Prihlásiť sa

Prihlásenie pre registrovaných

Zabudli ste heslo? Reset hesla.

Konkurzy a reštrukturalizácie z Obchodného vestníka - Konanie č. 405309

FLIPO spol. s r.o. "v likvidácii"

  • Konanie č. 405309
  • Vydaný 20.2.2012
  • Publikovaný v Obchodnom vestníku č. 39 z roku 2012 24.2.2012
  • Úpadca FLIPO spol. s r.o. "v likvidácii"
    IČO: 36003701
    Thurzova 16
    03601   Martin
Druh
Uznesenie
Hlavička

Okresný súd Žilina v právnej veci vyhláseného konkurzu na majetok úpadcu: FLIPO spol. s r.o. „v likvidácii“, Thurzova 16, 036 01 Martin, IČO: 36 003 701, správcom ktorého je: JUDr. Filip Lukáč, so sídlom kancelárie: Tajovského 5, 010 01 Žilina, takto

Rozhodnutie

O d v o l á v a správcu JUDr. Filipa Lukáča, so sídlom kancelárie: Tajovského 5, 010 01 Žilina.

U k l a d á odvolanému správcovi p o v i n n o s ť s odbornou starostlivosťou spravovať a zabezpečiť ochranu majetku zapísaného v súpise konkurznej podstaty úpadcu až do doby, kedy sa nový správca riadne ujme výkonu svojej funkcie.

U k l a d á odvolanému správcovi p o v i n n o s ť do 30 dní od ustanovenia nového správcu predložiť novému správcovi podrobnú správu o svojej činnosti a poskytnúť mu všetku potrebnú súčinnosť tak, aby sa nový správca mohol riadne ujať výkonu svojej funkcie.

Z v o l á v a schôdzu veriteľov na deň 21.3.2012 o 09.00 hod., ktorá sa uskutoční v zasadacej miestnosti č. 201 Okresného súdu Žilina, Hviezdoslavova ulica 28, Žilina, s nasledovným programom:

1. Otvorenie schôdze veriteľov

2. Schválenie návrhu na ustanovenie nového správcu podľa § 42 ods. 5 zákona č. 7/2005 Z.z. o konkurze a reštrukturalizácii a o zmene a doplnení niektorých zákonov, v znení neskorších predpisov

3. Rôzne, záver

Prezentácia veriteľov sa začne o 08.50 hod. Pri prezentácii predložia veritelia doklad totožnosti, právnické osoby aj výpis z obchodného registra. Zástupcovia veriteľov predložia plnú moc, prípadne poverenie na zastupovanie veriteľa - originál alebo osvedčenú fotokópiu a doklad totožnosti, prípadne preukaz advokáta. Z obsahu plnej moci alebo poverenia musí vyplývať zastupovanie podľa zákona č. 7/2005 Z.z. o konkurze a reštrukturalizácii, ak nejde o zastupovanie advokátom, tiež vymedzenie rozsahu tohto zastupovania vo veci vyhláseného konkurzu a účasť na schôdzi veriteľov. Podpis oprávnenej osoby veriteľa na plnej moci, ak nejde o zastupovanie advokátom, musí byť úradne osvedčený.

Odôvodnenie

Uznesením č.k. 1K 1/2011-108 zo dňa 3.2.2011 vyhlásil súd na majetok dlžníka konkurz a správcu uvedeného v záhlaví tohto rozhodnutia ustanovil do funkcie.

Pri výkone svojej činnosti súd zistil, že dňa 17.1.2012 bol ustanovenému správcovi pozastavený výkon funkcie správcu.

Súd primárne uvádza, že v tomto konaní aplikuje v zmysle § 206a ods. 1 zákona č. 7/2005 Z.z. ustanovenia zákona č. 7/2005 Z.z. v znení účinnom do 31.12.2011 (ďalej len „ZKR“).

Podľa § 42 ods. 1 zákona č. 7/2005 Z.z. o konkurze a reštrukturalizácii a o zmene a doplnení niektorých zákonov, v znení neskorších predpisov (ďalej len “ZKR“), súd aj bez návrhu odvolá správcu, ak opakovane alebo závažne porušil povinnosti ustanovené týmto zákonom alebo osobitným predpisom alebo mu vo výkone funkcie bráni zákonná prekážka; zákonnou prekážkou sa rozumie aj vylúčenie správcu podľa osobitného predpisu. Pred odvolaním správcu počas konkurzu súd vypočuje členov veriteľského výboru a aspoň troch zabezpečených veriteľov s najvyšším počtom hlasov počítaných podľa zistenej sumy ich zistených zabezpečených pohľadávok.

Podľa vety prvej § 40 ods. 1 ZKR, správcu v konkurznom konaní ustanovuje súd uznesením; za správcu môže ustanoviť len osobu zapísanú do zoznamu správcov.

Podľa § 42 ods. 3 ZKR, v uznesení o odvolaní správcu súd môže odvolanému správcovi určiť rozsah činnosti a s tým súvisiace oprávnenia, ktoré bude odvolaný správca vykonávať až do ustanovenia nového správcu.

Podľa § 42 ods. 6 ZKR, odvolaný správca je povinný do 30 dní od ustanovenia nového správcu predložiť veriteľskému výboru a novému správcovi podrobnú správu o svojej činnosti; novému správcovi je tiež povinný poskytnúť všetku potrebnú súčinnosť tak, aby sa nový správca mohol riadne ujať výkonu svojej funkcie.

Na základe skutočnosti pozastavenia výkonu funkcie správcu a na základe vyššie uvedených zákonných ustanovení rozhodol súd o odvolaní správcu z funkcie. V záujme zabezpečenia uchovania hodnoty majetku zapísaného v súpise konkurznej podstaty uložil súd odvolanému správcovi okrem povinnosti poskytnúť súčinnosť novému správcovi aj povinnosť s odbornou starostlivosťou zabezpečiť správu a ochranu majetku v konkurznej podstate. Za účelom ustanovenia nového správcu rozhodol súd aj o zvolaní schôdze veriteľov, ktorá sa bude konať na tunajšom súde.

Poučenie

Proti tomuto uzneseniu nie je prípustné odvolanie.

  • Súd Okresný súd Žilina
  • Spisová značka 1K/1/2011
  • ICS 5111200270
  • Vydal JUDr. Gabriela Bargelová
  • Vydal FN Sudca
  • Odoslal Mgr. Antónia Ďuranová