Prihlásiť sa

Prihlásenie pre registrovaných

Zabudli ste heslo? Reset hesla.

Konkurzy a reštrukturalizácie z Obchodného vestníka - Konanie č. 416343

PREFA Sučany

  • Konanie č. 416343
  • Vydaný 5.4.2012
  • Publikovaný v Obchodnom vestníku č. 73 z roku 2012 16.4.2012
  • Úpadca PREFA Sučany
    IČO: 31561748
  • Navrhovatelia PREFA Sučany, a.s.
    IČO: 31561748
    Podhradská cesta 2
    03852   Sučany
Druh
Uznesenie
Hlavička

Okresný súd Žilina, v právnej veci navrhovateľa - dlžníka: PREFA Sučany, a.s., so sídlom Podhradská cesta 2, 038 52 Sučany, IČO: 31 561 748, o návrhu na povolenie reštrukturalizácie, takto

Rozhodnutie

Začína reštrukturalizačné konanie voči dlžníkovi: PREFA Sučany, a.s., so sídlom Podhradská cesta 2, 038 52 Sučany, IČO: 31 561 748.

Odôvodnenie

Návrhom podaným na súde dňa 27.3.2012 sa navrhovateľ domáhal povolenia svojej reštrukturalizácie. V návrhu navrhovateľ poukázal na to, že poveril správcu JUDr. Martina Kováčika, so sídlom kancelárie Hviezdoslavovo nám. 1676, 026 01 Dolný Kubín vypracovaním reštrukturalizačného posudku, pričom správca v posudku zo dňa 22.3.2012 reštrukturalizáciu dlžníka odporučil.

Podľa § 108 ods. 1 zákona č. 7/2005 Z. z. o konkurze a reštrukturalizácii a o zmene a doplnení niektorých predpisov v platnom znení (ďalej len „ZKR“), ak dlžníkovi hrozí úpadok alebo je v úpadku, môže poveriť správcu vypracovaním reštrukturalizačného posudku (ďalej len "posudok") na účely zistenia, či sú splnené predpoklady na jeho reštrukturalizáciu. Tým nie je dotknutá povinnosť dlžníka včas podať návrh na vyhlásenie konkurzu.

Podľa § 111 ods. 1 ZKR, návrh na povolenie reštrukturalizácie sa podáva na príslušnom súde. Návrh na povolenie reštrukturalizácie je oprávnený podať dlžník alebo veriteľ.

Podľa § 111 ods. 2 ZKR, dlžník je oprávnený podať návrh na povolenie reštrukturalizácie, ak poveril správcu vypracovaním posudku a správca vo vypracovanom posudku nie staršom ako 30 dní jeho reštrukturalizáciu odporučil.

Podľa § 112 ods. 1 ZKR, návrh na povolenie reštrukturalizácie musí obsahovať všeobecné náležitosti návrhu podľa osobitného predpisu. Podpis navrhovateľa musí byť v návrhu úradne osvedčený.

Podľa § 112 ods. 2 ZKR, navrhovateľ je povinný k návrhu na povolenie reštrukturalizácie pripojiť posudok správcu, zoznam majetku dlžníka, zoznam záväzkov dlžníka, zoznam osôb spriaznených s dlžníkom a poslednú riadnu individuálnu účtovnú závierku dlžníka spolu s mimoriadnou individuálnou účtovnou závierkou, ak bola vyhotovená neskôr ako posledná riadna individuálna účtovná závierka; ak bola individuálna účtovná závierka predmetom overovania audítorom, k návrhu je povinný pripojiť aj správu audítora.

Podľa § 113 ods. 1 ZKR, ak súd zistí, že návrh na povolenie reštrukturalizácie spĺňa zákonom predpísané náležitosti, najneskôr do 15 dní od doručenia návrhu rozhodne o začatí reštrukturalizačného konania. Inak návrh na povolenie reštrukturalizácie v rovnakej lehote uznesením odmietne; uznesenie súd doručí navrhovateľovi.

Podľa § 113 ods. 3 prvá veta ZKR, o začatí reštrukturalizačného konania súd vydá uznesenie, ktoré bezodkladne zverejní v Obchodnom vestníku; zverejnením uznesenia v Obchodnom vestníku sa začína reštrukturalizačné konanie.

Súd preskúmal návrh navrhovateľa v zmysle uvedených zákonných ustanovení a zistil, že návrh spĺňa všetky náležitosti návrhu na povolenie reštrukturalizácie, a preto v zmysle § 113 ods. 1 prvej vety ZKR rozhodol o začatí reštrukturalizačného konania tak, ako vyplýva z výrokovej časti tohto rozhodnutia.

Poučenie

Proti tomuto uzneseniu nie je odvolanie prípustné.

Zverejnením tohto uznesenia v Obchodnom vestníku nastávajú najmä nasledovné účinky:

a) dlžník je povinný obmedziť výkon svojej činnosti na bežné právne úkony; iné právne úkony dlžníka podliehajú súhlasu správcu, ktorý vypracoval posudok,

b) pre pohľadávku, ktorá sa v reštrukturalizácii uplatňuje prihláškou, nemožno začať konanie o výkon rozhodnutia alebo exekučné konanie na majetok patriaci dlžníkovi; už začaté konania o výkon rozhodnutia alebo exekučné konania sa prerušujú,

c) pre zabezpečenú pohľadávku, ktorá sa v reštrukturalizácii uplatňuje prihláškou, nemožno začať ani pokračovať vo výkone zabezpečovacieho práva na majetok patriaci dlžníkovi,

d) druhá zmluvná strana nemôže vypovedať zmluvu uzatvorenú s dlžníkom alebo od nej odstúpiť pre omeškania dlžníka s plnením, na ktoré druhej zmluvnej strane vznikol nárok pred začatím reštrukturalizačného konania; vypovedanie zmluvy alebo odstúpenie od zmluvy z tohto dôvodu je neúčinné,

e) zmluvné dojednania umožňujúce druhej zmluvnej strane vypovedať zmluvu uzatvorenú s dlžníkom alebo od nej odstúpiť z dôvodu reštrukturalizačného konania alebo konkurzného konania sú neúčinné,

f) pohľadávku, ktorá sa v reštrukturalizácii uplatňuje prihláškou, nemožno voči dlžníkovi započítať.

  • Súd Okresný súd Žilina
  • Spisová značka 4R/1/2012
  • ICS 5112211357
  • Vydal JUDr. Jaroslav Macek
  • Vydal FN Sudca
  • Odoslal JUDr., Ing. Katarína Muráriková