Prihlásiť sa

Prihlásenie pre registrovaných

Zabudli ste heslo? Reset hesla.

Konkurzy a reštrukturalizácie z Obchodného vestníka - Konanie č. 459366

NKC travel

  • Konanie č. 459366
  • Vydaný 18.6.2014
  • Publikovaný v Obchodnom vestníku č. 119 z roku 2014 24.6.2014
  • Úpadca NKC travel
    IČO: 36237191
    Sibírska 2
    90851   Holíč
Druh
Uznesenie
Hlavička

Okresný súd Trnava v právnej veci vyhláseného konkurzu na majetok úpadcu: NKC travel, s.r.o., so sídlom Sibírska 2, 908 51 Holíč, IČO: 36 237 191, zapísaný v Obchodnom registri Okresného súdu Trnava, odd.: Sro, vložka č. 12030/T, správcom ktorého je Mgr. Ing. Pavol Korytár, so sídlom kancelárie Sladovnícka 13, Trnava, o žiadosti správcu o uloženie záväzného pokynu, takto

Rozhodnutie

Súd ukladá správcovi záväzný pokyn na speňaženie majetku zapísaného v súpise všeobecnej podstaty zverejnenom v Obchodnom vestníku č. 170/2013 dňa 04.09.2013, motorového vozidla VW PASSAT VARIANT VAN 3BG, EČ SI977AK, VIN WVWZZZ3BZ3E222594, druh karosérie AC kombi, farba šedá metalíza, rok výroby 2002, súpisová hodnota 5.000 eur, a to zorganizovaním ponukového konania v zmysle § 92 ods. 1 písm. d) ZKR za nasledovných podmienok:

1. Povinnosti správcu.

1.1. Správca je povinný zabezpečiť zverejnenie oznámenia o verejnom ponukovom konaní spolu s výzvou správcu na predkladanie ponúk v Obchodnom vestníku a na svojej úradnej tabuli s týmto minimálnym obsahom: označenie ponúkaných vecí a práv nezameniteľným spôsobom, určenie minimálnej akceptovateľnej ceny najvyššej ponuky v jednotlivých kolách ponukového konania, začiatok a koniec lehoty na podávanie ponúk, spôsob a miesto predkladania ponúk, spôsob a lehotu vyhodnocovania ponúk.

1.2. Správca je povinný vytvoriť vhodné podmienky pre záujemcov o obhliadku ponúkanej hnuteľnej veci v primeranej lehote a termínoch pred konaním ponukového konania a je povinný poskytnúť záujemcom všetky relevantné informácie o ponúkanej peňažnej pohľadávke.

2. Základné ustanovenia.

2.1. Predaj majetku patriaceho do všeobecnej podstaty bude inzerovaný v Obchodnom vestníku v rozsahu ako je uvedené v bode III. v znení prípadných doplnení a aktualizácií.

2.2. Predaj bude uskutočňovaný výzvou správcu na predkladanie ponúk zo strany záujemcov o nadobudnutie majetku patriaceho do všeobecnej podstaty (ďalej len „záujemca“) a následným uzatvorením kúpnych zmlúv prijatím ponuky záujemcu správcom za podmienok ďalej určených.

2.3. Riadne podaná je ponuka, ktorá je v súlade so všetkými náležitosťami ďalej uvedenými.

2.4. Záujemca, ktorý bude vyhodnotený ako úspešný správcom v rámci speňažovania majetku podliehajúceho konkurzu je povinný zaplatiť nim ponúknutú kúpnu cenu, odplatu za veci, práva a majetkové hodnoty podliehajúce konkurzu najneskôr do dňa podpisu kúpnej zmluvy

3. Podmienky verejného ponukového konania.

3.1. Podmienkou účasti záujemcu v ponukovom konaní bude v 1. kole ponukového konania navrhnutie kúpnej ceny predmetného majetku v minimálnej výške 100 % z hodnoty tohto majetku zapísanej v súpise majetku všeobecnej podstaty

3.2. V prípade neúspechu prvého kola verejného ponukového konania správca nie je povinný žiadať o opätovný záväzný pokyn.

3.3. Podmienkou účasti záujemcu v ponukovom konaní bude v 2. kole ponukového konania navrhnutie kúpnej ceny predmetného majetku v minimálnej výške 70 % z hodnoty tohto majetku zapísanej v súpise majetku všeobecnej podstaty,

3.4. Podmienkou účasti záujemcu v ponukovom konaní bude v 3. kole ponukového konania navrhnutie kúpnej ceny predmetného majetku v minimálnej výške 40 % z hodnoty tohto majetku zapísanej v súpise majetku všeobecnej podstaty,

3.5. V prípade, že nedôjde k predaju majetku spôsobom uvedeným vyššie v rámci 3 kôl ponukového konania, v 4. kole ponukového konania sa stane víťazom záujemca, ktorý ponúkne najvyššiu kúpnu cenu

4. Náležitosti ponuky.

4.1. Ponuka záujemcu sa predkladá písomne, osobne alebo doporučenou zásielkou na adresu kancelárie správcu určenú v inzeráte, v jednej neporušenej zalepenej obálke, s výrazným označením „konkurz NKC travel, s.r.o. - neotvárať“ tak, aby bola doručená najneskôr v deň a hodinu určenú v inzeráte.

4.2. Ponuky, ktoré nebudú doručené do skončenia lehoty určenej v inzeráte, sa nebudú považovať za riadne doručené, ani keď boli dané na poštovú alebo inú prepravu pred uplynutím lehoty. Správca tieto ponuky odmietne ako oneskorené, pri vyhodnotení ponukového konania sa na ne nebude brať zreteľ.

4.3. Každý záujemca môže do ponukového konania predložiť len jednu ponuku na rovnaký predmet predaja, inak na žiadnu z jeho podaných ponúk neberie zreteľ.

4.4. Riadne doručená ponuka je pre záujemcu záväzná až do ukončenia ponukového konania oznámením výsledkov ponukového konania správcom alebo v prípade víťazného záujemcu uzatvorením kúpnej zmluvy so správcom. Ponuku záujemca nemôže meniť, dopĺňať ani vziať späť.

4.5. Správca je oprávnený určiť ďalšie náležitosti obsahu ponuky tak, aby nebol neprimeraným spôsobom obmedzený záujem o účasť na verejnom ponukovom konaní.

5. Obsah ponuky.

5.1. Označenie záujemcu,

5.2. Označenie predmetu kúpy, ktorý musí byť zhodný s jeho označením uvedeným v súpise všeobecnej podstaty,

5.3. Návrh kúpnej ceny.

5.4. Aktuálny výpis z obchodného registra resp. živnostenského registra záujemcu nie starší ako 30 dní v čase doručenia ponuky, predložené doklady musia byť originály, resp. úradne overené fotokópie,

5.5. Písomné vyhlásenie, že záujemca súhlasí s podmienkami ponukového konania a prijíma ich podpísané oprávnenou osobou.

5.6. V prípade, že záujemcom bude zahraničný subjekt, musia byť vyššie uvedené doklady súdno-znalecky preložené do slovenského jazyka (s výnimkou dokladov vyhotovených v českom jazyku).

5.7. V prípade zastúpenia záujemcu inou osobou na základe plnomocenstva, je nevyhnutné doložiť úradne overené plnomocenstvo.

6. Vyhodnotenie ponúk.

6.1. Na ponuku, ktorá nebude spĺňať všetky náležitosti uvedené v týchto podmienkach ponukového konania pri vyhodnotení ponukového konania sa nebude brať zreteľ.

6.2. Správca preskúma všetky podané ponuky, či boli doručené včas a či spĺňajú podmienky určené v podmienkach ponukového konania.

6.3. Správca v lehote na vyhodnocovanie ponúk ponuky vyhodnotí, pričom víťazom verejného ponukového konania sa stane ten záujemca, ktorý splnil všetky ponukové podmienky a zároveň ponúkol najvyššiu cenu za predmet ponuky. Pri približnej zhode ponúk má prednosť záujemca, ktorý ponúkne odkúpenie majetku ako celku, alebo v ucelených častiach.

6.4. Správca si vyhradzuje právo odmietnuť ponuku, ak by cena bola neprimerane nízka.

6.5. Správca oznámi výsledok preskúmania a vyhodnotenia ponúk jednotlivým záujemcom v lehote určenej v inzeráte.

6.6. Víťaza ponukového konania správca vyzve na uzatvorenie kúpnej zmluvy za podmienok určených v ponuke víťazného záujemcu.

6.7. K uzavretiu zmluvy s víťazným záujemcom príslušný orgán nevydáva osobitný pokyn resp. súhlas.

6.8. V prípade, že záujemca bude vyhodnotený správcom ako víťaz a napriek tomu odmietne uzatvoriť kúpnu zmluvu v lehote určenej správcom, alebo kúpnu cenu neuhradí v plnom rozsahu v čas podľa pokynu správcu, má tento nárok na zmluvnú pokutu voči takémuto záujemcovi vo výške 30 % kúpnej ceny ponúknutej záujemcom

7. Spoločné ustanovenia.

7.1. Správca je oprávnený určiť ďalšie podrobnosti verejného ponukového konania neupravené týmto záväzným pokynom, pričom týmto určením nesmie neprimeraným spôsobom obmedziť záujemcov o ponuku v ponukovom konaní.

7.2. Správca je povinný určiť podmienky, ktorých určenie správcovi zveruje tento záväzný pokyn.

7.3. V prípade neúspešnosti ponukového konania správca opätovne požiada príslušný orgán o udelenie záväzného pokynu.

Poučenie

Proti tomuto uzneseniu odvolanie nie je prípustné.

  • Súd OKRESNÝ SÚD TRNAVA
  • Spisová značka 36K/4/2013
  • ICS 2113202155
  • Vydal JUDr. Martin Smolko
  • Vydal FN Sudca
  • Odoslal Natália Ševčíková