Prihlásiť sa

Prihlásenie pre registrovaných

Zabudli ste heslo? Reset hesla.

Konkurzy a reštrukturalizácie z Obchodného vestníka - Konanie č. 730408

BOPAM,

  • Konanie č. 730408
  • Vydaný 28.1.2019
  • Publikovaný v Obchodnom vestníku č. 23 z roku 2019 1.2.2019
  • Úpadca BOPAM,
    IČO: 47663120
    Bulharská 2647/23
    91702   Trnava 2
  • Navrhovatelia BOPAM,
    IČO: 47663120
    Bulharská 2647/23
    91702   Trnava 2
  • OMS
    IČO: 34132333
    Dojč 419
    90602   Dojč
  • Poturnay
    IČO: 36071625
    Cukrovarská 225
    92521   Sládkovičovo
Druh
Uznesenie
Hlavička

Okresný súd Trnava v právnej veci vyhláseného konkurzu na majetok úpadcu: BOPAM, s.r.o., IČO: 47 663 120, Bulharská 2467/23, 917 01 Trnava, správcom ktorého je Insolvenčný správca, k. s., so sídlom kancelárie: Námestie SNP 3, 917 01 Trnava, o žiadosti správcu o uloženie záväzného pokynu, takto

Rozhodnutie

Súd ukladá správcovi záväzný pokyn na speňaženie hnuteľného majetku zapísaného v súpise všeobecnej podstaty zverejnenom v Obchodnom vestníku č. 204/2017 pod položkou č. 1:

- motorové vozidlo značky Volkswagen Golf, EČV TT 967GM, VIN: WVWZZZ1KZ5P032078, rok výroby: 2004, poradie súpisovej zložky majetku v súpise všeobecnej podstaty: 1, stav opotrebenia: opotrebené, súpisová hodnota: 500,- €; deň zápisu súpisovej zložky majetku: 29.09.2017; dôvod zápisu súpisovej zložky majetku: § 67 ods. 1 písm. a) zákona č. 7/2005 Z.z. o konkurze a reštrukturalizácii a o zmene a doplnení niektorých zákonov (ďalej aj ako „ZKR“), vyhlásením verejného ponukového konania.

1. Podmienky ponukového konania a lehoty na predloženie ponúk:

a. Na vyžiadanie záujemca obdrží súpis majetku spoločne so súpisovou hodnotou, návrh kúpnej zmluvy a číslo účtu, na ktorý má byť uhradená záloha na kúpnu cenu a kúpna cena. V prípade záujmu je možné poskytnúť iné informácie o speňažovanom majetku. E-mailová adresa správcu konkurznej podstaty (ďalej len „SKP“) na účely komunikácie so SKP je office@insp.sk.

b. Ponuka musí byť doručená najneskôr do 15 dní odo dňa zverejnenia ponukového konania v Obchodnom vestníku na adresu sídla SKP - Insolvenčný správca, k.s., Námestie SNP 3, 917 01 Trnava s poznámkou „k rukám správcu“. Súťažné ponuky je možné predkladať najneskôr do 12:00 hod. posledného dňa lehoty. Prvý deň 15-dňovej lehoty začína plynúť nasledujúci deň po dni, kedy bol oznam o vyhlásení verejného ponukového konania zverejnený v Obchodnom vestníku. Za predpokladu, že posledný deň lehoty vychádza na deň pracovného pokoja (víkend, štátny sviatok), za posledný deň je považovaný najbližší nasledujúci pracovný deň. V prípade, ak záujemca predloží súťažnú ponuku prostredníctvom poštovej zásielky, je rozhodujúci termín doručenia ponuky vyhlasovateľovi.

c. Ponuky, ktoré nebudú doručené do skončenia lehoty, sa nebudú považovať za riadne doručené, ani keď boli odoslané pred uplynutím lehoty. Správca takéto ponuky odmietne ako oneskorené.

d. Ponuka musí byť doručená v zalepenej obálke s výrazným označením „Konkurz 25K/4/2017, úpadca BOPAM, s.r.o. - NEOTVÁRAŤ!“. Každý záujemca môže do súťaže predložiť len jednu ponuku na rovnaký predmet predaja, inak sa všetky jeho podané ponuky odmietnu.

e. Riadne doručená ponuka je záväzná až do skončenia ponukového konania, nemožno ju meniť, dopĺňať ani vziať späť.

2. Obsah ponuky:

a. Označenie záujemcu

i. v prípade fyzickej osoby - nepodnikateľa: meno a priezvisko, bydlisko, dátum narodenia (ako prílohu ponuky zašle záujemca fotokópiu svojho občianskeho preukazu)

ii. v prípade fyzickej osoby - podnikateľa: meno a priezvisko, obchodné meno, dátum narodenia, IČO, DIČ, IČ DPH (ak bolo pridelené), bydlisko, miesto podnikania (ako prílohu ponuky zašle záujemca fotokópiu osvedčenia o živnostenskom oprávnení nie staršieho ako 30 dní, fotokópiu registrácie DIČ a fotokópiu registrácie IČ DPH - ak bolo pridelené)

iii. v prípade právnickej osoby: obchodné meno, sídlo spoločnosti, IČO, DIČ, IČ DPH (ak bolo pridelené), (ako prílohu ponuky zašle záujemca fotokópiu výpisu z Obchodného registra nie staršieho ako 30 dní, fotokópiu registrácie DIČ a fotokópiu registrácie IČ DPH - ak bolo pridelené).

b. Označenie predmetu kúpy - musí byť zhodné s jeho označením uvedeným v súpise majetku určeného na predaj.

c. Návrh kúpnej ceny.

d. Číslo účtu záujemcu, na ktorý mu bude v prípade neúspechu jeho ponuky vrátená finančná zábezpeka alebo spôsob vrátenia zaplateného preddavku na kúpnu cenu v prípade, ak bude účastník v ponukovom konaní neúspešný.

e. Ponuka musí byť riadne podpísaná oprávnenou osobou.

f. Súhlas so znením kúpnej zmluvy.

g. Súhlas s poskytnutím a spracovaním osobných údajov pre účely verejného ponukového konania v súlade so zákonom č. 122/2013 Z.z o ochrane osobných údajov v znení neskorších predpisov, prípadne predloženia ponuky fyzickou osobou.

3. Vyhodnotenie ponúk:

a. SKP vyhodnotí ponuky v termíne do 7 pracovných dní od uplynutia lehoty na predkladanie ponúk v sídle kancelárie SKP a vyhotoví o tom úradný záznam, ktorý predloží veriteľskému výboru.

b. Víťazom ponukového konania sa stane účastník spĺňajúci podmienky, ktorý súčasne predloží v I. kole ponukového konania najvyššiu ponuku.

c. Ak budú zhodné ponuky, záujemcovia budú vyzvaní SKP na zvýšenie ponúk. Víťazom ponukového konania sa stane ten, kto v SKP určenej lehote ponúkne vyššiu cenu.

d. V prípade, že by bola ponúknutá cena podľa uváženia SKP neprimerane nízka (a to tak v prípade, že neboli urobené zhodné ponuky, ako aj v prípade, ak by boli záujemcovia so zhodnými ponukami vyzývaní na zvýšenie ponúk), SKP si vyhradzuje právo ponuku odmietnuť a vyhlásiť II. kolo ponukového konania za rovnakých podmienok ako I. kolo ponukového konania.

e. Pokiaľ nedôjde k uzavretiu kúpnej zmluvy z dôvodov na strane záujemcu, ktorý bol vyhodnotený ako úspešný, SKP osloví s návrhom na uzavretie kúpnej zmluvy v poradí ďalšieho záujemcu, ktorý splnil všetky podmienky ponukového konania.

f. Motorové vozidlo bude odovzdané víťazovi ponukového konania po uzavretí kúpnej zmluvy a zároveň po zaplatení kúpnej ceny v celom rozsahu a to jej pripísaním na účet konkurznej podstaty.

Poučenie

Proti tomuto uzneseniu odvolanie nie je prípustné.

  • Súd OKRESNÝ SÚD TRNAVA
  • Spisová značka 25K/4/2017
  • ICS 2117201272
  • Vydal JUDr. Dagmar Valocká
  • Vydal FN sudca