Prihlásiť sa

Prihlásenie pre registrovaných

Zabudli ste heslo? Reset hesla.

Konkurzy a reštrukturalizácie z Obchodného vestníka - Konanie č. 373645

Max Aichler Racycling Slovensko,

  • Konanie č. 373645
  • Vydaný 21.2.2013
  • Publikovaný v Obchodnom vestníku č. 42 z roku 2013 28.2.2013
  • Úpadca Max Aichler Racycling Slovensko,
    IČO: 36530409
    Trnavská cesta 1040
    92041   Leopoldov
Druh
Uznesenie
Hlavička

Okresný súd Trnava v právnej veci navrhovateľa - veriteľa: Juraj Krištofík- JUPET, Coburgova 84, Trnava, IČO: 17 608 473, o návrhu na vyhlásenie konkurzu na majetok dlžníka: Max Aicher Recycling Slovensko s.r.o., Trnavská cesta 1040, Leopoldov, IČO: 36 530 409, zapísaný v Obchodnom registri Okresného súdu Trnava, odd.: Sro, vložka č. 12876/T, takto

Rozhodnutie

Súd v y z ý v a navrhovateľa - veriteľa, aby v lehote 10 dní od doručenia tohto uznesenia odstránil vady svojho podania doručeného tunajšiemu súdu dňa 18.02.2013, a to tak, že:

§ presne identifikuje výšku pohľadávky veriteľa VRANOVIČ/HALADA s.r.o., Hlavná 25, Trnava, IČO: 36 669 661 a jej splatnosť, inak, súd návrh navrhovateľa odmietne.

Odôvodnenie

Tunajšiemu súdu bol dňa 18.02.2013 doručený návrh navrhovateľa - veriteľa na vyhlásenie konkurzu na majetok dlžníka. Podanie však nespĺňa náležitosti návrhu podľa § 12 ods. 2 zákona č. 7/2005 Z.z. o konkurze a reštrukturalizácii a o zmene a doplnení niektorých zákonov v znení neskorších predpisov (ďalej len "ZKR").

Podľa § 12 ods. 2 ZKR, ak návrh na vyhlásenie konkurzu podáva veriteľ, v návrhu je povinný uviesť skutočnosti, z ktorých možno odôvodnene predpokladať platobnú neschopnosť dlžníka, ako aj označiť svoju pohľadávku 30 dní po lehote splatnosti a označiť ďalšieho veriteľa s pohľadávkou 30 dní po lehote splatnosti. K návrhu je veriteľ povinný pripojiť listiny, ktoré dokladajú jeho pohľadávku označenú v návrhu.

Na základe vyššie uvedeného zákonného ustanovenia je zrejmé, že zákon vyžaduje pohľadávku ďalšieho veriteľa len označiť, nie je potrebné ju dokladať ani preukazovať. Označenie veriteľa a jeho pohľadávky znamená okrem presnej identifikácie veriteľa identifikáciu výšky pohľadávky, jej splatnosti, pretože zákon vyžaduje, aby dlžník aj s touto pohľadávkou bol v omeškaní viac ako 30 dní po lehote splatnosti.

Podľa § 14 ods. 1 ZKR, ak súd zistí, že návrh na vyhlásenie konkurzu spĺňa zákonom ustanovené náležitosti, najneskôr do 15 dní od doručenia návrhu rozhodne o začatí konkurzného konania. Inak v rovnakej lehote uznesením poučí navrhovateľa o nedostatkoch návrhu a vyzve ho, aby tieto nedostatky v lehote 10 dní odstránil. Ak tak navrhovateľ neurobí, súd návrh odmietne najneskôr do 15 dní po tom, čo uplynula lehota na odstránenie nedostatkov. Inak v rovnakej lehote rozhodne o začatí konkurzného konania. Voči uzneseniu o odmietnutí návrhu odvolanie nie je prípustné. Uznesenie o začatí konkurzného konania alebo uznesenie o odmietnutí návrhu súd doručí navrhovateľovi a dlžníkovi; uznesenie o odmietnutí návrhu súd nezverejňuje v Obchodnom vestníku.

Navrhovateľ - veriteľ síce v návrhu na vyhlásenie konkurzu na majetok dlžníka označil ďalšieho veriteľa, avšak súdu z návrhu nevyplýva identifikácia výšky pohľadávky a to, že pohľadávka ďalšieho veriteľa je 30 dní po lehote splatnosti, a preto bude úlohou navrhovateľa - veriteľa, aby v súlade s citovanými ustanoveniami ZKR uviedol súdu skutočnosti, z ktorých vyplýva výška pohľadávky a tiež, že pohľadávka ďalšieho označeného veriteľa je 30 dní po lehote splatnosti.

Vzhľadom na opísané nedostatky podania súd rozhodol tak, ako je uvedené vo výroku tohto uznesenia.

Poučenie

Proti tomuto uzneseniu odvolanie nie je prípustné.

  • Súd OKRESNÝ SÚD TRNAVA
  • Spisová značka 25K/7/2013
  • ICS 2113203437
  • Vydal JUDr. Dagmar Valocká
  • Vydal FN sudca
  • Odoslal Mgr. Miroslava Spálová