Prihlásiť sa

Prihlásenie pre registrovaných

Zabudli ste heslo? Reset hesla.

Konkurzy a reštrukturalizácie z Obchodného vestníka - Konanie č. 1785533

NIPOS, s.r.o.

  • Konanie č. 1785533
  • Vydaný 24.1.2024
  • Publikovaný v Obchodnom vestníku č. 23 z roku 2024 1.2.2024
  • Úpadca NIPOS, s.r.o.
    IČO: 36541648
    Dlhá 89
    94901   Nitra
Druh
Uznesenie
Hlavička

Okresný súd Nitra v právnej veci vyhláseného konkurzu na majetok úpadcu: NIPOS, s.r.o., so sídlom Dlhá 89, 949 01 Nitra, IČO: 36 541 648, ktorého správcom je INSOLVENCY SOLUTIONS, k.s., so sídlom kancelárie Štúrova 21, 949 01 Nitra, IČO: 48 003 506, o žiadosti správcu o udelenie odporúčania ako vo veci postupovať takto

Rozhodnutie

U d e ľ u j e správcovi záväzný pokyn na speňaženie majetku zapísaného v súpise všeobecnej podstaty zverejneného v Obchodnom vestníku č. OV 128/2017 dňa 06.07.2017 pod č. K015853, označený ako:

Číslo položky: 1, Popis: Osobné motorové vozidlo zn. Škoda Octavia, Počet ks: 1, Výrobné číslo: TMBBS61Z652099468, Evidenčné číslo: NR282EV, Rok výroby 2005, Stav opotrebovanosti: jazdené, Spoluvlastnícky podiel: 1/1, súpisová hodnota v €: 1.500,00 eur,

a to v ponukovom konaní v zmysle § 92 ods. 1 písm. d) ZoKR za nasledovných podmienok:

- predaj majetku bude inzerovaný v Obchodnom vestníku,

- predaj majetku podliehajúceho konkurzu bude uskutočňovaný výzvou správcu na predkladanie ponúk zo strany záujemcov o nadobudnutie majetku patriaceho do všeobecnej podstaty (ďalej len „záujemca“) a následným uzatvorením Kúpnej zmluvy prijatím ponuky záujemcu správcom za podmienok ďalej určených,

- záujemca, ktorý bude vyhodnotený ako úspešný správcom v rámci speňažovania majetku podliehajúceho konkurzu je povinný zaplatiť ním ponúknutú kúpnu cenu najneskôr do dňa podpisu Kúpnej zmluvy so správcom, a to v lehote stanovenej správcom, ktorá nesmie byť kratšia ako 15 pracovných dní od vyzvania úspešného záujemcu na uzatvorenie Kúpnej zmluvy

- ponuka záujemcu sa predkladá:

1/ písomne, v jednej neporušenej zalepenej obálke - osobne alebo doporučenou zásielkou na adresu sídla správcu: Skalná 7622/9, 811 01 Bratislava.

2/ s výrazným označením „PONUKA - konkurz 31K/52/2016 - NEOTVÁRAŤ“

3/ tak, aby bola doručená najneskôr v deň a hodinu určenú v inzeráte

4/ ponuky, ktoré nebudú doručené do skončenia lehoty určenej v inzeráte, sa nebudú považovať za riadne doručené, ani keď boli dané na poštovú alebo inú prepravu pred uplynutím lehoty. Správca tieto ponuky odmietne ako oneskorené

5/ každý záujemca môže do ponukového konania predložiť len jednu ponuku na rovnaký predmet predaja, inak sa na žiadnu z jeho podaných ponúk neberie zreteľ. Riadne doručená ponuka je pre záujemcu záväzná až do ukončenia ponukového konania oznámením výsledkov ponukového konania správcom alebo v prípade víťazného záujemcu uzatvorením Kúpnej zmluvy. Ponuku záujemca nemôže meniť, dopĺňať ani vziať späť.

6/ obsah ponuky musí byť nasledovný:

a) presné označenie záujemcu spolu s kontaktnými údajmi a označením e-mailu pre elektronické doručovanie písomností

§ pri právnickej osobe obchodné meno, sídlo, IČO, originál výpisu z obchodného registra nie starší ako 1 mesiac, podpis štatutárneho zástupcu spôsobom uvedeným vo výpise z obchodného registra (notársky overený)

§ pri fyzickej osobe podnikateľovi meno, priezvisko, bydlisko, rodné číslo, originál výpisu zo živnostenského registra nie starší ako 1 mesiac, vlastnoručný podpis fyzickej osoby podnikateľa (notársky overený)

§ pri fyzickej osobe nepodnikateľovi ponuka musí obsahovať meno, priezvisko, bydlisko, rodné číslo, vlastnoručný podpis fyzickej osoby (notársky overený), overenú fotokópiu preukazu totožnosti

b) označenie predmetu speňaženia

c) návrh kúpnej ceny za predmet speňaženia v eurách (úpadca nie je platiteľom DPH) a spôsob úhrady kúpnej ceny. Záujemca ponúkne za predmet speňaženia najvyššiu kúpnu cenu v rámci verejného ponukového konania, pričom kritériom pre určenie víťaza ponukového konania bude výška navrhovanej kúpnej ceny

d) čestné vyhlásenie o tom, že záujemca

§ nemá žiadne záväzky voči úpadcovi

§ súhlasí s podmienkami ponukového konania

§ súhlasí s návrhom Kúpnej zmluvy - predmetu speňaženia

e) doklad o poukázaní zálohy vo výške 100,00 EUR ako finančnej zábezpeky za predaj predmetu speňaženia

f) číslo bankového účtu, na ktorý je správca povinný vrátiť zálohu zloženú neúspešným záujemcom, alebo na ktorý sa má záujemcovi vrátiť zložená záloha v prípade zrušenia príslušného kola ponukového konania zo strany správcu

7/ v prípade, že záujemcom bude zahraničný subjekt, musia byť vyššie uvedené doklady súdnoznalecky preložené do slovenského jazyka (s výnimkou dokladov vyhotovených v českom jazyku). V prípade zastúpenia záujemcu inou osobou na základe plnomocenstva, je nevyhnutné doložiť úradne overené plnomocenstvo.

8/ účasť na ponukovom konaní je podmienená zaplatením zálohy vo výške 100,00 EUR ako finančnej zábezpeky záujemcom, pričom táto záloha musí byť pripísaná na bankovom účte úpadcu najneskôr do skončenia lehoty na predkladanie ponúk, a to najneskôr v deň a hodinu uvedenú v inzeráte. V prípade záujemcu, ktorý bude vyhodnotený ako víťaz ponukového konania sa táto záloha započíta na kúpnu cenu.

9/ na ponuku, ktorá nebude spĺňať všetky náležitosti uvedené v týchto podmienkach ponukového konania sa nebude brať zreteľ.

10/ správca po uplynutí lehoty na predkladanie ponúk, neporušené obálky s ponukami záujemcov doručené do dňa otvárania otvorí a vyhotoví sa o tom úradný záznam. Následne správca preskúma všetky podané ponuky, či boli doručené včas a či spĺňajú podmienky určené v podmienkach ponukového konania. Ponuky doručené v lehote na podávanie ponúk a spĺňajúce všetky podmienky ponukového konania správca vyhodnotí, na ostatné nebude brať zreteľ a odmietne ich. Víťazom ponukového konania sa stane záujemca spĺňajúci podmienky uvedené v podmienkach ponukového konania, ktorý ponúkne najvyššiu kúpnu cenu. Správca si vyhradzuje právo odmietnuť všetky predložené ponuky.

11/ správca oznámi výsledok preskúmania a vyhodnotenia ponúk jednotlivým záujemcom v lehote určenej v inzeráte. Víťaza ponukového konania správca vyzve na uzatvorenie Kúpnej zmluvy za podmienok určených v ponuke víťazného záujemcu.

12/ neúspešným záujemcom správca vráti zložené finančné prostriedky najneskôr do 30 dní odo dňa oznámenia výsledku preskúmania a vyhodnotenia ponúk jednotlivým záujemcom.

V prípade, ak nebude hnuteľný majetok speňažený formou ponukového konania, správca je oprávnený ako alternatívny spôsob speňaženia majetku vyhlásiť verejnú obchodnú súťaž s obdobnými podmienkami ako pri ponukovom konaní.

Poučenie

Proti tomuto uzneseniu odvolanie nie je prípustné (§ 198 ods. 1 ZoKR). Za deň doručenia tohto uznesenia sa považuje deň nasledujúci po dni zverejnenia uznesenia v Obchodnom vestníku ( § 199 ods. 9 ZoKR ).

  • Súd Okresný súd Nitra
  • Spisová značka 31K/52/2016
  • ICS 4116232120
  • Vydal JUDr. Lucia Hanzlík Šuleková
  • Vydal FN sudkyňa