Prihlásiť sa

Prihlásenie pre registrovaných

Zabudli ste heslo? Reset hesla.

Konkurzy a reštrukturalizácie z Obchodného vestníka - Konanie č. 539646

LOGO SK LOGISTICS, s.r.o.

  • Konanie č. 539646
  • Vydaný 7.8.2013
  • Publikovaný v Obchodnom vestníku č. 155 z roku 2013 13.8.2013
  • Úpadca LOGO SK LOGISTICS, s.r.o.
    IČO: 44134118
    Budovateľská 1290
    09301   Vranov nad Topľou
Druh
Uznesenie
Hlavička

Okresný súd Prešov v právnej veci navrhovateľa - dlžníka LOGO SK LOGISTICS, s.r.o., so sídlom Budovateľská 1290, 093 01 Vranov nad Topľou, IČO: 44 134 118, o návrhu na vyhlásenie konkurzu na jeho majetok, takto

Rozhodnutie

v y z ý v a dlžníka, aby v lehote 10 dní odo dňa doručenia tohto uznesenia písomne odstránil nedostatky návrhu na vyhlásenie konkurzu doručeného súdu dňa 24.07.2013, a to tak že predloží súdu:

- návrh na vyhlásenie konkurzu, na ktorom bude podpis navrhovateľa úradne osvedčený,

- zmluvný prehľad spolu s podpísaným tlačivom s úradne osvedčeným podpisom, ktorého vzor tvorí prílohu č. 3 k vyhláške č. 665/2005 Z. z.,

- riadnu účtovnú závierku zostavenú ku dňu 31.12.2012

- zoznam spriaznených osôb v súlade s § 9 zákona č. 7/2005 Z.z. o konkurze a reštrukturalizácii a o zmene a doplnení niektorých zákonov v znení neskorších predpisov (ďalej len „ZKR“), všetky listiny v dvoch vyhotoveniach

- rovnopis zoznamu majetku a zoznamu záväzkov v jednom rovnopise,

Uvedené listiny je potrebné predložiť k sp. zn. 2K/27/2013 vo vyššie stanovej lehote.

V prípade, že návrh nebude doplnený, súd návrh o d m i e t n e.

Odôvodnenie

Podaním doručeným súdu dňa 24.07.2013 sa navrhovateľ domáhal, aby súd vyhlásil konkurz na jeho majetok. K návrhu doložil zoznam majetku, zoznam záväzkov, zoznam spriaznených osôb a na účet uhradil preddavok vo výške 1659,70 eura.

Podľa § 12 ods. 1 ZKR, návrh na vyhlásenie konkurzu musí obsahovať všeobecné náležitosti návrhu podľa osobitného predpisu. Podpis navrhovateľa, ktorý nie je orgánom verejnej moci musí byť v návrhu úradne osvedčený. Návrh musí byť podaný v dvoch rovnopisoch spolu s prílohami.

Podľa § 12 ods. 4 ZKR, Ak návrh na vyhlásenie konkurzu podáva dlžník, k návrhu je povinný pripojiť zoznam svojho majetku, zoznam svojich záväzkov a zoznam svojich spriaznených osôb. Ak dlžník účtuje podľa osobitného predpisu, 1) k návrhu je povinný pripojiť aj poslednú riadnu individuálnu účtovnú závierku spolu s mimoriadnou individuálnou účtovnou závierkou, ak bola vyhotovená neskôr ako posledná riadna individuálna účtovná závierka; ak bola individuálna účtovná závierka predmetom overovania audítorom, k návrhu je povinný pripojiť aj správu audítora.

Podľa § 14 ods. 1 ZKR, ak súd zistí, že návrh na vyhlásenie konkurzu spĺňa zákonom ustanovené náležitosti, najneskôr do 15 dní od doručenia návrhu rozhodne o začatí konkurzného konania. Inak v rovnakej lehote uznesením poučí navrhovateľa o nedostatkoch návrhu a vyzve ho, aby tieto nedostatky v lehote 10 dní odstránil. Ak tak navrhovateľ neurobí, súd návrh odmietne najneskôr do 15 dní po tom, čo uplynula lehota na odstránenie nedostatkov. Inak v rovnakej lehote rozhodne o začatí konkurzného konania. Voči uzneseniu o odmietnutí návrhu odvolanie nie je prípustné. Uznesenie o začatí konkurzného konania alebo uznesenie o odmietnutí návrhu súd doručí navrhovateľovi a dlžníkovi; uznesenie o odmietnutí návrhu súd nezverejňuje v Obchodnom vestníku.

Podľa § 6 vyhlášky č. 665/2005 Z. z., súčasť zoznamu majetku a zoznamu záväzkov tvorí zmluvný prehľad, v ktorom sa uvedú všetky zmluvy, ktoré ku dňu zostavenia zoznamu majetku a zoznamu záväzkov neboli ukončené, vrátane pracovných zmlúv; pred prvý list prehľadu sa vloží vyhlásenie dlžníka o pravdivosti a úplnosti údajov, ktorého vzor je uvedený v prílohe č. 3.

Podľa § 9 ods. 1 ZKR, spriaznenou osobou právnickej osoby sa na účely tohto zákona rozumie a) štatutárny orgán alebo člen štatutárneho orgánu, vedúci zamestnanec, 2) prokurista alebo člen dozornej rady právnickej osoby,

b) fyzická osoba alebo iná právnická osoba, ktorá má v právnickej osobe kvalifikovanú účasť,

c) štatutárny orgán alebo člen štatutárneho orgánu, vedúci zamestnanec, prokurista alebo člen dozornej rady právnickej osoby uvedenej v písmene b),

d) blízka osoba3) fyzickej osoby uvedenej v písmenách a) až c),

e) iná právnická osoba, v ktorej má právnická osoba alebo niektorá z osôb uvedených v písmenách a) až d) kvalifikovanú účasť.

Podľa § 9 ods. 2 ZKR, spriaznenou osobou fyzickej osoby sa na účely tohto zákona rozumie blízka osoba fyzickej osoby, ako aj právnická osoba, v ktorej má fyzická osoba alebo blízka osoba fyzickej osoby kvalifikovanú účasť.

Podľa § 9 ods. 3 ZKR, kvalifikovanou účasťou sa na účely tohto zákona rozumie priamy alebo nepriamy podiel predstavujúci aspoň 5 % na základnom imaní právnickej osoby alebo hlasovacích právach v právnickej osobe alebo možnosť uplatňovania vplyvu na riadení právnickej osoby, ktorý je porovnateľný s vplyvom zodpovedajúcim tomuto podielu; nepriamym podielom sa na účely tohto zákona rozumie podiel držaný sprostredkovane prostredníctvom právnických osôb, v ktorých má držiteľ nepriameho podielu kvalifikovanú účasť.

Po preskúmaní návrhu na vyhlásenie konkurzu súd zistil, že navrhovateľom predložený návrh neobsahuje úradné osvedčenie podpisu štatutárneho orgánu navrhovateľa, čo je v rozpore s ust. § 12 ods. 1 ZKR. Zároveň navrhovateľ nepredložil zmluvný prehľad v zmysle § 6 vyhlášky č. 665/2005 Z. z. a poslednú riadnu účtovnú závierku zostavenú k 31.12.2012 v zmysle § 12 ods. 4 ZKR. Ďalej navrhovateľom predložený zoznam spriaznených osôb neobsahuje všetky údaje v zmysle § 9 ods. 1 písm. d) a § 9 ods. 2 ZKR.

Preto je potrebné vyššie uvedené nedostatky návrhu odstrániť tak, ako je uvedené vo výroku tohto uznesenia a opravené prílohy predložiť súdu každú v dvoch vyhotoveniach v zákonom určenej lehote a doplniť zoznam majetku a zoznam záväzkov (ktorý už bol súčasťou podaného návrhu) o jeden rovnopis v súlade s § 12 ods. 1 ZKR , inak súd návrh dlžníka odmietne v zmysle § 14 ods. 1 ZKR.

Poučenie

Proti tomuto uzneseniu odvolanie nie je prípustné.

Ak tento zákon neustanovuje inak, za deň doručenia súdneho rozhodnutia alebo inej písomnosti sa považuje nasledujúci deň po zverejnení súdneho rozhodnutia alebo inej súdnej písomnosti v Obchodnom vestníku. Rovnako písomnosti, ktoré sa podľa tohto zákona zverejňujú v Obchodnom vestníku, sa považujú na účely tohto zákona za zverejnené nasledujúci deň po ich zverejnení v Obchodnom vestníku.

  • Súd Okresný súd Prešov
  • Spisová značka 2K/27/2013
  • ICS 8113221779
  • Vydal JUDr. Tomáš Novák
  • Vydal FN samosudca
  • Odoslal Ľubica Kurucová