Prihlásiť sa

Prihlásenie pre registrovaných

Zabudli ste heslo? Reset hesla.

Konkurzy a reštrukturalizácie z Obchodného vestníka - Konanie č. 544732

FOPEX SLOVAKIA, s.r.o.

  • Konanie č. 544732
  • Vydaný 4.9.2013
  • Publikovaný v Obchodnom vestníku č. 175 z roku 2013 11.9.2013
  • Úpadca FOPEX SLOVAKIA, s.r.o.
    IČO: 36454559
    Staničná ul.
    06761   Stakčín
Druh
Uznesenie
Hlavička

Okresný súd Prešov v právnej veci vyhláseného konkurzu na majetok úpadcu FOPEX SLOVAKIA, s.r.o., so sídlom Staničná ul., 067 61 Stakčín, IČO: 36 454 559, správcom ktorého je HMG Recovery, k.s., so sídlom kancelárie Tkáčska 2, 080 01 Prešov, o návrhu Slovenskej konsolidačnej, a.s., so sídlom Cintorínska 21, 814 99 Bratislava, IČO: 35 776 005, zo dňa 28.02.2013 na potvrdenie prevodu pohľadávok, takto

Rozhodnutie

vyzýva navrhovateľa Intermarket Bank AG, so sídlom Marokkanergasse 7, 1030 Wien, Rakúska republika, aby v lehote 30 dní od doručenia uznesenia doplnil svoje podanie doručené súdu dňa 26.08.2013 tak, že predloží súdu originál Zmluvy o postúpení pohľadávok zo dňa 28.06.2013 s úradne osvedčenými podpismi, alebo jej úradne osvedčenú kópiu a zároveň opraví petit návrhu tak, aby bolo z neho zrejme, čoho sa navrhovateľ domáha.

Odôvodnenie

Podaním doručeným súdu dňa 26.08.2013 spoločnosť Intermarket Bank AG, so sídlom Marokkanergasse 7, 1030 Wien, Rakúska republika, navrhla, aby súd rozhodol o zmene doterajšieho účastníka konkurzného konania na strane navrhovateľa z veriteľa Transfactor Slovakia, a.s. v likvidácii, so sídlom Trnavská cesta 37, 831 04 Bratislava, na navrhovateľa. Svoj návrh odôvodnila tým, že na základe Zmluvy o odkúpení pohľadávok uzatvorenej medzi veriteľom úpadcu Transfactor Slovakia, a.s. v likvidácii, so sídlom Trnavská cesta 37, 831 04 Bratislava, ako postupcom a spoločnosťou Intermarket Bank AG, so sídlom Marokkanergasse 7, 1030 Wien, Rakúska republika, ako postupníkom došlo k postúpeniu pohľadávky prihlásenej do konkurzu z veriteľa Transfactor Slovakia, a.s. v likvidácii na spoločnosť Intermarket Bank AG. Výšku pohľadávky, ktorá mala byť zmluvou postúpená navrhovateľ v návrhu neuviedol.

Podľa § 25 ods. 1 zákona č. 7/2005 Z. z. o konkurze a reštrukturalizácii a o zmene a doplnení niektorých zákonov v znení neskorších predpisov (ďalej len „ZKR“), ak počas konkurzného konania dôjde k prevodu alebo prechodu pohľadávky, ktorá veriteľovi zakladá postavenie účastníka konkurzného konania, súd rozhodne na návrh nadobúdateľa pohľadávky o jeho vstupe do konkurzného konania, ak je v návrhu nadobudnutie pohľadávky preukázané. Inak návrh na vstup do konkurzného konania zamietne.

Podľa § 25 ods. 2 ZKR návrh na vstup do konkurzného konania musí byť doložený listinami, ktoré prevod alebo prechod pohľadávky preukazujú. Ak ide o návrh na vstup do konkurzného konania z dôvodu prevodu pohľadávky, podpisy na listine preukazujúcej prevod pohľadávky musia byť úradne osvedčené.

Podľa § 196 ZKR, ak tento zákon neustanovuje inak, na začatie konkurzného konania, na konkurzné konanie, na začatie reštrukturalizačného konania, na reštrukturalizačné konanie a konanie o oddlžení (ďalej len konanie podľa tohto zákona) sa primerane použijú ustanovenia Občianskeho súdneho poriadku.

Podľa § 42 ods. 3 zákona č. 99/1963 Zb. Občianskeho súdneho poriadku (ďalej len „O.s.p.“) pokiaľ zákon pre podanie určitého druhu nevyžaduje ďalšie náležitosti, musí byť z podania zjavné, ktorému súdu je určené, kto ho robí, ktorej veci sa týka a čo sleduje, a musí byť podpísané a datované. Podanie treba predložiť s potrebným počtom rovnopisov a s prílohami tak, aby jeden rovnopis zostal na súde a aby každý účastník dostal jeden rovnopis, ak je to potrebné. Ak účastník nepredloží potrebný počet rovnopisov a príloh, súd vyhotoví kópie na jeho trovy.

Podľa § 43 ods. 1 O.s.p. sudca alebo poverený zamestnanec súdu uznesením vyzve účastníka, aby nesprávne, neúplné alebo nezrozumiteľné podanie doplnil alebo opravil v lehote, ktorú určí, ktorá nemôže byť kratšia ako desať dní. V uznesení uvedie, ako treba opravu alebo doplnenie vykonať.

Z predloženého návrhu súd zistil, že navrhovateľ spolu s návrhom nepredložil súdu Zmluvu o postúpení pohľadávky v požadovanej forme. Súdu je potrebné predložiť originál zmluvy s úradne osvedčenými podpismi, alebo jej úradne osvedčenú kópiu.

V návrhu navrhovateľ navrhuje „zmenu doterajšieho účastníka konkurzného konania na strane navrhovateľa“, avšak z obsahu spisu bolo zistené, že spoločnosť Transfactor Slovakia, a.s. v likvidácii, nie je navrhovateľom v konkurznom konaní úpadcu FOPEX SLOVAKIA, s.r.o. v konkurze, ale je veriteľom úpadcu, ktorý si svoju pohľadávku uplatnil prihláškou po vyhlásení konkurzu na majetok úpadcu.

Preto je potrebné podanie doplniť a opraviť petit návrhu tak, aby bolo z neho zrejme, či navrhovateľ žiada o vstup do konania podľa § 25 ZKR, alebo o potvrdenie nadobudnutia pohľadávky podľa § 26 ZKR, alebo o iné zmeny podľa ZKR.

Poučenie

Proti tomuto uzneseniu odvolanie nie je prípustné.

  • Súd Okresný súd Prešov
  • Spisová značka 1R/3/2010
  • ICS 8110206070
  • Vydal JUDr. Štefan Tomašovský
  • Vydal FN samosudca
  • Odoslal Eva Lešková