Prihlásiť sa

Prihlásenie pre registrovaných

Zabudli ste heslo? Reset hesla.

Konkurzy a reštrukturalizácie z Obchodného vestníka - Konanie č. 603342

AQUATING

  • Konanie č. 603342
  • Vydaný 27.9.2016
  • Publikovaný v Obchodnom vestníku č. 189 z roku 2016 3.10.2016
  • Úpadca AQUATING
    IČO: 36221953
    Hviezdoslavova 7
    91705   Trnava
Druh
Uznesenie
Hlavička

Okresný súd Trnava v právnej veci vyhláseného konkurzu na majetok úpadcu: AQUATING, spol. s.r.o., so sídlom Hviezdoslavova 7, 917 01 Trnava, IČO: 36 221 953, zapísaný v Obchodnom registri Okresného súdu Trnava, oddiel: Sro, vložka číslo: 10399/T, správcom majetku ktorého je Mgr. Ing. Pavol Korytár, so sídlom kancelárie Sladovnícka 13, 917 01 Trnava, o žiadosti správcu o uloženie záväzného pokynu, takto

Rozhodnutie

U k l a d á správcovi pokyn na speňaženie majetku podliehajúcemu konkurzu vyhlásenému na majetok úpadcu AQUATING, spol. s.r.o., so sídlom Hviezdoslavova 7, 917 01 Trnava, IČO: 36 221 953, vedenom na Okresnom súde Trnava pod sp. zn. 36K/24/2015; ako aj na majetok ktorý bude podliehať konkurzu vyhlásenému na majetok úpadcu

zorganizovaním ponukového konania v zmysle § 92 ods. 1 písm. d) ZKR zverejnením v Obchodnom vestníku za nasledovných podmienok:

Správca je povinný vytvoriť vhodné podmienky pre záujemcov o obhliadku majetku, ktorý sa ponukovým konaním speňažuje, v primeranej lehote a termínoch pred uskutočnením ponukového konania.

Správca je povinný inzerovať predaj podniku - Majetok úpadcu v Obchodnom vestníku a súčasne prostredníctvom niektorého z periodík, ktoré vyberie správca (ďalej len „Inzerát“).

Správca je povinný zverejniť v Obchodnom vestníku a v periodiku Inzerát spolu s ponukou na predkladanie ponúk zo strany záujemcov o nadobudnutie Majetku Úpadcu v lehote nie kratšej ako 10 dní, ktorú určí Správca konkrétnym dátumom a hodinou posledného dňa lehoty (ďalej iba „Lehota“).

Predaj Majetku Úpadcu bude uskutočňovaný výzvou Správcu na predkladanie ponúk zo strany záujemcov o nadobudnutie Majetku Úpadcu a následným uzatvorením zmluvy o predaji podniku - Majetku Úpadcu so Záujemcom, ktorý bude v ponukovom konaní úspešný, a to za podmienok ďalej určených. Záujemcom nemôže byť subjekt na majetok ktorého je vedené konkurzné konanie, reštrukturalizačné, exekučné konanie alebo podobné konanie. Záujemca musí byť oprávnený voľne disponovať so svojim majetkom.

Správca vykoná vyhodnotenie ponúk v lehote do 7 dní odo dňa termínu otvárania obálok, o čom spíše zápisnicu.

Správca vyhodnotí ponuky podľa toho, ktorý so záujemcov ponúkol najvyššiu kúpnu cenu a súčasne splnil podmienky ponukového konania, najmä zaplatil riadne a včas Zábezpeku. Správca tak určí, ktorý záujemca, príp. záujemcovia sa stali víťazmi ponukového konania.

V prípade zhody ponúk ohľadom výšky ponúkanej kúpnej ceny, správca vyhodnotí ponuku záujemcu a určí víťaza ponukového konania s ohľadom na celkovú výhodnosť ponuky.

Na uzatvorenie zmluvy o predaji podniku - Majetku s víťazom ponukového konania, správca nepotrebuje ďalší pokyn.

Správca vyzve víťaza na doplatenie ponúkanej kúpnej ceny v lehote nie kratšej ako 7 dní; zaplatená Zábezpeka sa započítava na kúpnu cenu.

Výška najnižšieho podania pre jednotlivé kolá verejného ponukového konania je určená nasledovne:

- V prvom kole verejného ponukového konania sa najnižšie podanie rovná súpisovej hodnote speňažovaného majetku, v prípade neúspechu prvého kola verejného ponukového konania Správca nie je povinný žiadať o opätovný záväzný pokyn,

- V druhom kole verejného ponukového konania sa najnižšie podanie znižuje o 25% oproti súpisovej hodnote speňažovaného majetku, v prípade neúspechu druhého kola verejného ponukového konania Správca nie je povinný žiadať o opätovný záväzný pokyn,

- V treťom kole verejného ponukového konania sa najnižšie podanie znižuje o 50% oproti súpisovej hodnote speňažovaného majetku, v prípade neúspechu tretieho kola verejného ponukového konania Správca nie je povinný žiadať o opätovný záväzný pokyn,

- V štvrtom kole verejného ponukového konania rozhoduje najvyššia ponúknutá cena, ktorú schváli príslušný orgán.

Správca je oprávnený určiť ďalšie podrobnosti verejného ponukového konania neupravené týmto záväzným pokynom, pričom týmto určením nesmie neprimeraným spôsobom obmedziť záujemcov o ponuku v ponukovom konaní.

Poučenie

Proti tomuto uzneseniu odvolanie nie je prípustné.

  • Súd OKRESNÝ SÚD TRNAVA
  • Spisová značka 36K/24/2015
  • ICS 2115219318
  • Vydal JUDr. Martin Smolko
  • Vydal FN Sudca
  • Odoslal Natália Ševčíková