Prihlásiť sa

Prihlásenie pre registrovaných

Zabudli ste heslo? Reset hesla.

Konkurzy a reštrukturalizácie z Obchodného vestníka - Konanie č. 3279470

SLOVAKIA Publishing, družstvo

  • Konanie č. 3279470
  • Vydaný 30.1.2024
  • Publikovaný v Obchodnom vestníku č. 26 z roku 2024 6.2.2024
  • Úpadca SLOVAKIA Publishing, družstvo
    IČO: 47820594
    Werferova 3782/6
    04011   Košice - mestská časť Juh
Druh
Uznesenie
Hlavička

Mestský súd Košice vo veci vyhláseného konkurzu na majetok úpadcu: SLOVAKIA Publishing, družstvo, so sídlom Werferova 3782/6, Košice - mestská časť Juh 040 11, IČO: 47 820 594, o návrhu správcu podstaty: JUDr. Iveta Petejová, so sídlom kancelárie: Hlavná 20, 040 01 Košice, značka správcu: S752, na uloženie záväzného pokynu v rámci pôsobnosti príslušného orgánu takto

Rozhodnutie

U d e ľ u j e správcovi záväzný pokyn na speňaženie majetku zapísaného v súpise všeobecnej podstaty zverejnenom v Obchodnom vestníku č. 198/2023 zo dňa 17.10.2023, a to súpisovej zložky majetku č. 1 - hnuteľná vec: Osobné vozidlo Škoda RAPID, EČ: KE280JH, VIN: TMBEM6NH3F4503566, súpisová hodnota: 4.000,00 EUR; č. 2 - hnuteľná vec: Osobné vozidlo Škoda RAPID, EČ: KE139JG, VIN: TMBEM6NH5E4537622, súpisová hodnota: 4.000,00 EUR; č. 3 - hnuteľná vec: fotoaparát, inv. č. 21IM00001, rok výroby 2019, súpisová hodnota: 2.000,00 EUR; č. 4 - Iná majetková hodnota (obchodný podiel v obchodnej spoločnosti): Obchodný podiel v obchodnej spoločnosti TV KOŠICE: DNES s.r.o., so sídlom: Hviezdoslavova 6, 040 01 Košice, zapísaná v Obchodnom registri Mestského súdu Košice, Vložka číslo: 7390/V, oddiel: Sro, zodpovedajúci pomeru vkladu vo výške 3.327,00 EUR k základnému imaniu spoločnosti, ktoré predstavuje sumu 6.640,00 EUR, výška vkladu: 3.327,00 EUR, súpisová hodnota: 2,00 EUR; predajom formou ponukového konania za nasledovných podmienok:

a) Správca predmetný majetok speňaží v zmysle ust. § 92 ods. 1 písm. d) zákona č. 7/2005 Z. z. o konkurze a reštrukturalizácii a o zmene a doplnení niektorých zákonov v znení neskorších predpisov, a to prostredníctvom ponukového konania.

b) Správca zorganizuje samostatné ponukové konania pre každú súpisovú zložku majetku, za rovnakých podmienok pre všetky samostatné ponukové konania.

c) V prvom kole bude úspešný ten záujemca, ktorý ponúkne najvyššiu kúpnu cenu, ktorá však nesmie byť nižšia ako aktuálna súpisová hodnota speňažovaného majetku. Táto skutočnosť môže byť v podmienkach ponukového konania výslovne uvedená. Ak viacerí záujemcovia ponúknu rovnakú kúpnu cenu, rozhodne žreb Správcu podstaty; v druhom kole bude úspešný ten záujemca, ktorý ponúkne najvyššiu kúpnu cenu, ktorá však nesmie byť nižšia ako 85% aktuálnej súpisovej hodnoty speňažovaného majetku. Táto skutočnosť môže byť v podmienkach ponukového konania výslovne uvedená. Ak viacerí záujemcovia ponúknu rovnakú kúpnu cenu, rozhodne žreb Správcu podstaty; v treťom kole bude úspešný ten záujemca, ktorý ponúkne najvyššiu kúpnu cenu, ktorá však nesmie byť nižšia ako 75% aktuálnej súpisovej hodnoty speňažovaného majetku. Táto skutočnosť môže byť v podmienkach ponukového konania výslovne uvedená. Ak viacerí záujemcovia ponúknu rovnakú kúpnu cenu, rozhodne žreb Správcu podstaty; v štvrtom až piatom kole bude úspešný ten záujemca, ktorý ponúkne najvyššiu kúpnu cenu, ktorá však nesmie byť nižšia ako 50% aktuálnej súpisovej hodnoty speňažovaného majetku. Táto skutočnosť môže byť v podmienkach ponukového konania výslovne uvedená. Ak viacerí záujemcovia ponúknu rovnakú kúpnu cenu, rozhodne žreb Správcu podstaty; v šiestom kole bude úspešný ten záujemca, ktorý ponúkne najvyššiu kúpnu cenu, ktorá však podlieha schváleniu veriteľského výboru, resp. súdu ak vykonáva. Speňažovanie predmetného majetku sa uskutoční za nasledovných podmienok:

- Do ponukového konania sa môže zapojiť každá slovenská alebo zahraničná fyzická, právnická alebo iná osoba, ktorá má podľa rozhodného práva upravujúce jej právnu subjektivitu spôsobilosť na práva a povinnosti a zároveň neobmedzenú spôsobilosť na právne úkony.

- Záujemca, ktorý je fyzickou osobou podnikateľom a právnickou osobou, nesmie byť v čase od zverejnenia ponukového konania v Obchodnom vestníku Slovenskej republiky do vyhodnotenia ponúk Správcom podstaty v konkurze ani v obdobnom insolvenčnom konaní.

- Vlastnícke právo k predmetu ponukového konania bude prevedené na záujemcu, ktorý ponúkne najvyššiu kúpnu cenu, ktorá však nesmie byť nižšia ako ... (VIĎ vyššie uvedené podmienky týkajúce sa kúpnej ceny) … % aktuálnej súpisovej hodnoty Predmetu ponukového konania. A v šiestom kole viď podmienky ponukového konania. Ak viacerí záujemcovia ponúknu rovnakú kúpnu cenu, rozhodne žreb Správcu podstaty.

- Lehota na predkladanie ponúk je dvanásť kalendárnych dní odo dňa zverejnenia tohto oznámenia o ponukovom konaní v Obchodnom vestníku Slovenskej republiky. Za deň zverejnenia tohto oznámenia o ponukovom konaní sa považuje nasledujúci deň po jeho zverejnení v Obchodnom vestníku Slovenskej republiky.

- Najneskôr v posledný deň lehoty na predkladanie ponúk musí byť ponuka doručená Správcovi podstaty písomne alebo elektronicky. V písomnej forme musí byť doručená Správcovi podstaty v zalepenej obálke s označením „ sp. zn.: 31K/21/2023 - ZAVAZNA PONUKA“, inak sa na ňu neprihliada. V elektronickej forme musí byť doručená Správcovi podstaty do elektronickej schránky Správcu podstaty číslo: E0006172280 s označením predmetu správy „ sp. zn.: 31K/21/2023 - ZAVAZNA PONUKA“, inak sa na ňu neprihliada.

- Prihliada sa ďalej iba na tie ponuky, kde bola najneskôr v posledný deň lehoty na predkladanie ponúk celá ponúkaná kúpnej cena záujemcom pripísaná na bankový účet Správcu podstaty a v ponuke o úhrade záujemca predloží dôkaz.

- Prihliada sa iba na tie ponuky, kde záväzná ponuka záujemcu obsahuje ďalej:

a/ presné označenie záujemcu o kúpu predmetu ponukového konania - pri fyzickej osobe nepodnikateľovi uviesť meno, priezvisko, bydlisko, rodné číslo, podpis; pri fyzickej osobe podnikateľovi uviesť obchodné meno, miesto podnikania, IČO, výpis so živnostenského registra nie starší ako 30 dní a podpis; pri právnickej osobe uviesť obchodné meno, sídlo, IČO, výpis z obchodného registra alebo iného registra nie starší ako 30 dní, podpis; v prípade zaslania ponuky elektronicky sa vždy vyžaduje platný elektronický podpis,

b/ presnú výšku ponúkanej kúpnej ceny za predmet ponukového konania v eurách,

c/ presné označenie ponukového konania,

d/ presné označenie predmetu ponukového konania,

e/ označenie bankového účtu alebo poštovej adresy na vrátenie ponúkanej kúpnej ceny,

f/ ponuka záujemcu je vyhotovená v slovenskom jazyku, alebo obsahuje úradný preklad do slovenského jazyka.

- Záväznú ponuku doručenú Správcovi podstaty nemožno meniť, dopĺňať, ani vziať späť.

- Vypratanie predmetu ponukového konania, všetky výdavky spojené s prevodom vlastníckeho práva a všetky výdavky, ktoré vzniknú v súvislosti vykonaním zmeny evidovania vlastníka vo verejnom registri ako aj všetky výdavky, ktoré vzniknú s ponukovým konaním úspešnému záujemcovi je povinný uhradiť na vlastné náklady úspešný záujemca, s ktorým Správca podstaty uzavrel kúpnu zmluvu.

- Otváranie doručených ponúk uskutoční Správca podstaty bez zbytočného odkladu od uplynutia lehoty na predkladanie ponúk. Doručené ponuky vyhodnotí Správca podstaty bez zbytočného odkladu od termínu otvorenia doručených ponúk.

- Úspešný bude ten uchádzač ponukového konania, ktorý splní podmienky ponukového konania a súčasne ponúkne najvyššiu kúpnu cenu podľa podmienok Ponukového konania. S týmto úspešným uchádzačom uzavrie Správca podstaty kúpnu zmluvu. Tomuto úspešnému uchádzačovi Správca podstaty bez zbytočného odkladu oznámi, že bol v ponukovom konaní úspešný a vyzve ho aby v lehote nie kratšej ako sedem pracovných dní uzavrel a doručil podpísanú kúpnu zmluvu.

- Na ďalšie neskoršie ponuky toho istého záujemcu doručené Správcovi podstaty do tohto kola ponukového konania sa neprihliada.

- Správca si vyhradzuje právo kedykoľvek zrušiť ponukové konanie, a to aj bez uvedenia dôvodu.

- Ak sa ani po uskutočnení šiesteho (6.) kola ponukového konania nezúčastní žiadny záujemca, alebo nebude žiadna ponuka vyhodnotená ako víťazná ponuka, požiada Správca podstaty príslušný orgán o nový záväzný pokyn.

- Podrobnosti o ponuke majetku zverejnenej v Obchodnom vestníku doplní a spresní Správca podstaty.

Poučenie

Proti tomuto uzneseniu nie je odvolanie prípustné.

Uznesenia a iné písomnosti súdu sa v konaniach podľa tohto zákona doručujú ich zverejnením v Obchodnom vestníku. Uznesenie, ktoré sa zverejňuje v Obchodnom vestníku, sa zverejňuje bez odôvodnenia. (§ 199 ods. 1 ZKR)

Za deň doručenia súdneho rozhodnutia alebo inej písomnosti sa považuje nasledujúci deň po zverejnení súdneho rozhodnutia alebo inej súdnej písomnosti v Obchodnom vestníku. Rovnako písomnosti, ktoré sa podľa tohto zákona zverejňujú v Obchodnom vestníku, sa považujú na účely tohto zákona za zverejnené nasledujúci deň po ich zverejnení v Obchodnom vestníku. (§ 199 ods. 9 ZKR)

  • Súd Mestský súd Košice
  • Spisová značka 31K/21/2023
  • ICS 7123209382
  • Vydal JUDr. Tomáš Kališka
  • Vydal FN sudca