Prihlásiť sa

Prihlásenie pre registrovaných

Zabudli ste heslo? Reset hesla.

Konkurzy a reštrukturalizácie z Obchodného vestníka - Konanie č. 307974

AWF Slovakia s.r.o.

  • Konanie č. 307974
  • Vydaný 11.10.2012
  • Publikovaný v Obchodnom vestníku č. 201 z roku 2012 17.10.2012
  • Úpadca AWF Slovakia s.r.o.
    IČO: 35728469
    Mierová 135
    82105   Bratislava 2
Druh
Uznesenie
Hlavička

Okresný súd Bratislava I v právnej veci navrhovateľa - dlžníka: AWF Slovakia s.r.o., so sídlom Mierová 135, 821 05 Bratislava, IČO: 35 728 469 o návrhu na vyhlásenie konkurzu na majetok dlžníka: AWF Slovakia s.r.o., so sídlom Mierová 135, 821 05 Bratislava, IČO: 35 728 469

Rozhodnutie

Súd začína konkurzné konanie voči dlžníkovi AWF Slovakia s.r.o., so sídlom Mierová 135, 821 05 Bratislava, IČO: 35 728 469.

Odôvodnenie

Navrhovateľ podal dňa 01.10.2012 na Okresnom súde Bratislava I návrh na vyhlásenie konkurzu na majetok dlžníka: AWF Slovakia s.r.o., so sídlom Mierová 135, 821 05 Bratislava, IČO: 35 728 469 ( ďalej len „ Dlžník “, „ Navrhovateľ “ ). Dňa 09.10.2012 bolo súdu doručené Doplnenie príloh k podaniu zo dňa 01.10.2012, ktorým Navrhovateľ súdu doručil druhý rovnopis zoznamu záväzkov, zoznamu majetku, zmluvného prehľadu, zoznamu spriaznených osôb, ako aj poslednej individuálnej účtovnej závierky.

Navrhovateľ teda k návrhu pripojil zoznam majetku Dlžníka, zoznam záväzkov Dlžníka a zmluvný prehľad vyhotovené v súlade s §§ 4 až 6 vyhlášky MS SR č. 665/2005 Z. z., zoznam spriaznených osôb, ako aj poslednú riadnu individuálnu účtovnú závierku vyhotovenú k 31.12.2011.

Podpis Navrhovateľa na návrhu je úradne osvedčený.

Preddavok na úhradu odmeny a výdavkov predbežného správcu vo výške 1.659,70 € bol zaplatený.

Podľa § 11 ods. 1 zák. č. 7/2005 Z.z. o konkurze a reštrukturalizácii a o zmene a doplnení niektorých zákonov, v znení neskorších predpisov (ďalej len ZKR), návrh na vyhlásenie konkurzu sa podáva na príslušnom súde ( ďalej len „súd ). Návrh na vyhlásenie konkurzu je oprávnený podať dlžník, veriteľ, v mene dlžníka likvidátor alebo iná osoba, ak to ustanovuje tento zákon.

Podľa § 12 ods. 1 zák. č. 7/2005 Z.z. o konkurze a reštrukturalizácii a o zmene a doplnení niektorých zákonov, v znení neskorších predpisov (ďalej len ZKR) návrh na vyhlásenie konkurzu musí obsahovať všeobecné náležitosti návrhu podľa osobitného predpisu. Podpis navrhovateľa, ktorý nie je orgánom verejnej moci musí byť v návrhu úradne osvedčený. Návrh musí byť podaný v dvoch rovnopisoch spolu s prílohami.

Podľa § 12 ods. 4 ZKR ak návrh na vyhlásenie konkurzu podáva dlžník, k návrhu je povinný pripojiť zoznam svojho majetku, zoznam svojich záväzkov a zoznam svojich spriaznených osôb. Ak dlžník účtuje podľa osobitného predpisu, k návrhu je povinný pripojiť aj poslednú riadnu individuálnu účtovnú závierku spolu s mimoriadnou individuálnou účtovnou závierku, ak bola vyhotovená neskôr ako posledná riadna individuálna účtovná závierka; ak bola individuálna účtovná závierka predmetom overovania audítorom, k návrhu je povinný pripojiť aj správu audítora.

Podľa § 13 ods. 1 ZKR navrhovateľ je povinný pred podaním návrhu na vyhlásenie konkurzu zaplatiť na účet súdu preddavok na úhradu odmeny a výdavkov predbežného správcu (ďalej len "preddavok"). Zaplatenie preddavku je navrhovateľ povinný v návrhu na vyhlásenie konkurzu doložiť dokladom osvedčujúcim zaplatenie. Ak súd návrh na vyhlásenie konkurzu odmietne alebo súd nezačne konkurzné konanie z iného dôvodu alebo navrhovateľ pred začatím konkurzného konania vezme návrh späť, preddavok sa vráti navrhovateľovi.

Podľa § 7 ods. 2 vyhlášky MS SR č. 665/2005 Z. z. preddavok na úhradu odmeny a výdavkov predbežného správcu vo veci vyhlásenia konkurzu na majetok právnickej osoby je 1.659,70 €.

Podľa § 14 ods. 1 ZKR ak súd zistí, že návrh na vyhlásenie konkurzu spĺňa zákonom ustanovené náležitosti, najneskôr do 15 dní od doručenia návrhu rozhodne o začatí konkurzného konania. Inak v rovnakej lehote uznesením poučí navrhovateľa o nedostatkoch návrhu a vyzve ho, aby tieto nedostatky v lehote 10 dní odstránil. Ak tak navrhovateľ neurobí, súd návrh odmietne najneskôr do 15 dní po tom, čo uplynula lehota na odstránenie nedostatkov. Inak v rovnakej lehote rozhodne o začatí konkurzného konania. Voči uzneseniu o odmietnutí návrhu odvolanie nie je prípustné. Uznesenie o začatí konkurzného konania alebo uznesenie o odmietnutí návrhu súd doručí navrhovateľovi a dlžníkovi; uznesenie o odmietnutí návrhu súd nezverejňuje v Obchodnom vestníku.

Vzhľadom k tomu, že návrh Navrhovateľa spĺňa zákonom predpísané náležitosti, súd začína konkurzné konanie na majetok Dlžníka.

Poučenie

Proti tomuto uzneseniu odvolanie nie je prípustné (§ 198 ods. 1 ZKR). Konkurzné konanie sa začína zverejnením tohto uznesenia v Obchodnom vestníku a má tieto účinky:

a) dlžník je povinný obmedziť výkon činnosti len na bežné právne úkony; ak dlžník poruší túto povinnosť, platnosť právneho úkonu tým nie je dotknutá, právnemu úkonu však možno v konkurze odporovať,

b) na majetok patriaci dlžníkovi nemožno začať konanie o výkon rozhodnutia alebo exekučné konanie; už začaté konania o výkon rozhodnutia alebo exekučné konania sa prerušujú,

c) na majetok patriaci dlžníkovi nemožno pre záväzok dlžníka zabezpečený zabezpečovacím právom začať ani pokračovať vo výkone zabezpečovacieho práva; tento účinok sa nevzťahuje na výkon zabezpečovacieho práva vzťahujúceho sa na peňažné prostriedky, pohľadávky z účtu v banke alebo v pobočke zahraničnej banky, štátne dlhopisy, prevoditeľné cenné papiere alebo na pokračovanie vo výkone zabezpečovacieho práva dobrovoľnou dražbou podľa osobitného predpisu,

d) konanie o zrušení spoločnosti bez likvidácie sa prerušuje.

  • Súd Okresný súd Bratislava I
  • Spisová značka 3K/60/2012
  • ICS 1112232359
  • Vydal JUDr. Milena Daubnerová
  • Vydal FN sudca
  • Odoslal Mgr. Katarína Križanová