Prihlásiť sa

Prihlásenie pre registrovaných

Zabudli ste heslo? Reset hesla.

Konkurzy a reštrukturalizácie z Obchodného vestníka - Konanie č. 1077710

Agro Jasenie, s.r.o.

  • Konanie č. 1077710
  • Vydaný 24.4.2020
  • Publikovaný v Obchodnom vestníku č. 84 z roku 2020 4.5.2020
  • Úpadca Agro Jasenie, s.r.o.
    IČO: 46514465
    J.Kráľa 12
    95301   Zlaté Moravce
Druh
Uznesenie
Hlavička

Okresný súd Nitra v právnej veci navrhovateľa - veriteľa: 1/ Tatra banka, a.s., so sídlom Bratislava, Hodžovo námestie č. 3, IČO: 00686930, a 2/ Robert Pinke, nar. 14.08.1965, bytom Gbelce, Novozámocká cesta č. 934/14, zastúpený v konaní advokátskou kanceláriou: Advokátska kancelária JUDr. Ladislav Megyerka, s.r.o., so sídlom Nové Zámky, Ernestova bašta č. 2, IČO: 36857751, vo veci vyhláseného konkurzu na majetok dlžníka: Agro Jasenie, s.r.o., so sídlom Zlaté Moravce, J. Kráľa č. 12, IČO: 46514465, ktorého správcom je: Mgr. Veronika Vargova, so sídlom kancelárie Nitra, Mostná č. 62, o určení paušálnej náhrady výdavkov predbežného správcu, takto

Rozhodnutie

I/ P r i z n á v a predbežnému správcovi, Mgr. Veronike Vargovej, so sídlom kancelárie Nitra, Mostná č. 62, paušálnu náhradu výdavkov v sume 1.500,- eur.

II/ U p r a v u j e učtáreň Okresného súdu Nitra, aby do 3 dní po právoplatnosti toho uznesenia vyplatila na účet predbežného správcu, Mgr. Veronika Vargová, so sídlom kancelárie Nitra, Mostná č. 62, paušálnu náhradu výdavkov predbežného správcu v sume 1.500,- eur, a to z preddavku na úhradu odmeny a výdavkov predbežného správcu zaplateného na účet Okresného súdu Nitra a zaevidovaného pod položkou denníka D 19 - 25/2019.

Poučenie

Proti tomuto uzneseniu môže podať odvolanie predbežný správca a zložiteľ preddavku, a to do 15 dní odo dňa jeho doručenia prostredníctvom Okresného súdu Nitra na Krajský súd v Bratislave.

Odvolanie musí mať náležitosti podľa § 127 ods. 1 a ods. 2 Civilného sporového poriadku, podľa ktorého, ak zákon na podanie nevyžaduje osobitné náležitosti, v podaní sa uvedie, a) ktorému súdu je určené, b) kto ho robí, c) ktorej veci sa týka, d) čo sa ním sleduje a e) podpis. Ak ide o podanie urobené v prebiehajúcom konaní, náležitosťou podania je aj uvedenie spisovej značky tohto konania.

Podľa § 363 Civilného sporového poriadku v odvolaní sa popri všeobecných náležitostiach podania uvedie, proti ktorému rozhodnutiu smeruje, v akom rozsahu sa napáda, z akých dôvodov sa rozhodnutie považuje za nesprávne (odvolacie dôvody) a čoho sa odvolateľ domáha (odvolací návrh).

Podľa § 364 Civilného sporového poriadku rozsah, v akom sa rozhodnutie napáda, môže odvolateľ rozšíriť len do uplynutia lehoty na podanie odvolania.

Podľa § 365 ods. 3 Civilného sporového poriadku odvolacie dôvody a dôkazy na ich preukázanie možno meniť a dopĺňať len do uplynutia lehoty na podanie odvolania.

Za deň doručenia sa považuje nasledujúci deň po zverejnení uznesenia v Obchodnom vestníku.

Lehota na podanie odvolania začne plynúť dňom nasledujúcim po dni zverejnenia tohto uznesenia v Obchodnom vestníku, a to aj v prípade, že bude doručené aj iným spôsobom ako zverejnením v Obchodnom vestníku.

Poučenie podľa článku I zákona č. 62/2020 Z. z. o niektorých mimoriadnych opatreniach v súvislosti so šírením nebezpečnej nákazlivej ľudskej choroby COVID-19 a v justícii a ktorým sa menia a dopĺňajú niektoré zákony

§ 1

Lehoty ustanovené právnymi predpismi v súkromnoprávnych vzťahoch na uplatňovanie alebo bránenie práv na súde, uplynutím ktorých by došlo k premlčaniu alebo k zániku práva,

a) v čase odo dňa účinnosti tohto zákona do 30. apríla 2020 neplynú,

b) ktoré uplynuli po 12. marci 2020 do dňa účinnosti tohto zákona, sa neskončia skôr ako za 30 dní po nadobudnutí účinnosti tohto zákona.

§ 2

Odsek 1/ - Ustanovenie § 1 písm. a) platí rovnako aj pre lehoty ustanovené zákonom alebo určené súdom na vykonanie procesného úkonu v konaní pred súdom účastníkmi konania a stranami v konaní; v trestnom konaní to platí len o lehote na podanie opravného prostriedku pre obvineného, jeho obhajcu, poškodeného a zúčastnenú osobu.

Odsek 2/ - Ak však vec z dôvodu ohrozenia života, zdravia, bezpečnosti, slobody alebo značnej škody strany alebo účastníka konania neznesie odklad, môže súd určiť, že odsek 1 sa nepoužije a súčasne určí novú primeranú lehotu. Proti takémuto uzneseniu nie je prípustný opravný prostriedok.

  • Súd Okresný súd Nitra
  • Spisová značka 32K/11/2019
  • ICS 4119211264
  • Vydal JUDr. Renáta Šišková
  • Vydal FN sudkyňa