuje paralympijskému športu Boccia.
d) zachovanie kultúrnych hodnôt 3 121,85 € Finančným darom bol podporený vznik, premiéra a repríza originálneho autorského predstavenia "Príbeh z lesa" kde sú deti účinkujúcimi i divákmi. Dar bol použitý na návrh a realizáciu kostýmov, scény, nákup rekvizít, vytvorenie a realizáciu hudobnej nahrávky, prenájom priestorov na generálky, premiéru aj reprízy predstavenia, návrh a realizáciu propagačných materiálov, zhotovenie fotodokumentácie aj Dvd záznamu. "Príbeh z lesa" je o lese, kde láska a priateľstvo prekoná strach a samotu, kde zvieratká vedú deti k pozornosti o životné prostredie, k uvedomeniu si zodpovednosti každého z nás za svoje konanie. Predstavenie realizovalo občianske združenie Elledanse, ktoré od r. 2007 prináša systematické vzdelávanie v oblasti tanca, umelecké a voľnočasové aktivít pre všetky vekové skupiny.
h) veda a výskum 13 811,52 € Finančný dar bol použitý na zabezpečenie bezproblémového technického chodu a rozvoj internetového darcovského portálu ĽudiaĽuďom.sk. Darcovský portál je zameraný na podporu a propagáciu dobročinnosti a darcovstva v záujme internetovej komunity. Prostredníctvom výzvy umiestnenej na ĽudiaĽuďom.sk majú možnosť fyzické aj právnické osoby požiadať potenciálnych darcov o pomoc. Ak sa darca rozhodne niektorú z výziev podporiť, spraví tak prostredníctvom platobných nástrojov umiestnených priamo na portáli ĽudiaĽuďom.sk Jeho pomoc poputuje na podporu konkrétnej výzvy, ktorú si vybral. Prostredníctvom ĽudiaĽuďom.sk bolo za celú dobu jeho existencie až do konca roka 2019 sprostredkovaných 8,5 milióna eur. Počet darov a darcov neustále narastná, preto je potrebné portál rozvíjať a udržiavať ho v technicky bezchybnom stave.
Spolu 17 616,4 €