Prihlásiť sa

Prihlásenie pre registrovaných

Zabudli ste heslo? Reset hesla.

Konkurzy a reštrukturalizácie z Obchodného vestníka - Konanie č. 459565

ROSA LT s.r.o.

  • Konanie č. 459565
  • Vydaný 9.11.2012
  • Publikovaný v Obchodnom vestníku č. 223 z roku 2012 19.11.2012
  • Úpadca ROSA LT s.r.o.
    IČO: 36442305
    Moyzesova 622/3
    03101   Liptovský Mikuláš
Druh
Uznesenie
Hlavička

Okresný súd Žilina v právnej veci navrhovateľa - dlžníka: ROSA LT s. r. o., so sídlom Moyzesova 622/3, 031 01 Liptovský Mikuláš, IČO: 36 442 305, o návrhu na vyhlásenie konkurzu na majetok dlžníka, takto

Rozhodnutie

Začína konkurzné konanie voči dlžníkovi: ROSA LT s. r. o., so sídlom Moyzesova 622/3, 031 01 Liptovský Mikuláš, IČO: 36 442 305.

Odôvodnenie

Návrhom zo dňa 11.09.2012, doručeným súdu dňa 19.09.2012, doplneným dňa 26.10.2012 sa navrhovateľ domáhal vyhlásenia konkurzu na svoj majetok. Svoj návrh odôvodnil najmä tým, že je platobne neschopný.

Podľa § 3 ods. 1 zákona č. 7/2005 Z.z. o konkurze a reštrukturalizácii a o zmene a doplnení niektorých zákonov v platnom znení (ďalej len „ZKR“), dlžník je v úpadku, ak je platobne neschopný alebo predlžený. Ak dlžník podá návrh na vyhlásenie konkurzu, rozumie sa tým, že je v úpadku.

Podľa § 12 ods. 1 ZKR, návrh na vyhlásenie konkurzu musí obsahovať všeobecné náležitosti návrhu podľa osobitného predpisu. Podpis navrhovateľa, ktorý nie je orgánom verejnej moci, musí byť v návrhu úradne osvedčený. Návrh musí byť podaný v dvoch rovnopisoch spolu s prílohami.

Podľa § 12 ods. 4 ZKR, ak návrh na vyhlásenie konkurzu podáva dlžník, k návrhu je povinný pripojiť zoznam svojho majetku, zoznam svojich záväzkov a zoznam svojich spriaznených osôb. Ak dlžník účtuje podľa osobitného predpisu, k návrhu je povinný pripojiť aj poslednú riadnu individuálnu účtovnú závierku spolu s mimoriadnou individuálnou účtovnou závierkou, ak bola vyhotovená neskôr ako posledná riadna individuálna účtovná závierka; ak bola individuálna účtovná závierka predmetom overovania audítorom, k návrhu je povinný pripojiť aj správu audítora.

Podľa § 13 ods. 1 ZKR, navrhovateľ je povinný pred podaním návrhu na vyhlásenie konkurzu zaplatiť na účet súdu preddavok na úhradu odmeny a výdavkov predbežného správcu (ďalej len "preddavok"). Zaplatenie preddavku je navrhovateľ povinný v návrhu na vyhlásenie konkurzu doložiť dokladom osvedčujúcim jeho zaplatenie. Ak súd návrh na vyhlásenie konkurzu odmietne alebo súd nezačne konkurzné konanie z iného dôvodu alebo navrhovateľ pred začatím konkurzného konania vezme návrh späť, preddavok sa vráti navrhovateľovi.

Podľa § 14 ods. 1 ZKR, ak súd zistí, že návrh na vyhlásenie konkurzu spĺňa zákonom ustanovené náležitosti, najneskôr do 15 dní od doručenia návrhu rozhodne o začatí konkurzného konania. Inak v rovnakej lehote uznesením poučí navrhovateľa o nedostatkoch návrhu a vyzve ho, aby tieto nedostatky v lehote 10 dní odstránil. Ak tak navrhovateľ neurobí, súd návrh odmietne najneskôr do 15 dní po tom, čo uplynula lehota na odstránenie nedostatkov. Inak v rovnakej lehote rozhodne o začatí konkurzného konania. Voči uzneseniu o odmietnutí návrhu odvolanie nie je prípustné. Uznesenie o začatí konkurzného konania alebo uznesenie o odmietnutí návrhu súd doručí navrhovateľovi a dlžníkovi; uznesenie o odmietnutí návrhu súd nezverejňuje v Obchodnom vestníku.

V zmysle nevyvrátiteľnej domnienky uvedenej v § 3 ods. 1 ZKR sa má za to, že dlžník je v úpadku. Uznesením č.k. 3K 26/2012-66 zo dňa 04.10.2012 súd pri aplikácii ustanovenia § 14 ods. 1 ZKR vyzval navrhovateľa na odstránenie nedostatkov návrhu na vyhlásenie konkurzu, pričom tieto nedostatku návrhu v uznesení zároveň špecifikoval. Keďže navrhovateľ tieto nedostatky návrhu v stanovenej lehote odstránil, súd v zmysle § 14 ods. 1 štvrtá veta ZKR rozhodol o začatí konkurzného konania tak, ako vyplýva z výrokovej časti tohto rozhodnutia.

Poučenie

Proti tomuto uzneseniu nie je odvolanie prípustné.

Zverejnením tohto uznesenia v Obchodnom vestníku nastávajú tieto účinky:

a) dlžník je povinný obmedziť výkon činnosti len na bežné právne úkony;

b) na majetok patriaci dlžníkovi nemožno začať konanie o výkon rozhodnutia alebo exekučné konanie; už začaté konania o výkon rozhodnutia alebo exekučné konania sa prerušujú;

c) na majetok patriaci dlžníkovi nemožno pre záväzok dlžníka zabezpečený zabezpečovacím právom začať ani pokračovať vo výkone zabezpečovacieho práva; tento účinok sa nevzťahuje na výkon zabezpečovacieho práva vzťahujúceho sa na peňažné prostriedky, pohľadávky z účtu v banke alebo v pobočke zahraničnej banky, štátne dlhopisy, prevoditeľné cenné papiere alebo na pokračovanie vo výkone zabezpečovacieho práva dobrovoľnou dražbou podľa osobitného predpisu;

d) konanie o zrušení spoločnosti bez likvidácie sa prerušuje.

  • Súd Okresný súd Žilina
  • Spisová značka 3K/26/2012
  • ICS 5112231997
  • Vydal JUDr. Jaroslav Macek
  • Vydal FN Sudca
  • Odoslal Stanislava Čičmanová