Prihlásiť sa

Prihlásenie pre registrovaných

Zabudli ste heslo? Reset hesla.

Konkurzy a reštrukturalizácie z Obchodného vestníka - Konanie č. 371301

NKC travel

  • Konanie č. 371301
  • Vydaný 11.2.2013
  • Publikovaný v Obchodnom vestníku č. 36 z roku 2013 20.2.2013
  • Úpadca NKC travel
    IČO: 36237191
    Sibírska 2
    90851   Holíč
Druh
Uznesenie
Hlavička

Okresný súd Trnava v právnej veci navrhovateľa - dlžníka: NKC travel, s.r.o., so sídlom Sibírska 2, 908 51 Holíč, IČO: 36 237 191, zastúpený likvidátorom Magdalénou Formanovou, narodenou 11.7.1954, Lichardova 14, 909 01 Skalica, zapísaný v Obchodnom registri Okresného súdu Trnava, odd.: Sro, vložka č. 12030/T, o vyhlásenie konkurzu na jeho majetok, takto

Rozhodnutie

Súd v y z ý v a navrhovateľa - dlžníka, aby v lehote 10 dní od doručenia tohto uznesenia odstránil vady svojho podania doručeného tunajšiemu súdu dňa 31.01.2013, a to tak, že k návrhu na vyhlásenie konkurzu doplní

- zmluvný prehľad, v ktorom sa uvedú všetky zmluvy, ktoré ku dňu zostavenia zoznamu majetku a zoznamu záväzkov neboli ukončené, vrátane pracovných zmlúv, pričom pred prvý list zmluvného prehľadu vloží vyhlásenie o pravdivosti a úplnosti údajov, ktorého vzor je uvedený v prílohe č. 3 vyhlášky, a to dvojmo,

- likvidačnú účtovnú súvahu, z ktorej vyplýva, že majetok dlžníka nepostačuje ani na úhradu preddavku, a to dvojmo,

- a ak dlžník účtuje podľa osobitného predpisu doplní aj poslednú riadnu individuálnu účtovnú závierku spolu s mimoriadnou individuálnou účtovnou závierkou, ak bola vyhotovená neskôr ako posledná riadna individuálna účtovná závierka; ak bola individuálna účtovná závierka predmetom overovania audítorom, k návrhu je povinný pripojiť aj správu audítora, inak súd návrh navrhovateľa odmietne.

Odôvodnenie

Tunajšiemu súdu bol dňa 31.01.2013 doručený návrh navrhovateľa - dlžníka na vyhlásenie konkurzu na jeho majetok. Podanie však nespĺňa náležitosti návrhu podľa § 12 ods. 4 zákona č. 7/2005 Z.z. o konkurze a reštrukturalizácii a o zmene a doplnení niektorých zákonov v znení neskorších predpisov (ďalej len "ZKR").

Podľa § 12 ods. 1 a 4 ZKR, návrh na vyhlásenie konkurzu musí obsahovať všeobecné náležitosti návrhu podľa osobitného predpisu. Podpis navrhovateľa, ktorý nie je orgánom verejnej moci, musí byť v návrhu úradne osvedčený. Návrh musí byť podaný v dvoch rovnopisoch spolu s prílohami. Ak návrh na vyhlásenie konkurzu podáva dlžník, k návrhu je povinný pripojiť zoznam svojho majetku, zoznam svojich záväzkov a zoznam svojich spriaznených osôb. Ak dlžník účtuje podľa osobitného predpisu, k návrhu je povinný pripojiť aj poslednú riadnu individuálnu účtovnú závierku spolu s mimoriadnou individuálnou účtovnou závierkou, ak bola vyhotovená neskôr ako posledná riadna individuálna účtovná závierka; ak bola individuálna účtovná závierka predmetom overovania audítorom, k návrhu je povinný pripojiť aj správu audítora.

Podľa § 204 písm. a) ZKR všeobecne záväzný právny predpis, ktorý vydá ministerstvo, ustanoví podrobnosti o obsahových náležitostiach zoznamu majetku a zoznamu záväzkov dlžníka (úpadcu).

Podľa § 6 ods. 1 prvá veta vyhlášky Ministerstva spravodlivosti Slovenskej republiky č. 665/2005 Z.z., ktorou sa vykonávajú niektoré ustanovenia zákona č. 7/2005 Z.z. o konkurze a reštrukturalizácii a o zmene a doplnení niektorých zákonov (ďalej len ,, vyhláška "). Súčasť zoznamu majetku a zoznamu záväzkov tvorí zmluvný prehľad, v ktorom sa uvedú všetky zmluvy, ktoré ku dňu zostavenia zoznamu majetku a zoznamu záväzkov neboli ukončené, vrátane pracovných zmlúv.

Podľa § 13 ods. 1 ZKR, navrhovateľ je povinný pred podaním návrhu na vyhlásenie konkurzu zaplatiť na účet súdu preddavok na úhradu odmeny a výdavkov predbežného správcu (ďalej len "preddavok"). Zaplatenie preddavku je navrhovateľ povinný v návrhu na vyhlásenie konkurzu doložiť dokladom osvedčujúcim jeho zaplatenie. Ak súd návrh na vyhlásenie konkurzu odmietne alebo súd nezačne konkurzné konanie z iného dôvodu alebo navrhovateľ pred začatím konkurzného konania vezme návrh späť, preddavok sa vráti navrhovateľovi.

Podľa § 13 ods. 2 ZKR, povinnosť zaplatiť preddavok nemá likvidátor dlžníka, ktorý vykonal likvidačnú účtovnú súvahu a zistil, že majetok dlžníka nepostačuje ani na úhradu preddavku. Odmenu a výdavky predbežného správcu v tom prípade platí štatutárny orgán alebo člen štatutárneho orgánu dlžníka; ak tieto orgány nie sú ustanovené, odmenu a výdavky predbežného správcu platí štatutárny orgán alebo člen štatutárneho orgánu dlžníka, ktorý vykonával funkciu naposledy. O nároku predbežného správcu voči týmto osobám súd rozhodne v uznesení o určení odmeny a výdavkov predbežného správcu; proti uzneseniu je oprávnený podať odvolanie ten, kto má odmenu a výdavky predbežného správcu platiť.

Podľa § 7 ods. 2 vyhlášky, preddavok na úhradu odmeny a výdavkov predbežného správcu vo veci vyhlásenia konkurzu na majetok právnickej osoby je 1.659,70 eur.

Podľa § 14 ods. 1 ZKR, ak súd zistí, že návrh na vyhlásenie konkurzu spĺňa zákonom ustanovené náležitosti, najneskôr do 15 dní od doručenia návrhu rozhodne o začatí konkurzného konania. Inak v rovnakej lehote uznesením poučí navrhovateľa o nedostatkoch návrhu a vyzve ho, aby tieto nedostatky v lehote 10 dní odstránil. Ak tak navrhovateľ neurobí, súd návrh odmietne najneskôr do 15 dní po tom, čo uplynula lehota na odstránenie nedostatkov. Inak v rovnakej lehote rozhodne o začatí konkurzného konania. Voči uzneseniu o odmietnutí návrhu odvolanie nie je prípustné. Uznesenie o začatí konkurzného konania alebo uznesenie o odmietnutí návrhu súd doručí navrhovateľovi a dlžníkovi; uznesenie o odmietnutí návrhu súd nezverejňuje v Obchodnom vestníku.

Vzhľadom k tomu, že navrhovateľ - dlžník nepripojil k návrhu na vyhlásenie konkurzu zmluvný prehľad, ani likvidačnú účtovnú súvahu, ani riadnu individuálnu účtovnú závierku, bude úlohou navrhovateľa - dlžníka doplniť do spisového materiálu požadované doklady, a to tak, ako je uvedené vo výroku tohto uznesenia.

Poučenie

Proti tomuto uzneseniu nie je prípustné odvolanie.

Ak podanie nebude opravené alebo doplnené v lehote 10 dní od doručenia tohto rozhodnutia a pre uvedený nedostatok nemožno v konaní pokračovať, súd podanie odmietne.

  • Súd OKRESNÝ SÚD TRNAVA
  • Spisová značka 36K/4/2013
  • ICS 2113202155
  • Vydal JUDr. Martin Smolko
  • Vydal FN Sudca
  • Odoslal Natália Ševčíková