Prihlásiť sa

Prihlásenie pre registrovaných

Zabudli ste heslo? Reset hesla.

Konkurzy a reštrukturalizácie z Obchodného vestníka - Konanie č. 597003

PROFIMERA, spol. s r.o.

  • Konanie č. 597003
  • Vydaný 7.7.2014
  • Publikovaný v Obchodnom vestníku č. 133 z roku 2014 14.7.2014
  • Úpadca PROFIMERA, spol. s r.o.
    IČO: 31603980
    Kamenná 14
    01001   Žilina
Druh
Uznesenie
Hlavička

Okresný súd Žilina v právnej veci vyhláseného konkurzu na majetok úpadcu: PROFIMERA, spol. s r.o., so sídlom Kamenná 14, 010 01 Žilina, IČO: 31 603 980, správkyňou ktorého je: Mgr. Ing. Ivana Šumichrastová, so sídlom kancelárie Jesenského 29, 036 01 Martin, v časti o návrhu správcu na uloženie záväzného pokynu, ako postupovať, takto

Rozhodnutie

I. Majetok zapísaný v súpise všeobecnej podstaty úpadcu, zverejnenom v Obchodnom vestníku č. 72/2014 zo dňa 14.4.2014, a to:

- kancelársky nábytok, kancelárske potreby, počítač, súpisová hodnota 10 eur,

- motorové vozidlo Škoda Felicia Combi, súpisová hodnota 500 eur,

- motorové vozidlo Škoda Octavia Combi, rok výroby 2002, súpisová hodnota 900 eur,

- motorové vozidlo Dacia Logan, rok výroby 2007, súpisová hodnota 3.900 eur,

je správca povinný speňažovať v ponukovom konaní nasledovným spôsobom:

Výzvu na predkladanie ponúk s podrobným opisom speňažovaných hnuteľných vecí (opis speňažovaných motorových vozidiel správca doplní o rok výroby, stav motorového vozidla - opotrebovanie, technický stav a o informáciu o počte najazdených kilometrov) vrátane úplných podmienok ponukového konania je správca povinný zverejniť v Obchodnom vestníku. Speňažované motorové vozidlá správca zároveň ponúkne na internetových stránkach, na ktorých sa bezplatne zverejňujú ponuky predávaných ojazdených motorových vozidiel. Inzerované oznámenie musí obsahovať minimálne informácie o predmete predaja, o lehote na podávanie záväzných návrhov a o možnosti poskytnutia bližších informácií o predmete predaja, pričom zároveň bude doplnený o odkaz na podmienky ponukového konania zverejnené v príslušnom Obchodnom vestníku. Realizáciu inzerátu na internete je správca povinný zabezpečiť tak, aby záujemcovia o kúpu ponúkaného motorového vozidla mali dostatočný čas na podanie ponuky. Ponúknutá kúpna cena musí byť minimálne vo výške súpisovej hodnoty veci. Lehota na podávanie záväzných ponúk bude stanovená na 30 dní odo dňa zverejnenia výzvy na prekladanie ponúk v Obchodnom vestníku. Správca je povinný zabezpečiť ohliadku predmetov predaja v termíne a na mieste stanovenom v podmienkach ponukového konania. Záujemca bude oprávnený predložiť ponuku na všetky veci, alebo na jednotlivé súpisové zložky samostatne. Ponuka nemusí obsahovať fotokópiu občianskeho preukazu ani iného dokladu totožnosti. Obálky s ponukami budú otvorené po uplynutí lehoty na podávanie návrhov v kancelárii správcu, o čom je správca povinný spísať úradný záznam. Následne správca ponuky vyhodnotí a o výsledku ponukového konania bude podrobne informovať súd. Správca uzatvorí kúpnu zmluvu so záujemcom, ktorý ponúkne za speňažovanú vec najvyššiu kúpnu cenu, avšak minimálne rovnajúcej sa súpisovej hodnote danej veci. Ďalšie podmienky ponukového konania, ktoré nie sú upravené týmto záväzným pokynom, je správca oprávnený stanoviť sám, pri dodržaní zásady hospodárnosti, verejnosti a transparentnosti. O výsledku ponukového konania je správca povinný podrobne informovať súd. V prípade neúspechu ponukového konania je správca povinný požiadať príslušný orgán o uloženie záväzného pokynu opätovne.

II. Pohľadávky úpadcu, zapísané v súpise všeobecnej podstaty úpadcu, zverejnenom v Obchodnom vestníku č. 72/2014 zo dňa 14.4.2014, je správca povinný sám vymáhať.

Poučenie

Proti tomuto rozhodnutiu odvolanie nie je prípustné.

  • Súd Okresný súd Žilina
  • Spisová značka 4K/37/2013
  • ICS 5113242653
  • Vydal JUDr. Jaroslav Macek
  • Vydal FN Sudca
  • Odoslal JUDr., Ing. Katarína Muráriková