Prihlásiť sa

Prihlásenie pre registrovaných

Zabudli ste heslo? Reset hesla.

Konkurzy a reštrukturalizácie z Obchodného vestníka - Konanie č. 1209902

VENAS, a.s.

  • Konanie č. 1209902
  • Vydaný 18.12.2023
  • Publikovaný v Obchodnom vestníku č. 245 z roku 2023 27.12.2023
  • Úpadca VENAS, a.s.
    IČO: 36206270
    Sekčovská 54
    08001   Prešov
Druh
Uznesenie
Hlavička

Okresný súd Prešov v právnej veci vyhláseného konkurzu na majetok úpadcu: VENAS, a.s., so sídlom Sekčovská 54, Prešov 080 01, IČO: 36 206 270, správcom ktorého je Mgr. Lukáš Reguli, so sídlom kancelárie Štúrova 5, 093 01 Vranov nad Topľou, o návrhu správcu na uloženie záväzného pokynu, takto

Rozhodnutie

ukladá správcovi záväzný pokyn speňažiť súpisovú zložku majetku tvoriacu oddelenú podstatu - nehnuteľnosť zapísanú na LV č. 2511 vedenom Okresným úradom Trebišov, katastrálny odbor pre okres Trebišov, obec Streda nad Bodrogom, katastrálne územie Streda nad Bodrogom, a to stavba - Spracovateľsko predajné miesto so súp. č. 862, postavenej na pozemku parcely registra „C“ s parc. č. 332/13, o výmere 165 m2, druh: Zastavaná plocha a nádvorie, súpisová hodnota majetku: 65.000,- EUR - ktorá bola zverejnená v Obchodnom vestníku dňa 27.12.2022 pod č. 247/2022, a to spôsobom podľa § 92 ods. 1 písm. d) ZKR, teda správca zorganizuje verejné ponukové konanie na odplatný predaj podstatnej časti majetku patriacej k podniku úpadcu za nasledovných podmienok, pričom ostatné podmienky doplní správca podľa vlastného uváženia.

Záujemcovia sú povinní doručiť písomné cenové ponuky v zalepených neotvorených obálkach na adresu kancelárie správcu. Lehota na predkladanie ponúk je 30 dní odo dňa zverejnenia oznámenia o verejnom ponukovom konaní v Obchodnom vestníku SR. Záujemca musí zložiť na konkurzný účet zábezpeku na úhradu kúpnej ceny vo výške 30% z ponúkanej kúpnej ceny.

Ponuka záujemcu musí obsahovať písomný návrh dohody o zmluvnej pokute (ktorý správca pri otváraní ponúk záujemcov akceptuje), že záujemca pre prípad, kedy ním predložená cenová ponuka bude správcom vyhodnotená ako víťazná, pričom ako víťazná bude vyhodnotená aj príslušným orgánom, následne v lehote určenej správcom v oznámení o konaní verejného ponukového konania neuzavrie so správcom zmluvu o predaji podstatnej časti majetku patriacej k podniku alebo v tejto lehote neuhradí doplatok kúpnej ceny, čím poruší podmienky verejného ponukového konania, súhlasí so zmluvnou pokutou vo výške záujemcom zloženej zábezpeky, ktorá za uvedených podmienok bude správcom započítaná so zloženou zábezpekou (daný návrh záujemcu nesmie obsahovať iné podmienky, výhrady ani zmluvné dojednania). Návrh dohody o zmluvnej pokute zašle správca záujemcom emailom, ak o to záujemcovia požiadajú na: spravca@reguli-spravca.sk .

Jednotlivé ponuky budú otvorené a vyhodnotené bezodkladne po uplynutí lehoty na podávanie ponúk v kancelárii správcu, pričom o otváraní a vyhodnotení ponúk správca spíše zápisnicu, ktorú odošle príslušnému orgánu a požiada ho o udelenie súhlasu na predaj víťazovi ponukového konania. Kritériom pre vyhodnotenie ponúk je najvyššia ponúkaná kúpna cena za podstatnú časť majetku patriacu k podniku. Správca je oprávnený odmietnuť všetky ponuky, v prípade, že tieto posúdi ako nevýhodné, a to aj bez uvedenia dôvodu.

Správca uzatvorí zmluvu o predaji podstatnej časti majetku patriacej k podniku s víťazom ponukového konania, ktorého ponuku súčasne ako víťaznú odsúhlasí aj príslušný orgán.

Poučenie

Proti tomuto uzneseniu odvolanie nie je prípustné.

  • Súd Okresný súd Prešov
  • Spisová značka 2K/8/2022
  • ICS 8122205113
  • Vydal JUDr. Tomáš Novák
  • Vydal FN sudca