Prihlásiť sa

Prihlásenie pre registrovaných

Zabudli ste heslo? Reset hesla.

Konkurzy a reštrukturalizácie z Obchodného vestníka - Konanie č. 598351

ABC-Z invest, s.r.o., v likvidácii

  • Konanie č. 598351
  • Vydaný 22.8.2016
  • Publikovaný v Obchodnom vestníku č. 167 z roku 2016 30.8.2016
  • Úpadca ABC-Z invest, s.r.o., v likvidácii
    IČO: 31406998
    Trojičné námestie 9
    91842   Trnava
Druh
Uznesenie
Hlavička

Okresný súd Trnava v právnej veci vyhláseného konkurzu na majetok úpadcu: ABC-Z invest, s.r.o., „v likvidácii“, so sídlom Trojičné námestie 9, 918 42 Trnava, IČO: 31 406 998, zapísaný v Obchodnom registri Okresného súdu Trnava, oddiel: Sro, vložka č. 22895/T, zastúpený likvidátorom Martinom Michalkom, narodeným 06.08.1994, bytom Lúčky 2581/3, Skalica, právne zastúpený: JUDr. Ing. Elenou Divko, PhD., Gorkého 1/A, 909 01 Skalica, správcom majetku ktorého je INSOLVENCY TRUSTEE, k.s., so sídlom kancelárie Vajanského 3157/24, 924 01 Galanta, o žiadosti správcu o uloženie záväzného pokynu, takto

Rozhodnutie

U k l a d á správcovi pokyn na speňaženie majetku zapísaného v súpise všeobecnej podstaty zverejnenom v Obchodnom vestníku č. 106/2016 zo dňa 02.06.2016 pod položkou K012908 a to:

- peňažnej pohľadávky voči dlžníkovi Martin Michalka, Lúčky 2581/3, 909 01 Skalica, a Milan Suchý, Okružná 1186/6, 905 01 Senica, v celkovej výške 9 959,00 eur

predajom v ponukovom konaní v zmysle § 92 ods. 1 písm. d) ZKR zverejnením v Obchodnom vestníku za nasledovných podmienok:

1. Predmet speňaženia

1.1 Predmet speňaženia netvorí časť Pohľadávky, ktorá akýmkoľvek spôsobom zanikne (napr. splatením, preukázaním neoprávnenosti/neexistencie pohľadávky zo strany dlžníka a pod.) do účinnosti zmluvy o postúpení Pohľadávky. Súhlas s týmto postupom záujemca potvrdzuje podaním ponuky do ponukového konania.

2. Spôsob speňaženia

2.1 Správca speňaží Predmet speňaženia podľa bodu 2.1 článku 2. tohto záväzného pokynu v ponukovom konaní, ktoré zorganizuje podľa § 92 ods. 1 písm. d) ZKR.

2.2 Na zmluvu, ktorou Správca speňaží Predmet speňaženia podľa tohto záväzného pokynu sa budú primerane vzťahovať ustanovenia § 524 a nasl. zákona č. 40/1964 Zb. Občiansky zákonník v znení neskorších predpisov o postúpení pohľadávky.

2.3 V prípade, že prvé kolo ponukového konania nebude úspešné, Správca v súlade s týmto záväzným pokynom zorganizuje nasledujúce kolá až do doby, kým nedôjde k speňaženiu Predmetu speňaženia podľa tohto záväzného pokynu alebo kým mu Príslušný orgán neuloží iný záväzný pokyn, prípadne kým nerozhodne inak.

3. Vyhlásenie ponukového konania

3.1 Ponukové konanie Správca vyhlási formou oznámenia, ktoré bude zverejnené v Obchodnom vestníku MS SR.

3.2 Oznámenie bude obsahovať:

- označenie Úpadcu, označenie Správcu a označenie poradia príslušného kola ponukového konania;

- stručný popis Predmetu speňaženia s odkazom na údaje zverejnené v Obchodnom vestníku;

- podrobné podmienky ponukového konania;

- adresu, kde možno získať podrobnú dokumentáciu k Predmetu speňaženia;

- adresu, kde možno podať ponuku a dátum a hodinu, do ktorej musí byť ponuka doručená na túto adresu; lehota na doručenie ponuky je pätnásť (15) kalendárnych dní odo dňa určeného v oznámení zverejnenom v Obchodnom vestníku MS SR, t.j. od vyhlásenia príslušného kola ponukového konania.

3.3 Správca je oprávnený zverejniť informáciu o speňažovaní Predmetu speňaženia aj iným vhodným spôsobom, aby zabezpečil vyššiu informovanosť o ponukovom konaní.

4. Podmienky ponukového konania

4.1 Podrobnejšia dokumentácia Predmetu speňaženia bude záujemcom dostupná v úradných hodinách v kancelárii Správcu na adrese Vajanského 3157/24, 924 01 Galanta, najneskôr v deň určený v oznámení o vyhlásení ponukového konania zverejnenom v Obchodnom vestníku MS SR. Správca poskytne záujemcom aj vzor zmluvy o postúpení pohľadávky.

4.2 Podmienkou podania ponuky do ponukového konania je zloženie zábezpeky vo výške 50,00 EUR, pričom zábezpeka musí byť pripísaná na účet určený Správcom najneskôr v posledný deň lehoty na doručovanie ponúk. Záujemca uvedie do poznámky k transakcií svoje meno a priezvisko alebo obchodné meno.

4.3 Záujemca doručením ponuky Správcovi vyjadruje svoj súhlas s podmienkami ponukového konania ako aj s tým, že v prípade porušenia záväzku (a) riadne a včas doplatiť zostatok kúpnej ceny za Predmet speňaženia a/alebo (b) uzavrieť zmluvu o postúpení pohľadávky, sa zaväzuje uhradiť zmluvnú pokutu v sume zloženej zábezpeky. Doručením ponuky záujemca zároveň vyjadruje súhlas s výškou zmluvnej pokuty a túto nepovažuje za rozpornú s dobrými mravmi. Zmluvná pokuta sa uhradí zo zloženej zábezpeky.

4.4 Správca bez zbytočného odkladu vráti záujemcovi zloženú zábezpeku na bankový účet uvedený v ponuke, ak

- ponuka záujemcu nebola vyhodnotená ako víťazná; alebo

- záujemca ešte pred uplynutím lehoty podľa bodu 4.2 článku 4. tohto záväzného pokynu doručí do kancelárie Správcu oznámenie s úradne osvedčeným podpisom, že berie svoju ponuku späť; alebo

- víťazná ponuka nebola schválená Príslušným orgánom podľa bodu 6.1 článku 6. tohto záväzného pokynu.

4.5 Na ponuku záujemcu, ktorá nebude spĺňať podmienky podľa tohto záväzného pokynu alebo bude do kancelárie Správcu doručená oneskorene, sa v ponukovom konaní nebude prihliadať.

5. Kúpna cena

5.1 O víťazstve v ponukovom konaní rozhoduje najvyššia ponúknutá kúpna cena. V prípade, ak žiadny zo záujemcov nesplní podmienky ponukového konania v prvom kole, resp. ponuku neschváli Príslušný orgán, Správca vyhlási ďalšie kolá ponukového konania až po dosiahnutie víťaza ponukového konania alebo kým Príslušný orgán nerozhodne inak.

5.2 Účtom Úpadcu pre účely zloženia zábezpeky, kúpnej ceny, resp. akýchkoľvek ďalších platieb pre účely ponukového konania sa rozumie účet vedený v Tatra banka, a.s., IBAN SK24 1100 0000 0029 4002 2348.

5.3 Z výťažku zo speňaženia Predmetu speňaženia budú uspokojené pohľadávky všeobecnej podstaty.

6. Vyhodnotenie ponukového konania

6.1 Ponukové konanie vyhodnotí Správca do piatich (5) kalendárnych dní od uplynutia lehoty na podanie ponúk. O vyhodnotení ponúk Správca spíše úradný záznam. Správca predloží Príslušnému orgánu víťaznú ponuku na schválenie do piatich (5) kalendárnych dní odo dňa vyhodnotenia ponukového konania podľa predchádzajúcej vety. Príslušný orgán schváli alebo neschváli Správcom predloženú víťaznú ponuku a písomne o tom informuje Správcu do pätnástich (15) dní od predloženia víťaznej ponuky Správcom. V prípade, že lehota uvedená v predchádzajúcej vete tohto bodu márne uplynie, má sa za to, že Príslušný orgán predloženú víťaznú ponuku schvaľuje.

6.2 Pri vyhodnotení ponukového konania Správcom rozhoduje najvyššia ponúknutá kúpna cena.

6.3 Správca je povinný prijať najvyššiu ponúknutú kúpnu cenu bez možnosti jej odmietnutia a túto predložiť Príslušnému orgánu na schválenie.

6.4 Príslušný orgán je oprávnený odmietnuť víťaznú ponuku bez udania dôvodu.

6.5 Záujemcu, ktorý sa stal víťazom ponukového konania, Správca vyzve na uzatvorenie zmluvy o postúpení pohľadávky pod podmienkou, že kúpnu cenu zaplatí na bankový účet určený Správcom najneskôr ku dňu podpisu zmluvy, a to v lehote určenej Správcom, ktorá nesmie byť kratšia ako 15 (pätnásť) kalendárnych dní.

6.6 Ak úspešný záujemca kúpnu cenu nezaplatí v súlade s podmienkami podľa bodu 6.5 tohto článku alebo v lehote stanovenej Správcom neuzavrie zmluvu o postúpení pohľadávky, na víťaznú ponuku sa neprihliada a Správca je povinný príslušné kolo ponukového konania zopakovať.

7. Záverečné ustanovenia

7.1 Ponukové konanie podľa tohto záväzného pokynu nie je verejnou súťažou alebo verejným prísľubom podľa príslušných ustanovení Občianskeho zákonníka, ani obchodnou verejnou súťažou alebo verejným návrhom na uzavretie zmluvy podľa príslušných ustanovení Obchodného zákonníka.

7.2 Správca je oprávnený kedykoľvek zrušiť ponukové konanie bez uvedenia dôvodu, a to až do podpisu zmluvy o postúpení pohľadávky.

7.3 Tento záväzný pokyn nadobúda účinnosť schválením Príslušným orgánom.

Poučenie

Proti tomuto uzneseniu odvolanie nie je prípustné.

Proti uzneseniu súdu prvej inštancie vydanému súdnym úradníkom, ktoré treba doručiť, je prípustná sťažnosť. Sťažnosť môže podať ten, v koho neprospech bolo uznesenie vydané v lehote 15 dní od doručenia uznesenia na súde, ktorý napadnuté uznesenie vydal. O sťažnosti rozhoduje súd prvej inštancie spravidla bez nariadenia pojednávania. Ak nie je sťažnosť dôvodná, súd sťažnosť zamietne. Ak je sťažnosť dôvodná, súd napadnuté uznesenie zruší alebo zmení; v prípade zrušenia uznesenia je súdny úradník viazaný právnym názorom súdu.

  • Súd OKRESNÝ SÚD TRNAVA
  • Spisová značka 36K/38/2015
  • ICS 2115229009
  • Vydal JUDr. Vanda Drobná
  • Vydal FN vyšší súdny úradník
  • Odoslal Natália Ševčíková