Prihlásiť sa

Prihlásenie pre registrovaných

Zabudli ste heslo? Reset hesla.

Konkurzy a reštrukturalizácie z Obchodného vestníka - Konanie č. 324588

TIMEX-Q plus

  • Konanie č. 324588
  • Vydaný 5.3.2012
  • Publikovaný v Obchodnom vestníku č. 50 z roku 2012 12.3.2012
  • Úpadca TIMEX-Q plus
    IČO: 31407463
    Skladová 2
    91700   Trnava
Druh
Uznesenie
Hlavička

Okresný súd Trnava v právnej veci navrhovateľa - dlžníka: TIMEX-Q plus, s.r.o., IČO: 31 407 463, Skladová 2, 917 00 Trnava, zapísaný v Obchodnom registri Okresného súdu Trnava, vložka č. 17823/T, odd.: Sro, o vyhlásenie konkurzu na jeho majetok, takto

Rozhodnutie

Súd v y z ý v a navrhovateľa - dlžníka, aby v lehote 10 dní od doručenia tohto uznesenia odstránil vady svojho podania doručeného tunajšiemu súdu dňa 28.02.2012, a to tak, že:

- doplní do spisového materiálu návrh na vyhlásenie konkurzu, ktorý bude podpísaný navrhovateľom a podpis bude úradne osvedčený, dvojmo.

Odôvodnenie

Tunajšiemu súdu bol dňa 28.02.2012 doručený návrh navrhovateľa - dlžníka na vyhlásenie konkurzu na jeho majetok. Podanie však nespĺňa náležitosti návrhu podľa § 12 ods. 1 zákona č. 7/2005 Z.z. o konkurze a reštrukturalizácii a o zmene a doplnení niektorých zákonov v znení neskorších predpisov (ďalej len "ZKR").

Podľa § 12 ods. 1 ZKR, návrh na vyhlásenie konkurzu musí obsahovať všeobecné náležitosti návrhu podľa osobitného predpisu. Podpis navrhovateľa, ktorý nie je orgánom verejnej moci, musí byť v návrhu úradne osvedčený. Návrh musí byť podaný v dvoch rovnopisoch spolu s prílohami.

Podľa § 14 ods. 1 ZKR, ak súd zistí, že návrh na vyhlásenie konkurzu spĺňa zákonom ustanovené náležitosti, najneskôr do 15 dní od doručenia návrhu rozhodne o začatí konkurzného konania. Inak v rovnakej lehote uznesením poučí navrhovateľa o nedostatkoch návrhu a vyzve ho, aby tieto nedostatky v lehote 10 dní odstránil. Ak tak navrhovateľ neurobí, súd návrh odmietne najneskôr do 15 dní po tom, čo uplynula lehota na odstránenie nedostatkov. Inak v rovnakej lehote rozhodne o začatí konkurzného konania. Voči uzneseniu o odmietnutí návrhu odvolanie nie je prípustné. Uznesenie o začatí konkurzného konania alebo uznesenie o odmietnutí návrhu súd doručí navrhovateľovi a dlžníkovi; uznesenie o odmietnutí návrhu súd nezverejňuje v Obchodnom vestníku.

Navrhovateľ - dlžník síce doručil súdu dva rovnopisy návrhu na vyhlásenie konkurzu aj spolu s osvedčovacou doložkou o pravosti podpisu, avšak na oboch rovnopisoch návrhu chýba podpis navrhovateľa - dlžníka, a preto bude úlohou navrhovateľa - dlžníka, aby v súlade s citovanými ustanoveniami ZKR doplnil do spisového materiálu návrh na vyhlásenie konkurzu, ktorý bude riadne podpísaný a podpis bude riadne osvedčený, a to dvojmo.

Vzhľadom na opísané nedostatky podania súd rozhodol tak, ako je uvedené vo výroku tohto uznesenia.

Poučenie

Proti tomuto uzneseniu nie je prípustné odvolanie.

Ak podanie nebude opravené alebo doplnené v lehote 10 dní od doručenia tohto rozhodnutia a pre uvedený nedostatok nemožno v konaní pokračovať, súd podanie odmietne.

  • Súd OKRESNÝ SÚD TRNAVA
  • Spisová značka 36K/7/2012
  • ICS 2112204273
  • Vydal JUDr. Mária Kupcová
  • Vydal FN Vyššia súdna úradníčka
  • Odoslal Bc. Zuzana Belková