Prihlásiť sa

Prihlásenie pre registrovaných

Zabudli ste heslo? Reset hesla.

Konkurzy a reštrukturalizácie z Obchodného vestníka - Konanie č. 362866

A.A.F., s.r.o. v likvidácii

  • Konanie č. 362866
  • Vydaný 9.9.2013
  • Publikovaný v Obchodnom vestníku č. 177 z roku 2013 13.9.2013
  • Úpadca A.A.F., s.r.o. v likvidácii
    IČO: 31378668
    Pekná cesta 19
    83411   Bratislava
Druh
Uznesenie
Hlavička

Okresný súd Bratislava I v právnej veci navrhovateľa: Ing. Tibor Karlik, Tomášikova 50/A, 831 04 Bratislava, likvidátor spoločnosti A.A.F., s.r.o. v likvidácii, so sídlom Pekná cesta 19, 834 11 Bratislava, IČO: 31 378 668, o návrhu na vyhlásenie konkurzu na majetok dlžníka: A.A.F., s.r.o. v likvidácii, so sídlom Pekná cesta 19, 834 11 Bratislava, IČO: 31 378 668

Rozhodnutie

Súd zastavuje konkurzné konanie voči dlžníkovi: A.A.F., s.r.o. v likvidácii, so sídlom Pekná cesta 19, 834 11 Bratislava, IČO: 31 378 668, pre nedostatok majetku.

Odôvodnenie

Okresný súd Bratislava I uznesením zo dňa 29.05.2013, č. k. 3K/33/2013-35, ktoré nadobudlo právoplatnosť dňa 06.06.2013, začal na návrh Ing. Tibor Karlik, Tomášikova 50/A, 831 04 Bratislava, likvidátor spoločnosti A.A.F., s.r.o. v likvidácii, so sídlom Pekná cesta 19, 834 11 Bratislava, IČO: 31 378 668 ( ďalej len „Dlžník“) konkurzné konanie na majetok Dlžníka.

Vzhľadom na to, že súd mal po začatí konkurzného konania pochybnosti o majetnosti Dlžníka, teda mal pochybnosti o tom, či majetok Dlžníka bude postačovať aspoň na úhradu nákladov konkurzu, uznesením zo dňa 17.06.2013, č.k. 3K/33/2013-40, ktoré nadobudlo právoplatnosť dňa 14.06.2013 ustanovil Dlžníkovi predbežného správcu: JUDr. Milan Guťan, so sídlom kancelárie: Školská 8, 811 07 Bratislava, značka správcu: S 1174 ( ďalej len „Predbežný správca“ ) a uložil mu povinnosť zistiť, či majetok Dlžníka bude postačovať aspoň na úhradu nákladov konkurzu, o svojich zisteniach priebežne informovať súd a najneskôr do 45 dní od ustanovenia podať súdu záverečnú správu o majetnosti alebo nemajetnosti dlžníka.

Dňa 21.06.2013 ( osobne podaná ), dňa 03.07.2013 ( osobne podaná ) a dňa 11.07.2013 (osobne podaná) Predbežný správca predložil súdu priebežné správy o stave majetku Dlžníka. Záverečná správa o stave zisťovania majetku Dlžníka a vykonaných úkonoch bola súdu doručená dňa 30.07.2013 ( zaslaná e-mailom dňa 29.07.2012 ). Nakoľko súd nepovažoval šetrenie vykonané Predbežným správcom za dostačujúce pre vyslovenie záveru o nemajetnosti Dlžníka, vyzval predbežného správcu na vykonanie dodatočného šetrenia. V zmysle uvedenej výzvy Predbežný správca doplnil záverečnú správu dňa 04.09.2013 (osobne podaná).

V zmysle uvedených správ, Predbežný správca s cieľom zistiť a preveriť Dlžníkov majetok nahliadol do konkurzného spisu, obstaral si kópie dokladov predložených navrhovateľom, so žiadosťou o súčinnosť sa obrátil na likvidátora Dlžníka. Na základe výzvy Okresného súdu Bratislava I zo dňa 08.08.2013 Predbežný správca dopytoval aj Centrálny depozitár cenných papierov SR, a.s., Geodetický a kartografický ústav Bratislava, Krajské riaditeľstvo policajného zboru, ako aj niektoré bankové subjekty.

S poukazom na doplnenie záverečnej správy zo dňa 04.09.2013, šetrenie vykonané prostredníctvom Centrálneho depozitára cenných papierov SR, a.s., Geodetického a kartografického ústavu Bratislava, ako aj Krajské riaditeľstva policajného zboru bolo negatívne, a teda Dlžník nemal a nemá zriadený účet majiteľa cenných papierov, nie je registrovaný ako akcionár listinných akcií, ani nemá účet majiteľa zaknihovaných cenných papierov, zároveň Geodetický a kartografický ústav Bratislava oznámil, že Dlžník nie je vlastníkom nehnuteľností a rovnako Dlžník neprechádza ani v minulosti neprechádzal evidenciou ako držiteľa či vlastník motorového vozidla.

Z poskytnutej súčinnosti dopytovaných bankových subjektov vyplynulo, že žiadna z dopytovaných bánk nevedie účet Dlžníka a Dlžník nie je ich klientom. Rovnako z poskytnutej súčinnosti zo strany likvidátora vyplynulo, že Dlžník nemá nijaký majetok, a likvidátor Dlžníka nemá vedomosť o žiadnych jeho pohľadávkach.

Vychádzajúc z vyššie uvedeného Predbežný správca skonštatoval, že majetok Dlžníka nepostačuje ani na úhradu nákladov konkurzu, a teda podmienky na vyhlásenie konkurzu nie sú splnené.

Po preskúmaní predloženého zoznamu majetku Dlžníka, priebežných správ a záverečnej správy, predložených Predbežným správcom, súd dospel k záveru, že majetok Dlžníka nepostačuje ani na úhradu nákladov konkurzu, a preto je tu dôvod na zastavenie konkurzného konania podľa § 20 ods. 1 ZKR.

V zmysle ust. § 21 ods. 1 ZKR, predbežný správca zisťuje, či majetok dlžníka bude postačovať aspoň na úhradu nákladov konkurzu; predbežný správca je pritom povinný vychádzať aj z hodnoty majetku, o ktorý bol majetok dlžníka ukrátený v dôsledku právnych úkonov, pri ktorých možno odôvodnene predpokladať ich odporovateľnosť a z hodnoty pohľadávky zo zodpovednosti za nepodanie návrhu na vyhlásenie konkurzu v mene dlžníka. Predbežnému správcovi patria pri zisťovaní majetku dlžníka rovnaké oprávnenia ako správcovi v konkurze; ustanovenia § 74 a 75 sa použijú primerane. Súd môže v súvislosti so zisťovaním majetnosti dlžníka ukladať predbežnému správcovi pokyny, ktorými je predbežný správca viazaný. Predbežný správca je povinný o svojich zisteniach priebežne informovať súd a najneskôr do 45 dní od ustanovenia podať súdu záverečnú správu o majetnosti alebo nemajetnosti dlžníka. Ak dlžník neposkytne predbežnému správcovi potrebnú súčinnosť, súd môže lehotu na podanie záverečnej správy o 15 dní predĺžiť.

V zmysle ust. § 20 ods. 1 ZKR ak súd v konkurznom konaní po tom, čo ustanovil dlžníkovi predbežného správcu, zistí, že majetok dlžníka nebude postačovať ani na úhradu nákladov konkurzu, konkurzné konanie pre nedostatok majetku zastaví. Inak na majetok dlžníka najneskôr do 10 dní od podania záverečnej správy predbežného správcu vyhlási konkurz.

V zmysle ust. § 20 ods. 3 ZKR uznesenie o zastavení konkurzného konania pre nedostatok majetku súd doručí účastníkom konkurzného konania. Proti uzneseniu je oprávnený podať odvolanie každý veriteľ dlžníka. Podanie odvolania veriteľom, ktorý nie je účastníkom konkurzného konania, sa považuje za pristúpenie do konkurzného konania.

V zmysle ust. § 20 ods. 4 ZKR, ak odvolací súd zistí, že súd prvého stupňa rozhodol o zastavení konkurzného konania pre nedostatok majetku nesprávne, rozhodnutie súdu prvého stupňa zmení tak, že vyhlási na majetok dlžníka konkurz. Inak rozhodnutie súdu prvého stupňa potvrdí. Odvolací súd vyhlási konkurz na majetok dlžníka aj vtedy, ak veriteľ, ktorý podal odvolanie, zloží na účet súdu preddavok na úhradu nákladov konkurzu.

V zmysle ust. § 20 ods. 5 ZKR ak súd zastaví konkurzné konanie pre nedostatok majetku, účinky začatia konkurzného konania zanikajú až zverejnením oznamu o nadobudnutí právoplatnosti uznesenia o zastavení konkurzného konania pre nedostatok majetku v Obchodnom vestníku. Súd zverejní oznam o nadobudnutí právoplatnosti tohto uznesenia v Obchodnom vestníku bezodkladne po tom, čo uznesenie nadobudne právoplatnosť. Ak je dlžník zapísaný do obchodného registra, súd právoplatné uznesenie o zastavení konkurzného konania pre nedostatok majetku doručí príslušnému registrovému súdu.

Podľa § 9 ods. 2 vyhlášky č. 665/2005 Z. z. súd zastaví konkurzné konanie pre nedostatok majetku vo veci vyhlásenia konkurzu na majetok právnickej osoby vtedy, ak zistí, že majetok dlžníka nemá hodnotu ani 6.638,78 Eur.

Vzhľadom na to, že z predloženého zoznamu majetku a správ o stave zisťovania majetku dlžníka a z vykonaných úkonov Predbežného správcu je zrejmé, že majetok Dlžníka, nebude postačovať ani na úhradu nákladov konkurzu, nakoľko majetok Dlžníka nedosahuje ani hodnotu 6.638,78 €, súd v zmysle ust. § 20 ods. 1 ZKR v lehote 10 dní od podania záverečnej správy Predbežného správcu rozhodol o zastavení konkurzného konania pre nedostatok majetku dlžníka tak, ako je uvedené vo výroku tohto uznesenia.

Poučenie

Proti tomuto uzneseniu je oprávnený podať odvolanie každý veriteľ dlžníka v lehote 15 dní odo dňa jeho doručenia, písomne dvojmo na Okresnom súde Bratislava I. Uznesenie sa považuje za doručené dňom jeho zverejnenia v Obchodnom vestníku aj v prípade ak sa doručuje iným spôsobom. V odvolaní sa má popri všeobecných náležitostiach (§42 ods. 3 zákona č. 99/1963 Zb. Občianskeho súdneho poriadku) uviesť, proti ktorému rozhodnutiu smeruje, v akom rozsahu sa napáda, v čom sa toto rozhodnutie alebo postup súdu považuje za nesprávny a čoho sa odvolateľ domáha.

  • Súd Okresný súd Bratislava I
  • Spisová značka 3K/33/2013
  • ICS 1113217174
  • Vydal JUDr. Milena Daubnerová
  • Vydal FN sudca
  • Odoslal Zuzana Barriová