Prihlásiť sa

Prihlásenie pre registrovaných

Zabudli ste heslo? Reset hesla.

Konkurzy a reštrukturalizácie z Obchodného vestníka - Konanie č. 773527

VZR Timber s.r.o,

  • Konanie č. 773527
  • Vydaný 20.12.2016
  • Publikovaný v Obchodnom vestníku č. 248 z roku 2016 28.12.2016
  • Úpadca VZR Timber s.r.o,
    IČO: 45459151
    09011   Vyšný Mirošov 38
Druh
Uznesenie
Hlavička

Okresný súd Prešov v právnej veci vyhláseného malého konkurzu na majetok úpadcu: VZR Timber s.r.o., so sídlom 090 11 Vyšný Mirošov 38, IČO: 45 459 151, ktorého správcom je HMG Recovery, k.s., so sídlom kancelárie Tkáčska 2, 080 01 Prešov, IČO: 46 333 908,, o žiadosti správcu na uloženie záväzného pokynu, takto

Rozhodnutie

Súd u k l a d á správcovi záväzný pokyn na speňaženie majetku za nasledovných podmienok:

• Ponukové konanie bude realizované v troch kolách, pričom úspešným bude záujemca, ktorý:

a) v prvom kole ponukového konania ponúkne za súpisovú zložku najvyššiu sumu, avšak len za predpokladu, že táto suma dosiahne minimálne 75 % súpisovej hodnoty uvedenej v súpise majetku zverejnenom v Obchodnom vestníku SR,

b) v druhom kole ponúkne za súpisovú zložku najvyššiu sumu pod podmienkou, že táto bude predstavovať aspoň 50 % zo súpisovej hodnoty majetku,

c) v treťom kole verejného ponukového konania ponúkne za súpisovú zložku najvyššiu kúpnu cenu za ponúkaný majetok.

• Výzva na predkladanie záväzných ponúk na odkúpenie hnuteľného majetku úpadcu, a to por. č. súp. zložky: 1, IM - Technologické zariadenia (ventilátory KOV HRON, r.v. 2010), ďalej len hnuteľný majetok, bude zverejnená v Obchodnom vestníku SR s tým, že záväzné ponuky budú môcť záujemcovia podľa tejto výzvy predkladať priamo Správcovi na adresu jeho správcovskej kancelárie: HMG Recoverv, k.s., Tkáčska 2, 080 01 Prešov do 10 kalendárnych dní od dňa zverejnenia výzvy (t. j. 1. dňom lehoty na predkladanie ponúk do verejného ponukového konania je kalendárny deň nasledujúci po kalendárnom dni, v ktorom dôjde k vydaniu Obchodného vestníka SR, v ktorom bude výzva na predkladanie ponúk zverejnená ), do 15.30 hod.; Na ponuky doručené po tomto termíne sa nebude prihliadať!

• Záujemcovia o kúpu majetku úpadcu sú povinní v rámci nimi predkladaných záväzných ponúk splniť nasledovné podmienky ich pripustenia do vyhodnocovania záväzných ponúk správcom:

a) Záväzná ponuka záujemcu musí byť najneskôr v posledný deň lehoty na predkladanie záväzných ponúk doručená v písomnej forme do správcovskej kancelárií správcu na adrese: HMG Recovery, k.s., Tkáčska 2, 080 01 Prešov, a to v uzatvorenej a nepriehľadnej obálke, ktorá bude označená nasledovným textom: „I. kolo - verejné ponukové konanie - VZR Timber s.r.o. - hnuteľný majetok - NEOTVARAŤ": (Označenie kola sa bude meniť podľa zverejnenia toho, ktorého prebiehajúceho kola, t.j.: I., II., alebo III. kolo);

b) Záväzná ponuka záujemcu musí obsahovať presné vymedzenie súpisovej zložky, o ktorej kúpu má záujemca záujem osobitne a to v členení:

b.l) označenie súpisovej zložky majetku číslom ... ;

b.2) popis súpisovej zložky... ;

b.3) záujemcom navrhovaná kúpna cena pri každej súpisovej zložke osobitne... ;

c) Záujemca musí najneskôr ku dňu skončenia lehoty na predkladanie záväzných ponúk zložiť v prospech účtu úpadcu vedeného v peňažnom ústave (konkrétne číslo účtu bude zverejnené spolu s výzvou na predkladanie ponúk) zálohu vo výške 300,00 € (slovom: tristo eur) (ďalej aj ako len „Záloha");

d) Prílohou písomnej záväznej ponuky záujemcu o odkúpenie predmetu predaja musí byť aj doklad, ktorým záujemca preukáže zaplatenie Zálohy. Označená Záloha bude v prípade neúspechu záujemcu v ponukovom konaní vrátená záujemcovi späť do 10 pracovných dní odo dňa vyhodnotenia verejného ponukového konania Správcom, a to priamo na bankový účet označený na tento účel záujemcom v jeho záväznej ponuke;

e) Súčasťou záujemcom predkladanej záväznej ponuky musí byť okrem vyššie uvedeného v prípade právnických osôb výpis z obchodného registra SR, či iného registra podľa osobitného predpisu, pokiaľ je v ňom záujemca registrovaný a v prípade fyzických osôb notárom overená fotokópia občianskeho preukazu, či cestovného dokladu;

f) Kúpna cena navrhovaná záujemcom ako odplata za nadobudnutie predmetu speňažovania musí byť v záväznej ponuke záujemcu určená v štruktúre:

f.l) navrhovaná kúpna cena bez dane z pridanej hodnoty,

f.2) navrhovaná kúpna cena vrátane dane z pridanej hodnoty;

• Po uplynutí lehoty na predkladanie záväzných ponúk zrealizuje Správca najneskôr do 5 pracovných dní otváranie obálok so záväznými ponukami, o ktorého presnom termíne a mieste konania Správca upovedomí každého záujemcu, ktorý o to požiada formou e-mailu na e-mailovej adrese Správcu: rhudak@hmg.sk , alebo samostatnou písomnou žiadosťou, doručenými Správcovi najneskôr v posledný deň lehoty na predkladanie záväzných ponúk.

• Po zrealizovaní otvárania obálok Správca vykoná vyhodnotenie predložených záväzných ponúk, a to najneskôr do 5 pracovných dní od dňa otvárania obálok podľa predchádzajúceho bodu, pričom Správca v rámci vyhodnotenia spracuje odporučenie, v ktorom označí najvýhodnejšiu záväznú ponuku v zmysle nasledovných kritérií:

> Výška záujemcom navrhovanej kúpnej ceny,

> Splatnosť záujemcom navrhovanej kúpnej ceny.

• V prípade ak by došlo k situácii, že na konkrétnu súpisovú zložku budú do kancelárie Správcu doručené viaceré ponuky s rovnakou navrhnutou kúpnou cenou, Správca dotknutých záujemcov písomne vyzve na aktualizáciu ponúk v lehote 5 dní odo dňa doručenia výzvy.

• Následne Správca predloží svoje vyhodnotenie verejného ponukového konania príslušnému orgánu v zmysle ustanovení ZKR na zaujatie stanoviska v podobe súhlasu, či nesúhlasu s realizáciou speňaženia predmetu predaja Správcom v prospech záujemcu, ktorého záväznú ponuku Správca označil za výhodnú, pričom platí, že Správca môže označiť za výhodné aj viac ako jednu záväznú ponuku a v takom prípade je príslušný orgán oprávnený vybrať si niektorú, zo Správcom označených záväzných ponúk.

• V prípade, že príslušný orgán v zmysle príslušných ustanovení ZKR udelí Správcovi súhlas na speňaženie predmetu predaja v prospech konkrétneho záujemcu, ktorého ponuka bola Správcom označená za výhodnú, tak Správca zrealizuje všetky právne úkony potrebné k realizácií speňaženia predmetu predaja v prospech záujemcu odsúhlaseného príslušným orgánom.

• V prípade, že záujemca, ktorého ponuka bola Správcom označená za výhodnú a príslušným orgánom v zmysle príslušných ustanovení ZKR odsúhlasená, odmietne uzatvoriť so správcom právne úkony potrebné k speňaženiu predmetu predaja v jeho prospech alebo uhradiť Správcovi záujemcom navrhnutú kúpnu cenu, tak platí, že Správca je oprávnený ponechať si záujemcom zloženú Zálohu ako sankciu pre porušenie podmienok verejného ponukového konania.

• Správca si zároveň v každom kole verejného ponukového konania vyhradzuje právo odmietnuť všetky predložené záväzné ponuky v prípade, že ich po zohľadnení vlastnej odbornej starostlivosti bude považovať za nevýhodné a v takom prípade Správca nerealizuje vyhodnotenie dotknutých ponúk a vykoná len úkony smerujúce k vráteniu Záloh zložených záujemcami na dotknutom kole verejného ponukového konania.

Poučenie

Proti tomuto uzneseniu odvolanie nie je prípustné.

  • Súd Okresný súd Prešov
  • Spisová značka 4K/2/2015
  • ICS 8115223448
  • Vydal JUDr. Jaroslav Kanderka
  • Vydal FN sudca
  • Odoslal Eva Lešková