Prihlásiť sa

Prihlásenie pre registrovaných

Zabudli ste heslo? Reset hesla.

Konkurzy a reštrukturalizácie z Obchodného vestníka - Konanie č. 356424

Banchem o.z.

  • Konanie č. 356424
  • Vydaný 25.10.2012
  • Publikovaný v Obchodnom vestníku č. 212 z roku 2012 2.11.2012
  • Úpadca Banchem o.z.
    IČO: 42162556
    93015   Pataš 137
Druh
Uznesenie
Hlavička

Okresný súd Trnava v právnej veci navrhovateľa - dlžníka: B A N C H E M o.z., 930 15 Pataš č. 137, IČO: 42 162 556, zapísaný v Registri občianskych združení vedenom Ministerstvom vnútra Slovenskej republiky pod č. VVS/1-900/90-359 71, o vyhlásenie konkurzu na jeho majetok, takto

Rozhodnutie

Súd v y z ý v a navrhovateľa - dlžníka, aby v lehote 10 dní od doručenia tohto uznesenia odstránil vady svojho podania doručeného tunajšiemu súdu dňa 19.10.2012, a to tak, že

§ doloží zoznam majetku dvojmo, pričom pred prvý list zoznamu majetku vloží vyhlásenie o pravdivosti a úplnosti údajov uvedených v zozname majetku, ktorého vzor a vysvetlivky k zápisom sú uvedené v prílohe č. 1 vyhlášky MS SR č. 665/2005 Z.z. ktorou sa vykonávajú niektoré ustanovenia zákona č. 7/2005 Z.z. o konkurze a reštrukturalizácii a o zmene a doplnení niektorých zákonov (ďalej len "vyhláška"),

§ doloží zoznam záväzkov dvojmo, pričom pred prvý list zoznamu záväzkov vloží vyhlásenie o pravdivosti a úplnosti údajov uvedených v zozname záväzkov, ktorého vzor a vysvetlivky k zápisom sú uvedené v prílohe č. 2 vyhlášky,

§ doloží zmluvný prehľad, v ktorom sa uvedú všetky zmluvy ktoré ku dňu zostavenia zoznamu majetku a zoznamu záväzkov neboli ukončené, vrátane pracovných zmlúv, pričom pred prvý list zmluvného prehľadu vloží vyhlásenie o pravdivosti a úplnosti údajov, ktorého vzor je uvedený v prílohe č. 3 vyhlášky,

§ doloží zoznam svojich spriaznených osôb dvojmo,

§ doloží poslednú riadnu individuálnu účtovnú závierku; ak bola individuálna účtovná závierka predmetom overovania audítorom, k návrhu je povinný pripojiť aj správu audítora, inak súd návrh navrhovateľa odmietne.

Odôvodnenie

Okresnému súdu Trnava bol dňa 18.10.2012 doručený návrh navrhovateľa - dlžníka na vyhlásenie konkurzu na jeho majetok. Podanie však nespĺňa náležitosti návrhu podľa § 12 ods. 4 zákona č. 7/2005 Z.z. o konkurze a reštrukturalizácii a o zmene a doplnení niektorých zákonov v znení neskorších predpisov (ďalej len "ZKR").

Podľa § 12 ods. 1 a 4 ZKR, návrh na vyhlásenie konkurzu musí obsahovať všeobecné náležitosti návrhu podľa osobitného predpisu. Podpis navrhovateľa, ktorý nie je orgánom verejnej moci, musí byť v návrhu úradne osvedčený. Návrh musí byť podaný v dvoch rovnopisoch spolu s prílohami. Ak návrh na vyhlásenie konkurzu podáva dlžník, k návrhu je povinný pripojiť zoznam svojho majetku, zoznam svojich záväzkov a zoznam svojich spriaznených osôb. Ak dlžník účtuje podľa osobitného predpisu, k návrhu je povinný pripojiť aj poslednú riadnu individuálnu účtovnú závierku spolu s mimoriadnou individuálnou účtovnou závierkou, ak bola vyhotovená neskôr ako posledná riadna individuálna účtovná závierka; ak bola individuálna účtovná závierka predmetom overovania audítorom, k návrhu je povinný pripojiť aj správu audítora.

Podľa § 204 písm. a) ZKR všeobecne záväzný právny predpis, ktorý vydá ministerstvo, ustanoví podrobnosti o obsahových náležitostiach zoznamu majetku a zoznamu záväzkov dlžníka (úpadcu).

Podľa § 4 ods. 7 vyhlášky pred prvý list zoznamu majetku sa vloží vyhlásenie dlžníka o pravdivosti a úplnosti údajov uvedených v zozname majetku, ktorého vzor a vysvetlivky k zápisom sú uvedené v prílohe č. 1.

Podľa § 5 ods. 3 vyhlášky pred prvý list zoznamu záväzkov sa vloží vyhlásenie dlžníka o pravdivosti a úplnosti údajov uvedených v zozname záväzkov, ktorého vzor a vysvetlivky k zápisom sú uvedené v prílohe č. 2.

Podľa § 6 ods. 1 prvá veta vyhlášky, ak ide o konkurzné konanie, súčasť zoznamu majetku a zoznamu záväzkov tvorí aj zmluvný prehľad, v ktorom sa uvedú všetky zmluvy, ktoré ku dňu zostavenia zoznamu majetku a zoznamu záväzkov neboli ukončené, vrátane pracovných zmlúv; pred prvý list prehľadu sa vloží vyhlásenie dlžníka o pravdivosti a úplnosti údajov, ktorého vzor je uvedený v prílohe č. 3.

Podľa § 13 ods. 1 ZKR, navrhovateľ je povinný pred podaním návrhu na vyhlásenie konkurzu zaplatiť na účet súdu preddavok na úhradu odmeny a výdavkov predbežného správcu (ďalej len "preddavok"). Zaplatenie preddavku je navrhovateľ povinný v návrhu na vyhlásenie konkurzu doložiť dokladom osvedčujúcim jeho zaplatenie. Ak súd návrh na vyhlásenie konkurzu odmietne alebo súd nezačne konkurzné konanie z iného dôvodu alebo navrhovateľ pred začatím konkurzného konania vezme návrh späť, preddavok sa vráti navrhovateľovi.

Podľa § 7 ods. 1 vyhlášky, preddavok na úhradu odmeny a výdavkov predbežného správcu vo veci vyhlásenia konkurzu na majetok právnickej osoby je 1.659,70 eur.

Podľa § 14 ods. 1 ZKR, ak súd zistí, že návrh na vyhlásenie konkurzu spĺňa zákonom ustanovené náležitosti, najneskôr do 15 dní od doručenia návrhu rozhodne o začatí konkurzného konania. Inak v rovnakej lehote uznesením poučí navrhovateľa o nedostatkoch návrhu a vyzve ho, aby tieto nedostatky v lehote 10 dní odstránil. Ak tak navrhovateľ neurobí, súd návrh odmietne najneskôr do 15 dní po tom, čo uplynula lehota na odstránenie nedostatkov. Inak v rovnakej lehote rozhodne o začatí konkurzného konania. Voči uzneseniu o odmietnutí návrhu odvolanie nie je prípustné. Uznesenie o začatí konkurzného konania alebo uznesenie o odmietnutí návrhu súd doručí navrhovateľovi a dlžníkovi; uznesenie o odmietnutí návrhu súd nezverejňuje v Obchodnom vestníku.

Súd preskúmal podmienky konania podľa príslušných ustanovení Občianskeho súdneho poriadku a ZKR a formálne náležitosti návrhu na vyhlásenie konkurzu a zistil, že návrh navrhovateľa nespĺňa zákonom ustanovené náležitosti návrhu dlžníka, a to: navrhovateľ nedoložil zoznam majetku, zoznam záväzkov, zmluvný prehľad, zoznam spriaznených osôb ani nedoložil poslednú riadnu individuálnu účtovnú závierku.

Nakoľko návrh na vyhlásenie konkurzu nespĺňa zákonom vyžadované náležitosti, súd na základe uvedených skutočností a s poukazom na zákonné ustanovenia rozhodol tak, ako je uvedené vo výroku tohto uznesenia.

Poučenie

Proti tomuto uzneseniu nie je prípustné odvolanie.

  • Súd OKRESNÝ SÚD TRNAVA
  • Spisová značka 36K/27/2012
  • ICS 2112221272
  • Vydal JUDr. Martin Smolko
  • Vydal FN sudca
  • Odoslal Mgr. Eva Ficková