Prihlásiť sa

Prihlásenie pre registrovaných

Zabudli ste heslo? Reset hesla.

Konkurzy a reštrukturalizácie z Obchodného vestníka - Konanie č. 540771

Atrium Relax, s.r.o.

  • Konanie č. 540771
  • Vydaný 14.8.2013
  • Publikovaný v Obchodnom vestníku č. 161 z roku 2013 21.8.2013
  • Úpadca Atrium Relax, s.r.o.
    IČO: 36656364
    Masarykova 22
    08001   Prešov
Druh
Uznesenie
Hlavička

Okresný súd Prešov v právnej veci povolenej reštrukturalizácie dlžníka Atrium Relax, s.r.o., so sídlom Masarykova 22, 080 01 Prešov, IČO: 36 656 364, správcom ktorého je JUDr. Slavomír Dubjel, so sídlom kancelárie Puškinova 16, 080 01 Prešov, o návrhu dlžníka na potvrdenie reštrukturalizačného plánu, takto

Rozhodnutie

p o t v r d z u j e reštrukturalizačný plán dlžníka v znení, o ktorom hlasovala schvaľovacia schôdza dňa 05.08.2013, ktorý je prílohou tohto uznesenia,

k o n č í reštrukturalizáciu dlžníka.

Odôvodnenie

Návrhom doručeným tunajšiemu súdu dňa 08.08.2013 dlžník navrhol, aby súd potvrdil reštrukturalizačný plán schválený schvaľovacou schôdzou dňa 05.08.2013 a rozhodol o skončení reštrukturalizácie.

Súd po preskúmaní súdneho spisu a všetkých listín zistil tento skutkový stav:

Dňa 03.12.2012 podal navrhovateľ - dlžník na tunajšom súde návrh na povolenie reštrukturalizácie. V návrhu uviedol, že v dôsledku globálnej negatívnej hospodárskej situácie sa dostal do finančných problémov a svoj nepriaznivý finančný stav sa rozhodol riešiť cestou reštrukturalizácie. Na základe týchto skutočností poveril správcu JUDr. Slavomíra Dubjela, so sídlom kancelárie Puškinova 16, 080 01 Prešov na vypracovanie reštrukturalizačného posudku. Správca vo vypracovanom reštrukturalizačnom posudku zo dňa 28.11.2012 reštrukturalizáciu navrhovateľa odporučil.

Okresný súd Prešov uznesením č.k. 1R/7/2012-183 zo dňa 06.12.2012 publikovaným v Obchodnom vestníku dňa 12.12.2012 rozhodol o začatí reštrukturalizačného konania voči dlžníkovi.

Uznesením č.k. 1R/7/2012-186 zo dňa 17.12.2012 publikovaným v Obchodnom vestníku dňa 27.12.2012 súd povolil reštrukturalizáciu dlžníka, ustanovil JUDr. Slavomíra Dubjela do funkcie správcu, vyzval veriteľov, aby prihlásili svoje pohľadávky a určil rozsah právnych úkonov dlžníka, ktoré podliehajú súhlasu správcu.

Veriteľský výbor na svojom zasadnutí dňa 10.07.2013 schválil dlžníkom predložený návrh reštrukturalizačného plánu a požiadal správcu o zvolanie schvaľovacej schôdze.

Dňa 05.08.2013 sa konala schvaľovacia schôdza, na ktorej prítomní účastníci plánu hlasovali o prijatí plánu v znení schválenom veriteľským výborom. Na schôdzi sa zúčastnilo 9 veriteľov oprávnených hlasovať, a to 1 veriteľ, ktorého pohľadávky boli zaradené do skupiny č. 1; 6 veritelia, ktorých pohľadávky boli zaradené do skupiny č. 2 a 2 veritelia, ktorých pohľadávky boli zaradené do skupiny č. 3.

V lehote siedmych dní pred konaním schvaľovacej schôdze správcovi neboli doručené žiadne pripomienky k zneniu plánu v akom bol predložený na schválenie veriteľskému výboru a ani nikto z veriteľov nepožiadal o podrobnejšie vysvetlenie ustanovení plánu.

Do rozpravy sa neprihlásil žiaden z veriteľov.

V reštrukturalizačnom pláne boli vytvorené 3 skupiny, a to skupina 1. pre zabezpečenú pohľadávku, 2. skupina pre nezabezpečené pohľadávky a 3. skupina pre podmienené pohľadávky.

Do skupiny č. 1 - zabezpečení veritelia, bola zaradená zabezpečená pohľadávka veriteľa UniCredit Bank Slovakia a.s., ktorý hlasoval na schôdzi za prijatie plánu (čo predstavuje 100 % hlasov prítomných veriteľov), nikto nehlasoval proti a nikto sa nezdržal hlasovania. Keďže za prijatie plánu v tejto skupine hlasovala potrebná väčšina, boli tak splnené podmienky v zmysle § 148 ods. 1 písm. a) zákona č. 7/2005 Z.z. o konkurze a reštrukturalizácii a o zmene a doplnení niektorých zákonov v znení neskorších predpisov (ďalej len „ZKR“), a táto skupina sa považuje za súhlasiacu s plánom.

Do skupiny č. 2 - nezabezpečení veritelia, boli zaradené nezabezpečené pohľadávky šiestich veriteľov. Všetci šiesti veritelia hlasovali na schôdzi za prijatie plánu (čo predstavuje 100 % hlasov prítomných veriteľov). Dvaja z hlasujúcich veriteľov (veriteľ č. 11 - Ivan Lexa a veriteľ č. 14 - MEDOPRODUKT SLOVAKIA s.r.o.) sú veriteľmi so zistenou sumou zistených pohľadávok vyššou ako 1 % sumy všetkých pohľadávok danej skupiny a zároveň súčet ich hlasov prevyšuje hlasy ostatných hlasujúcich veriteľov tejto skupiny. Keďže za prijatie plánu hlasovali všetci prítomní účastníci plánu so zistenou sumou zistených pohľadávok vyššou ako 1 % zistenej sumy všetkých zistených nezabezpečených pohľadávok tejto skupiny, pričom súčet ich hlasov v danej skupine presahoval väčšinu hlasov hlasujúcich veriteľov boli splnené zákonné podmienky podľa ust. § 148 ods. 1 písm. b) ZKR na prijatie plánu v tejto skupine, a táto skupina sa považuje za súhlasiacu s plánom.

V skupine č. 3 - podriadení veritelia, za prijatie plánu hlasovali obaja prítomní veritelia, čo predstavuje 100 % hlasov prítomných veriteľov, a táto skupina sa považuje za súhlasiacu s plánom.

Zároveň bola splnená podmienka vyžadovaná § 148 ods. 1 písm. d) zákona ZKR, keďže za prijatie plánu hlasovali prítomní veritelia s celkovým počtom hlasov 8 722 317 pričom ide o 100 % hlasov z celkového počtu hlasov všetkých prítomných veriteľov. Nikto nehlasoval proti plánu a nikto sa nezdržal hlasovania. Po skončení hlasovania boli splnené všetky podmienky vyžadované v § 148 ods. 1 ZKR, preto reštrukturalizačný plán dlžníka bol schvaľovacou schôdzou prijatý.

Navrhovateľ - dlžník návrhom doručeným konkurznému súdu dňa 08.08.2013 žiadal, aby Okresný súd Prešov potvrdil reštrukturalizačný plán dlžníka, ktorý bol schvaľovacou schôdzou dňa 05.08.2013 za splnenia všetkých podmienok schválený a zároveň rozhodol o skončení reštrukturalizácie dlžníka.

Podľa § 133 ods. 1 ZKR, ak súd povolil reštrukturalizáciu na základe návrhu dlžníka, plán vypracuje a vypracovaný plán postupne predloží na schválenie veriteľskému výboru, schôdzi účastníkov plánu (ďalej len "schvaľovacia schôdza") a súdu dlžník.

Podľa § 143 ZKR, záverečný návrh plánu sa musí predložiť na predbežné schválenie veriteľskému výboru do 90 dní od povolenia reštrukturalizácie. Na odôvodnenú žiadosť predkladateľa plánu môže veriteľský výbor túto lehotu o 60 dní predĺžiť. Predĺženie lehoty spolu s odôvodnením veriteľského výboru správca bezodkladne po doručení zápisnice zo zasadnutia veriteľského výboru zverejní v Obchodnom vestníku. Ak predkladateľ plánu v zákonnej lehote návrh plánu veriteľskému výboru nepredloží, správca bezodkladne požiada súd o vyhlásenie konkurzu.

Podľa § 148 ods. 1 ZKR, na prijatie plánu schvaľovacou schôdzou sa vyžaduje, aby

a) každá skupina pre zabezpečené pohľadávky hlasovala za prijatie plánu,

b) v každej skupine pre nezabezpečené pohľadávky hlasovala za prijatie plánu nadpolovičná väčšina hlasujúcich veriteľov so zistenou sumou pohľadávok zistených čo do právneho dôvodu a vymáhateľnosti vyššou ako 1 % zistenej sumy všetkých pohľadávok zistených čo do právneho dôvodu a vymáhateľnosti danej skupiny, ak ich hlasy v danej skupine súčasne presahujú väčšinu hlasov hlasujúcich veriteľov počítanú podľa zistenej sumy ich pohľadávok zistených čo do právneho dôvodu a vymáhateľnosti,

c) v každej skupine pre majetkové práva akcionárov hlasovala za prijatie plánu nadpolovičná väčšina hlasov hlasujúcich akcionárov v danej skupine počítaná podľa počtu ich hlasov,

d) za prijatie plánu hlasovali prítomní veritelia s nadpolovičnou väčšinou hlasov počítaných podľa zistenej sumy ich pohľadávok zistených čo do právneho dôvodu a vymáhateľnosti.

Podľa § 151 ods. 1 ZKR, plán prijatý schvaľovacou schôdzou potvrdzuje súd uznesením na návrh predkladateľa plánu. Návrh na potvrdenie plánu je predkladateľ plánu povinný doručiť súdu do 10 dní od skončenia schvaľovacej schôdze; súčasťou návrhu je zápisnica zo schvaľovacej schôdze a ňou prijatý plán.

Podľa § 153 ods. 1 ZKR, ak nie sú dôvody na zamietnutie plánu, súd do 15 dní od doručenia návrhu na potvrdenie plánu predložený plán uznesením potvrdí; prílohu uznesenia tvorí plán potvrdený súdom. V uznesení o potvrdení plánu súd rozhodne aj o skončení reštrukturalizácie. Uznesenie súd bezodkladne zverejní v Obchodnom vestníku. Plán potvrdený súdom sa nezverejňuje; to sa nevzťahuje na ustanovenia o novom úvere.

Súd pri rozhodovaní o potvrdení reštrukturalizačného plánu preskúmal predložený reštrukturalizačný plán, predchádzajúci postup správcu dlžníka, dlžníka, veriteľov a veriteľských orgánov v tomto reštrukturalizačnom konaní, pričom nezistil skutočnosti predpokladané v § 154 ods. 1 ZKR, pre ktoré by musel reštrukturalizačný plán zamietnuť. Reštrukturalizačný plán nie je v podstatnom rozpore so spoločným záujmom veriteľov, keď za tento spoločný záujem je potrebné pokladať dosiahnutie čo najvyššej miery uspokojenia pohľadávok veriteľov (§ 5 ZKR) pri zachovaní aspoň podstatnej časti prevádzky podniku dlžníka tak, že v reštrukturalizačnom konaní možno odôvodnene predpokladať väčší rozsah uspokojenia veriteľov dlžníka ako v prípade vyhlásenia konkurzu [§ 109 ods. 3 písm. c) a d) ZKR].

Nakoľko súd nezistil dôvody na zamietnutie reštrukturalizačného plánu a veritelia na schvaľovacej schôdzi hlasovali za prijatie potrebnou väčšinou prítomných hlasov vo všetkých skupinách, súd reštrukturalizačný plán v znení prijatom na schvaľovacej schôdzi konanej dňa 05.08.2013 potvrdil. O skončení reštrukturalizácie rozhodol súd podľa ustanovenia § 153 ods. 1 ZKR.

Poučenie

Proti tomuto uzneseniu odvolanie nie je prípustné.

Prílohu tohto uznesenia tvorí reštrukturalizačný plán potvrdený súdom. Plán je súčasťou súdneho spisu.

  • Súd Okresný súd Prešov
  • Spisová značka 1R/7/2012
  • ICS 8112241133
  • Vydal JUDr. Štefan Tomašovský
  • Vydal FN samosudca
  • Odoslal Eva Lešková