Prihlásiť sa

Prihlásenie pre registrovaných

Zabudli ste heslo? Reset hesla.

Konkurzy a reštrukturalizácie z Obchodného vestníka - Konanie č. 1023273

EXICO Retail SK, s.r.o.

  • Konanie č. 1023273
  • Vydaný 18.3.2021
  • Publikovaný v Obchodnom vestníku č. 57 z roku 2021 24.3.2021
  • Úpadca EXICO Retail SK, s.r.o.
    IČO: 45343926
    Bočná 414/3
    04001   Košice
Druh
Uznesenie
Hlavička

Okresný súd Košice I vo veci vyhláseného konkurzu na majetok úpadcu: EXICO Retail SK, s.r.o., so sídlom: Bočná 414/3, 040 01 Košice, IČO: 45 343 926 o návrhu správcu úpadcu: Ing. Jana Kollárová, so sídlom kancelárie: Masarykova 21, 040 01 Košice, zn. správcu: S1177 na uloženie záväzného pokynu v rámci pôsobnosti príslušného orgánu takto

Rozhodnutie

Udeľuje správcovi záväzný pokyn na speňaženie majetku zapísaného v súpise všeobecnej podstaty zverejnenom v Obchodnom vestníku č. 181/2019 zo dňa 19.09.2019, a to hnuteľnej veci zapísanej pod poradovým číslom 1 - súbor vybavenie predajne oblečenia v súpisovej hodnote 6.000,- € a hnuteľnej veci zapísanej pod poradovým číslom 2 - klimatizačná jednotka v súpisovej hodnote 2.000,- € za nasledovných podmienok:

a) Správca predmetný majetok speňaží v zmysle § 92 ods. 1 písm. d) zákona č. 7/2005 Z.z. o konkurze a reštrukturalizácii a o zmene a doplnení niektorých zákonov (ďalej len „ZKR“), a to prostredníctvom ponukového konania.

b) V prvom kole ponukového konania minimálna kúpna cena nesmie byť nižšia ako súpisová hodnota majetku, v druhom kole ponukového konania minimálna kúpna cena nesmie byť nižšia ako 80% súpisovej hodnoty majetku, v treťom kole ponukového konania minimálna kúpna cena nesmie byť nižšia ako 60% súpisovej hodnoty majetku a v ďalšom kole ponukového konania bude za najvyššiu ponúknutú cenu; za týchto podmienok:

1. Správca zverejní ponukové konanie v Obchodnom vestníku.

2. Správca zverejnenie ponukového kola oznámi aj súdu.

3. Správca tiež uverejní inzerát o ponukovom konaní na webovej stránke, ktorá je bezplatná, pričom ten bude obsahovať odkaz na zverejnenie príslušného ponukového konania v Obchodnom vestníku.

4. Príslušné kolo ponukového konania musí byť zverejnené minimálne 15 dní pred termínom otvárania obálok a vyhodnotené správcom do 3 pracovných dní po konaní ponukového konania.

5. Záujemcovia o kúpu majetku si môžu písomne alebo elektronicky, prostredníctvom e-mailu, do lehoty na podávanie ponúk vyžiadať dostupné podklady a informácie k ponúkanému majetku, a to na adrese: Ing. Jana Kollárová, so sídlom kancelárie: Masarykova 21, 040 01 Košice, Slovenská republika; v žiadosti o zaslanie podkladov záujemca uvedie: obchodné meno (názov) právnickej osoby, resp. meno a priezvisko fyzickej osoby a e-mailovú adresu, na ktorú budú uchádzačom požadované údaje zaslané.

6. Záujemca v zalepenej obálke s označením ,,Ponukové konanie EXICO Retail SK, s.r.o. - 1., 2., 3., alebo 4. kolo - neotvárať“ doručí správcovi svoju písomnú ponuku do kancelárie správcu v lehote uvedenej v Obchodnom vestníku, a to osobne do podateľne správcu každý pracovný deň od 8:30 do 15.30 hod. alebo poštou. Zmeškanie lehoty nie je možné odpustiť. Ponuka musí byť v uvedenej lehote doručená fyzicky správcovi v papierovej písomnej forme, nestačí podanie zásielky na poštovú prepravu. Nie je akceptované doručovanie faxom, e-mailom alebo iným podobným spôsobom. Na ponuky doručené po stanovenej lehote alebo doručené v rozpore s týmito podmienkami ponukového konania sa neprihliada.

7. Správca hnuteľný majetok označený vo výroku tohto uznesenia môže speňažovať v ponukovom konaní ako súbor hnuteľných vecí alebo každú súpisová zložku samostatne; spôsob uvedie správca vo zverejnení príslušného kola ponukového konania v Obchodnom vestníku.

8. Záujemcom o odkúpenie majetku môže byť ktorákoľvek fyzická alebo právnická osoba.

9. V ponuke záujemcu, ktorú podpíše štatutárny orgán, resp. fyzická osoba, záujemca uvedie nasledovné údaje a predloží nasledovné doklady: a) obchodné meno (názov) právnickej osoby, resp. meno a priezvisko fyzickej osoby; b) presná adresa sídla právnickej osoby, prípadne miesto podnikania, resp. bydlisko fyzickej osoby; c) IČO; DIČ a IČ DPH, pokiaľ boli pridelené, pri fyzickej osobe dátum narodenia; d) údaje o bankovom spojení - číslo účtu v tvare IBAN; e) telefonické alebo e-mailové spojenie; f) kópia výpisu z obchodného registra, resp. zo živnostenského registra alebo iného registra; nie staršia ako 90 dní.

10. Záväzná ponuka musí byť v prípade fyzickej osoby podpísaná vlastnoručným podpisom, v prípade právnickej osoby musí byť podpísaná štatutárnym orgánom podľa spôsobu uvedeného vo výpise z obchodného registra alebo iného registra, ponuka môže byť podpísaná aj splnomocnenou osobou, v tomto prípade však plnomocenstvo musí byť prílohou záväznej ponuky.

11. Záväzná ponuka musí byť bezpodmienečná a vyhotovená v slovenskom jazyku, datovaná a musí obsahovať náležitosti uvedené v bode 9 výroku písm. b) tohto uznesenia pod písm. a), b), c) a f) a záujemcom ponúkanú cenu v mene EUR za majetok, ktorý má uchádzač o kúpu záujem odkúpiť.

12. Otváranie obálok sa uskutoční do 3 pracovných dní odo dňa uplynutia lehoty na predkladanie ponúk, a to v sídle správcu. Správca po otvorení obálok s ponukami ponukového konania na predaj majetku úpadcu bezodkladne spíše zápisnicu a vyhodnotí splnenie podmienok ponukového konania zo strany záujemcu/záujemcov, túto zápisnicu zároveň bezodkladne doručí Okresnému súdu Košice I.

13. Vo verejnom ponukovom konaní uspeje ten záujemca, ktorý v tom-ktorom ponukovom konaní (1., 2., 3., alebo 4. kole v zmysle vyššie uvedeného percentuálneho rozdelenia) ponúkne v písomnej podobe najvyššiu cenu za majetok úpadcu (s odkazom podľa toho, o ktoré kolo sa jedná), ktorý je predmetom tohto ponukového konania a jeho ponuka bude schválená ako víťazná zo strany príslušného orgánu.

14. Na určenie najvyššej cenovej ponuky ako víťaznej alebo jej odmietnutie ako finančne nevýhodnej príslušný orgán oznámi správcovi, či víťaznú ponuku schvaľuje alebo odmieta. Správca bezodkladne, najneskôr do 3 pracovných dní odo dňa oznámenia príslušného orgánu, či ponuku schvaľuje alebo neschvaľuje, oznámi uchádzačovi s najvyššou ponukou na e-mailovú adresu, prípadne telefonicky, stanovisko príslušného orgánu.

15. V lehote do 7 dní odo dňa doručenia prípadného oznámenia zo strany príslušného orgánu o schválení víťaznej ponuky správca uzatvorí s úspešným záujemcom kúpnu zmluvu.

Poučenie

Proti tomuto uzneseniu nie je odvolanie prípustné.

  • Súd Okresný súd Košice I
  • Spisová značka 32K/4/2019
  • ICS 7119202968
  • Vydal JUDr. Slávka Garančovská
  • Vydal FN sudkyňa