Prihlásiť sa

Prihlásenie pre registrovaných

Zabudli ste heslo? Reset hesla.

Nadácia Jana Amosa Komenského

Použitia podielu zaplatenej dane prijímateľa 'Nadácia Jana Amosa Komenského, Žilina'
za rok 2010

Účel použitia Výška použitia (EUR) Spôsob použitia
Zachovanie kultúrnych hodnôt 138,93 € ECAV v H.Mičinej na rekonštrukciu organu, ktorý pochádza z r.1786 a má významnú historickú a kultúrnu hodnotu.
Zachovanie kultúrnych hodnôt 600 € ESŠ v Prešove na výrobu pamätnej tabule pri príležitosti 100. výročia postavenia budovy Nového evanjelického kolegiálneho gymnázia a 15. výročia znovuobnovenia vyučovania na Evanjelickom kolegiálnom gymnáziu.
Podpora vzdelávania 165 € ThDr. M.Oráčovi, farárovi ev.a.v. cirkvi v Prešove na školné pre 3.ročník päťročného ext. doktorandského štúdia na FF UK 2011/2012 s témou "Perzekúcie ev.a.v. duchovných v rokoch 1948-1989".
Zachovanie kultúrnych hodnôt 500 € ECAV v Drienove na vydanie publikácie o živote a diele "JÁNA ROTARIDESA", významnej osobnosti ev.a.v. cirkvi na Slovensku, pri príležitosti 190. výročia jeho narodenia.
Zachovanie kultúrnych hodnôt 1 000 € ECAV na Slovensku v Bratislave na realizáciu významného projektu "HISTORICKÝ ATLAS ECAV NA SLOVENSKU, cieľom ktorého je vydanie kartografického diela o histórii Evanjelickej a.v. cirkvi na Slovensku od vzniku reformácie až po súčasnosť.
Zachovanie kultúrnyh hodnôt 265 € ECAV v Giraltovciach na realizáciu projektu "ADAM HLOVÍK - ŽIVOT A DIELO". Ide o knižné vydanie publikácie o bývalom významnom ev.a.v. farárovi - seniorovi Šarišsko-zemplínskeho seniorátu, ktorý v období národného obrodenia slovenského ľudu pôsobil v Giraltovciach.
Zachovanie kultúrnych hodnôt 835 € ECAV v Žiline na realizáciu projektu "FEDOR RUPPELDT - ŽIVOT A DIELO". Ide o knižné vydanie zborníka o mimoriadne významnej duchovnej osobnosti, bývalom ev.a.v. biskupovi a žilinskom farárovi Fedorovi Ruppeldtovi.
Podpora vzdelávania 313,05 € ECAV na Slovensku na nákup notebooku pre celkového víťaza súťaže celoslovenského kola Biblickej olympády 2012, ktorá sa uskutočnila 4.5.2012 v ESŠ v Lipt. Mikuláši.
Spolu 3 816,98 €
Výrok auditora

gdpr_placeholder