Prihlásiť sa

Prihlásenie pre registrovaných

Zabudli ste heslo? Reset hesla.

Konkurzy a reštrukturalizácie z Obchodného vestníka - Konanie č. 325305

Massimo spol. s r.o. v likvidácii

  • Konanie č. 325305
  • Vydaný 8.3.2012
  • Publikovaný v Obchodnom vestníku č. 54 z roku 2012 16.3.2012
  • Úpadca Massimo spol. s r.o. v likvidácii
    IČO: 31362257
    Paulínska 6
    91701   Trnava
  • Navrhovatelia Massimo spol. s r.o. v likvidácii
    IČO: 31362257
    Paulínska 6
    91701   Trnava
  • Karol Lukačovič, Ing.
    T. Vansovej 48
    91701   Trnava
Druh
Uznesenie
Hlavička

Okresný súd Trnava v právnej veci navrhovateľa: Ing. Karola Lukačoviča, T.Vansovej 48, Trnava, likvidátora obchodnej spoločnosti MASSIMO spol. s r.o. v likvidácii, IČO: 31 362 257, so sídlom Paulínska 6, Trnava, zapísaný v Obchodnom registri Okresného súdu Trnava, oddiel: Sro, vložka č. 12503/T, o vyhlásenie konkurzu na majetok dlžníka: MASSIMO spol. s r.o. v likvidácii, IČO: 31 362 257, so sídlom Paulínska 6, Trnava, zapísaný v Obchodnom registri Okresného súdu Trnava, oddiel: Sro, vložka č. 12503/T, takto

Rozhodnutie

Súd v y z ý v a navrhovateľa, aby v lehote 10 dní od doručenia tohto uznesenia odstránil vady svojho podania doručeného súdu dňa 05.03.2012, a to tak, že doloží:

" návrh s úradne osvedčeným podpisom

" a poslednú riadnu individuálnu účtovnú závierku s tým, že ak bola individuálna účtovná závierka predmetom overovania audítorom, k návrhu je povinný pripojiť aj správu audítora.

Odôvodnenie

Okresnému súdu Trnava bol dňa 05.03.2012 doručený návrh navrhovateľa - likvidátora na vyhlásenie konkurzu na majetok dlžníka. Podanie však nespĺňa náležitosti návrhu podľa § 12 ods. 1 zákona č. 7/2005 Z.z. o konkurze a reštrukturalizácii a o zmene a doplnení niektorých zákonov v znení neskorších predpisov (ďalej len ZKR).

Podľa § 12 ods. 1 a 4 ZKR, návrh na vyhlásenie konkurzu musí obsahovať všeobecné náležitosti návrhu podľa osobitného predpisu. Podpis navrhovateľa, ktorý nie je orgánom verejnej moci, musí byť v návrhu úradne osvedčený. Návrh musí byť podaný v dvoch rovnopisoch spolu s prílohami. Ak návrh na vyhlásenie konkurzu podáva dlžník, k návrhu je povinný pripojiť zoznam svojho majetku, zoznam svojich záväzkov a zoznam svojich spriaznených osôb. Ak dlžník účtuje podľa osobitného predpisu, k návrhu je povinný pripojiť aj poslednú riadnu individuálnu účtovnú závierku spolu s mimoriadnou individuálnou účtovnou závierkou, ak bola vyhotovená neskôr ako posledná riadna individuálna účtovná závierka; ak bola individuálna účtovná závierka predmetom overovania audítorom, k návrhu je povinný pripojiť aj správu audítora.

Podľa § 14 ods. 1 ZKR, ak súd zistí, že návrh na vyhlásenie konkurzu spĺňa zákonom ustanovené náležitosti, najneskôr do 15 dní od doručenia návrhu rozhodne o začatí konkurzného konania. Inak v rovnakej lehote uznesením poučí navrhovateľa o nedostatkoch návrhu a vyzve ho, aby tieto nedostatky v lehote 10 dní odstránil. Ak tak navrhovateľ neurobí, súd návrh odmietne najneskôr do 15 dní po tom, čo uplynula lehota na odstránenie nedostatkov. Inak v rovnakej lehote rozhodne o začatí konkurzného konania. Voči uzneseniu o odmietnutí návrhu odvolanie nie je prípustné. Uznesenie o začatí konkurzného konania alebo uznesenie o odmietnutí návrhu súd doručí navrhovateľovi a dlžníkovi; uznesenie o odmietnutí návrhu súd nezverejňuje v Obchodnom vestníku.

Súd preskúmal podmienky konania podľa príslušných ustanovení Občianskeho súdneho poriadku a ZKR a formálne náležitosti návrhu na vyhlásenie konkurzu a zistil, že návrh navrhovateľa nespĺňa zákonom ustanovené náležitosti návrhu dlžníka, a to: podpis navrhovateľa- likvidátora na návrhu nie je úradne osvedčený a tiež navrhovateľ k návrhu nepripojil poslednú riadnu individuálnu účtovnú závierku.

Nakoľko návrh na vyhlásenie konkurzu nespĺňa zákonom vyžadované náležitosti, súd na základe uvedených skutočností a s poukazom na zákonné ustanovenia rozhodol tak, ako je uvedené vo výroku tohto uznesenia.

Poučenie

Proti tomuto uzneseniu nie je prípustné odvolanie.

  • Súd OKRESNÝ SÚD TRNAVA
  • Spisová značka 25K/7/2012
  • ICS 2112204785
  • Vydal JUDr. Dagmar Valocká
  • Vydal FN sudca
  • Odoslal Iveta Pavlatovská