Prihlásiť sa

Prihlásenie pre registrovaných

Zabudli ste heslo? Reset hesla.

Konkurzy a reštrukturalizácie z Obchodného vestníka - Konanie č. 495705

FASHIONPALACE, s.r.o.

  • Konanie č. 495705
  • Vydaný 29.4.2013
  • Publikovaný v Obchodnom vestníku č. 87 z roku 2013 7.5.2013
  • Úpadca FASHIONPALACE, s.r.o.
    IČO: 45841284
    Vysokoškolákov 8556/33B
    01008   Žilina
Správcovia
  • Štefan Krnáč, Mgr.
    Osloboditeľov 28
    02801   Brezovica
Druh
Uznesenie
Hlavička

Okresný súd Žilina v právnej veci začatého konkurzného konania voči dlžníkovi: FASHIONPALACE, s.r.o., Vysokoškolákov 8556/33B, 010 08 Žilina, IČO: 45 841 284, zastúpenému: Advokátska kancelária Mendel, Mestická, Slovíková, s.r.o., ul. Hollého 371/31, 010 01 Žilina, IČO: 36 421 910, takto

Rozhodnutie

I. Súd u s t a n o v u j e: Mgr. Štefana Krnáča, so sídlom kancelárie: Osloboditeľov 28, 028 01 Brezovica, za predbežného správcu.

II. Predbežný správca je povinný zistiť, či majetok dlžníka bude postačovať aspoň na úhradu nákladov konkurzu. Osobitnú pozornosť je pritom povinný venovať možným odporovateľným právnym úkonom dlžníka. O svojich postupoch a zisteniach je povinný súd priebežne informovať písomnými správami podanými súdu do 10 dní, do 20 dní a do 30 dní od ustanovenia do funkcie. Záverečnú správu o majetnosti alebo nemajetnosti dlžníka je povinný podať súdu do 45 dní od ustanovenia do funkcie.

Odôvodnenie

Návrhom zo dňa 28.3.2013 sa dlžník domáhal vyhlásenia konkurzu na svoj majetok. K návrhu priložil zoznam svojho majetku, zoznam svojich záväzkov, zmluvný prehľad, zoznam spriaznených osôb, účtovnú závierku za rok 2012 a doklad o zaplatení preddavku na úhradu odmeny a výdavkov predbežného správcu. Súd rozhodol o začatí konkurzného konania voči dlžníkovi.

Z predloženého zoznamu majetku vyplýva, že jediným majetkom dlžníka je päť počítačov, tlačiareň, pokladničný systém a kovové vešiaky v súhrnnej hodnote 4.346 € a hotovosť vo výške 6,50 €.

Podľa § 18 zák. č. 7/2005 Z.z. o konkurze a reštrukturalizácii a o zmene a doplnení niektorých zákonov, v znení neskorších predpisov (ďalej len ZKR), ak sa konkurzné konanie začalo na základe návrhu dlžníka, súd najneskôr do piatich dní od začatia konkurzného konania vyhlási na majetok dlžníka konkurz alebo dlžníkovi v rovnakej lehote ustanoví predbežného správcu, ak má pochybnosti o jeho majetnosti.

Podľa § 21 ods. 1 ZKR, predbežný správca zisťuje, či majetok dlžníka bude postačovať aspoň na úhradu nákladov konkurzu; predbežný správca je pritom povinný vychádzať aj z hodnoty majetku, o ktorý bol majetok dlžníka ukrátený v dôsledku právnych úkonov, pri ktorých možno odôvodnene predpokladať ich odporovateľnosť a z hodnoty pohľadávky zo zodpovednosti za nepodanie návrhu na vyhlásenie konkurzu v mene dlžníka. Predbežnému správcovi patria pri zisťovaní majetku dlžníka rovnaké oprávnenia ako správcovi v konkurze; ustanovenia § 74 a 75 sa použijú primerane. Súd môže v súvislosti so zisťovaním majetnosti dlžníka ukladať predbežnému správcovi pokyny, ktorými je predbežný správca viazaný. Predbežný správca je povinný o svojich zisteniach priebežne informovať súd a najneskôr do 45 dní od ustanovenia podať súdu záverečnú správu o majetnosti alebo nemajetnosti dlžníka. Ak dlžník neposkytne predbežnému správcovi potrebnú súčinnosť, súd môže lehotu na podanie záverečnej správy o 15 dní predĺžiť.

Podľa § 21 ods. 5 ZKR, na odvolanie a ustanovenie predbežného správcu a dohľad súdu nad činnosťou predbežného správcu sa použijú ustanovenia o odvolaní a ustanovení správcu a dohľade súdu nad správcom počas konkurzu.

Podľa § 40 ods. 1 ZKR, správcu v konkurznom konaní ustanovuje súd uznesením; za správcu môže ustanoviť len osobu zapísanú do zoznamu správcov. Súd ustanoví správcu na základe náhodného výberu pomocou technických a programových prostriedkov schválených ministerstvom; to neplatí, ak ide o ustanovenie správcu na návrh schôdze veriteľov. Uznesenie o ustanovení správcu súd bezodkladne zverejní v Obchodnom vestníku; uznesenie tiež doručí úpadcovi (dlžníkovi) a správcovi.

Podľa § 74 ods. 1 ZKR, úpadca je povinný poskytnúť správcovi ním požadovanú súčinnosť, najmä všetky správcom požadované vysvetlenia vo forme a lehote určenej správcom. Na tento účel je úpadca povinný sa aj opakovane dostaviť na požiadanie do kancelárie správcu. V žiadosti o poskytnutie súčinnosti správca vždy poučí úpadcu o trestnoprávnych následkoch nesplnenia jeho povinnosti.

Súd má o majetnosti dlžníka pochybnosti. Preto dlžníkovi v zákonnej lehote ustanovil predbežného správcu, ktorý túto skutočnosť preverí. Predbežného správcu ustanovil zo zoznamu správcov vedeného Ministerstvom spravodlivosti Slovenskej republiky náhodným výberom pomocou technických a programových prostriedkov v súlade s § 40 ods. 1 ZKR. Predbežný správca má sídlo kancelárie v obvode krajského súdu, v ktorom sídli príslušný konkurzný súd - Okresný súd Žilina.

Poučenie

Proti tomuto uzneseniu odvolanie nie je prípustné.

  • Súd Okresný súd Žilina
  • Spisová značka 1K/8/2013
  • ICS 5113210115
  • Vydal JUDr. Gabriela Bargelová
  • Vydal FN Sudca
  • Odoslal Mgr. Antónia Ďuranová