Prihlásiť sa

Prihlásenie pre registrovaných

Zabudli ste heslo? Reset hesla.

Konkurzy a reštrukturalizácie z Obchodného vestníka - Konanie č. 510729

FASHIONPALACE, s.r.o.

  • Konanie č. 510729
  • Vydaný 11.7.2013
  • Publikovaný v Obchodnom vestníku č. 136 z roku 2013 17.7.2013
  • Úpadca FASHIONPALACE, s.r.o.
    IČO: 45841284
    Vysokoškolákov 8556/33B
    01008   Žilina
Druh
Uznesenie
Hlavička

Okresný súd Žilina v právnej veci začatého konkurzného konania voči dlžníkovi: FASHIONPALACE, s.r.o., Vysokoškolákov 8556/33B, 010 08 Žilina, IČO: 45 841 284, zastúpenému: Advokátska kancelária Mendel, Mestická, Slovíková, s.r.o., ul. Hollého 371/31, 010 01 Žilina, IČO: 36 421 910, takto

Rozhodnutie

Z a s t a v u j e konkurzné konanie pre nedostatok majetku dlžníka.

Odôvodnenie

Návrhom zo dňa 28.3.2013 sa dlžník domáhal vyhlásenia konkurzu na svoj majetok. Súd rozhodol o začatí konkurzného konania voči dlžníkovi. Následne dlžníkovi ustanovil predbežného správcu a uložil mu povinnosť vypracovať štyri správy o stave majetku dlžníka a záverečnú z nich predložiť súdu v lehote 45 dní od ustanovenia do funkcie.

Podľa § 20 ods. 1 zákona č. 7/2005 Z.z. o konkurze a reštrukturalizácii (ďalej len „ZKR“), ak súd v konkurznom konaní po tom, čo ustanovil dlžníkovi predbežného správcu, zistí, že majetok dlžníka nebude postačovať ani na úhradu nákladov konkurzu, konkurzné konanie pre nedostatok majetku zastaví. Inak na majetok dlžníka najneskôr do 10 dní od podania záverečnej správy predbežného správcu vyhlási konkurz.

Podľa § 204 písm. c) ZKR, výšku preddavku na úhradu nákladov konkurzu a výšku nákladov rozhodujúcu na posúdenie, či možno konkurzné konanie zastaviť pre nedostatok majetku..

Podľa § 9 ods. 2 vyhl. MS SR č. 665/2005 Z.z., ktorou sa vykonávajú niektoré ustanovenie zákona č. 7/2005 Z.z. o konkurze a reštrukturalizácii a o zmene a doplnení niektorých zákonov (ďalej len vyhláška), súd zastaví konkurzné konanie pre nedostatok majetku právnickej osoby (§ 20 ods. 1 ZKR) vtedy, ak zistí, že majetok dlžníka právnickej osoby nemá hodnotu ani 6.638,78 eura.

Podľa § 9 ods. 3 vyhlášky, hodnotu majetku súd posúdi najmä podľa zoznamu majetku predloženého dlžníkom, vyjadrenia predbežného správcu, prípadne dôkazov preložených účastníkmi konania. Pri posúdení hodnoty majetku sa prihliada aj na hodnotu majetku, o ktorý bol majetok dlžníka ukrátený v dôsledku právnych úkonov, pri ktorých možno odôvodnene predpokladať ich odporovateľnosť, podľa vyjadrenia predbežného správcu, dlžníka, prípadne dôkazov predložených účastníkmi konania.

Predbežný správca doručil súdu štyri správy o stave majetku dlžníka vypracované na základe podkladov predložených dlžníkom, tretími osobami a na podklade vlastných šetrení. Predbežný správca v rámci určenej lehoty nezistil žiaden relevantný majetok dlžníka, ani žiadne právne úkony, u ktorých by mohol dôvodne predpokladať ich odporovateľnosť. Predbežný správca teda navrhol konkurzné konanie pre nedostatok majetku dlžníka zastaviť.

Na základe zistení predbežného správcu možno konštatovať, že dlžník nemá majetok, ktorý by postačoval aspoň na úhradu nákladov konkurzu preto, aplikujúc citované zákonné ustanovenia, rozhodol súd o zastavení konkurzného konania pre nedostatok majetku dlžníka.

Poučenie

Proti tomuto uzneseniu môže podať odvolanie každý veriteľ dlžníka v lehote 15 dní odo dňa jeho doručenia zverejnením v Obchodnom vestníku, písomne v dvoch vyhotoveniach na Okresnom súde v Žiline. Za deň doručenia sa považuje nasledujúci deň po zverejnení uznesenia v Obchodnom vestníku.

V odvolaní je potrebné uviesť ktorému súdu je určené, kto ho robí, ktorej veci sa týka a čo sleduje, musí byť podpísané a datované. Ďalej je potrebné uviesť, proti ktorému rozhodnutiu smeruje, v akom rozsahu sa napáda, v čom vidí odvolateľ nesprávnosť rozhodnutia alebo postupu súdu a čoho sa domáha.

  • Súd Okresný súd Žilina
  • Spisová značka 1K/8/2013
  • ICS 5113210115
  • Vydal JUDr. Gabriela Bargelová
  • Vydal FN Sudca
  • Odoslal Mgr. Antónia Ďuranová