Prihlásiť sa

Prihlásenie pre registrovaných

Zabudli ste heslo? Reset hesla.

Konkurzy a reštrukturalizácie z Obchodného vestníka - Konanie č. 983701

ELEKTRA NITRA, s.r.o.

  • Konanie č. 983701
  • Vydaný 8.10.2018
  • Publikovaný v Obchodnom vestníku č. 199 z roku 2018 15.10.2018
  • Úpadca ELEKTRA NITRA, s.r.o.
    IČO: 36522562
    Nábrežie mládeže 95
    94901   Nitra
Správcovia
  • Róbert Hipp, JUDr.
    Čingov 820/57
    95131   Močenok
Druh
Uznesenie
Hlavička

Okresný súd Nitra v právnej veci navrhovateľa - dlžníka : ELEKTRA NITRA, s.r.o., IČO: 36 522 562, so sídlom Nábrežie mládeže 95, 949 01 Nitra, o návrhu na povolenie reštrukturalizácie dlžníka: ELEKTRA NITRA, s.r.o., IČO: 36 522 562, so sídlom Nábrežie mládeže 95, 949 01 Nitra, takto

Rozhodnutie

I. P o v o ľ u j e reštrukturalizáciu dlžníka ELEKTRA NITRA, s.r.o., IČO: 36 522 562, so sídlom Nábrežie mládeže 95, 949 01 Nitra.

II. U z n á v a reštrukturalizáciu za hlavné insolvenčné konanie.

III. U s t a n o v u j e do funkcie správcu JUDr. Róbert Hipp, sídlo kancelárie Farská 33/I.p., 949 01 Nitra, značka správcu: S1485.

IV. V y z ý v a všetkých veriteľov dlžníka ELEKTRA NITRA, s.r.o., IČO: 36 522 562, so sídlom Nábrežie mládeže 95, 949 01 Nitra, aby v lehote 30 dní od povolenia reštrukturalizácie prihlásili svoje pohľadávky u správcu.

V. U r č u j e rozsah právnych úkonov dlžníka, ktoré podliehajú súhlasu správcu takto:

- právny úkon, ktorý presahuje rámec bežného právneho úkonu definovaného v 10 ods. 1 zákona č. 7/2005 Z. z. o konkurze a reštrukturalizácii v znení neskorších predpisov;

- založenie obchodnej spoločnosti, družstva alebo inej právnickej osoby;

- nadobudnutie účasti alebo prevod účasti na obchodnej spoločnosti, družstve alebo inej právnickej osobe;

- prevod nehnuteľností alebo prenájom nehnuteľností alebo iného majetku, ktorého hodnota predstavuje významný podiel na celkovej hodnote majetku dlžníka, prípadne ich zaťaženie vecným bremenom;

- uzatvorenie zmluvy o úvere, o pôžičke alebo o inom dočasnom poskytnutí alebo prijatí peňažných prostriedkov;

- zabezpečenie cudzieho záväzku, prevzatie cudzieho záväzku, pristúpenie k cudziemu záväzku alebo poskytnutie sľubu odškodnenia za škodu spôsobenú treťou osobou;

- právny úkon bez primeraného protiplnenia;

- právny úkon ukracujúci záujmy veriteľov na uspokojení ich pohľadávok;

- právny úkon, ktorým dlžník prevezme záväzok plniť pokračujúce peňažné alebo nepeňažné plnenie počas viac ako troch mesiacov;

- právny úkon, ktorým dlžník prevezme záväzok poskytnúť plnenie s hodnotou vyššou ako 10% z jeho obratu za predchádzajúci kalendárny rok;

- právny úkon voči osobe spriaznenej s dlžníkom;

- právny úkon, ktorý sa týka majetku dlžníka v rozsahu presahujúcom 20.000,00 eur;

- uznanie popretej pohľadávky voči veriteľovi podľa § 124 ods. 7 zákona č. 7/2005 Z. z. o konkurze a reštrukturalizácii v znení neskorších predpisov.

VI. U k l a d á správcovi bez zbytočného odkladu informovať o reštrukturalizačnom konaní známych veriteľov dlžníka ELEKTRA NITRA, s.r.o., IČO: 36 522 562, so sídlom Nábrežie mládeže 95, 949 01 Nitra, ktorí majú zvyčajné miesto pobytu, trvalé bydlisko alebo registrované sídlo v iných členských štátoch Európskej únie ako v Slovenskej republike.

VII. Poučuje účastníkov reštrukturalizačného konania o práve uplatniť námietku zaujatosti z dôvodov podľa §49 zák. č. 160/2015 Z.z. Civilného sporového poriadku voči sudcovi, ktorý má vec prejednať a rozhodnúť najneskôr do uplynutia lehoty na prihlasovanie pohľadávok, keďže na námietky doručené neskôr súd neprihliada.

VIII. Poučuje veriteľov, že prihláška sa podáva v jednom rovnopise u správcu, pričom správcovi musí byť doručená do 30 dní od povolenia reštrukturalizácie. Na prihlášku doručenú správcovi po lehote sa neprihliada. Prihláška musí byť podaná na predpísanom tlačive a musí obsahovať základné náležitosti, ktorými sú meno, priezvisko a bydlisko alebo názov a sídlo veriteľa, meno, priezvisko a bydlisko alebo názov a sídlo dlžníka, právny dôvod vzniku pohľadávky, poradie uspokojovania pohľadávky zo všeobecnej podstaty, celková suma pohľadávky, podpis, inak sa na prihlášku neprihliada. Pre každú zabezpečenú pohľadávku musí byť podaná samostatná prihláška s uvedením zabezpečenej sumy, druhu, poradia, predmetu a právneho dôvodu vzniku zabezpečovacieho práva, inak sa pohľadávka v reštrukturalizácii považuje na nezabezpečenú. V prihláške podmienenej pohľadávky musí byť uvedená aj skutočnosť, na základe ktorej má pohľadávka vzniknúť alebo podmienka, od ktorej závisí vznik pohľadávky. Celková suma pohľadávky sa v prihláške rozdelí na istinu a príslušenstvo, pričom príslušenstvo sa v prihláške rozdelí podľa právneho dôvodu vzniku. Pohľadávka sa uplatňuje v eurách. K prihláške sa pripoja listiny preukazujúce v nej uvedené skutočnosti. Veriteľ, ktorý je účtovnou jednotkou, v prihláške uvedie vyhlásenie, či o pohľadávke účtuje v účtovníctve, v akom rozsahu, prípadne dôvody, prečo o pohľadávke v účtovníctve neúčtuje. Prihlášku možno opraviť alebo doplniť len tak, že sa pôvodná prihláška nahradí u správcu novou prihláškou, a to len do uplynutia lehoty na prihlasovanie pohľadávok. Veriteľ, ktorý nemá na území Slovenskej republiky bydlisko alebo sídlo alebo organizačnú zložku podniku, je povinný ustanoviť si zástupcu na doručovanie s bydliskom alebo sídlom na území Slovenskej republiky a ustanovenie zástupcu písomne oznámiť správcovi, inak sa mu budú písomnosti doručovať len zverejnením v Obchodnom vestníku. Vzory tlačív na podávanie prihlášok a vzory tlačív príloh a údaje zapisované do nich spolu s vysvetlivkami k týmto zápisom sú uvedené v prílohách č. 4 až 6 vyhlášky Ministerstva spravodlivosti Slovenskej republiky č. 665/2005 Z. z., ktorou sa vykonávajú niektoré ustanovenia zákona č. 7/2005 Z. z. o konkurze a reštrukturalizácii.

Poučenie

Proti tomuto uzneseniu je odvolanie prípustné iba z dôvodu nedostatku medzinárodnej právomoci (čl. 5 nariadenia o insolvenčnom konaní v spojení s § 198 ods. 1 ZoKR). Odvolanie podľa predchádzajúcej vety je oprávnený podať dlžník alebo veriteľ, a to v lehote 15 dní odo dňa jeho doručenia (odo dňa nasledujúceho po dni zverejnenia tohto uznesenia v Obchodnom vestníku) písomne v dvoch vyhotoveniach (§ 362 CSP v spojení s § 196 ZKR).

V odvolaní sa popri všeobecných náležitostiach podania (§ 127 CSP) uvedie, proti ktorému rozhodnutiu smeruje, v akom rozsahu sa napáda, z akých dôvodov sa rozhodnutie považuje za nesprávne (odvolacie dôvody podľa § 365 CSP) a čoho sa odvolateľ domáha (odvolací návrh).

Za deň doručenia tohto uznesenia sa považuje deň nasledujúci po dni zverejnenia uznesenia v Obchodnom vestníku.

  • Súd Okresný súd Nitra
  • Spisová značka 31R/1/2018
  • ICS 4118210034
  • Vydal Mgr. Marek Janigloš
  • Vydal FN sudca