Prihlásiť sa

Prihlásenie pre registrovaných

Zabudli ste heslo? Reset hesla.

Nadácia Centra pre filantropiu

Použitia podielu zaplatenej dane prijímateľa 'Nadácia Centra pre filantropiu, Bratislava'
za rok 2013

Účel použitia Výška použitia (EUR) Spôsob použitia
ochrana a podpora zdravia 330 € Podporená fyzická osoba: Matúš Droščin v zastúpení Annou Dročšinovou v Zamestnaneckom grantovom programe Siemens Predmetom daru bolo spolufinancovanie rehabilitačného pobytu pre 7-ročného Matúška. Rodina platí z vlastných financií asistenta dieťaťa. Liečba chlapca je finančne náročná a dlhoročné rehabilitácie sú pre rodinu veľkou finančnou záťažou. Preto poskytnutý dar veľmi uľahčil finančnú situáciu rodiny. Financie z projektu boli použité na uhradneie rehabilitačného pobytu.
poskytovanie sociálnej pomoci 660 € Podporená organizácia: Hralandia, o.z. v Zamestnaneckom grantovom programe Siemens Hralandia je združenie, ktoré sa venuje deťom s poruchami autistického spektra a inými vývojovými poruchami. ABA terapiou nadobúdajú tieto deti zručnosti a schopnosti v komunikácii. Didaktické pomôcky zabezpečené z grantu dennodenne napomáhajú napĺňaniu terapie. Deti ich pravidelne využívajú, združeniu umožnili rozvíjať nové aktivity. Finančný dar bol použitý na zakúpenie didaktických pomôcok.
podpora a rozvoj telesnej kultúry 100 € Podporená organizácia: ŠBR Piešťany v Zamestnaneckom grantovom programe Siemens V roku 2014 ŠBR Piešťany pripravili 3 preteky v rámci podujatia Beh okolo Marhátu. Každého preteku sa zúčastnilo minimálne 50 detí. Okrem bežeckých a akvatlonových pretekov, účastníci využívali aj možnosť zapojenia sa do hier a súťaží so športovými potrebami. Deti aj rodičia sa s veľkým nadšením zúčastňovali pretekov. Atmosféra podujatia bola veľmi dobrá a rodičia aj deti odchádzali spokojní. Finančný dar bol použitý na zabezpečenie propagácie Behu okolo Marhátu, spolu s technickým zabezpečením a športovými potrebami pre deti na súťaže počas Behu.
ochrana a podpora zdravia 330 € Podporená fyzická osoba: Maroš Vöröš v zastúpení Adrianou Vöröšovou v Zamestnaneckom grantovom programe Siemens Maroš absolvoval rekondično-rehabilitačný pobyt pod dohľadom špecialistov pre liečbu osôb so zdravotným postihnutím. Pobyt mu priniesol lepšiu koordináciu pohybov, hrubej a jemnej motoriky a tiež stability. Finančný dar bol použitý na úhradu rehabilitačného pobytu.
podpora a rozvoj telesnej kultúry 100 € Podporená škola: Materská škola pri ZŠ J. V. Dolinského v Martine v Zamestnaneckom grantovom programe Siemens V rámci projektu sa podarilo zabudovať certifikovanú detskú šmýkačku Picolo na školský dvor materskej školy. Deti uvítali šmýkačku s veľkým nadšením a potešením. Je aktívne využívaná 130-timi deťmi počas pobytu v materskej škole. Finančný dar bol použitý na zakúpenie detskej šmýkačky Picolo.
poskytovanie sociálnej pomoci 660 € Podporená organizácia: Spoločnosť Williamsovho syndrómu v Zamestnaneckom grantovom programe Siemens Cieľom projektu bolo umožniť mládeži s Williamsovým syndrómom stráviť čas s kamarátmi v priateľskom prostredí a bez blízkosti svojich rodičov, na ktorých sú odkázaní. Dokázať im, že veľa vecí zvládnu sami, alebo s podporou kamarátov, či asistentov. Letného ozdravného tábora v Malejoviciach v Čechách sa zúčastnilo sedem mladých ľudí s WS a dvaja sprievodcovia. Tábor bol určený pre dlhodobo choré deti i deti s rôznym postihnutím, ktoré nemajú možnosť zúčastniť sa letných táborov. Tábor sprevádzali mnohé aktivity, vrátane rôznych výletov do okolitých miest. Finančný dar bol použitý na uhradenie pobytu a dopravy.
podpora a rozvoj telesnej kultúry 100 € Podporená organizácia: Klub guľových športov Košice v Zamestnaneckom grantovom programe Siemens Klub guľových športov Košice vďaka grantu doplnil svoje materiálne vybavenie - rozhodcovský stôl pre stolnotenisové turnaje a tréningové loptičky na stolný tenis. Každý deň sú dostupné v kultúrnom dome v obci Kladzany, čo môže verejnosť a hlavne deti a mládež plne využívať na trávenie svojho voľného času. Finančný dar bol použitý na zakúpenie športového materiálu.
podpora vzdelávania 330 € Podporená organizácia: Stredoslovenské múzeum v Banskej Bystrici v Zamestnaneckom grantovom programe Siemens Cieľom projektu bolo obohatenie ponuky Stredoslovenského múzea o realizáciu špecializovaných tvotivých dielní a animačných programov pre klientov domovov sociálnych služieb. Realizovaný projekt mal pozitívny ohlas u účastníkov a zapojených domovoch sociálnych služieb. Finančný dar bol použitý na nákup materiálu na tvorivé dielne, na nákup pomôcok/rekvizít na animačné programy a na farebnú tlač.
podpora a rozvoj telesnej kultúry 100 € Podporená organizácia: ŠKST-CENTRUM v Zamestnaneckom grantovom programe Siemens Športový klub ŠKST-CENTRUM sa špecializuje na stolný tenis. Dlhodobo so svojimi odchovancami pôsobí v najvyšších majstrovských súťažiach v rámci SR. Športový klub prevádzkuje špecializovanú stolnotenisovú herňu, prispieva k rozvoju stolného tenisu, ale aj všeobecne pohybovej kultúry v rámci žilinského regiónu. Predmetom projektu tak bolo dofinancovanie prevádzkových nákladov stolnotenisovej herne. Financie boli použité na uhradenie elektrickej energie.
poskytovanie sociálnej pomoci 282 € Podporená fyzická osoba: Alexandra Galbavá v Zamestnaneckom grantovom programe Siemens Alexandra je študentkou gymnázia. Od narodenia žila len s matkou, otec sa s ňou pravidelne stretával a prispieval na jej výživu, vzdelanie. Saška bola výborná žiačka a dostala sa na osemročné gymnázium. Matka ju však vysťahovala do Rakúska, kam odišla za prácou. Otec dcéru po informovaní sociálnej kurátorky priviezol naspäť. Saška postupne prekonávala nazbierané problémy: zameškané učivo, stratené kamarátske vzťahy i nadobúdanie nových vzťahov. Má záujem o štúdium jazykov, najmä ázijských, čomu sa intenzívne venuje vo voľnom čase. K príprave na štúdium jej pomáha zakúpený notebook. Finančný dar bol použitý na kúpu notebooku.
podpora a rozvoj telesnej kultúry 330 € Podporená organizácia: ŠK JUVENTA Bratislava v Zamestnaneckom grantovom programe Siemens Deti zo Športového klubu JUVENTA reprezentovali Slovensko na tanečných majstrovstvách Európy a sveta. Byť aktívnym reprezentantom je finančne náročné pre rodiny, preto sa klub snaží niektorý náklady financovať zo získaných zdrojov. Financie z daru napomohli čiastočne odbremeniť rodičov od ďalších výdavkov na gymnastickú činnosť dievčat. Zakúpené náčinie a dresy klub a jeho zverenci zúžitkujú aj počas ďalších sezón. Finančný dar bol použitý na nákup náčinia a materiálu na dresy.
ochrana a podpora zdravia 330 € Podporená fyzická osoba: Jakubko Chvíla v zastúpení Tomášom Chvílom v Zamestnaneckom grantovom programe Siemens Zámerom projektu bolo absolvovanie rehabilitačného pobytu malého Jakubka. Jakubko urobil veľké pokroky v priebehu dvojtýždňového liečenia, spevnil svalstvo na nožičkách, naučil sa lepšie držať hlavičku, s pomocou sa prevaliť z bruška na chrbát, chodiť po štyroch. Dostával denne kyslíkovú terapiu, ktorá pomáha bunkám k správnej funkčnosti a obnove. Financie boli použité na uhradenie rehabilitačného pobytu.
podpora vzdelávania 300 € Podporená organizácia: P-MAT, n.o. v Zamestnaneckom grantovom programe Siemens P-MAT, n.o. je nezisková organizácia, ktorá sa zameriava na vzdelávanie, výchovu a rozvoj detí pomocou neštandardných foriem výučby. Celý chod P-MAT, n.o a jeho aktivity zabezpečujú dobrovoľníci najmä z radov vysokoškolákov a stredoškolákov. Ich cieľom je ukázať deťom, že matematika a prírodné vedy nemusia byť nudné, ako sa to mnohokrát môže zdať v škole, ale naopak, podnietiť v nich nadšenie pre objavovanie matematických a prírodných zákonov. V rámci projektu pripravili pre deti intenzívne sústredenie. V termíne od 24.1. až 30.1.2015 sa na chate na Počúvadlianskom jazere konalo sústredenie najúspešnejších riešiteľov PIKOMAT 8-9. V programe sústredenia bolo zaradených 7 blokov prednášok z matematiky, logiky, teórie hier a informatiky. Do odborného programu a prednášok sa deti veľmi aktívne zapájali. Financie z projektu boli použité na uhradenie ubytovania.
poskytovanie sociálnej pomoci 635 € Podporená organizácia: Autistické centrum Rubikon, n.o. v Zamestnaneckom grantovom programe Siemens Hlavným cieľom projektu bolo pomôcť deťom s autizmom osvojiť si pracovné zručnosti a návyky, s ktorými by sa mohli uplatniť v budúcom živote. Nadobudnúť, a zvýšiť si úroveň zručností a schopností v oblasti jemnej a hrubej motoriky, pracovných návykov, estetického cítenia. Vďaka projektu sa mohli zakúpiť nástroje potrebné na vytvorenie cvičnej stolárskej dielne, kde deti učili pracovať s drevom. Intenzívnou činnosťou práce v cvičnej stolárskje dielni sa deti naučili základné práce s drevom, rezať, píliť ho, opracovávať, spájať a vytvárať jednoduché výrobky, pod dozorom špeciálnych pedagógov. Finančný dar bol použitý na zakúpenie materiálu a náradia na cvičné stolárske dielne.
podpora vzdelávania 660 € Podporená organizácia: Rada rodičov pri ZUŠ Valaiky - Základná umelecká škola Valaliky v Zamestnaneckom grantovom programe Siemens Jedným z cieľov projektu bolo rozširovať schopnosti a skúsenosti žiakov Základnej umeleckej školy Valaiky. Počas nácvikov rôznych umeleckých zoskupení zaviedli do výučby používanie softvéru STEINBERG Cubas Elements. Vďaka realizácii projektu je výučba kvalitnejšia a pestrejšia, čo sa prejavuje vo výsledkoch gitarových tried, tried bicích nástrojov a žiackych zoskupení. Finančný dar bol použitý na zakúpenie hudobného nástroju Cajon a literatúry.
poskytovanie sociálnej pomoci 660 € Podporená organizácia: Občianske združenie DOMOV- DÚHA v Zamestnaneckom grantovom programe Siemens Cieľom projektu bolo zorganizovanie oddychovo-výchovného pobytu pre deti z Krízového centra DÚHA počas letných prázdnin 2014. Tábor sa konal v Borinke a trval 12 dní. Tábora sa zúčastnilo päť detí a jeden pedagogický dozor. Deti boli ubytované v chatkách, podnikali výlety do okolitej prírody, v peknom počasí využívali plavecký bazén a zúčastňovali sa rôznych hier a súťaží. Okrem rekreácie, zábavy a oddychu získali deti nových kamarátov, veľa zážitkov a načerpali silu do nového školského roka. Finančný dar bol použitý na uhradenie táborového pobytu pre 5 detí.
poskytovanie sociálnej pomoci 277 € Podporená organizácia: Domov sociálnych služieb Méta v Zamestnaneckom grantovom programe Siemens Domov sociálnych služieb Méta pripravil pre svojich klientov arteterapeutické aktivity s využitím rôznych tvorivých techník - kresba, maľba a modelovanie. Kreatívne a didaktické pomôcky sa osvedčili aj pri práci s klientmi so stredným stupňom mentálneho postihnutia, pretože nástroje sú ergonomicky tvarované. V rámci jemno-motorických činností sa využívalo vyšívanie s predlohou, tučniaky na ľade, abeceda na motúziku, domino kocky a super sada na triedenie. Klienti zariadenia mali z nových aktivít veľkú radosť. Zároveň tieto aktivity obohatili trávenie ich voľného času. Finančný dar bol použitý na zakúpenei pomôcok na arteterapiu a na didaktické pomôcky.
ochrana a podpora zdravia 330 € Podporená fyzická osoba: Štefánia Migová v Zamestnaneckom grantovom programe Siemens Predmetom daru bolo absolvovanie rehabilitácie pre Karolínku v Adeli centre v Piešťanoch. Rehabilitačná liečba zahŕňala individuálne navrhnutý program neurofyziologických cvičení v terapeutickom obleku a kryokontrastnú terapiu. Komplexnú rehabilitáciu Karolínka absolvovala v termíne od 17.11.2014-29.11.2014. Karolínke sa zlepšili celkové motorické funkcie, znížil sa svalový tonus, istejšie stojí a samostatne chodí. Zlepšila sa zároveň kvalita celkovej chôdze a jemnej motoriky. Finančný dar bol použitý na uhradenie rehabilitácie v Adeli centre.
poskytovanie sociálnej pomoci 330 € Podporená fyzická osoba: Mária Pódová v Zamestnaneckom grantovom programe Siemens Predmetom daru boli nové plastové vchodové dvere, ktoré pomohli rodine Pódovej ušetriť náklady na vykurovanie a uľahčili prechod imobilnému členovi rodiny. Staré dvere už nepriliehali, cez laty prefukovalo a v zime cez nich prechádzal sneh. Nové dvere zvýšia komfort bývania a uľahčia zároveň prechod cez ne. Finančný dar bol použitý na uhradenie výmeny vchodových dverí.
poskytovanie sociálnej pomoci 600 € Podporená organizácia: Asociácia náhradných rodín v Zamestnaneckom grantovom programe Siemens Asociácia náhradných rodín pravidelne pripravovala stretnutia podpornej rovesníckej skupiny dospievajúcich detí z náhradných rodín. Deti sa stretávali s dobrovoľníkmi, venovali sa vybraných témam, chodili na výlety. Víkendového pobytu pre dospievajúce deti z náhradných rodín sa zúčastnilo 12 detí a 3 dobrovoľníci. Spolu strávili víkend bez rodičov s pestrým programom. Deti z rodín nadväzujú s dobrovoľníkmi priateľstvá, rešpektujú ich. Dobrovoľníci vytvorili deťom bezpečné podmienky na komunikáciu a nácvik sociálnych zručností. Finančný dar bol použitý na úhradu ubytovania detí a dobrovoľníkov.
podpora vzdelávania 200 € Podporená škola: Základná škola, Námestie mladosti 1, Žilina v Zamestnaneckom grantovom programe Siemens Základná škola Námestie mladosti vďaka projektu zabezpečila didaktické pomôcky, ktoré vzbudili záujem detí o štúdium prírodovedy, fyziky a chémie. Na škole je realizovaný projekt Výskumníci, počas ktorého si môžu vyskúšať rôzne fyzikálne a chemické pokusy. Praktické vyučovanie má u detí veľký úspech. Finančný dar bol použitý na zakúpenie didaktických pomôcok.
poskytovanie sociálnej pomoci 320 € Podporená fyzická osoba: Alžbeta Gažová v Zamestnaneckom grantovom programe Siemens Cieľom projektu bolo zakúpenie školských potrieb pre dvoch pestúnskych synov pani Alžbety. Chlapci sú v jej starostlivosti od januára 2009 a približne rok sa venujú hokejbalu. Je to šport pomerne náročný na financie, vzhľadom na to, že sa výstroj používa aktívne 3-4 krát do týždňa. Chlapci sa môžu naďalej venovať svojmu koníčku, čo má dobrý vplyv na ich fyzický ako aj duševný rozvoj. Finančný dar bol použitý na zakúpenie športovej obuvi, hokejky, náhradnej čepele a chrániča ľakťov.
ochrana a podpora zdravia 330 € Podporená fyzická osoba: Marek Roštek v zastúpení Evou Roštekovou v Zamestnaneckom grantovom programe Siemens Projektom bola podporená canisterapia pre Mareka, ktorý má ľahšiu formu DMO. Na terapiu cestoval do Žiliny, kde sa nachádza caniscentrum. Navštívil cvičisko pre psy aj canisherňu, kde sa učil základom kynológie, psychológie psa, etológii a výživy psa. Mal možnosť vyskúšať si a učiť sa nové povely. Psíky sú pre Mareka veľmi silnou motiváciou a jeho snom je raz mať vlastného vycvičeného psa. Marek mal možnosť nadobudnúť dobrú prax pri práci so psami. Finančný dar bol použitý na uhradenie canisterapie.
poskytovanie sociálnej pomoci 330 € Podporená fyzická osoba: Jana Hanuliaková v Zamestnaneckom grantovom programe Siemens Zámerom projektu bola pomoc pani Hanuliakovej a jej trom synov. Rodina žije vo veľmi ťažkej životnej situácii, potom ako otec rodiny v roku 2014 zomrel. Boli ponechaní úplne bez príjmu. Za poskytnuté peniaze bolo chlapcom zakúpené oblečenie potrebné pre nástup do školy, veci potrebné na telesnú výchovu a tiež sezónne oblečenie na zimu. Dar odľahčil finančný rozpočet rodiny. Finančný dar bol použitý na nákup oblečenia.
poskytovanie sociálnej pomoci 400 € Podporená organizácia: Občianske združenie-Ružičky v Zamestnaneckom grantovom programe Siemens Dňa 11.1.2015 sa konala akcia Beh s bariérami bez bariér v Ružomberku na autocvičisku. Organizátor podujatia pozval všetkých čo majú radi pohyb, ľudí s postihnutím, malých, veľkých, domácich aj cezpoľných, aby si prišli zasúťažiť a spoznať na vlastnej koži, čo všetko musí človek na vozíku prekonať pri jednoduchšom premiestňovaní sa. V behu súťažili ľudia s postihnutím a bez postihnutia, prežili spolu pozitívne chvíle a predsudky na oboch stranách sa pri pozitívnom zážitku znížili. Finančný dar bol použitý na uhradenie materiálno-technického zabezpečenia.
poskytovanie sociálnej pomoci 660 € Podporená organizácia: Združenie sclerosis multiplex Nádej v Zamestnaneckom grantovom programe Siemens Mobilný stacionár poskytuje poradenstvo pacientom so sklerózou multiplex a ich rodinných príslušníkom. Poradenstvo a služby v rámci stacionáru poskytujú dvaja fyzioterapeuti v tomto čase štyrom klientom. Tým poskytované konzultácie pomáhajú zlepšovať kvalitu ich života. Finančný dar bol použitý na úhradu mzdy fyzioterapeutovi.
ochrana a podpora zdravia 660 € Podporená organizácia: Občianske združenie Prvého epiteckého pracoviska na Slovensku v Zamestnaneckom grantovom programe Siemens Predmetom daru bol príspevok na zakúpenie vákuovej miešačky. Tento prístroj slúži na spracovanie hmoty a na vylievanie primárnej hmoty a tým aj lepší, kvalitnejší finálny výsledok (epitézu), nakoľko primárna forma (model) je bez nežiadúcich vzduchových častíc. Projekt zabezpečil zlepšenie komfortu pacientov a tým aj ich spätné zaradenie do spoločenského aj pracovného života. Financie v projekte boli použité na zakúpenie vákuovej miešačky Wasserman - Vacuum Mixxing Unit.
podpora vzdelávania 200 € Podporená organizácia: Adamkovo – centrum detí, o.z. v Zamestnaneckom grantovom programe Siemens Cieľom projektu bolo vytvorenie priestoru kútika, kde majú mamičky s deťmi priestor na spoločné čítanie kníh. V rámci projektu boli zakúpené detské rozprávkové knihy, pesničkové CD a DVD, ako aj knihy pre rodičov. Na poličku pribudlo aj viacero použitých knižiek pre najmenšie deti od rodičov, ktorých deti už odrástli. Knižnica tým rozšírila svoj knižný fond. Finančný dar bol použitý na zakúpenie detských knižiek a kníh s tématikou rodičovstva.
podpora vzdelávania 400 € Podporená organizácia: Asociácia pre mládež, vedu a techniku - Amavet v Zamestnaneckom grantovom programe Siemens Cieľom projektu bolo zapojenie, čo najväčšieho množstva detí zo sídlisk a vytvorenie zaujímavej ponuky činnosti v kluboch, kde sa budú radi vracať aj v neskoršom veku. Zakúpením stavebníc a modelárskeho materiálu sa mohli aktivít zúčastniť i deti zo slabšieho sociálneho prostredia, ktoré sú za túto možnosť veľmi vďačné. U detí bol vzbudený záujem o technickú činnosť a zaaktivizoval sa i záujem a participácia rodičov. Finančný dar bol použitý na uhradenie stavebníc a modelárskeho materiálu.
podpora vzdelávania 300 € Podporená organizácia: Szlovákiai Magyar Cserkészszövetség – Zväz skautov maďarskej národnosti v Zamestnaneckom grantovom programe Siemens Projekt Regionálny deň pre deti a mladých vo Veľkom Mederi bol zameraný na celodennú aktivitu, ktorú organizoval 23. skautský zbor vo Veľkom Mederi 16. augusta 2014. Všetky aktivity sa konali pod taktovkou dobrovoľníkov. Medzi celodenné aktivity patrili športové súťaže, outdoorové hry, nafukovacia šmýkačka, tvorivé dielne, varenie vonku pri outdoorových aktivitách, prehliadka mesta, kultúrne programy, maľovanie na tvár, školenie prvej pomoci pre deti a iné. Všetky tieto aktivity boli zamerané na vzdelávanie mládeže, okrem toho ukázali aj krásu a hodnoty skautského života. Financie z projektu boli použité na vytvorenie pamätných odkazov, stravu a občerstvenie.
podpora a rozvoj telesnej kultúry 660 € Podporená organizácia: Tanečné štúdio ASSOS Nelux Bratislava, o.z. v Zamestnaneckom grantovom programe Siemens Projekt bol určený pre členov TŠ ASSOS Nelux, ktorí reprezentovali klub a Slovenskú republiku na Majstrovstvách sveta v Turíne v Taliansku v dňoch 09.-12.10.2014. Predmetom daru bola pomoc pri zabezpečení dopravy na spomínané Majstrovstvá. Súťaže sa zúčastnila juniorská veková kategória, mládež vo veku od 12 do 15 rokov a hlavná veková kategória, mládež od 16 rokov. Finančný dar bol použitý na uhradenie autobusovej dopravy.
podpora vzdelávania 300 € Podporená škola: Spojená škola, Matice Slovenskej 11 v Prešove v Zamestnaneckom grantovom programe Siemens Cieľom projektu bolo prostredníctvom zušľachtenia areálu (interiéru aj exteriéru) školy dosiahnuť u žiakov taký stupeň osobnostného rozvoja, aby si uvedomovali a chápali význam prírody pre ich život. Aby pochopili, ako sa človek a jeho životné prostredie navzájom ovplyvňujú. Učitelia spolu so žiakmi oživili staré strohé prázdne priestory školy, dosádzali rastliny, dopĺňali mulčovaciu kôru, kamene do skalky a inštalovali ochranu ovocných kríkov proti ich poškodeniu a zároveň zavesili kŕmidlo pre vtáčiky. Financie z projektu boli použité na nákup kvetín a materiálu potrebného na sadenie.
ochrana a podpora zdravia 330 € Podporená fyzická osoba: Marián Vrábel v zastúpení Ivetou Vrábelovou v Zamestnaneckom grantovom programe Siemens Predmetom projektu bolo dofinancovanie špeciálneho invalidného vozíka pre 21-ročného Maroška, ktorý má diagnostikovanú detskú mozgovú obrnu a epilepsiu. Maroško je úplne imobilný, rodina si kvôli skromnej finančnej situácii vozík nemohla dovoliť. Maroškovi vozík uľahčuje každodenný život, môže s ním vyjsť na čerstvý vzduch a spestriť si všedné dni. Finančný dar bol použitý na dofinancovanie špeciálneho invalidného vozíka.
ochrana a podpora zdravia 330 € Podporená fyzická osoba: Mária Milová v Zamestnaneckom grantovom programe Siemens Poskytnuté prostriedky boli vynaložené na zakúpenie zariadenia Polohovacieho roštu a matracu určeného ako pomôcka pri vstávaní z postele pre pacientku s diagnózou Sclerosis multiplex. Zdravotná pomôcka pacientke uľahčila komplikované vstávanie z postele, čo zlepšilo jej kvalitu života. Finančné prostriedky boli použité na zakúpenie polohovacieho roštu s matracom.
ochrana a podpora zdravia 330 € Podporená fyzická osoba: Mária Wojtasová v Zamestnaneckom grantovom programe Siemens Predmetom daru bola liečba pre pani Wojtasovú v protóvom centre v Prahe. Liečba sa uskutočnila v septembri 2014. Pacientka podstúpila liečba, po ktorej absolvuje vyšetrenie PET CT v Bratislave, ktorá ukáže nakoľko bola liečba úspešná. Finančný dar bol použitý na uhradenie protónovej liečby v Proton Therapy Center Czech.
zachovanie kultúrnych hodnôt 200 € Podporená organizácia: Rusyn Media v Zamestnaneckom grantovom programe Siemens Cieľom projektu bola snaha osloviť predovšetkým mladú rusínsku generáciu a zvyšovať jej povedomie o vlastnej kultúre, zvykoch, tradíciach, jazyku a súčasnom dianí prostredníctvom audiovizuálnych mediálnych produktov rôzneho charakteru šírených cez internetovú televíziu. Z grantu bola zakúpená technika, ktorá bude slúžiť internetovej televízii. Význam projektu je unikátny aj z toho hľadiska, že na území Slovenska neexistuje televízia, ktorá by sa venovala výlučne záležitostiam týkajúcim sa rusínskej národnostnej menšiny. Finančný dar bol použitý na technické vybavenie, ktoré zahŕňalo slúchadlový zosiľňovač, operačnú pamäť, externý disk a webkameru.
zachovanie kultúrnych hodnôt 200 € Podporená organizácia: Detský folklórny súbor Šarišanček prostredníctvom OZ PRIATELIA DFS ŠARIŠANČEK v Zamestnaneckom grantovom programe Siemens DFS Šarišanček absolvuje počas roka desiatky verejných vystúpení na Slovensku aj v zahraničí. Počet členov v súbore rastie, vysoký je aj počet predstavení súboru, preto aj opotrebovanie krojov a krojových súčastí je nemalé. Zakúpenie nových 3 párov tanečných čižiem pomohlo k obnove krojov z estetického, ale aj bezpečnostného hľadiska. Jednotlivé páry obuvi je potrebné neustále v rámci finančných možností priebežne obmieňať. Finančný dar bol použitý na kúpu krojových čižiem.
ochrana a podpora zdravia 330 € Podporená fyzická osoba: Jana Janovičová v Zamestnaneckom grantovom programe Siemens U syna Danka sa prejavila epilepsia, mentálne postihnutie stredného stupňa, a tiež diagnóza morbus pertes, ktorá spôsobuje predčasné opotrebovávanie bedrových kĺbov. V sprievode svojej babky absolvoval kúpeľnú liečbu s dlhodobým pobytom, kde prešiel rôznymi procedúrami - rehabilitáciami, cvičením v termálnom bazéne, nácvikom plávania. Absolvoval tiež špeciálne masáže a hippoterapiu. Tie mu priniesli zlepšenie funkčnosti bedrových kĺbov, výraznejší krok. Finančný dar bol použitý na úhradu kúpelného pobytu.
podpora vzdelávania 600 € Podporená škola: Základná škola pri zdravotníckom zariadení Limbová v Zamestnaneckom grantovom programe Siemens Základná škola pri ZZ vzdeláva hospitalizované deti v nemocniciach Bratislavy a v blízkom okolí. V popoludňajšom čase sú deti v školskom klube zmysluplne zamestnané rôznymi činnosťami. Radi vyrábajú rôzne drobné predmety – pohľadnice, maľované šatky, látkové zvieratká, zvončeky, papierové skladačky. Predmetom daru bol tak nákup výtvarného materiálu a výtvarných potrieb. Deti vyrábali vianočné stromčeky a ozdoby, maľovali hodvábne šatky a zhotovovali vianočné zvončeky, vyzdobovali sklenené výplne dverí a svietniky. Nakúpeným materiálom sa deťom spestril pobyt v nemocnici, odpútali pozornosť od choroby. Na onkologickom oddelení sa dosiahla mimoriadna aktivita detí, chuť pracovať a vytvárať darčeky pre svojich najbližších. Táto činnosť zároveň prispela k zlepšeniu psychosomatických prejavov choroby a predchádza hospitalizmu. Finančný dar bol použitý na zakúpenie zošitov, výkresov, lepidiel, farieb, látok, stúh a nití.
podpora a rozvoj telesnej kultúry 100 € Podporená škola: Základná škola Malá Ida v Zamestnaneckom grantovom programe Siemens Základná škola v Malej Ide začala s tréningom florbalu medzi prvými v Košiciach. Od školského roka 2014/2015 tu funguje florbalový krúžok. Hodiny sú veľmi pestré a zaujímavé. Aktívne sa tak rozvíja šport, pohyb a zdravý životný štýl žiakov, ktorí trávia svoj voľný čas aktívnym športom. Vďaka daru boli zakúpené chrániče pre brankára spolu s loptičkami. Financie z projektu boli použité na zakúpenie chráničov pre brankára a loptičkiek.
poskytovanie sociálnej pomoci 660 € Podporená organizácia: Domovské vzdelávacie centrum, n.o. v Zamestnaneckom grantovom programe Siemens Speváckeho tábora sa zúčastnilo 22 detí a mladých ľudí z celého Slovenska. Tábor rozvíjal talent detí z detských domovov a z náhradných rodín v oblasti spevu a hudobnej tvorby. Účastníci prezentovali svoju tvorbu a hru na hudobné nástroje. Deti sa zúčastnili spoločného speváckeho workshopu, zážitkových aktivít. Deti na záver vystúpili so svojim pripraveným programom na gala večere počas letného kultúrneho programu v Bratislave. Finančný dar bol použitý na úhradu ubytovania detí.
ochrana a podpora zdravia 310 € Podporená fyzická osoba: Mgr. Tatiana Korgová v Zamestnaneckom grantovom programe Siemens Simonka má oneskorený motorický aj psychický vývin. V pestúnskej rodine sa jej dobre darí. Absolvovala dva plavecké kurzy, priniesli jej zlepšenie koordinácie pohybov, plávaním sa jej rozpohybovala stuhnutá panva. Simonka je teraz istejšia v pohyboch a prekvapivo vrtká. Kolobežka zakúpená z grantu jej pomôže dennodenne zlepšovať pohyb. Finančný dar bol použitý na úhradu plaveckých kurzov a kúpu kolobežky.
podpora vzdelávania 330 € Podporená organizácia: Centrum voľného času CVrČek v Moldave nad Bodvou v Zamestnaneckom grantovom programe Siemens Predmetom daru boli predovšetkým nové bábky, pomocou ktorých mohli deti nacvičovať scénky podľa vlastného výberu a potreby. Vďaka daru deti mohli nacvičiť krátke vystúpenie aj na Deň slovenskej kultúry. Súčasťou daru boli aj dva malé paravány, ktoré slúžia deťom pri nácvikoch. Deti, ktoré chodia do bábkového záujmového krúzžku, prípravou svojich vystúpení získali viac sebavedomia a istoty pri verejnom vystupovaní. Deti tak majú možnosť tvorivo a s radosťou využívať svoj voľný čas. Financie boli použité na uhradenie klasických maňušiek, paravánu a dopravy.
ochrana a podpora zdravia 330 € Podporená fyzická osoba: Lukáš Pavol Takáč v zastúpení Máriou Magátovou v Zamestnaneckom grantovom programe Siemens Lukáš má z ranného detstva niekoľko tráum a diagnóz. V pestúnskej rodine však výborne prosperuje. Po sprevádzkovaní zostavy rehabilitačno-športovo-hracieho centra JungleGym veľmi efektívne rozvíja svoju hrubú motoriku, stimuluje pohybové zručnosti a tým aj koordináciu, vývin a zrenie mozgu. Finančný dar bol použitý na zakúpenie hracej zostavy Jungle Gym.
ochrana a podpora zdravia 330 € Podporená fyzická osoba: Monika Samardáková v Zamestnaneckom grantovom programe Siemens V termíne od 23.6.2014 do 4.7.2014 absolvoval Šimon, syn obdarovanej, rehabilitačný pobyt zameraný na hyperbarickú oxigenoterapiu. Potreboval v hyperbarickej komore sprievodcu, preto bol potrebný doprovod rodiča. Šimon sa javil už počas terapie živší, zlepšil sa mu očný kontakt a o malý krôčik postúpil dopredu. Budúci rok by chceli rehabilitáciu zopakovať. Finančný dar bol použitý na uhradenie hyperbarickej oxigenoterapie.
podpora vzdelávania 330 € Podporená fyzická osoba: Helena Paulenová v Zamestnaneckom grantovom programe Siemens Projekt je pokračovaním pozitívnych zmien a úspechov Miestnej knižnice vo Vajnoroch. V knižnici zriadili vedecko-cestovateľský kútik pre detským a mladých čitateľov. Zakúpených bolo 33 interaktívnych kníh, zorganizovaných bolo 9 exkurzií do knižnice pre žiakov základných škôl. Tie prilákali do knižnice nových čitateľov a čitateľky. Deti, žiaci a študenti si tak v knižnici nájdu hodnotné a aktuálne zdroje informácií, ktoré potrebujú pre svoje referáty, projekty a iné školské práce. Finančný dar bol použitý na uhradenie encyklopédií, cestovateľských bedekrov, mapy a modelu lietadla.
podpora a rozvoj telesnej kultúry 100 € Podporená organizácia: BK ŠPD Rožňava v Zamestnaneckom grantovom programe Siemens Predmetom daru boli tréningové pomôcky (kužele, rozlišovacie dresy, medicimball, frekvenčný rebrík, reakčné opasky, švihadlá, prekážkový set, tréningové kruhy) a sada dresov. Letná príprava Basketbalového klubu začala 1.8.2014. V rámci projektu v prvej časti letnej prípravy sa v dňoch 29.-31.8. juniori zúčastnili turnaja. Tréningová príprava pokračovala v maďarskom mestečku Szerencz. Posledná časť sa uskutočnila v Rožňave, kde basketbalový klub ukončil intenzívnu letnú prípravu a turnaj vyhral. Uvedené pomôcky napomohli k tréningu a rozvoju talentu všetkých zúčastnených. Financie z projektu boli použité na zakúpenie športových potrieb, dresov a lôpt.
ochrana a podpora zdravia 328 € Podporená fyzická osoba: Lenka Hnídziková v zastúpení starou mamou Emíliou Hnídzikovou v Zamestnaneckom grantovom programe Siemens Lenka sa narodila v 26. týždni tehotenstva slobodnej matke, ktorá zomrela mesiac po narodení svojej dcéry. Lenka sa narodila s diagnózou DMO s ťažkou spastickou kvadruparézou. Do pestúnskej starostlivosti si ju vzala jej babka, ktorá mala v tom období v starostlivosti ešte dvoch školopovinných synov. Nakoľko aj jej manžel má zdravotné problémy a rodina sa zo dňa na deň ocitla v sociálnej núdzi. Starostlivosť o Lenku je finančne náročná, návštevy nemocnice sú časté, vďaka daru absolvovala rehabilitačný pobyt. Rodina jej tiež zabezpečila potrebné lieky. Finančný dar bol použitý na úhradu rehabilitačného pobytu a liekov.
poskytovanie sociálnej pomoci 530 € Podporená fyzická osoba: Denis Neimi v zastúpení Annou Neimiovou v Zamestnaneckom grantovom programe Siemens Denis má 11 rokov a od narodenia žije so svojou babkou. Vďaka grantu si mohol zakúpiť športové pomôcky a oblečenie. Denne beháva a trénuje parkur, bicykluje. Príspevok výrazne finančne odľahčil starú mamu v celoročnom zaobstarávaní odevu pre Denisa, ktorý rýchlo rastie. Finančný dar bol použitý na športové pomôcky a oblečenie.
poskytovanie sociálnej pomoci 200 € Podporená organizácia: Detský domov Košice, Hurbanova 42, 040 01 Košice v Zamestnaneckom grantovom programe Siemens Predmetom daru bolo zakúpenie reťazového chodníka pre deti so zdravotným postihnutím, narušenou komunikačnou schopnosťou a poruchami učenia, bývajúce v Detskom domove v Košiciach. Chodník rozvíja motorickú oblasť, zlepšuje komunikačné schopnosti, zvyšuje sebadôveru ako aj telesnú zdatnosť. Finančný dar bol použitý na zakúpenie reťazového chodníka.
poskytovanie sociálnej pomoci 330 € Podporená organizácia: Spoločnosť priateľov detí z detských domovov Úsmev ako dar – Fun club Fortuna v Zamestnaneckom grantovom programe Siemens Zámerom projektu bola podpora Letnej Olympiády nízkoprahov. Išlo o tretí ročník úspešného a zároveň jedinečného podujatia, ktoré zorganizovali dobrovoľníci z bratislavského nízkoprahového centra Fun club Fortuna. Cieľom dobrovoľníkov bolo prostredníctvom súťaží a voľnočasových aktivít počas Olympiády vytrhnúť deti a sídliskovú mládež z nepodnetného a stereotypného prostredia, v ktorom vyrastajú a ukázať im alternatívu, ako jednoducho sa dá spestriť voľný čas. Olympiáda sa uskutočnila 7. júna 2014, areál Don Bosca privítal 115 detí z 10 nízkoprahových centier Bratislavy, detského domova a krízových zariadení pre matky s deťmi. Na projekte sa zároveň podieľalo 50 dobrovoľníkov z bratislavského kraja. Financie boli použité na uhradenie občerstvenia a pitného režimu.
poskytovanie sociálnej pomoci 330 € Podporená fyzická osoba: Mária Bartková v Zamestnaneckom grantovom programe Siemens Predmetom daru boli nové bezpečnostné dvere pre pani Bartkovú. Staré dvere jej bytu boli 40 rokov staré, nespĺňali už potreby ochraňovať tak, ako kedysi. Finančným príspevkom na bezpečnostné dvere sa jej zlepšila kvalita života, odpadol strach z potenciálneho vlámania. Dvere jej zabezpečili kľudnejší život. Finančný dar bol použitý na zakúpenei nových bezpečnostných dverí.
ochrana a podpora zdravia 660 € Podporená organizácia: REFUGIUM, n.o. v Zamestnaneckom grantovom programe Siemens REFUGIUM sídli v Trenčine a jeho cieľom je pomáhať seniorom v sociálnom zariadení Domova sociálnych služieb a v Hospici Milosrdných sestier v Trenčíne. V rámci projektu zakúpili špeciálne pumpy na aktívne antidekubitné matrace. Aby tieto matrace mohli fungovať potrebujú byť pripojené na špeciálne pumpy, ktoré do nich vháňajú vzduch a tak pacienta polohujú. V rámci starostlivosti o pacientov je veľmi dôležité dbať na ich správnu výživu. Preto v rámci projektu bolo zakúpených 80 fľiaš infúzií, ktoré výživu zabezpečia. Finančné prostriedky boli použité na zakúpenie elastických obväzov, fyziologických roztokov a púmp na antidekubitné matrace.
zachovanie kultúrnych hodnôt 200 € Podporená organizácia: Detský folklórny súbor Cipovička – SRRZ-RZ pri Centre voľného času v Zamestnaneckom grantovom programe Siemens V mesiacoch jún-júl 2014 Detský folklórny súbor Cipovička a v nej pôsobiaca dievčenská spevácka skupina Spievanky nahrali svoje 1.profilové CD s názvom Čas radosti, veselosti. CD obsahuje 14 trackov. Na vianočnom koncerte 26.11.2014 bolo CD pokrstené. Je určené na prezentáciu Detského folklórneho súboru Cipovička. Finančný dar bol použitý na nahrávanie, mix, mastering a na výrobu bookletu na CD.
poskytovanie sociálnej pomoci 282 € Podporená fyzická osoba: Ján Murín v Zamestnaneckom grantovom programe Siemens Ján je celoročne klientom Domova sociálnych služieb SYNNÓMIA od roku 1997, kedy mu už jeho primárne rodinné prostredie nedokázalo poskytnúť plnohodnotné podmienky na uspokojovanie jeho potrieb. Janko má veľmi rád komunikačnú techniku ako sú rádiá, rôzne audiovizuálne prehrávače a prijímače a pod. Janko veľmi ťažko verbálne komunikuje a má sťaženú artikuláciu slov, dorozumieva sa predovšetkým zvukomalebnými prejavmi a posunkami rúk, ako i celkovou gestikou a mimikou. Predmetom daru bol notebook ako efektívna pomôcka, ktorá mu pomáha pri rozvoji jeho záujmov, vedomostí, zručností, ale i jemnej motorike pri stláčaní klávesov a klikaní myšou. Finančný dar bol použitý na kúpu notebooku.
poskytovanie sociálnej pomoci 330 € Podporená fyzická osoba: Ivona Tokárová v Zamestnaneckom grantovom programe Siemens Detské centrum SLONÍK poskytuje celodennú, poldennú a hodinovú starostlivosť pre deti so zdravotným postihnutím vo veku od 0,5 roka až do 6 rokov dieťaťa. Predmetom daru bolo zakúpenie cvičebnej zostavy Junior Fit. Zostava posúva detičky v rehabilitovaní, deti sa učia správne chodiť, stimulujú svaly, udržujú si klenbu nôh a posiľňujú si svaly na krku, krčnú a panvovú oblasť. Finančný dar bol použitý na zakúpenie cvičebnej zostavy.
poskytovanie sociálnej pomoci 330 € Podporená fyzická osoba: Radoslav Vančo v Zamestnaneckom grantovom programe Siemens Rado od mala žil sám s mamou. Svojho otca videl naposledy pred približne 18 rokmi. Po rýchlom priebehu zákernej choroby mu náhle zomrela aj mama. Ostal sám v byte, ktorý musí platiť, aby v ňom mohol ostať. Študuje na vysokej škole, ktorú chce dokončiť, brigáduje jednorazovo počas víkendov. Podpora Radovi pomohla rozbehnúť sa v samostatnom živote bez mamy. Pomohla mu preklenúť obdobie, kým si našiel dlhodobú brigádu. Napriek všetkým ťažkostiam, čo prežil, stíha školské povinnosti a pokračuje i naďalej v štúdiu. Finančný dar bol použitý na zakúpenie potravín, električenky, mobilného telefónu a na uhradenie nájomného.
poskytovanie sociálnej pomoci 282 € Podporená fyzická osoba: Gabriela Knotzová v Zamestnaneckom grantovom programe Siemens Pani Gabika je matka 5 detí, o ktoré sa stará sama, nakoľko manžel ju opustil a dal prednosť alkoholu. Rodina žije iba z rodičovského príspevku. Jej finančná situácia je preto neľahká. Predmetom daru bol notebook pre školopovinné deti, ktorý im uľahčuje štúdium.
poskytovanie sociálnej pomoci 329 € Podporená fyzická osoba: Peter Pikna v Zamestnaneckom grantovom programe Siemens Peter je dôchodca, ktorý sa aktívne angažuje v organizovaní rôznych cyklistických a turistických aktivít. Spracoval dokumentáciu Slovenskej mariánskej cesty. Podarilo sa mu uskutočniť 4 pútnické cesty. Projekt bude naďalej pokračovať návrhom trasy pre peších pútnikov, najmä v oblastiach intenzívnejšej cestnej premávky a vypracovaním potrebnej dokumentácie. Aby sa Peter mohol venovať príprave ciest pre pútnikov a turistov, potrebuje k tomu funkčný bicykel, preto svoj starý a kaziaci sa vymenil za nový. Finančný dar bol použitý na zakúpenie bicykla.
poskytovanie sociálnej pomoci 330 € Podporená fyzická osoba: Rastislav Palovič v Zamestnaneckom grantovom programe Siemens Rodina Palovičová je pestúnska a profesionálna rodina už 18 rokov. Pri starostlivosti o deti využívajú aj filiálnu terapiu. Filiálna terapia spočíva v hraní sa rodiča s dieťaťom za špeciálnych pravidiel, ktoré umožňujú terapeutické odžívanie si traumy dieťaťa v bezpečí a prijatí pestúna, v tzv. hrovej polhodinke. Na jej kvalitný priebeh je žiaduce nahrávanie hry na kameru a jej následná analýza s odborníkom. S inými deťmi vytvárajú manželia ""knihy života detí"" - obrazovo-textovú knihu ich neľahkého životného príbehu. Využívajú pri nich vo veľkej miere fotografie a dokumentovanie života detí v ich rodine. Predmetom daru bolo zakúpenie špeciálneho fotoaparátu na natáčanie videí na filiálnu terapiu a na tvorbu fotografií ako obrazu o domove a bezpečnej rodine. Finančný dar bol použitý na zakúpenie fotoaparátu, brašne a pamäťovej karty.
podpora vzdelávania 400 € Podporená organizácia: Združenie rodičov a priateľov žiakov Základnej školy v Bernolákove - Školáčik, občianske združenie v Zamestnaneckom grantovom programe Siemens Premetom projektu bolo zakúpenie interaktívnej tabule pre žiakov v špeciálnej triede ZŠ Bernolákovo. V triede sú žiaci s rôznym typom mentálneho postihnutia. Nakoľko bola v škole len jedna tabuľa, požičiavala sa medzi ostatné triedy 1. stupňa. Novo zakúpená interaktívna tabuľa žiakom pomáha pri výučbe. Deti tak majú možnosť jednoduchšie pochopiť preberané učivo. Tabuľa deťom umožňuje zapojiť pri vyučovaní všetky zmysly a tým si aj jednoduchšie zapamätať preberané učivo. Finančný dar bol použitý na zakúpenie interaktívnej tabule.
ochrana a podpora zdravia 290 € Podporená fyzická osoba: Iveta Lindovská v Zamestnaneckom grantovom programe Siemens Pani Iveta sa lieči na chronickú obštrukčnú chorobu pľúc, ischemickú chorobu srdca a astmu. 2 krát bola intubovaná, nakoľko máva astmatické záchvaty. Berie veľa liekov a jej životná situácia náročná, je odkázaná na kyslík a pomoc druhých ľudí. Žije sama v mestskom byte. Už dlhšie mala problémy so zrakom. Dar jej pomohol zmierniť náklady na potrebné výživové doplnky a okuliare. Z finančného daru boli zakúpené okuliare a výživové doplnky.
poskytovanie sociálnej pomoci 330 € Podporená fyzická osoba: Miroslava Balážová v Zamestnaneckom grantovom programe Siemens Predmetom daru bola pomoc pre pani Balážovú a jej syna Martina, ktorým sa podarilo získať nájomný byt a odsťahovať sa z rómskej osady. Martin navštevuje základnú školu v Žiline. Vďaka daru má Maťko zaplatené obedy v škole a všetky nevyhnutné pomôcky. Za poskytnuté peniaze bol Maťovi zaplatený krúžok v Centre voľného času Spektrum. Maťo má tak v škole veľmi pestrý program a podnety, ktoré potrebuje pre zdravý vývin. Financie boli použité na uhradenie obedov v škole, poplatkov v škole, na zaplatenie krúžku na gitaru v CVČ a na zakúpenie školských potrieb.
poskytovanie sociálnej pomoci 330 € Podporená fyzická osoba: Margita Smrekovská v Zamestnaneckom grantovom programe Siemens Pani Margina sama vychováva 4 deti, ich rodinný rozpočet je napätý. Každé dieťa má poruchu zraku. Zámerom projektu bolo zabezpečenie dioptrických okuliarov pre štyri deti, ktoré trpia krátkozrakosťou. Kompletná výmena okuliarov bola už nevyhnutná, riadne a správne okuliare deťom uľahčujú učenie aj voľnočasové aktivity. Financie z projektu boli použité na kvalitné dioptrické okuliare pre deti.
zachovanie kultúrnych hodnôt 650 € Podporená organizácia: Academia Istropolitana Nova v Zamestnaneckom grantovom programe Siemens V dňoch 20 -21. júna bol vo Svätom Jure zorganizovaný prvý ročník festivalu Umenie a víno. Ambíciou festivalu bolo spojiť vinohradnícku tradíciu mesta s rôznymi druhmi umenia. Počet návštevníkom festivalu bol približne 400 osôb. Na organizácii festivalu sa podieľalo, okrem pracovníkov AINovy aj cca 15 dobrovoľníkov zo Svätého Jura. Festival počas dvoch dní poskytol priestor najmä umelcom, ktorí žijú vo Svätom Juri a okolí. Zapojilo sa približne 30 umelcov z oblasti výtvarného umenia, literatúry, hudby a divadla. Na jednotlivých stanovištiach boli rozmiestnené umelecké aktivity sprevádzané prezentáciou a ochutnávkami svätojurských vinárov. Malí aj veľkí návštevníci ako aj obyvatelia mesta sa dozvedeli viac o jeho histórii a súčasnosti. Zažili miestne špecifiká a videli množstvo umeleckých diel. Financie v projekte boli použité na zakúpenie maliarskeho plátna a na informačné tabule, s mapkami, plagátmi a inštalačným materiálom.
poskytovanie sociálnej pomoci 230 € Podporená fyzická osoba: Štefánia Hromádková v Zamestnaneckom grantovom programe Siemens Pani Hromádková žije vo veľmi skromných pomeroch, je to aktívna žena, ktorá s láskou i nárokmi vychováva svojich vnukov. Jej bývalá nevesta pri odchode z domácnosti zobrala takmer všetko vybavenie, ktoré rozpredala. Predmetom daru boli kuchynské spotrebiče na uľahčenie práce v kuchyni pri príprave jedla vnukom. Spotrebiče rodine pomáhajú pri každodenných činnostiach. Financie boli použité na zakúpenie kuchynských spotrebičov, mikrovlnnej rúry a kuchynského robota.
podpora vzdelávania 100 € Podporená organizácia: Centrum volného času Hvozdnica v Zamestnaneckom grantovom programe Siemens CVČ Hvozdnica vďaka projektu zabezpečilo materiál na voľnočasové krúžky. V nových kostýmoch sa malé tanečnice predstavili na mikulášskom podujatí a lopty slúžia na pravidelné tréningy malých futbalistov. Finančný dar bol použitý na kúpu kostýmovej látky a lôpt.
poskytovanie sociálnej pomoci 282 € Podporená fyzická osoba: Anežka Šúpolíková v Zamestnaneckom grantovom programe Siemens Anežka od svojich osemnástich rokov žije v rodine svojho brata (s jeho manželkou a malou dcérkou). Predtým žila v pestúnskej rodine, nakoľko z biologickej bola z rozličných sociálnych, ekonomických a iných dôvodov odobratá a načas umiestnená do krízového centra. Anežku čaká obdobie osamostatnenia sa a hľadanie práce, darovaný notebook je pomáha pri štúdiu a učí počítačovým zručnostiam. Finančný dar bol použitý na kúpu notebooku.
ochrana a podpora zdravia 330 € Podporená fyzická osoba: Dominik Horák v zastúpení matkou Boženou Horákovou v Zamestnaneckom grantovom programe Siemens Predmetom projektu bolo zakúpenie mobilnej terapeutickej stoličky. Stolička rodine uľahčuje manipuláciu s Dominikom a jeho presune. Dominik má diagnostikovanú detskú mozgovú obrnu. Chlapec v stoličke lepšie sedí, v čom mu pomáhajú opierky a abdukcia. Je vhodná na kŕmenie, Dominkovi menej zabieha a lepšie sa mu dýcha. Finančný dar bol použitý na zakúpenie mobilnej terapeutickej stoličky.
ochrana a podpora zdravia 330 € Podporená fyzická osoba: Adela Zlacká v zastúpení Bibiánou Zlackou Zamestnaneckom grantovom programe Siemens Adelka s diagnózou detská mozgová obrna absolvovala intenzívnu odbornú rehabilitáciu v zariadení Svetielko v Prešove. Po rehabilitácii došlo k zlepšeniu samostatného stoja, chôdze s pomocou, posturálnych funkcií a posilnenie centra. Najväčší úspech je, že Adelka sa zlepšila v koordinácii samotnej a dokáže už úplne sama postáť viac ako minútu, čo je základ pre jej prvý krôčik. Finančný dar bol použitý na odbornú rehabilitáciu.
podpora a rozvoj telesnej kultúry 1 000 € Podporená organizácia: AŠK Inter Bratislava v Otvorenom mimograntovom programe Siemens AŠK Inter Bratislava mohli vďaka grantu potlačiť nové dresy pre mladých hráčov. To im umožnilo hrať v nových regulérne označených dresoch mestské aj celoslovenské súťaže. Označenie dresov tiež uľahčuje a zlepšuje podmienky organizovaného tréningového procesu. Finančný dar bol použitý na potlač dresov.
podpora a rozvoj telesnej kultúry 500 € Podporená organizácia: Racing Club Záhorák v Otvorenom mimograntovom programe Siemens RC Záhorák uskutočnil 19. ročník cestných pretekov historických motocyklov - Medzinárodných majstrovstiev v jazde pravidelnosti, ktoré sú zároveň Memoriálom Arnolda Gašpara, niekdajšieho dlhoročného organizátora Malackého okruhu. Na štart sa postavilo 88 pretekárov z piatich krajín, ktorí štartovali v siedmich kategóriách. Podujatie navštívilo 2000 – 3000 divákov. Ohlasy boli veľmi pozitívne nielen od jazdcov, ale aj od divákov. Záujem o podujatie potvrdzuje aj to, že oproti minulému roku podujatie navštívili jazdci z ďalších dvoch krajín. Zastúpenie mali pretekári zo Slovenska, Českej Republiky, Rakúska, Slovinska a Maďarska. Finančné prostriedky sa použili na zakúpenie trofejí a na zdravotného zabezpečenie.
ochrana a podpora zdravia 2 000 € Podporená organizácia: OZ Hnutie pomoci zdravotníctvu v Otvorenom mimograntovom programe Siemens OZ Hnutie pomoci zdravotníctvu zakúpilo medicínsky prístroj EKG Holter, ktorý posudzuje poruchy srdca na základe monitoringu 24 hodinového EKG záznamu. Prístroj podstatne skrátil časové lehoty pre naloženie Holterovho monitoringu u pacientov s poruchami srdcového rytmu. Finančný dar bol použitý na kúpu EKG prístroja.
ochrana a podpora zdravia 2 400 € Podporená organizácia: Hospitálska rehoľa sv. Jána z Boha, Milosrdní bratia v Otvorenom mimograntovom programe Siemens Hospická rehoľa sv. Jána z Boha - Milosrdní bratia zabezpečila prístroj MESI - prístroj na meranie členkovo-brachiálnych tlakov na horných a dolných končatinách. Uvedený prístroj sa používa v cievnej ambulancii na screeningové vyšeretnia, u pacientov, ktorí majú príznaky nedokrvenia dolných končatín. Pri patologických hodnotách tlakov nameraných týmto prístrojom pacienta odporučia na ďalšie diagnostické vyšetrenia - ako USG,CCDS,CT-Ag. Uvedený prístroj sa denne používa na cievnej ambulancii a je veľkým prínosom v diagnostike cievnych ochorení. Finančný dar bol použitý na zakúpenie zdravotníckeho prístroja MESI.
poskytovanie sociálnej pomoci 500 € Podporená organizácia: Senior - geriatrické centrum n.o. v Otvorenom mimograntovom programe Siemens Zakúpením pomôcok sa dosiahlo lepšie materiálne a technické vybavenie, ktoré slúži k lepšej aktivizácii klientov v zariadení Senior - geriatrického centra. Zlepšil sa výber a rôznorodosť aktivít, ktoré klienti každodenne využívajú v rámci záujmových aktivít. Aktivity prebiehajú intenzívne od pondelka do piatka a klienti si ich sami organizujú počas víkendu. Tieto pomôcky zlepšujú medziľudské vzťahy, majú vplyv na oblasť komunikácie, zlepšenie motorických funkcií a kognitívno-poznávacích. Skvalitnili sa tým poskytované služby a zároveň sa podarilo klientov zapojiť do procesu aktívneho trávenia voľného času a vytvoriť im priestor pre rôznorodé tvorivé a motivačné aktivity. Zároveň sa zlepšil hygienický štandart klientov pri aktivizačných individuálnych a skupinových stretnutiach. Hygienické pomôcky, t.j. absorbčné podložky uľahčujú opatrovateľskú starostlivosť. Finančný dar bol použitý na zakúpenie hier a drobného spotrebného materiálu a zdravotníckeho materiálu.
ochrana a podpora zdravia 3 000 € Podporená organizácia: Združenie pre rozvoj I. chirurgickej kliniky Fakultnej nemocnice v Otvorenom mimograntovom programe Siemens Združenie pre rozvoj I. chirurgickej kliniky FN je občianske združenie, ktorého prvoradým cieľom je zlepšenie podmienok na I. chirurgickej klinike LF UK a UN Bratislava. Združeniu sa podarilo zrekonštruovať podlahu ambulancie I.chirurgickej kliniky, čím zlepšili vzhľad ambulancie. Kvalitu poskytovanej starostlivosti zvýšili zabezpečením špeciálnej centrifugy, ktorá centrifuguje krv pacientov a následne je možné plazmu s kmeňovými bunkami instilovať do chorých kĺbov. Financie boli použiťé na zakúpenie a montáž podlahy a kúpu špeciálnej centrifugy.
ochrana a tvorba životného prostredia 3 000 € Podporená organizácia: Energetické centrum Bratislava v Otvorenom mimograntovom programe Siemens Projekt mal ambíciu nadviazať v podpore nemotorovanej dopravy tak, aby zabezpečil plynulý tok informácií pre verejnosť a podporil aktivity občanov, mesta a organizácií v tejto téme. ECB komunikovalo na sociálnych sieťach novinky a zaujímavosti z oblasti mobility, distribuovalo držiaky na cyklonavigácie. V rámci projektu bolo dokončené video k využívaniu alternatív k osobnej motorovej doprave. Video porovnáva rýchlosti dopravy v Bratislave - osobný automobil verzus električka, tiež sa venuje ""car-sharingu"", možnosti zdieľania áut - ""car-poolingu"", ako aj cyklistickej doprave a navigácii. Video bolo zverejnené na rôznych stránkach. Téme nemotorovanej dopravy sa plánujú venovať naďalej, najmä z hľadiska energetickej efektívnosti. Finančný dar bol použitý na personálne náklady.
ochrana a podpora zdravia 840 € Podporená fyzická osoba: Vladimír Slivarich v Otvorenom mimograntovom programe Siemens Dcéra Simonka je po ťažkej operácii mozgu, prečo otec musel opustiť zamestnanie, aby sa o dcéru mohol starať. Simonka absolvovala vysoko intenzívny rehabilitačný pobyt v centre Adeli, ten mohla absolvovať v tom prípade, že ju otec počas pobytu sprevádzal. Finančný dar pomohol odbremeniť rodinu od finančných nákladov spojených s rehabilitačným pobytom. Finančný dar bol použitý na úhradu ubytovania.
zachovanie kultúrnych hodnôt 2 000 € Podporená organizácia: Slovenské centrum PEN v Otvorenom mimograntovom programe Siemens Slovenské PEN centrum bolo založené na ustanovujúcej schôdzi 31. októbra 1989 v Bratislave. Jozef Banáš je členom Slovenského centra PEN od r.2000. Jeho román Zóna nadšenia je držiteľom titulu Kniha roka Slovenska 2008 a patrí k najprekladanejším slovenským románom – bol preložený do češtiny, poľštiny, ukrajinčiny, nemčiny, hindčiny, angličtiny a o jeho vydanie prejavilo záujem bulharské vydavateľstvo PIC Publishing Veliko Tarnovo. Vďaka daru bol román preložený do bulharčiny. Knihu uviedol do života v Sofii v decembri 2015 na pôde slovenského veľvyslanectva literárny vedec Asen Milčev za prítomnosti veľvyslanca SR v Bulharsku Mariána Jakubócyho. Slávnostný krst knihy sa konal v historickej budove Univerzitnej knižnice v kultúrnom centre Bulharska Veliko Tarnovo. Finančný dar bol použitý na úhradu prekladu knihy a odvodov do Literárneho fondu.
ochrana a podpora zdravia 2 500 € Podporená fyzická osoba: Branislav Dávid v Otvorenom mimograntovom programe Siemens 11-ročný syn Brunko s diagnózou detská mozgová obrna absolvoval 3 rehabilitačné pobyty v rôznych zariadeniach. Pobyty boli zamerané na spevnenie svalstva, samotnú chôdzu, stabilitu. Po absolvovaní pobytov sa Brunko začal presúvať nohami, už nie len kolenami, nadobudol lepšiu stabilitu. Po každom pobyte urobil pokroky, utvrdil si kroky, naučil sa ďalšie úkony. Sám Brunko je z cvičenia a jeho efektu nadšený. Finančný dar bol použitý na úhradu rehabilitačných pobytov a cestovné náklady.
ochrana a podpora zdravia 3 500 € Podporená organizácia: Nadácia Sluch ako dar v Otvorenom mimograntovom programe Siemens Nadácia Sluch ako dar zakúpila trojčipovú kamerovú hlavu k operačnému mikroskopu. Pomocou endoskopickej kamery s kamerovou hlavou je možné bezpečne vytvárať kvalitný videozáznam a zhotovovať snímky, čo sa využíva pri operáciách ucha, laterárnej bázy lebky prístupom cez ucho a operáciách prínosových dutíť a prednej bázy lebky. Tým sa zlepšílo technické vybavenie pracoviska Kliniky otorinolaryngológie a chirurgie hlavy, ktoré sídli v Nemocnici sv. Cyrila a Metoda na Antolskej ulici v Bratislave. Finančný dar bol použitý na zakúpenie technického vybavenia.
ochrana a podpora zdravia 1 170 € Podporená organizácia: Plamienok, n.o. v Otvorenom mimograntovom programe Siemens Plamienok je nezisková organizácia, ktorá sa stará o nevyliečiteľne choré deti. Poskytnutý dar umožnil organizácii pokračovať v pomáhaní rodinám s deťmi v ťažkých okamihoch. Počas projektu boli oporou pre 26 rodín s ťažko chorými deťmi, ktoré vďaka zdravotníckej a psychologickej podpore mohli stráviť posledné chvíle spolu doma. Okrem pravidelných návštev v rodine, bol lekár rodinám k dispozícii telefonicky 24 hodín denne, aby mohol rodiny usmerniť pri prípadných komplikáciách aj na diaľku. Vďaka grantu mohla organizácia zabezpečiť plynulý chod Poradenského centra, v ktorom poskytuje bezplatné poradenstvo a psychologickú pomoc deťom a rodinám, ktoré stratili svojho blízkeho, počas projektu poskytli pomocnú ruku 35 rodinám. Pre rodiny po strate blízkeho zorganizovali dve víkendové stretnutia a letný terapeutický tábor pre deti. Finančný dar bol použitý na úhradu mzdových nákladov a komunikačných nákladov.
zachovanie kultúrnych hodnôt; ochrana a tvorba životného prostredia; organizovanie dobrovoľníckej činnosti 1 000 € Podporená fyzická osoba: Jakub Kmeť, podporená v grantovom programe Tu sa nám páči tu chceme žiť V rámci projektu Príbehy parku bolo cieľom pripomenúť obyvateľom Prievidze zabudnuté informácie a fakty o parku Skotňa. Výsledkom projektu sú štyri informačné tabule, ktoré boli osadené na Mariánskom vŕšku, najvyššie položenej časti parku. Obsah jednotlivých tabúľ bol pripravený v spolupráci s Klubom priateľov histórie Prievidza, Klubom priateľov železníc na Hornej Nitre, Hornonitrianskym múzeom a miestnymi obyvateľmi. Súčasťou projektu bola aj komentovaná prehliadka, ktorej sa zúčastnilo 50 ľudí. V rámci projektu sa taktiež podarilo vybudovať v parku Skotňa multigeneračné ihrisko, ktoré pozostáva z work outového a pocitového chodníka. Finančný dar bol použitý na uhradenie tlače, úhradu komponentov do work outového parku a na materiál do pocitového parku.
zachovanie kultúrnych hodnôt; ochrana a tvorba životného prostredia; organizovanie dobrovoľníckej činnosti 1 000 € Podporená organizácia: Dobrovoľný hasičský zbor v Podhorí, podporená v grantovom programe Tu sa nám páči tu chceme žiť Cieľom projektu bolo zreštaurovanie studničky, ktorá sa nachádza na trase náučného chodníka Žakýlske pleso, ktorý prechádza krásnou prírodou obce Podhorie. Takto sprístupnili pre občanov a turistov, ďalší z miestnych vodných zdrojov. Studnička je situovaná vedľa „obecnej hasične“ – budovy DHZ v Podhorí. Dobrovoľný hasiči obmurovali studňu kameňom, osadili sochu sv. Floriána, postavili prístrešok, pripravili ozdobnú mrežu na prekrytie studne a zrekonštruovali lavičku. Finančné prostriedky boli použité na nákup stavebného, spotrebného materiálu a sochu.
zachovanie kultúrnych hodnôt; ochrana a tvorba životného prostredia; organizovanie dobrovoľníckej činnosti 900 € Podporená organizácia: Nadácia Baden-Powella, podporená v grantovom programe Tu sa nám páči tu chceme žiť Projekt s názvom: Vyhliadka na kalvárií, sa zameriaval na sprístupnenie jednej z veží a úpravu okolia Horného kostola Banskoštiavnickej kalvárie. 63 dobrovoľníkov sa počas týždňa venovalo osadeniu lavičiek, spevneniu rozpadajúceho sa chodníka vedúceho ku kostolu a uprataniu okolia od odpadu a náletových drevín, ktoré bránia výhľadu a obmedzujú pohyb. Finančné prostriedky boli použité na nákup náradia, materiálu a občerstvenia pre dobrovoľníkov.
zachovanie kultúrnych hodnôt; ochrana a tvorba životného prostredia; organizovanie dobrovoľníckej činnosti 1 000 € Podporená organizácia: Teplá – Žakýl oz, podporená v grantovom programe Tu sa nám páči tu chceme žiť Cieľom projektu s názvom: Štepnica – vybudovanie záhrady na rozmnožovanie stromov, bolo vrátiť sa k tradícii ovocinárstva a vytvorenie záhrady na rozmnožovanie stromov, ktorá môže slúžiť aj ako menšia oddychová zóna pre obyvateľov a návštevníkov obce. V centre obce Podhorie vysadili 15 ovocných stromov – slivky, jablone, hrušky, staré odrody, ktoré sa tu v minulosti vyskytovali. Takýmto spôsobom chcú využiť skúsenosti ešte žijúcich spoluobčanov, ktorí sa voľakedy v obci venovali ovocinárstvu. Tiež nadviazali na históriu, kedy v obci pôsobil spisovateľ Jozef Horák, ktorý učil deti ako očkovať a ošetrovať stromy. Finančné prostriedky boli použité na nákup ovocných stromov, lavičky a propagáciu.
zachovanie kultúrnych hodnôt; ochrana a tvorba životného prostredia; organizovanie dobrovoľníckej činnosti 1 000 € Podporená organizácia: OZ OTVOR DVOR, podporená v grantovom programe Tu sa nám páči tu chceme žiť Projekt mal za cieľ revitalizovať park Póschovej záhrady v širšom centre Rožňavy. Park bol zanedbaný a dlhodobo neudržiavaný. V spolupráci s mestom a aktívnym občanmi Rožňavy počas 5 brigád z parku odstránili odpadky a neporiadok, kosili, nainštalovali nové lavičky a koše. Staré lavičky ponechali a zrekonštruovali, čím vzniklo oveľa viac miest na sedenie. Centrálnym prvkom parku je jazero a fontána. Dno jazera očistili, pri fontáne sa nachádza aj vzácna socha, ktorú sa im podarilo očistiť od starých sprejov a farieb. Na poslednej brigáde vysypali chodníky a aj takto skrášlili prostredie parku. Z pôvodného prázdneho pieskoviska vytvorili hlinovisko , kde by potenciálne mohol vzniknúť malý záhon. Ich aktivita sa stretla so všeobecnou podporou ale najväčší úžitok z nej majú obyvatelia bytových domov, ktoré s parkom bezprostredne susedia. Dôležitejšie ako inštalácia samotného mobiliáru do parku bolo práve zapojenie tejto komunity susedov do revitalizácie parku a ich účasť na každej brigáde ukázala, že im na tomto mieste naozaj záleží a na mnohých prácach sa obyvatelia podieľali sami. Finančné prostriedky boli použité na materiál súvisiaci s renováciou parku, propagáciu a čistenie sochy.
zachovanie kultúrnych hodnôt; ochrana a tvorba životného prostredia; organizovanie dobrovoľníckej činnosti 1 000 € Podporená organizácia: OZ Naše Zálesíčko, podporená v grantovom programe Tu sa nám páči tu chceme žiť Významným prvkom v obci Zálesie je rieka Malý Dunaj. Obmýva dve tretiny katastra, nikde inde Malý Dunaj tak výrazne nevstupuje aj do intravilánu dediny. Práve v tomto mieste stretu naturálnej prírody Malého Dunaja a obce sa rozhodli vytvoriť miesto, ktoré by vtiahlo rieku do obce resp. pritiahlo by obec k rieke. Pri konečnej zástavke autobusov prímestskej dopravy a pri mieste Záleskej lodenice na nábreží Malého Dunaja na briežku s výčnelkom vybudovali priestor na rekreáciu v prírode a pozorovanie jej prejavov – maják. Maják slúži ako rozhľadňa, bod na turistickej trase a cyklotrase. Je to vyhliadková veža so schodiskom a jej vrchol poskytuje trojkilometrový nerušený výhľad na riečny horizont v plnej kráse. Cieľom bolo vytvoriť ďalšie miesto na oddych, zábavu a kultúru. Na maják bude nadväzovať záleské korzo – rekreačná zóna na brehu Dunaja. Finančný dar pol použitý na základové konštrukcie, oceľový montážny a stabilizačný materiál.
zachovanie kultúrnych hodnôt; ochrana a tvorba životného prostredia; organizovanie dobrovoľníckej činnosti 1 100 € Podporená organizácia: Miestne združenie YMCA Hrhov, podporená v grantovom programe Tu sa nám páči tu chceme žiť Združenie zorganizovalo akciu, ktorej cieľom bolo vystavanie nového mostu k stratenému vodopádu v obci Hrhov. Týždeň pred samotnou realizáciou, sa členovia dôchodcovského združenia pustili do vyplievania buriny a sadenia trávy. Časť mládežníckeho združenia YMCA vyčistila koryto potoka a opílila konáre, ktoré pretŕčali do vody. Vykopali sa chodníky do svahov. Potom prišli na rad búracie práce – odstránenie častí starého mosta, a následné osadenie nového mosta, rozmiestnenie štrku. O deň neskôr nainštalovali trojjazyčnú informačnú tabuľu a pokosili priestor pred mostom. Na prácach sa zúčastnilo 30 dobrovoľníkov. Finančné prostriedky boli použité na nákup materiálu na výrobu mosta, zábradlia, náter, kotviaci materiál a trávové semená.
zachovanie kultúrnych hodnôt; ochrana a tvorba životného prostredia; organizovanie dobrovoľníckej činnosti 1 000 € Podporená organizácia: Združenie Slatinka, podporená v grantovom programe Tu sa nám páči tu chceme žiť Cez dedinu Slatinka pri Zvolene nakreslili v roku 1954 štátni plánovači priehradu - tá odvtedy ovplyvňuje život širokého okolia, aj keď sa dodnes nepostavila. Za desaťročia obmedzovaní sa takmer prerušili prirodzené väzby v dedine, zanikli mnohé tradičné miesta stretnutí, zabudlo sa na miestne unikátnosti. Dnes však dedina opäť ožíva – znovu tu žijú trvalí obyvatelia, potomkovia pôvodných obyvateľov aj novousadlíci obnovujú domy a cez prázdniny a víkendy sa počet obyvateľov zvyšuje. Stále viac ľudí sem chodí po náučnom chodníku, prejsť sa alebo sa len pozrieť na dedinu, o ktorej „sa hovorí“. Aby zvýšili atraktivitu dediny, zlepšili stav verejných priestorov a najmä vytvorili nové väzby v miestnej komunite, dobrovoľníckymi brigádami obnovili štyri tradičné miesta stretnutí a zastavení v dedine Slatinka:(1) Aby obnovili stretnutia „Pod hruškou“ osadili tu lavičky. (2) Vyčistili starý cintorín a neďalekú skládku. (3) Vyčistili priestor okolo zvoničky, vymaľovali zábradlie a vykosili. (4) Pri moste vytvorili nové posedenie a vytvorili obrovskú slamenú sochu veľryby. Tu obnovili stratenú studničku. Tiež vyčistili náučný chodník a osadili informačnú tabuľu. Finančné prostriedky boli použité na materiálne náklady: lavičky, info tabule, smerovníky, náradie, komunikačné náklady, cestovné a spotrebný materiál.
zachovanie kultúrnych hodnôt; ochrana a tvorba životného prostredia; organizovanie dobrovoľníckej činnosti 1 000 € Podporená organizácia: Vnútroblok, o.z., podporená v grantovom programe Tu sa nám páči tu chceme žiť Mobilné záhrady sú príjemné susedské priestory, ktoré dočasne obsadzujú nevyužívané pozemky v mestách. Preto sú mobilné – pestuje sa v prenosných drevených boxoch, ktoré sa v prípade sťahovania záhrady dajú jednoducho premiestniť na nový pozemok. V roku 2013 vznikla prvá mobilná záhrada na Sasinkovej 21 v Bratislave a v roku 2014 sme podporili vznik ďalšej, vznikla na jar roku 2015 na pozemku Vinice, záhrady Pionierska. Asi 100 susedov, záhradkárov, vinárov, griľovačov či venčiteľov psov začalo zachraňovať starý vinohrad – odstraňovali buriny, čistenie, stavanie zatiaľ 60-tich boxov. Podporujeme myšlienku, aby viac ľudí žijúcich v Bratislave malo možnosť vypestovať si vlastnú zeleninu, spoznať susedov, ukázať svojmu dieťaťu, ako vyzerá rastúci hrášok a zažiť pocit podieľania sa na zlepšovaní svojho mesta. Finančné prostriedky boli použité na materiálne náklady, komunikačné náklady a dopravu.
zachovanie kultúrnych hodnôt; ochrana a tvorba životného prostredia; organizovanie dobrovoľníckej činnosti 1 000 € Podporená organizácia: Fészek, o.z., podporená v grantovom programe Tu sa nám páči tu chceme žiť Občianske združenie Fészek v spolupráci s inými organizáciami chcela podporiť kultúrny život mesta Veľký Meder. V historickom centre obnovili zničený amfiteáter, vyčistili nevyužívaný park, vysadili stromy, a tým vytvorili príjemné prostredie. Takto vyčistený park s obnoveným amfiteátrom slúži všetkým generáciám, čo sa týka obyvateľov mesta: od detí až po dôchodcov. V obnovenom parku našli príjemné prostredie skauti, občania aj medzinárodný turisti, ktorí pravidelne navštevujú mesto kvôli termálnemu kúpalisku. Finančné prostriedky boli použité na materiál, spotrebný materiál, kúpu kvetov na výsadbu a lavice.
zachovanie kultúrnych hodnôt; ochrana a tvorba životného prostredia; organizovanie dobrovoľníckej činnosti 1 000 € Podporená organizácia: MÝTO o.z. , podporená v grantovom programe Tu sa nám páči tu chceme žiť Dobrovoľníkom z Klubu seniorov a občanom obce Svätý Anton sa podarilo, v historickom centre obce, vybudovať studňu s napájadlom a pravidelným prítokom vody. Obecná studňa dotvára rázovitý vidiecky charakter obce. Je to miesto kde si možno posedieť a oddýchnuť. Studňa pripomína návštevníkom históriu tohto miesta – históriu mýtnej a prepriahacej stanice zo 14 storočia. Finančné prostriedky boli použité na materiálne náklady.
zachovanie kultúrnych hodnôt; ochrana a tvorba životného prostredia; organizovanie dobrovoľníckej činnosti 1 000 € Podporená organizácia: Občianske združenie Prameň krásy, podporená v grantovom programe Tu sa nám páči tu chceme žiť Projekt je zameraný na rekonštrukciu lavičkovej časti amfiteátra nachádzajúceho sa za kostolom v Španej Doline. Vytvorilo sa tu pohodlné, zmysluplné, funkčné a bezpečné priestranstvo na realizáciu podujatí určených širokej verejnosti. Takto obnovený priestor slúži pre potreby miestnej komunity i širšej verejnosti, ktorá by mala záujem o využívanie verejného priestranstva v tejto lokalite. Dobrovoľníci osadili 18 ks lavičiek na ktoré si môže sadnúť až 120 ľudí. Realizácia projektu prispieva k rozvoju regiónu a zvýšeniu atraktivity tejto lokality. Finančné prostriedky boli použité na materiálne náklady: oceľové pätky a drevené dosky.
zachovanie kultúrnych hodnôt; ochrana a tvorba životného prostredia; organizovanie dobrovoľníckej činnosti 1 000 € Podporená organizácia: Kaspián, oz, podporená v grantovom programe Tu sa nám páči tu chceme žiť Projekt vychádzal z dvoch oblastí, v ktorých občianske združenie Kaspián pracuje s deťmi a mládežou. Terénna sociálna práca bola realizovaná v skateparku a v okolí Markovej ulice, v Bratislave. Toto miesto navštevujú deti, mladí ľudia a rodiny. Prostredníctvom projektu sa vďaka maľovaniu a oprave predĺžila životnosť jazdných prekážok v skateparku. Do projektu sa podarilo zapojiť 20 detí. Zaktivizovala sa komunita k spolupráci pri vytváraní bezpečných a podnetných priestorov, kde budú deti a mladí ľudia tráviť svoj voľný čas. Finančný dar bol použitý na zakúpenie farieb, maliarskych pomôcok, občerstvenia, vrátane odborných prác.
zachovanie kultúrnych hodnôt; ochrana a tvorba životného prostredia; organizovanie dobrovoľníckej činnosti 1 000 € Podporená organizácia: Združenie Storm, podporená v grantovom programe Tu sa nám páči tu chceme žiť V areáli Komunitého centra v Nitre, medzi panelovými domami vytvorili miesto na trávenie voľného času, či posedenie s rodinou. 20 dobrovoľníkov najprv upravilo areál: čistili ho od odpadkov, pokosili, upravili kríky a stromčeky. Potom skonštruovali paletový nábytok a knižnicu. Vytvorili miesto pre príjemné posedenie a vonkajšiu knižnicu, v ktorej si ľudia môžu čítať, požičiavať a vymieňať knihy. Finančné prostriedky boli použité na materiálne náklady, palety, krovinorez, okrasné kvety a malé občerstvenie.
Zachovanie kultúrnych hodnôt 150 € Podporená organizácia: Občianske združenie Milan Štefánik pri ústavoch pre zdravotne a mentálne postihnutých, podporená v Otvorenom grantovom programe Baumit Dlho očakávaný deň pre mentálne a zdravotne postihnuté deti sa uskutočnil v utorok 27. novembra 2014 v divadelnej sále Mestského divadla Actores v Rožňave. Išlo už o 19. ročník benefičného podujatia CHARITÁNIA, ktoré je organizované Občianskym združením Milan Štefánik pri ústavoch pre mentálne postihnutých v spolupráci so zariadením JASANIMA – DSS Rožňava v zriaďovateľskej pôsobnosti Košického samosprávneho kraja. Hlavnou myšlienkou celej akcie je integrácia znevýhodnených ľudí do spoločnosti i odstránenie bariér medzi handicapovanými a zdravými cez hudbu, tanec a spoločne strávený čas. Finančné prostriedky boli použité na cestovné náklady .
ochrana a podpora zdravia; poskytovanie sociálnej pomoci; zachovanie kultúrnych hodnôt; podpora vzdelávania; ochrana ľudských práv; ochrana a tvorba životného prostredia; organizovanie a sprostredkovanie dobrovoľníckej činnosti 5 940 € Podporená organizácia: LUĎIA ĽUĎOM, n.o. Zámerom projektu bolo vytvorenie responzívneho dizajnu darcovského portálu ĽudiaĽuďom.sk, ktorý umožní prístup na stránku a využívanie služieb portálu širšiemu počtu návštevníkov. Responzívny dizajn stránky umožňuje návštevnosť aj z mobilných zariadení, vie sa automaticky prispôsobiť zariadeniu, na ktorom je zobrazený. Toto riešenie prináša so sebou veľké množstvo výhod. Finančné prostriedky boli použité na programátorské a dizajnérske práce a práce súvisiace s integráciou s existujúcimi platformami.
ochrana a podpora zdravia; poskytovanie sociálnej pomoci; zachovanie kultúrnych hodnôt; podpora vzdelávania; ochrana ľudských práv; ochrana a tvorba životného prostredia; organizovanie a sprostredkovanie dobrovoľníckej činnosti 2 276 € Podporená organizácia: LUĎIA ĽUĎOM, n.o. Zámerom projektu bola podpora jednej z platforiem darcovského portálu ĽudiaĽuďom.sk - benefičné aukcie, ktorá umožňuje netradičnú formu fundraisingu. Pomohli sme vytvoriť špeciálnu vianočnú kampaň(www.advent.ludialudom.sk) so zapojením 24 známych osobností a zrealizovať zmeny v administrácii portálu. Finančné prostriedky boli použité na vytvorenie substránky www.advent.ludialudom.sk a programátorské práce.
podpora a rozvoj telesnej kultúry; podpora vzdelávania 1 000 € Podporená organizácia: Základná škola A. Sládkoviča, Sliač, podporená v grantovom programe Hľadá sa talent 2015 Zámerom projektu bola podpora talentovaného Simeona Suchého, ktorý je žiak piateho ročníka športovej triedy ZŠ. Je členom Bedmintonového klubu Kúpele Sliač. Zúčastnil sa turnajov skupiny A,MO,BQ, dvoch turnajov v zahraničí a dvoch sústredení. Je prvý hráč slovenského rebríčka v kategórii U 11, Dvojnásobný majster Slovenska vo svojej kategórii v dvojhre a štvorhre. Finančné prostriedky boli použité na cestovné náklady, štartovné, materiálne vybavenie, tréning a camp.
podpora a rozvoj telesnej kultúry; podpora vzdelávania 1 000 € Podporená organizácia: Športové gymnázium Banská Bystrica, podporená v grantovom programe Hľadá sa talent 2015 Zámerom projektu bola podpora talentovaného Karola Končoša, ktorý v máji 2015 absolvoval svoje prvé preteky v hode kladivom, ktorými sa hneď prvým pokusom (68,91m) podarilo splniť limit SAZu (67,5m) pre účasť na Majstrovstvách Európy juniorov 2015 vo Švédsku. Tým bol hlavný cieľ tohto projektu splnený. Finančné prostriedky boli použité na kúpu výživových doplnkov a regeneráciu športovca.
zachovanie kultúrnych hodnôt; podpora vzdelávania 1 000 € Podporená organizácia: Občianske združenie 4U, podporená v grantovom programe Hľadá sa talent 2015 Cieľom projektu bolo podchytiť a zaktivizovať mladú Banskobystričanku, talentovanú žiačku 9. ročníka základnej školy, u ktorej sa prejavil mimoriadny literárny talent. Zámerom projektu bolo podať pomocnú ruku talentovanej žiačke, ktorá získala za svoju literárnu tvorbu už niekoľko ocenení a mala záujem sa podeliť o svoje myšlienky a fantáziu. Valentína napísala knihu, s ktorou sa jej podarilo podeliť a zdieľať svoje myšlienky so svojimi rovesníkmi. Kniha oslovila nielen svojich rovesníkov, ale aj širokú verejnosť. Finančné prostriedky boli použité na tlač knihy a zalomenie textu.
zachovanie kultúrnych hodnôt; podpora vzdelávania 1 000 € Podporená organizácia: Klub priateľov Stredoškolského domova mládeže, podporená v grantovom programe Hľadá sa talent 2015 Zámerom projektu bolo finančne podporiť dvojnásobnú vicemajsterku latinskoamerických tancov, Zuzanu Šiminskú - členku štátnej reprezentácie Slovenska, nominantku na majstrovstvá sveta a Európy. Počas obdobia realizácie projektu sa žiačka prezentovala v spoločenskom tanci aj na charitatívnom podujatí. Pred samotným začiatkom realizácie mala žiačka výkonnostnú kategóriu B. Následne v ďalšej súťaži získala výkonnostnú kategóriu A. Zvýšenie výkonnostnej kategórie jej umožňuje trénovať ostatných tanečníkov a viesť vlastnú tanečnú skupinu. Ciele projektu boli naplnené. V súčasnosti sa pripravuje s novým tanečným partnerom na Majstrovstvá Slovenskej republiky v tanečnom športe, ktoré sa uskutočnia v marci 2016 v Banskej Bystrici. Finančné prostriedky boli použité na sústredenie, individuálne tréningy, tanečné oblečenie a obuv.
podpora a rozvoj telesnej kultúry; podpora vzdelávania 1 000 € Podporená organizácia: ŠKB Lyžiarik, podporená v grantovom programe Hľadá sa talent 2015 Zámerom projektu bolo podporiť predsezónnu prípravu Samuela Vigaša, víťaza Slovenského pohára pred žiakov v zjazdovom lyžovaní. Príprava sa začala 5-dňovým pobytom na ľadovci Stubai v Rakúsku, zameraným na voľnú jazdu a technické cvičenia v jazde do rýchlosti. Po návrate domov prebiehala suchá príprava v štandardnom 4-dňovom bloku. Druhý blok príprav na snehu bol opäť realizovaný na ľadovci Stubai a Passo Stelvio v Taliansku. Tieto bloky boli zamerané na opätovné rozjazdenie a následne sa pristúpilo k nácviku techniky obrovského slalomu. Samkove ambície a najbližšie ciele sa nezmenili a cieľom je vyhrať Slovenský pohár a kvalifikovať sa do tímu žiakov Slovenskej reprezentácie v zjazdovom lyžovaní. Finančný dar bol použitý na zakúpení tréningových pomôcok.
podpora a rozvoj telesnej kultúry; podpora vzdelávania 1 000 € Podporená organizácia: Občianske združenie Atléti, podporená v grantovom programe Hľadá sa talent 2015 OZ Atléti vytvorilo podmienky pre lepšie zabezpečenie, riadenie a rozvoj športovej prípravy talentovaného atléta Lukáša Hrončeka. Pravidelnými spoločnými tréningami zameranými na rozvoj vytrvalosti, rýchlosti, špeciálneho tempa a bežeckej techniky v priebehu mesiacov marec- máj sme u Lukáša vybudovali veľmi dobrý základ trénovanosti. Pokračujúcou spoločnou prípravou zameranou navyše aj na rozvoj sily, koordinácie, techniky prekážok s použitím špeciálnych tréningových pomôcok, víkendovými sústredeniami, účasťou na testoch a pretekoch Lukáš absolvoval výbornú špeciálnu športovú prípravu, ktorú pretavil v hlavnej sezóne na pozoruhodné výsledky na jednotlivých pretekoch v mesiacoch jún- november. K skvalitneniu športovej prípravy a zlepšeniu podmienok, v konečnom dôsledku aj zlepšenia výkonnosti, prispela aj možnosť absolvovania pravidelnej regenerácia, užívania doplnkov športovej výživy, vitamínov a do vybavenie športovo-technického zabezpečenia športovca. Financie boli použité na športové, špeciálne atletické pomôcky, na štartovné na preteky a na atletické víkendové sústredenia.
zachovanie kultúrnych hodnôt; podpora vzdelávania 1 000 € Podporená organizácia: Súkromné centrum voľného času, podporená v grantovom programe Hľadá sa talent 2015 Zámerom projektu bola podpora talentovaného dievčaťa, Anety Krchňavej, ktorá navštevuje programy hudobnej školy YAMAHA, konkrétne hodiny keyboardu a populárneho spevu. Anetka má nepochybne veľkú dávku talentu, svojou šikovnosťou a osobnosťou reprezentuje hudobnú školu na rôznych kultúrnych akciách a podujatiach. Vďaka tomuto projektu získala nové skúsenosti a zručnosti a tiež šancu prezentovať svoj talent pred širokou verejnosťou na viacerých podujatiach. Finančný dar bol použitý na zvukové a hudobné príslušenstvo, literatúru, kancelárske potreby a na organizačné výdavky.
zachovanie kultúrnych hodnôt; podpora vzdelávania 900 € Podporená organizácia: Základná Umelecká Škola Slovenská Ľupča, podporená v grantovom programe Hľadá sa talent 2015 Cieľom projektu Cesta za speváckym snom Nely Nálepkovej bolo podporiť technický a umelecký rast Nely ako interpretky. Jedna cesta bola príprava mladej speváčky na niekoľko celoslovenských speváckych súťaží. Druhou cestou bolo zhodnotenie týchto skúseností v prvom profesionálnom vystúpení s profesionálnym hudobným telesom. Ciele projektu boli splnené, Nela získala cenné skúsenosti, sebaistotu, nehovoriac o technickom raste. Pridanou hodnotou projektu bolo nadobudnutie istej pokory po umeleckej i osobnostnej stránke. Šesť mesiacov dôslednej práce zanechalo na interpretke profesionálny umelecký rast, ktorý je predpokladom pre jej ďalší profesionálny rozvoj a možnú kariéru populárnej speváčky. Financie boli použité na nákup notového materiálu, uhradenie koncertu s profesionálnym telesom a na nákup bezdrôtového mikrofónu.
zachovanie kultúrnych hodnôt; podpora vzdelávania 964 € Podporená organizácia: Základná škola, Moskovská 2, Banská Bystrica, podporená v grantovom programe Hľadá sa talent 2015 V rámci realizácie projektu s názvom: Šachoví majster, bolo talentovanému Filipovi Haringovi poskytnuté materiálne a študijné vybavenie: šachový softvér, učebná pomôcka pre rozvoj logického myslenia Lego Mindstorms Education NXT. Tiež zabezpečenie Filipovej rekonvalescencie: permanentka na plaváreň. Cieľom projektu bolo tiež spropagovanie šachu na škole prostredníctvom naplánovaných aktivít a zabezpečenie materiálneho vybavenie pre šachový krúžok: šachové sety, kancelársky papier, písacie potreby. Finančný dar bol použitý na zakúpenie šachového softvéru, setu, učebnej pomôcky Lego Midstroms, kancelárskeho papieru, permanentky na plaváreň, vrátane odmien.
podpora a rozvoj telesnej kultúry; podpora vzdelávania 943 € Podporená organizácia: Súkromné centrum voľného času, podporená v grantovom programe Hľadá sa talent 2015 Cieľom projektu bolo poskytnúť mladému florbalovému talentu: Alene Martinkovej adekvátne športové podmienky, s kvalitnou športovou prípravou a hlavne podmienené kvalitnou regeneráciou. Prostredníctvom projektu Alenka získala kvalitné športové vybavenie a mala možnosť svoju aktívnu tréningovú činnosť doplniť posilňovaním, plávaním a regeneráciou v kryokomore. Alena sa dostala do reprezentačných výberov, v reprezentácií dorasteniek ako kapitánka celej reprezentácie na turnaji v Brne 2015, následne aj v kategórií Junioriek. Finančný dar bol použitý na zakúpenie permanentky na plaváreň, do posilňovne, kryokomory, florbalovej hokejky a atletickej obuvi.
ochrana a podpora zdravia; poskytovanie sociálnej pomoci 300 € Podporená fyzická osoba: Otília Duba, PaedDr. Pani Otília absolvovala pobyt v kúpeľoch v Dudinciach v Hoteli Smaragd, čo by si bez daru nemohla dovoliť. Jej zdravotný stav sa zlepšil a na určitý čas sa stabilizoval. Všetky procedúry, ktoré dostala boli v prospech jej zdravotného stavu. Financie boli použité na uhradenie liečebného pobytu v kúpeľoch.
ochrana a podpora zdravia; poskytovanie sociálnej pomoci 200 € Podporená fyzická osoba: Matúš Michal Michal Matúš je 27 ročný športovec so zdravotným postihnutím. V sezóne 2015 sa zúčastnil 18-tich maratónov a pretekov, kde behal na invalidnom vozíku. Po prvýkrát sa zúčastnil pretekov mimo regiónu strednej Európy. Finančný príspevok bol použitý na kúpu športového vybavenia a materiálu.
ochrana a podpora zdravia; poskytovanie sociálnej pomoci 400 € Podporená fyzická osoba: Mgr. Marián Berky Počas letných prázdnin 2015 sa v obci Halič uskutočnil 2.ročník TANGO- futbalový kemp pod záštitou ŠK Novohrad Lučenec pre deti od 6 do 12 rokov. Zúčastnilo sa ho 90 detí z Lučenca, Poltára, Divína, Podbrezovej a domáci Haličania. Absolvovali 3 x denne tréningový cyklus. Ich pobyt bol okrem futbalu vyplnený večernými animačnými aktivitami. Finančný dar bol použitý na kúpu futbalovej bránky a ceny pre deti: lopta, tričko a dres.
ochrana a podpora zdravia; poskytovanie sociálnej pomoci 400 € Podporená fyzická osoba: Andrea Bilková Lilianka Barteková absolvovala v novembri 2015 kurz komplexnej rehabilitácie v Sanatóriu Tatranská Kotlina, ktorý obsahoval: kineziterapiu a masáže podľa Smoljaninova, manuálna korekcia podľa Šargorodského a hydrokineziterapiu. Financie boli použité na uhradenie rehabilitačného pobytu v Sanatóriu Tatranská Kotlina.
ochrana a podpora zdravia; poskytovanie sociálnej pomoci 400 € Podporená fyzická osoba: Zuzana Joštová Lukáško Jošta absolvoval rehabilitačný pobyt v ADELI centre v Piešťanoch. V rehabilitačnom programe mal denne reflexnú masáž pred raným cvičením, reflexnú masáž, pohybové cvičenia, oxygenoterapiu, Bioptron lampu. Počas pobytu absolvoval logopédiu spolu hydroterapiou. Aj keď boli pre neho dva týždne intenzívnej rehabilitácie veľkou záťažou, spevnil sa mu chrbátik a má lepšiu stabilitu. Cieľ projektu bol naplnený čiastočne, nakoľko Lukáško začal chodiť za pomoci držania za ručičky. Financie boli použité na uhradenie rehabilitačného pobytu v Adeli centre.
ochrana a podpora zdravia; poskytovanie sociálnej pomoci 591 € Podporená organizácia: MAGNA DETI V NÚDZI, občianske združenie Projekt pomoci obetiam zemetrasenia v Nepále prispel k zlepšeniu kritickej zdravotnej situácie, a to zvýšením prístupu obetí k zdravotným službám a zabezpečením základnej zdravotnej starostlivosti pre deti, ženy a ich rodiny v zasiahnutých oblastiach. Okrem mobilného zdravotného tímu, tím expertov poskytol psychosociálnu pomoc, ktorá systematicky rehabilitovala mentálne zdravie obetí. Súčasťou tejto pomoci bolo vytvorenie podporných skupín a bezpečnostných centier vhodných pre deti s matkami. Projekt zároveň poskytol aj profesionálne školenia pre vládnych zamestnancov a miestnych sociálnych pracovníkov Nepálu, ktorí budú pokračovať v zabezpečení základnej zdravotnej a psychosociálnej podpory pre obete zemetrasenia. Celkovo projekt pomohol 35 182 ľuďom, distribuoval 19 669 balíčkov, poskytol zdravotnú pomoc 3 336 pacientom, vytrénoval 113 ľudí a poskytol priamu psychosiálnu pomoc 15 034 ľuďom. Finančný dar bol použitý na uhradenie sociálnej práce.
ochrana a podpora zdravia; poskytovanie sociálnej pomoci; zachovanie kultúrnych hodnôt; podpora vzdelávania; ochrana ľudských práv; ochrana a tvorba životného prostredia; organizovanie a sprostredkovanie dobrovoľníckej činnosti. 8 566 € Podporená organizácia: LUĎIA ĽUĎOM, n.o. Zámerom bola zmena v administrácii darcovského portálu ĽudiaĽuďom.sk, ktorá umožňuje flexibilnejšie reagovať na stále sa zvyšujúce požiadavky používateľov, na narastajúci počet príjemcov, darcov, počet darov a potrebných zásahov admina tak, aby služby darcovského portálu boli maximálne efektívne, rýchle, bezchybné. Tiež aby mohli aj naďalej pre užívateľov ostať zadarmo. Zefektívnenie služby portálu na maximálnu možnú úroveň odstránilo denno-dennú závislosť na dodávateľskej spoločnosti. Finančné prostriedky boli použité na IT služby.
Podpora vzdelávania 300 € Podporená fyzická osoba: Diana Vasilenková, Ing., PhD. zapojená do súťaže Ceny Centra pre filantropiu za najlepšiu bakalársku alebo diplomovú prácu a dizertačnú prácu na tému filantropia, dobrovoľníctvo a tretí sektor zo dňa 31.8.2014. Diana získala prvú cenu za najlepšiu dizertačnú prácu o treťom sektore s dizertačnou prácou s názvom: Finančná udržateľnosť neziskových organizácií a partnerstvá s podnikateľským sektorom. Doktorandka s touto prácou ukončila štúdium Ekonomickej univerzity, Fakulty podnikového manažmentu na Podnikovo hospodárskej katedre. Finančné prostriedky boli použité na vzdelanie: kurz SEO optimalizácia.
Podpora vzdelávania 200 € Podporená fyzická osoba: Cetnerová Mária, Ing. zapojená do súťaže Ceny Centra pre filantropiu za najlepšiu bakalársku alebo diplomovú prácu a dizertačnú prácu na tému filantropia, dobrovoľníctvo a tretí sektor zo dňa 31.8.2014. Mária získala druhú cenu za diplomovú prácu s názvom: Dopady daňových úľav z titulu ""Not-for-profit"" použitia zisku. Študentka touto diplomovou prácou ukončila Univerzitu Mateja Bela v Banskej Bystrici, Ekonomickú fakultu, Katedru verejnej ekonomiky a regionálneho rozvoja. Finančné prostriedky boli použité na vzdelanie: kurz anglického jazyka.
Podpora vzdelávania 200 € Podporená fyzická osoba: Dana Kubaľáková, Mgr. zapojená do súťaže Ceny Centra pre filantropiu za najlepšiu bakalársku alebo diplomovú prácu a dizertačnú prácu na tému filantropia, dobrovoľníctvo a tretí sektor zo dňa 31.8.2014. Mgr. Dana získala tretiu cenu za diplomovú prácu s názvom: CSR reporting podnikov na Slovensku. Študentka touto diplomovou prácou ukončila Univerzitu Konštantína Filozofa v Nitre, Filozofickú fakultu, Katedru masmediálnej komunikácie a reklamy. Finančné prostriedky boli použité na vzdelanie: odborné knihy.
ochrana a podpora zdravia; podpora a rozvoj telesnej kultúry; poskytovanie sociálnej pomoci; zachovanie kultúrnych hodnôt; podpora vzdelávania; ochrana ľudských práv; ochrana a tvorba životného prostredia; veda a výskum; organizovanie a sprostredkovanie dobrovoľníckej činnosti 94,75 € Náklady na administráciu - Bankové poplatky
ochrana a podpora zdravia; podpora a rozvoj telesnej kultúry; poskytovanie sociálnej pomoci; zachovanie kultúrnych hodnôt; podpora vzdelávania; ochrana ľudských práv; ochrana a tvorba životného prostredia; veda a výskum; organizovanie a sprostredkovanie dobrovoľníckej činnosti 12 854 € Náklady na administráciu - Odmeny projektových manažérov
Spolu 103 835,75 €
Výrok auditora

gdpr_placeholder