Prihlásiť sa

Prihlásenie pre registrovaných

Zabudli ste heslo? Reset hesla.

Konkurzy a reštrukturalizácie z Obchodného vestníka - Konanie č. 463638

FIRST Electronics,

  • Konanie č. 463638
  • Vydaný 9.7.2014
  • Publikovaný v Obchodnom vestníku č. 135 z roku 2014 16.7.2014
  • Úpadca FIRST Electronics,
    IČO: 44618239
    91932   Opoj 249
Druh
Uznesenie
Hlavička

Okresný súd Trnava v právnej veci vyhláseného konkurzu na majetok úpadcu: FIRST Electronics s.r.o., Opoj 249, 919 32 Opoj, IČO: 44 618 239, zapísaný v Obchodnom registri Okresného súdu Trnava, Oddiel: Sro, vložka č. 25132/T, správcom majetku ktorého je JUDr. Peter Sopko LL.M., so sídlom kancelárie: Paulínska 24, 917 01 Trnava, o žiadosti správcu o uloženie záväzného pokynu, takto

Rozhodnutie

Súd ukladá správcovi záväzný pokyn na speňaženie hnuteľného majetku zapísaného v súpise oddelenej podstaty zverejnenom v Obchodnom vestníku č. 60/2014 dňa 27.03.2014, ako:

- súbor hnuteľného majetku - peňažné pohľadávky zapísané pod súpisovými zložkami č. 1-126 v celkovej súpisovej hodnote 34.133,61 eur,

majetok, ktorý je správca povinný speňažiť formou verejného ponukového konania za nasledovných podmienok:

1. Povinnosti správcu.

1.1. Správca je povinný zabezpečiť zverejnenie oznámenia o verejnom ponukovom konaní spolu s výzvou správcu na predkladanie ponúk v Obchodnom vestníku a na svojej úradnej tabuli s týmto minimálnym obsahom: označenie ponúkaných peňažných pohľadávok nezameniteľným spôsobom - v prípade súboru hnuteľného majetku ich odkazom na zoznam zverejnený v Obchodnom vestníku č. 60/2014, určenie minimálnej akceptovateľnej ceny najvyššej ponuky v jednotlivých kolách ponukového konania, začiatok a koniec lehoty na podávanie ponúk, spôsob a miesto predkladania ponúk, spôsob a lehotu vyhodnocovania ponúk.

1.2. Správca je povinný poskytnúť záujemcom všetky relevantné informácie o ponúkaných peňažných pohľadávkach.

2. Podmienky verejného ponukového konania.

2.1. V prvom kole verejného ponukového konania sa predaj súboru majetku uskutoční za najvyššiu ponuku, ktorá nesmie byť nižšia ako súpisová hodnota majetku uvedená v súpise majetku.

2.2. V druhom kole verejného ponukového konania sa predaj súboru majetku uskutoční za najvyššiu ponuku, ktorá nesmie byť nižšia ako 70% súpisovej hodnoty majetku.

2.3. V treťom kole verejného ponukového konania sa predaj súboru majetku uskutoční za najvyššiu ponuku, ktorá nesmie byť nižšia ako 40% súpisovej hodnoty majetku.

2.4. V ďalších kolách verejného ponukového konania sa predaj majetku uskutoční za najvyššiu ponuku bez stanovenia najnižšej ceny najvyššej ponuky.

2.5. Lehota na predkladanie ponúk je 20 kalendárnych dní, pričom začiatok a koniec tejto lehoty určí správca tak, aby posledný deň lehoty pripadol na pracovný deň.

2.6. Ponuka záujemcu musí byť doručená do kancelárie správcu osobne alebo poštou, najneskôr v posledný deň lehoty na predkladanie ponúk.

3. Náležitosti ponuky.

3.1. Záujemca je povinný predložiť svoju ponuku v zalepenej obálke s výrazným označením „KONKURZ FIRST Electronics s.r.o. - NEOTVÁRAŤ“.

3.2. Záujemca je oprávnený do verejného ponukového konania predložiť len jednu ponuku na rovnaký predmet ponukového konania.

3.3. Záujemca nie je oprávnený do skončenia verejného ponukového konania predloženú ponuku meniť ani vziať späť.

3.4. Ponuka musí mať minimálne nasledujúci obsah: nezameniteľné označenie záujemcu, označenie predmetu ponúkaného v ponukovom konaní, návrh ceny predmetu ponúkaného v konaní.

3.5. Správca je oprávnený určiť ďalšie náležitosti obsahu ponuky tak, aby nebol neprimeraným spôsobom obmedzený záujem o účasť na verejnom ponukovom konaní.

4. Vyhodnotenie ponúk.

4.1. Na ponuku, ktorá nebola doručená správcovi do jeho kancelárie alebo najneskôr v posledný deň lehoty, sa neprihliada.

4.2. Na ponuku, ktorá nie je označená spôsobom podľa oddielu 3.1., alebo ktorá neobsahuje údaje podľa oddielu 3.4 a 3.5, sa neprihliada.

4.3. Na viaceré ponuky toho istého záujemcu o ten istý predmet ponuky sa neprihliada.

4.4. Správca v lehote na vyhodnocovanie ponúk ponuky vyhodnotí, pričom víťazom verejného ponukového konania sa stane ten záujemca, ktorý splnil všetky ponukové podmienky a zároveň ponúkol najvyššiu cenu za predmet ponuky.

4.5. V prípade zhodnosti najvyšších ponúk správca vyzve záujemcov, ktorých ponuky sú zhodné, aby v lehote do 7 dní predložili novú zvýšenú ponuku, ustanovenia oddielu 3. sa použijú primerane. Ak v tejto lehote žiaden zo záujemcov nepredloží zvýšenú ponuku, správca požiada o vyhodnotenie veriteľský výbor.

4.6. Správca je oprávnený odmietnuť ponuku, ak je ponúkaná cena neprimerane nízka.

4.7. O skutočnostiach podľa oddielu 4.4. až 4.6., ako aj o dôvodoch prečo sa na ponuky neprihliada podľa oddielu 4.1. až 4.3., vyhotoví správca úradný záznam.

4.8 Správca je povinný v lehote 7 dní informovať o výsledkoch vyhodnocovania ponúk všetkých záujemcov, ako aj veriteľský výbor a súd.

4.9 Správca je povinný bezodkladne po vyhodnotení ponúk vyzvať víťaza verejného ponukového konania na uzatvorenie kúpnej zmluvy alebo zmluvy o postúpení pohľadávky a túto zmluvu v primeranej lehote uzatvoriť.

5. Spoločné ustanovenia

5.1. Správca je oprávnený určiť ďalšie podrobnosti verejného ponukového konania neupravené týmto záväzným pokynom, pričom týmto určením nesmie neprimeraným spôsobom obmedziť záujemcov o ponuku v ponukovom konaní.

5.2. Správca je povinný určiť podmienky, ktorých určenie správcovi zveruje tento záväzný pokyn.

5.3. V prípade neúspešnosti ponukového konania správca opätovne požiada príslušný orgán o udelenie záväzného pokynu.

Poučenie

Proti tomuto uzneseniu odvolanie nie je prípustné.

  • Súd OKRESNÝ SÚD TRNAVA
  • Spisová značka 23K/18/2013
  • ICS 2113226253
  • Vydal JUDr. Jana Tóthová
  • Vydal FN s u d k y ň a
  • Odoslal Soňa Puterová