Prihlásiť sa

Prihlásenie pre registrovaných

Zabudli ste heslo? Reset hesla.

Konkurzy a reštrukturalizácie z Obchodného vestníka - Konanie č. 408906

ŠPORTSTAV,

  • Konanie č. 408906
  • Vydaný 11.9.2013
  • Publikovaný v Obchodnom vestníku č. 181 z roku 2013 19.9.2013
  • Úpadca ŠPORTSTAV,
    IČO: 36368482
    Pekárska 11
    91701   Trnava 1
Druh
Uznesenie
Hlavička

Okresný súd Trnava v právnej veci navrhovateľa - dlžníka: ŠPORTSTAV, s.r.o., Pekárska 11, Trnava, IČO: 36 368 482, zapísaného v Obchodnom registri Okresného súdu Trnava, oddiel: Sro, vložka č. 31200/T, o návrhu na potvrdenie reštrukturalizačného plánu, takto

Rozhodnutie

I. Súd potvrdzuje reštrukturalizačný plán dlžníka: ŠPORTSTAV, s.r.o., Pekárska 11, Trnava, IČO: 36 368 482, v znení schválenom veriteľským výborom dlžníka dňa 1.08.2013 a prijatom schvaľovacou schôdzou dňa 27.08.2013, ktorý je prílohou tohto uznesenia.

II. Súd končí reštrukturalizáciu dlžníka: ŠPORTSTAV, s.r.o., Pekárska 11, Trnava, IČO: 36 368 482.

Odôvodnenie

Navrhovateľ - dlžník sa návrhom zo dňa 13.03.2013, doručeným súdu dňa 19.03.2013, domáhal povolenia reštrukturalizácie.

Okresný súd Trnava uznesením č.k. 25R/2/2013-144 zo dňa 26.03.2013, zverejneným v Obchodnom vestníku dňa 03.04.2013, právoplatným dňa 04.04.2013 začal reštrukturalizačné konanie voči dlžníkovi.

Uznesením Okresného súdu Trnava č. k. 25R/2/2012-146 zo dňa 16.04.2013, zverejneným v Obchodnom vestníku dňa 24.04.2013 a právoplatným dňa 25.04.2013, súd povolil reštrukturalizáciu dlžníka ŠPORTSTAV, s.r.o., Pekárska 11, Trnava, IČO: 36 368 482, ustanovil do funkcie správcu JUDr. Erika Bilského, so sídlom kancelárie: Pekárska 11, 917 01 Trnava, vyzval veriteľov, aby prihlásili svoje pohľadávky v lehote 30 dní od povolenia reštrukturalizácie a určil rozsah právnych úkonov, ktoré podliehajú súhlasu správcu.

Dňa 3.07.2013 sa uskutočnila schôdza veriteľov dlžníka, ktorá okrem iného zvolila veriteľský výbor.

Veriteľský výbor na svojom druhom zasadnutí dňa 1.08.2013 schválil návrh reštrukturalizačného plánu (verzia 1) predložený dlžníkom a to s počtom hlasov 3 veritelia za prijatie, nikto proti prijatiu.

Dňa 27.08.2013 sa konala schvaľovacia schôdza, na ktorej sa hlasovalo o prijatí alebo neprijatí reštrukturalizačného plánu predloženého v znení schválenom veriteľským výborom. V rámci reštrukturalizačného plánu dlžníka bolo vytvorených 5 skupín pre účely hlasovania. Jedna skupina, a to skupina pre zabezpečené pohľadávky hlasovala za prijatie plánu. Štyri skupiny, a to skupina pre nezabezpečené pohľadávky 1, skupina pre nezabezpečené pohľadávky 2, skupina pre nezabezpečené pohľadávky 3 a skupina pre nezabezpečené pohľadávky 4 hlasovali za prijatie plánu.

Dlžník doručil súdu dňa 28.08.2013 návrh na potvrdenie reštrukturalizačného plánu so zápisnicou zo schvaľovacej schôdze, záznamom z rozpravy zo schvaľovacej schôdze, listinou prítomných účastníkov plánu na schvaľovacej schôdzi a reštrukturalizačným plánom.

Zo záverov schvaľovacej schôdze je zrejmé, že v reštrukturalizačnom pláne je vytvorených 5 skupín účastníkov plánu, z ktorých všetky skupiny schválili reštrukturalizačný plán potrebnou väčšinou účastníkov plánu prítomných na schvaľovacej schôdzi.

Za prijatie plánu hlasovali prítomní účastníci plánu s nadpolovičnou väčšinou hlasov počítaných podľa zistenej sumy ich zistených pohľadávok. Zo záverov schvaľovacej schôdze je zrejmé, že s reštrukturalizačným plánom súhlasili účastníci plánu, ktorých počet hlasov počítaný podľa zistenej sumy ich zistených pohľadávok predstavoval 700 412 hlasov. Hlasy účastníkov za prijatie plánu predstavovali výšku spolu 700 412 hlasov, nikto nehlasoval proti, nikto neprejavil stanovisko zdržal sa. Celkový počet hlasov zúčastnených a hlasujúcich veriteľov na schvaľovacej schôdzi bol 700 412 hlasov a teda potrebná nadpolovičná väčšina bola prekročená, za prijatie plánu hlasovalo 100 % prítomných účastníkov plánu.

Podľa § 133 ods. 1 zákona č. 7/2005 Z.z. o konkurze a reštrukturalizácii a o zmene a doplnení niektorých zákonov v znení neskorších predpisov (ďalej len "ZKR"), ak súd povolil reštrukturalizáciu na základe návrhu dlžníka, plán vypracuje a vypracovaný plán postupne predloží na schválenie veriteľskému výboru, schôdzi účastníkov plánu (ďalej len "schvaľovacia schôdza") a súdu dlžník.

Podľa § 143 ZKR záverečný návrh plánu sa musí predložiť na predbežné schválenie veriteľskému výboru do 90 dní od povolenia reštrukturalizácie. Na odôvodnenú žiadosť predkladateľa plánu môže veriteľský výbor túto lehotu o 60 dní predĺžiť. Predĺženie lehoty spolu s odôvodnením veriteľského výboru správca bezodkladne po doručení zápisnice zo zasadnutia veriteľského výboru zverejní v Obchodnom vestníku. Ak predkladateľ plánu v zákonnej lehote návrh plánu veriteľskému výboru nepredloží, správca bezodkladne požiada súd o vyhlásenie konkurzu.

Podľa § 151 ods. 1 ZKR plán prijatý schvaľovacou schôdzou potvrdzuje súd uznesením na návrh predkladateľa plánu. Návrh na potvrdenie plánu je predkladateľ plánu povinný doručiť súdu do 10 dní od skončenia schvaľovacej schôdze; súčasťou návrhu je zápisnica zo schvaľovacej schôdze a ňou prijatý plán.

Podľa § 153 ods. 1 ZKR, ak nie sú dôvody na zamietnutie plánu, súd do 15 dní od doručenia návrhu na potvrdenie plánu predložený plán uznesením potvrdí; prílohu uznesenia tvorí plán potvrdený súdom. V uznesení o potvrdení plánu súd rozhodne aj o skončení reštrukturalizácie. Uznesenie súd bezodkladne zverejní v Obchodnom vestníku. Plán potvrdený súdom sa nezverejňuje; to sa nevzťahuje na ustanovenia o novom úvere.

Podľa § 154 ods. 1 ZKR súd uznesením zamietne plán, ak boli podstatným spôsobom porušené ustanovenia tohto zákona o náležitostiach plánu, postupe pri príprave plánu, hlasovaní o pláne alebo iné ustanovenia týkajúce sa plánu, ak to malo nepriaznivý vplyv na niektorého z účastníkov plánu, prijatie plánu bolo dosiahnuté podvodným konaním alebo poskytnutím osobitných výhod niektorému účastníkovi plánu, plán nebol prijatý schvaľovacou schôdzou alebo dlžníkom; to neplatí, ak súd nahradil ich súhlas svojím rozhodnutím alebo plán je v podstatnom rozpore so spoločným záujmom veriteľov.

Súd, preskúmajúc predložený reštrukturalizačný plán, ako aj predchádzajúci postup správcu dlžníka, dlžníka, veriteľov a veriteľských orgánov v tomto reštrukturalizačnom konaní, nezistil skutočnosti, pre ktoré by súd musel reštrukturalizačný plán zamietnuť. Pri náležitostiach plánu, postupe pri príprave plánu, hlasovaní o pláne alebo pri iných ustanovenia týkajúce sa plánu, neboli podstatným spôsobom porušené ustanovenia tohto zákona tak, že by toto porušenie malo nepriaznivý vplyv na niektorého účastníka plánu. Rovnako tak nebola súdu preukázaná existencia podvodného konania alebo poskytnutia osobitných výhod niektorému účastníkovi plánu. Reštrukturalizačný plán bol schvaľovacou schôdzou prijatý potrebnou väčšinou vo všetkých skupinách, a to v znení schválenom veriteľským výborom. Reštrukturalizačný plán zároveň nie je v podstatnom rozpore so spoločným záujmom veriteľov, keď za tento spoločný záujem je potrebné pokladať dosiahnutie čo najvyššej miery uspokojenia pohľadávok veriteľov (§ 5 ZKR) pri zachovaní aspoň podstatnej časti prevádzky podniku dlžníka tak, že v reštrukturalizačnom konaní možno odôvodnene predpokladať väčší rozsah uspokojenia veriteľov dlžníka ako v prípade vyhlásenia konkurzu.

Keďže nie sú dôvody na zamietnutie reštrukturalizačného plánu, súd na základe uvedených skutočností a s poukazom na zákonné ustanovenia rozhodol tak, ako je uvedené v prvom výroku tohto rozhodnutia.

O skončení reštrukturalizácie rozhodol súd s poukazom na § 153 ods. 1 ZKR.

Poučenie

Proti tomuto uzneseniu odvolanie nie je prípustné.

V Trnave, dňa

JUDr. Dagmar Valocká

s u d c a

Prílohy:

Prílohu tohto uznesenia tvorí reštrukturalizačný plán potvrdený súdom. Plán je súčasťou súdneho spisu a nachádza sa na č. l. 437 - 534

  • Súd OKRESNÝ SÚD TRNAVA
  • Spisová značka 25R/2/2013
  • ICS 2113206818
  • Vydal JUDr. Dagmar Valocká
  • Vydal FN sudkyňa
  • Odoslal Soňa Puterová