Prihlásiť sa

Prihlásenie pre registrovaných

Zabudli ste heslo? Reset hesla.

Konkurzy a reštrukturalizácie z Obchodného vestníka - Konanie č. 345854

Panta Rhei

  • Konanie č. 345854
  • Vydaný 10.8.2012
  • Publikovaný v Obchodnom vestníku č. 160 z roku 2012 20.8.2012
  • Úpadca Panta Rhei
    IČO: 31443923
    Kúpeľná 2
    93201   Veľký Meder
Druh
Uznesenie
Hlavička

Okresný súd Trnava v právnej veci navrhovateľa - veriteľa: TK Belimex a.s., Bratislavská 79, Pezinok, IČO: 31 328 008, zapísaný v Obchodnom registri Okresného súdu Bratislava I, odd.: Sa, vložka č. 4526/B, o návrhu na vyhlásenie konkurzu na majetok dlžníka: Panta Rhei, s.r.o., Kúpeľná 2, Veľký Meder, IČO: 31 443 923, zapísaný v Obchodnom registri Okresného súdu Trnava, odd.: Sro, vložka č. 3243/B, takto

Rozhodnutie

Súd konanie z a s t a v u j e.

Odôvodnenie

Navrhovateľ - veriteľ sa návrhom doručeným tunajšiemu súdu dňa 30.07.2012 domáhal vyhlásenia konkurzu na majetok dlžníka, čo odôvodnil tým, že dlžník je platobne neschopný.

Dňa 10.08.2012 doručil navrhovateľ- veriteľ súdu späťvzatie návrhu na vyhlásenie konkurzu na majetok dlžníka a navrhol konanie zastaviť. Zároveň požiadal, aby mu súd v zmysle § 13 ods. 1 zákona č. 7/2005 Z.z. o konkurze a reštrukturalizácii a o zmene a doplnení niektorých zákonov v znení neskorších predpisov vrátil zaplatený preddavok na úhradu odmeny a výdavkov predbežného správcu .

Podľa § 15 ods. 1 zákona č. 7/2005 Z.z. o konkurze a reštrukturalizácii a o zmene a doplnení niektorých zákonov v znení neskorších predpisov (ďalej len ZKR) navrhovateľ môže vziať svoj návrh na vyhlásenie konkurzu späť až do vydania uznesenia o vyhlásení konkurzu. Po začatí konkurzného konania je na späťvzatie návrhu na vyhlásenie konkurzu potrebný súhlas všetkých účastníkov konkurzného konania.

Podľa § 196 ZKR, ak tento zákon neustanovuje inak, na začatie konkurzného konania, na konkurzné konanie, na začatie reštrukturalizačného konania, na reštrukturalizačné konanie a konanie o oddlžení (ďalej len "konanie podľa tohto zákona") sa primerane použijú ustanovenia Občianskeho súdneho poriadku.

Podľa § 96 ods. 1 Občianskeho súdneho poriadku (ďalej len O.s.p.) navrhovateľ môže vziať za konania späť návrh na jeho začatie, a to sčasti alebo celkom. Ak je návrh vzatý späť celkom, súd konanie zastaví. Ak je návrh vzatý späť sčasti, súd konanie v tejto časti zastaví.

V súlade s dispozičnou zásadou ZKR pripúšťa, aby navrhovateľ mohol vziať svoj návrh späť. Táto zásada je ale do určitej miery limitovaná tým, že navrhovateľ tak môže urobiť len do vydania uznesenia o vyhlásení konkurzu; potom už nie. Pred začatím konkurzného konania môže navrhovateľ vziať svoj návrh späť bez toho, aby sa vyžadoval niekoho súhlas. O zastavení konania pred začatím konkurzného konania súd rozhodne primerane postupom podľa § 96 ods. 1 O.s.p.

S poukazom na vyššie citované ustanovenia rozhodol súd tak, ako je uvedené vo výrokovej časti tohto uznesenia.

Poučenie

Proti tomuto uzneseniu je možné podať odvolanie do 15 dní odo dňa

doručenia uznesenia na súde, proti rozhodnutiu ktorého smeruje.

Z odvolania musí byť zjavné ktorému súdu je určené, kto ho robí, ktorej veci

sa týka, čo sa ním sleduje, musí byť podpísané a datované. Odvolanie treba

predložiť súdu s potrebným počtom rovnopisov a prílohami tak, aby jeden

rovnopis zostal na súde a aby každý účastník dostal jeden rovnopis ak je

potrebné. Ak účastník nepredloží potrebný počet rovnopisov a príloh, súd

vyhotoví kópie na jeho trovy.

V odvolaní sa má ďalej uviesť proti ktorému rozhodnutie smeruje, v akom

rozsahu sa napáda, v čom sa toto rozhodnutie alebo postup súdu považuje za

nesprávny a čoho sa odvolateľ domáha

  • Súd OKRESNÝ SÚD TRNAVA
  • Spisová značka 25K/19/2012
  • ICS 2112215511
  • Vydal JUDr. Jana Tóthová
  • Vydal FN vyššia súdna úradníčka
  • Odoslal Mgr. Miroslava Spálová