Prihlásiť sa

Prihlásenie pre registrovaných

Zabudli ste heslo? Reset hesla.

Konkurzy a reštrukturalizácie z Obchodného vestníka - Konanie č. 395731

PLYNEX

  • Konanie č. 395731
  • Vydaný 2.7.2013
  • Publikovaný v Obchodnom vestníku č. 130 z roku 2013 9.7.2013
  • Úpadca PLYNEX
    IČO: 45553033
    Niklova
    92601   Sereď
Druh
Uznesenie
Hlavička

Okresný súd Trnava v právnej veci navrhovateľa - dlžníka: PLYNEX s.r.o., so sídlom Niklova, 926 01 Sereď, IČO: 45 553 033, zapísaný v Obchodnom registri Okresného súdu Trnava, odd.: Sro, vložka č. 27286/T, o vyhlásenie konkurzu na jeho majetok, takto

Rozhodnutie

Súd v y z ý v a navrhovateľa - dlžníka, aby v lehote 10 dní od doručenia tohto uznesenia odstránil vady svojho podania doručeného tunajšiemu súdu dňa 28.06.2013, a to tak, že doloží

§ zmluvný prehľad, v ktorom sa uvedú všetky zmluvy ktoré ku dňu zostavenia zoznamu majetku a zoznamu záväzkov neboli ukončené, vrátane pracovných zmlúv, pričom pred prvý list zmluvného prehľadu vloží vyhlásenie o pravdivosti a úplnosti údajov, ktorého vzor je uvedený v prílohe č. 3 vyhlášky, dvojmo, inak, súd návrh navrhovateľa odmietne.

Odôvodnenie

Tunajšiemu súdu bol dňa 28.06.2013 doručený návrh navrhovateľa - dlžníka na vyhlásenie konkurzu na majetok dlžníka. Podanie však nespĺňalo náležitosti návrhu podľa § 12 ods. 4 a v spojení s § 13 ods. 1 zákona č. 7/2005 Z.z. o konkurze a reštrukturalizácii a o zmene a doplnení niektorých zákonov v znení neskorších predpisov (ďalej len "ZKR").

Podľa § 12 ods. 4 ZKR, ak návrh na vyhlásenie konkurzu podáva dlžník, k návrhu je povinný pripojiť zoznam svojho majetku, zoznam svojich záväzkov a zoznam svojich spriaznených osôb. Ak dlžník účtuje podľa osobitného predpisu, k návrhu je povinný pripojiť aj poslednú riadnu individuálnu účtovnú závierku spolu s mimoriadnou individuálnou účtovnou závierkou, ak bola vyhotovená neskôr ako posledná riadna individuálna účtovná závierka; ak bola individuálna účtovná závierka predmetom overovania audítorom, k návrhu je povinný pripojiť aj správu audítora.

Podľa § 204 písm. a) ZKR všeobecne záväzný právny predpis, ktorý vydá ministerstvo, ustanoví podrobnosti o obsahových náležitostiach zoznamu majetku a zoznamu záväzkov dlžníka (úpadcu).

Podľa § 6 ods. 1 prvá veta vyhlášky, ak ide o konkurzné konanie, súčasť zoznamu majetku a zoznamu záväzkov tvorí aj zmluvný prehľad, v ktorom sa uvedú všetky zmluvy, ktoré ku dňu zostavenia zoznamu majetku a zoznamu záväzkov neboli ukončené, vrátane pracovných zmlúv; pred prvý list prehľadu sa vloží vyhlásenie dlžníka o pravdivosti a úplnosti údajov, ktorého vzor je uvedený v prílohe č. 3.

Podľa § 14 ods. 1 ZKR, ak súd zistí, že návrh na vyhlásenie konkurzu spĺňa zákonom ustanovené náležitosti, najneskôr do 15 dní od doručenia návrhu rozhodne o začatí konkurzného konania. Inak v rovnakej lehote uznesením poučí navrhovateľa o nedostatkoch návrhu a vyzve ho, aby tieto nedostatky v lehote 10 dní odstránil. Ak tak navrhovateľ neurobí, súd návrh odmietne najneskôr do 15 dní po tom, čo uplynula lehota na odstránenie nedostatkov. Inak v rovnakej lehote rozhodne o začatí konkurzného konania. Voči uzneseniu o odmietnutí návrhu odvolanie nie je prípustné. Uznesenie o začatí konkurzného konania alebo uznesenie o odmietnutí návrhu súd doručí navrhovateľovi a dlžníkovi; uznesenie o odmietnutí návrhu súd nezverejňuje v Obchodnom vestníku.

Súd preskúmal podmienky konania podľa príslušných ustanovení Občianskeho súdneho poriadku a ZKR a formálne náležitosti návrhu na vyhlásenie konkurzu a zistil, že návrh navrhovateľa nespĺňa zákonom ustanovené náležitosti návrhu dlžníka, a to navrhovateľ nedoložil zmluvný prehľad. Zmluvný prehľad musí byť podaný v dvoch rovnopisoch, pričom podpis na vyhlásení dlžníka o pravdivosti a úplnosti údajov uvedených v zmluvnom zozname musí byť úradne osvedčené a všetky ostatné listy zmluvného zoznamu musia byť tiež podpísané (avšak podpis nemusí byť úradne osvedčený).

Nakoľko návrh na vyhlásenie konkurzu nespĺňa zákonom vyžadované náležitosti, súd na základe uvedených skutočností a s poukazom na zákonné ustanovenia rozhodol tak, ako je uvedené vo výroku tohto uznesenia.

Poučenie

Proti tomuto uzneseniu nie je prípustné odvolanie.

  • Súd OKRESNÝ SÚD TRNAVA
  • Spisová značka 36K/29/2013
  • ICS 2113217529
  • Vydal JUDr. Martin Smolko
  • Vydal FN Sudca
  • Odoslal Natália Ševčíková