Prihlásiť sa

Prihlásenie pre registrovaných

Zabudli ste heslo? Reset hesla.

Konkurzy a reštrukturalizácie z Obchodného vestníka - Konanie č. 702246

MOVET spol. s r.o.

  • Konanie č. 702246
  • Vydaný 21.6.2018
  • Publikovaný v Obchodnom vestníku č. 125 z roku 2018 29.6.2018
  • Úpadca MOVET spol. s r.o.
    IČO: 36532754
    Krajinská 3
    92101   Piešťany
Druh
Uznesenie
Hlavička

Okresný súd Trnava v právnej veci vyhláseného konkurzu na majetok úpadcu: MOVET spol. s r.o., Krajinská 3, 921 01 Piešťany, IČO: 36 532 754, správcom ktorého je JUDr. Václav Sosna, so sídlom kancelárie Námestie Slobody 2, Skalica, o žiadosti správcu o uloženie záväzného pokynu na speňaženie majetku, takto

Rozhodnutie

Súd u k l a d á správcovi pokyn na speňaženie majetku zapísaného v súpise podstaty zverejnenom v Obchodnom vestníku č. 178/2017 z 19.9.2017 a č. 88/2018 z 9.5.2018 a to zorganizovaním ponukového konania v zmysle § 92 ZKR na predaj súboru hnuteľných vecí zapísaných do súpisu majetku všeobecnej podstaty, ktorý bol zverejnený v OV č. 178/2017 zo dňa 19.09.2017 a v OV č. 88/2018 zo dňa 09.05.2018 (vylúčenie súpisovej zložky majetku zo súpisu) a to za nasledovných podmienok:

1. Povinnosti správcu

Správca je povinný zabezpečiť zverejnenie oznámenia o verejnom ponukovom konaní spolu s výzvou správcu na predkladanie ponúk v Obchodnom vestníku a na svojej úradnej tabuli s týmto minimálnym obsahom: označenie ponúkaných vecí nezameniteľným spôsobom, určenie minimálnej akceptovateľnej ceny najvyššej ponuky v jednotlivých kolách ponukového konania, začiatok a koniec lehoty na podávanie ponúk, spôsob a miesto predkladania ponúk, spôsob a lehotu vyhodnocovania ponúk.

Správca je povinný vytvoriť vhodné podmienky pre záujemcov o obhliadku ponúkanej hnuteľnej veci v primeranej lehote a termínoch pred konaním ponukového konania.

2. Základné ustanovenia

Predaj majetku patriaceho do všeobecnej podstaty bude inzerovaný v Obchodnom vestníku v rozsahu ako je uvedené v bode 3. v znení prípadných doplnení a aktualizácií.

Predaj bude uskutočňovaný výzvou správcu na predkladanie ponúk zo strany záujemcov o nadobudnutie majetku patriaceho do všeobecnej podstaty (ďalej len „záujemca") a následným uzatvorením zmlúv záujemcu za správcom určených podmienok.

Riadne podaná je ponuka, ktorá je v súlade so všetkými náležitosťami ďalej uvedenými.

Záujemca, ktorý bude vyhodnotený ako úspešný správcom v rámci speňažovania majetku podliehajúceho konkurzu je povinný zaplatiť nim ponúknutú kúpnu cenu, odplatu za veci, práva a majetkové hodnoty podliehajúce konkurzu najneskôr do dňa podpisu kúpnej zmluvy.

3. Podmienky verejného ponukového konania

Podmienkou účasti záujemcu v ponukovom konaní bude v 1. kole ponukového konania navrhnutie ceny predmetného majetku bez určenia minimálnej výšky kúpnej ceny a zloženie zábezpeky vo výške navrhnutej ceny predmetného majetku na účet správy podstaty.

V prípade neúspechu prvého kola verejného ponukového konania správca nie je povinný žiadať o opätovný záväzný pokyn.

Podmienkou účasti záujemcu v ponukovom konaní bude v 2. kole ponukového konania navrhnutie ceny predmetného majetku bez určenia minimálnej výšky kúpnej ceny a zloženie zábezpeky vo výške navrhnutej ceny predmetného majetku na účet správy podstaty.

V prípade neúspechu druhého kola verejného ponukového konania správca nie je povinný žiadať o opätovný záväzný pokyn.

Podmienkou účasti záujemcu v ponukovom konaní bude v 3. kole ponukového konania navrhnutie ceny predmetného majetku bez určenia minimálnej výšky kúpnej ceny a zloženie zábezpeky vo výške navrhnutej ceny predmetného majetku na účet správy podstaty.

4. Náležitosti ponuky

Ponuka záujemcu sa predkladá písomne alebo osobne v listinnej forme na adresu kancelárie správcu v obálke, na ktorej musí byť označenie: „konkurz MOVET - ponukové konanie - neotvárať" tak, aby bola doručená najneskôr v posledný deň lehoty určenej v ponuke.

Ponuky, ktoré nebudú doručené do skončenia lehoty určenej v inzeráte, sa nebudú považovať za riadne doručené, ani keď boli dané na poštovú alebo inú prepravu pred uplynutím lehoty. Správca tieto ponuky odmietne ako oneskorené, pri vyhodnotení ponukového konania sa na ne nebude brať zreteľ.

Každý záujemca môže do ponukového konania predložiť len jednu ponuku na rovnaký predmet predaja, inak na žiadnu z jeho podaných ponúk neberie zreteľ.

Riadne doručená ponuka je pre záujemcu záväzná až do ukončenia ponukového konania oznámením výsledkov ponukového konania správcom alebo v prípade víťazného záujemcu uzatvorením kúpnej zmluvy so správcom. Ponuku záujemca nemôže meniť, dopĺňať ani vziať späť.

Správca je oprávnený určiť ďalšie náležitosti obsahu ponuky tak, aby nebol neprimeraným spôsobom obmedzený záujem o účasť na verejnom ponukovom konaní.

5. Obsah ponuky

- nezameniteľné označenie záujemcu (fyzická osoba: meno a priezvisko, dátum narodenia, rodné číslo, adresa trvalého pobytu, telefónny kontakt, e-mailový kontakt; právnická osoby: obchodné meno, sídlo, IČO, štatutárny orgán, telefónny kontakt, e-mailový kontakt, fyzická osoba - podnikateľ: obchodné meno, miesto podnikania, IČO, telefónny kontakt, e-mailový kontakt),

- označenie predmetu kúpy,

- návrh kúpnej ceny,

- aktuálny výpis z obchodného registra resp. živnostenského registra záujemcu, nie starší ako 3 mesiace; u fyzickej osoby fotokópia občianskeho preukazu alebo cestovného pasu; v prípade zastúpenia inou osobou na základe plnomocenstva, je nevyhnutné doložiť úradne overené plnomocenstvo,

- v prípade, že záujemcom bude zahraničný subjekt, musia byť vyššie uvedené doklady úradne preložené do slovenského jazyka (s výnimkou dokladov vyhotovených v českom jazyku),

- doklad o zložení zábezpeky.

6. Vyhodnotenie ponúk

Na ponuku, ktorá nebude spĺňať všetky náležitosti uvedené v týchto podmienkach ponukového konania pri vyhodnotení ponukového konania sa nebude brať zreteľ.

Správca preskúma všetky podané ponuky, či boli doručené včas a či spĺňajú podmienky určené v podmienkach ponukového konania.

Správca v lehote na vyhodnocovanie ponúk ponuky vyhodnotí, pričom víťazom verejného ponukového konania sa stane ten záujemca, ktorý splnil všetky ponukové podmienky a zároveň ponúkol najvyššiu cenu za predmet ponuky; pri zhode ponúk má prednosť ten záujemca, ktorého ponuka bola do kancelárie správcu doručená v skoršom poradí.

Správca si vyhradzuje právo odmietnuť ponuku, ak by cena bola neprimerane nízka.

Víťaza ponukového konania správca vyzve na uzatvorenie kúpnej zmluvy za podmienok určených v ponuke víťazného záujemcu.

K uzavretiu zmluvy s víťazným záujemcom príslušný orgán nevydáva osobitný pokyn resp. súhlas.

Pri splnení všetkých vyššie uvedených podmienok môže Správca odplatne previesť predmet ponukového konania aj na osoby uvedené v § 83 ods.1 písm. e) Zákona č. 7/2005 Z. z. o konkurze a reštrukturalizácii a o zmene a doplnení niektorých zákonov v znení neskorších predpisov.

7. Spoločné ustanovenia

Správca je oprávnený určiť ďalšie podrobnosti verejného ponukového konania neupravené týmto záväzným pokynom, pričom týmto určením nesmie neprimeraným spôsobom obmedziť záujemcov o ponuku v ponukovom konaní.

Správca je povinný určiť podmienky, ktorých určenie správcovi zveruje tento záväzný pokyn.

V prípade neúspešnosti ponukového konania správca opätovne požiada príslušný orgán o udelenie záväzného pokynu.

Poučenie

Proti tomuto uzneseniu odvolanie nie je prípustné.

  • Súd OKRESNÝ SÚD TRNAVA
  • Spisová značka 28K/6/2017
  • ICS 2117207397
  • Vydal JUDr. Vincent Szabó
  • Vydal FN s u d c a