Prihlásiť sa

Prihlásenie pre registrovaných

Zabudli ste heslo? Reset hesla.

Konkurzy a reštrukturalizácie z Obchodného vestníka - Konanie č. 513975

E-Company, s.r.o.

  • Konanie č. 513975
  • Vydaný 15.4.2013
  • Publikovaný v Obchodnom vestníku č. 76 z roku 2013 19.4.2013
  • Úpadca E-Company, s.r.o.
    IČO: 36515094
    Šrobárova 2610/10
    05801   Poprad
Druh
Uznesenie
Hlavička

Okresný súd Prešov v právnej veci navrhovateľa - dlžníka E-Company, s.r.o., so sídlom Šrobárova 2610/10, 058 01 Poprad, IČO: 36 515 094, o návrhu na vyhlásenie konkurzu na jeho majetok, takto

Rozhodnutie

vyzýva navrhovateľa, aby v lehote 10 dní odo dňa doručenia tohto uznesenia odstránil nedostatky návrhu na vyhlásenie konkurzu, a to tak, že predloží súdu doklad preukazujúci zaplatenie preddavku na úhradu odmeny a výdavkov predbežného správcu,

v prípade, že návrh nebude doplnený, súd návrh o d m i e t n e.

Odôvodnenie

Podaním doručeným súdu dňa 08.04.2013 sa navrhovateľ domáhal, aby súd vyhlásil konkurz na jeho majetok.

Podľa § 13 ods. 1 zákona č. 7/2005 Z. z. o konkurze a reštrukturalizácii a o zmene a doplnení niektorých zákonov v znení neskorších predpisov (ďalej len „ZKR“) navrhovateľ je povinný pred podaním návrhu na vyhlásenie konkurzu zaplatiť na účet súdu preddavok na úhradu odmeny a výdavkov predbežného správcu (ďalej len "preddavok"). Zaplatenie preddavku je navrhovateľ povinný v návrhu na vyhlásenie konkurzu doložiť dokladom osvedčujúcim jeho zaplatenie. Ak súd návrh na vyhlásenie konkurzu odmietne alebo súd nezačne konkurzné konanie z iného dôvodu alebo navrhovateľ pred začatím konkurzného konania vezme návrh späť, preddavok sa vráti navrhovateľovi.

Podľa § 7 ods. 2 vyhlášky č. 665/2005 Z. z. ktorou sa vykonávajú niektoré ustanovenia zákona č. 7/2005 Z. z. o konkurze a reštrukturalizácii a o zmene a doplnení niektorých zákonov (ďalej len „vyhláška č. 665/2005 Z. z.“) preddavok na úhradu odmeny a výdavkov predbežného správcu vo veci vyhlásenia konkurzu na majetok právnickej osoby je 1 659,70 eura.

Podľa § 14 ods. 1 ZKR, ak súd zistí, že návrh na vyhlásenie konkurzu spĺňa zákonom ustanovené náležitosti, najneskôr do 15 dní od doručenia návrhu rozhodne o začatí konkurzného konania. Inak v rovnakej lehote uznesením poučí navrhovateľa o nedostatkoch návrhu a vyzve ho, aby tieto nedostatky v lehote 10 dní odstránil. Ak tak navrhovateľ neurobí, súd návrh odmietne najneskôr do 15 dní po tom, čo uplynula lehota na odstránenie nedostatkov. Inak v rovnakej lehote rozhodne o začatí konkurzného konania. Voči uzneseniu o odmietnutí návrhu odvolanie nie je prípustné. Uznesenie o začatí konkurzného konania alebo uznesenie o odmietnutí návrhu súd doručí navrhovateľovi a dlžníkovi; uznesenie o odmietnutí návrhu súd nezverejňuje v Obchodnom vestníku.

Po preskúmaní návrhu na vyhlásenie konkurzu súd zistil, navrhovateľ nepredložil súdu doklad preukazujúci zaplatenie preddavku na úhradu odmeny a výdavkov predbežného správcu. Preto je potrebné tento nedostatok odstrániť tak, ako je uvedené vo výroku uznesenia. Zároveň súd upozorňuje navrhovateľa, že preddavok na úhradu odmeny a výdavkov predbežného správcu nie je inštitútom totožným so súdnymi poplatkami a neplatí sa kolkovými známkami.

Poučenie

Proti tomuto uzneseniu odvolanie nie je prípustné.

Ak tento zákon neustanovuje inak, za deň doručenia súdneho rozhodnutia alebo inej písomnosti sa považuje nasledujúci deň po zverejnení súdneho rozhodnutia alebo inej súdnej písomnosti v Obchodnom vestníku. Rovnako písomnosti, ktoré sa podľa tohto zákona zverejňujú v Obchodnom vestníku, sa považujú na účely tohto zákona za zverejnené nasledujúci deň po ich zverejnení v Obchodnom vestníku.

  • Súd Okresný súd Prešov
  • Spisová značka 2K/8/2013
  • ICS 8113210317
  • Vydal JUDr. Tomáš Novák
  • Vydal FN samosudca
  • Odoslal Ľubica Kurucová