Prihlásiť sa

Prihlásenie pre registrovaných

Zabudli ste heslo? Reset hesla.

Použitia podielu zaplatenej dane prijímateľa 'Nadácia J&T, Bratislava'
za rok 2019

Účel použitia Výška použitia (EUR) Spôsob použitia
d) zachovanie kultúrnych hodnôt 24 004,43 € 365. nadácia - poskytnutý príspevok na realizáciu projektu: "Nápad pre 3 generácie" na podporu najmä na vzdelávacích aktivít a projektov, ktoré robia štúdium atraktívnejším, dostupnejším a ktoré prinášajú praktické využitie nadobudnutých vedomostí, ďalej na podporu komunít, folklóru, umenia a kultúry, aktivity a projektov, ktoré napomáhajú deťom, mládeži a iným osobám, ktoré sa ocitli v sociálnej, či inej núdzi.
a) ochrana a podpora zdravia, prevencia, liečba, resocializácia drogovo závislých v oblasti zdravotníctva a sociálnych služieb 7 860 € Univerzitná nemocnica Bratislava - pokytnutý príspevok na zakúpenie sondy k prístroju ACUSON Juniper: kardiologická sonda 8V4 a mikrokonvexná sonda, na zabezpečenie kvalitnejšej zdravotnej starostlivosti o novorodencov na pracoviskách v Nemocnici sv. Cyrila a Metoda Bratislava, Antolská 3361/11 a Novorodenecká klinika M. Rusnáka SZU a UNB Antolská.
f) ochrana ľudských práv 1 200 € Silvia Pitoniaková Malá - poskytnutý príspevok na čiastočnú úhradu nájomného na zabezpečenie základných životných potrieb osamelej matky s dieťaťom.
c) poskytovanie sociálnej pomoci -113,13 € Rovnováha, o. z. - nepoužitá časť poskytnutého príspevku na personálne náklady spojené s činnosťou zameranou na prevenciu sociálno – patologických javov a ich elimináciu prostredníctvom rozvoja tvorivosti, osobnostného rastu, zážitkovej pedagogiky, alternatívneho životného štýlu a humanistických terapeutických prístupov.
c) poskytovanie sociálnej pomoci -5 € Rovnováha, o. z. - nepoužitá časť poskytnutého príspevku na prevádzkové náklady spojené s činnosťou zameranou na prevenciu sociálno – patologických javov a ich elimináciu prostredníctvom rozvoja tvorivosti, osobnostného rastu, zážitkovej pedagogiky, alternatívneho životného štýlu a humanistických terapeutických prístupov.
c) poskytovanie sociálnej pomoci -61,98 € Rovnováha, o. z. - nepoužitá časť poskytnutého príspevku na prevádzkové náklady spojené s činnosťou zameranou na prevenciu sociálno – patologických javov a ich elimináciu prostredníctvom rozvoja tvorivosti, osobnostného rastu, zážitkovej pedagogiky, alternatívneho životného štýlu a humanistických terapeutických prístupov.
c) poskytovanie sociálnej pomoci -3 370 € Rovnováha, o. z. - nepoužitá časť poskytnutého príspevku na personálne a prevádzkové náklady spojené s činnosťou zameranou na prevenciu sociálno – patologických javov a ich elimináciu prostredníctvom rozvoja tvorivosti, osobnostného rastu, zážitkovej pedagogiky, alternatívneho životného štýlu a humanistických terapeutických prístupov.
e) podpora vzdelávania 750 € realizácia vlastného projekt "Finančná gramotnosť pre sociálne slabších" _ úhrada tlače brožúrky: Finančná gramotnosť (tlač zabezpečená vo Wiktor Leo Burnett), ktorá slúži sociálne slabším rodičom s deťmi stabilizovať alebo zlepšiť ich ekonomickú situáciu.
c) poskytovanie sociálnej pomoci -1 250 € Rovnováha, o. z. - nepoužitá časť poskytnutého príspevku na personálne a prevádzkové náklady spojené s činnosťou zameranou na prevenciu sociálno – patologických javov a ich elimináciu prostredníctvom rozvoja tvorivosti, osobnostného rastu, zážitkovej pedagogiky, alternatívneho životného štýlu a humanistických terapeutických prístupov.
e) podpora vzdelávania 2 072,64 € Rovnováha, o. z. - poskytnutý príspevok na podporu projektu: "Priestor v srdci", kde sa pod odborným dohľadom učia deti z náhradných rodín riešiť spoločne konflikty a krízy. Všetko sa odvíja v kontexte zážitkovej pedagogiky. Mladí ľudia sa učia pracovať v tíme, držať spolu, trpezlivosti, riešiť konflikty, tolerovať rôznorodosť rovesníkov, dávať a prijímať spätnú väzbu, komunikovať, a v nemalej miere si rozširovať vnímanie sveta a vytvárať nové postoje voči nemu. Pobyt v teréne je tréningom mnohých sociálnych zručností.
a) ochrana a podpora zdravia, prevencia, liečba, resocializácia drogovo závislých v oblasti zdravotníctva a sociálnych služieb 2 112 € Asociácia náhradných rodín - poskytnutý príspevok na letný rekreačno – poradenský pobyt na tému: "Psychické zdravie detí v náhradných rodinách", ktorý je pevnou súčasťou služieb pre náhradné rodiny. Pobyt vychádza z potrieb náhradných rodín, ktoré vítajú možnosť rekreácie spojenej so vzdelávaním v téme náhradného rodičovstva a individuálnym psychologickým poradenstvom.
c) poskytovanie sociálnej pomoci -4 184,64 € Rovnováha, o. z. - nepoužitá časť poskytnutého príspevku na personálne a prevádzkové náklady spojené s činnosťou zameranou na prevenciu sociálno – patologických javov a ich elimináciu prostredníctvom rozvoja tvorivosti, osobnostného rastu, zážitkovej pedagogiky, alternatívneho životného štýlu a humanistických terapeutických prístupov.
a) ochrana a podpora zdravia, prevencia, liečba, resocializácia drogovo závislých v oblasti zdravotníctva a sociálnych služieb 74,47 € Rovnováha, o. z. - poskytnutý príspevok na podporu projektu: "Oddychujem teda som" pri ktorom sa pod odborným dohľadom riešili starosti náhradných rodičov, sociálnou diagnostikou a pozorovaním zistili slabé miesta v rodine. Zjavné a pretrvávajúce problémy prináša generačný rozdiel starkých a vnúčat, ale aj civilizačné choroby.
a) ochrana a podpora zdravia, prevencia, liečba, resocializácia drogovo závislých v oblasti zdravotníctva a sociálnych služieb -74,47 € Rovnováha, o. z. - nepoužitá časť poskytnutého príspevku na projekt: "Súvislosti pospájané niťou" zameraný na zvyšovanie sebahodnoty a prijatia seba samého, na riešenie problémov s identitou, na terapeutické eliminovanie negatívnych emócií prostredníctvom rozvoja kreativity.
c) poskytovanie sociálnej pomoci 10 390,01 € Spoločnosť priateľov detí z detských domovov Úsmev ako dar, o. z. - poskytnutý príspevok na projekt: "Centrum pre obnovu rodiny" s cieľom vytvorenia podmienok pre poskytnutie komplexnej pomoci rodinám v krízovej situácii tak, aby nedošlo k vyňatiu dieťaťa z rodiny, umiestneniu do inštitucionálnej starostlivosti a odlúčeniu od jeho blízkych vzťahových osôb.
a) ochrana a podpora zdravia, prevencia, liečba, resocializácia drogovo závislých v oblasti zdravotníctva a sociálnych služieb 1 486 € Rovnováha, o. z. - poskytnutý príspevok na projekt: "Dolu vodou" zameraného na prácu s rodinou, alebo špeciálne s teenagermi, mládežou s poruchami správania, rovesnícke programy, prácu s učiteľskými kolektívami, na preventívne aktivity na ZŠ a SŠ či SOU v Žilinskom kraji na eliminovanie zneužívania psychotropných látok a alkoholu.
e) podpora vzdelávania 7 500 € Asociácia náhradných rodín - poskytnutý príspevok na Projekt: "Letný rekreačno - poradenský pobyt", kde sa stretávajú Kluby náhradných rodín, ktoré pôsobia vo viacerých regiónoch Slovenska a ich náplňou je vytváranie podporných skupín a vzdelávanie náhradných rodičov, rovnako aj so zameraním sa na širokú laickú a odbornú verejnosť. Osvetová práca spočíva v informovaní a motivovaní verejnosti v oblasti náhradného rodičovstva.
f) ochrana ľudských práv 27 902,8 € 365. Nadácia - poskytnutý príspevok na projekt: "Projekty 365.nadácie 2021", ktorý je verejnoprospešným projektom určeným na rozvoj telovýchovy, vzdelávania a podporu humanitných cieľov v oblasti zdravotníctva a sociálnej pomoci so zameraním najmä na deti a mládež.
c) poskytovanie sociálnej pomoci 10 246 € Náruč, o. z. - poskytnutý príspevok na projekt: "Náruč pre rodiny ohrozené domácim násilím", ktorý je zameraný na udržateľnosť Poradenského centra Náruč Čadca a Poradenského centra Náruč Žilina a na zabezpečenie kontinuálneho poskytovania špecializovaného odborného poradenstva a podporných služieb obetiam domáceho násilia. Cieľovou skupinou projektu sú rodiny ohrozené domácim násilím a deti, ktoré v nich žijú.
c) poskytovanie sociálnej pomoci 20 312 € Náruč, o. z. - poskytnutý príspevok na projekt: "Rozvoj terénnych sociálnych a terapeutických služieb pre rodiny ohrozené domácim násilím". Hlavnou aktivitou projektu je zabezpečenie terapeutických a sociálnych služieb rodinám ohrozeným násilím.
c) poskytovanie sociálnej pomoci 27 080 € Áno pre život, n. o - poskytnutý príspevok na prevádzkové a personálne posilnenie zamerané na pomoc pri ochrane ľudského života, ďalej pomáhajú zneužívanej žene a jej dieťaťu. Okrem konkrétnej pomoci osamelým tehotným ženám v núdzi a matkám s deťmi – obetiam domáceho násilia v zariadení núdzového bývania realizuje aj konkrétne aktivity v regióne. Poskytujú bezplatné psychologické, právne a sociálne poradenstvo, špecializované poradenstvo a sprevádzanie ohrozeným rodinám v Rajeckom regióne.
c) poskytovanie sociálnej pomoci 36 627 € Rovnováha, o. z. - poskytnutý príspevok na personálne a prevádzkové náklady spojené s projektom: "Terénna sociálna práca v rodinách". Nosnou myšlienkou projektu je spolupráca a komplexnosť pri poskytovaní služieb a skutočnosť, že dnešná rodina bojuje s viacerými problémami, ktoré sú prepojené a rodina na problémy sama nestačí. Súčasná situácia nám ukazuje, že bez psychologickej, sociálnej, právnej a materiálnej pomoci mnohí nedokážu kráčať životom, nieto ešte udržať zdravú rodinu.
c) poskytovanie sociálnej pomoci 5 658,54 € Občianske združenie MISIA MLADÝCH - poskytnutý príspevok na projekt: "Rýchla pomoc a sebestačnosť". Predstavuje: terénnu prácu v rodinách, organizovanie kurzov sebestacnosti, materiálnu pomoc rodinám v núdzových situaciách, vytváranie príležitostí pre uplatnenie na trhu práce, dobrovoľnícku činnosť, organizovanie aktivít pre deti a mladých ľudí.
c) poskytovanie sociálnej pomoci 7 535 € Občianske združenie Rovnováha - poskytnutý finančný príspevok na relizáciu kontinuálneho projektu: "Odľahčenie", ktorý pomáha odľahčiť náhradných rodičov, pri návštevách lekárov, či úradov alebo je pomoc určená poradenstvo pri výchovných či iných problémoch zverených detí.
c) poskytovanie sociálnej pomoci 24 500 € Občianske združenie Dom nádeje - poskytnutý príspevok na projekt: "Nádej na nový začiatok" na personálne posilnenie na podporu aktivít zameraných na znevýhodnené skupiny obyvateľstva, ktoré realizuje ambulantnou formou a terénnou formou v prirodzenom rodinnom prostredí pre klientov Žilinského samosprávneho kraja. Občianske združenie prevádzkuje v Martine Poradenské centrum a Terénnu krízovú intervenciu. Cieľom sociálnej služby je poskytnúť pomoc všetkým klientom, ktorí sa ocitnú v nepriaznivej životnej situácii a nie sú schopní sami ani s pomocou rodiny a blízkych osôb nájsť primerané riešenie svojej krízovej situácie. Hlavným cieľom je preventívne a kuratívne pôsobiť na rizikové faktory a ohrozené skupiny rodín, osôb, deti, mládež a tým predchádzať vzniku krízových situácií.
a) ochrana a podpora zdravia, prevencia, liečba, resocializácia drogovo závislých v oblasti zdravotníctva a sociálnych služieb 11 850 € Centrum včasnej intervencie Žilina - poskytnutý príspevok na personálne posilnenie organizácie, ktorej hlavným cieľom je zvyšovanie kvality života sociálne a zdravotne znevýhodnených skupín a poskytovanie ambulantných a terénnych sociálnych služieb. Medzi hlavné aktivity patrí: podpora vlastných zdrojov rodiny, komplexná stimulácia vývinu dieťaťa, sociálno- právne poradenstvo a podpora pri administratívnych úkonoch, psychologické poradenstvo,sociálna a komunitná rehabilitácia rodiny.
a) ochrana a podpora zdravia, prevencia, liečba, resocializácia drogovo závislých v oblasti zdravotníctva a sociálnych služieb 1 800 € Asociácia náhradných rodín - poskytnutý príspevok na projekt: "Víkendový rekreačno - poradenský pobyt pre náhradných rodičov". Vzdelávacie pre rodičov pod vedením odborníkov z oblasti náhradného rodičovstva, psychológie, sociálneho poradenstva.
a) ochrana a podpora zdravia, prevencia, liečba, resocializácia drogovo závislých v oblasti zdravotníctva a sociálnych služieb 3 809 € Občianske združenie Rovnováha - poskytnutý príspevok na projekt: "Súvislosti pospájané niťou" - ktorého je cieľomje byť nápomocným náhradným rodinám na ich ceste ku vzájomnému intenzívnejšiemu porozumeniu , liečeniu emócií a vytváraní pevných vzťahových väzieb.
c) poskytovanie sociálnej pomoci 7 500 € Asociácia náhradných rodín - poskytnutý príspevok na projekt: "Odľahčujúca starostlivosť pre náhradné rodiny v Bratislavskom kraji" - Cieľom odľahčujúcej starostlivosti je pravidelné zabezpečenie krátkodobej starostlivosti dieťaťa v náhradnej starostlivosti s ohľadom na individuálny prístup ku každému dieťaťu. Poskytovanie odľahčujúcej starostlivosti v náhradných rodinách má hlavne preventívny charakter. Podpora a pomoc v rodine predchádza vzniku zlyhávania náhradných rodičov.
c) poskytovanie sociálnej pomoci 2 026,14 € Stratégia pomoci, o. z. - poskytnutý finančný príspevok na úhradu prevádzkových nákladov na realizáciu sociálneho projektu: "VNUČKA" ktorá vytvára rodinu pre osamelých seniorov.
a) ochrana a podpora zdravia, prevencia, liečba, resocializácia drogovo závislých v oblasti zdravotníctva a sociálnych služieb 2 344 € Občianske združenie Rovnováha - poskytnutý príspevok na projekt: "V zdravom tele zdravý /vz/duch" – aktivity pre náhradné rodiny. Projekt zameraný na odľahčenie - prevenciu únavy a syndrómu vyhorenia u rodičov a prehlbovanie vzťahov v období krízy identity detí a hlavne na ich takzvané zlyhanie počas náročného obdobia.
c) poskytovanie sociálnej pomoci 7 535 € Občianske združenie Rovnováha - poskytnutý finančný príspevok na relizáciu kontinuálneho projektu: "Odľahčenie", ktorý pomáha odľahčiť náhradných rodičov, pri návštevách lekárov, či úradov alebo je pomoc určená poradenstvo pri výchovných či iných problémoch zverených detí.
f) ochrana ľudských práv 10 506,32 € Spoločnosť priatelov detí z detských domovov - úsmev ako dar - poskytnutý finančný príspevok pre projekt: "Centrum pre obnovu rodiny – záchrana biologickej rodiny". Poslaním centra je pomáhať rodinám s deťmi v krízových situáciách, do ktorých sa dostali.
a) ochrana a podpora zdravia, prevencia, liečba, resocializácia drogovo závislých v oblasti zdravotníctva a sociálnych služieb 26 313 € Náruč - pomoc detom v kríze - poskytnutý finančný príspevok na zabezpečenie kontinuálneho poskytovania špecializovaného odborného poradenstva a podporných služieb obetiam domáceho násilia.
c) poskytovanie sociálnej pomoci 24 500 € Občianske združenie Dom nádeje - poskytnutý príspevok na projekt: "Nádej na nový začiatok" na personálne posilnenie na podporu aktivít zameraných na znevýhodnené skupiny obyvateľstva, ktoré realizuje ambulantnou formou a terénnou formou v prirodzenom rodinnom prostredí pre klientov Žilinského samosprávneho kraja. Občianske združenie prevádzkuje v Martine Poradenské centrum a Terénnu krízovú intervenciu. Cieľom sociálnej služby je poskytnúť pomoc všetkým klientom, ktorí sa ocitnú v nepriaznivej životnej situácii a nie sú schopní sami ani s pomocou rodiny a blízkych osôb nájsť primerané riešenie svojej krízovej situácie. Hlavným cieľom je preventívne a kuratívne pôsobiť na rizikové faktory a ohrozené skupiny rodín, osôb, deti, mládež a tým predchádzať vzniku krízových situácií.
c) poskytovanie sociálnej pomoci 5 658,54 € Občianske združenie MISIA MLADÝCH - poskytnutý príspevok na projekt: "Rýchla pomoc a sebestačnosť". Predstavuje: terénnu prácu v rodinách, organizovanie kurzov sebestacnosti, materiálnu pomoc rodinám v núdzových situaciách, vytváranie príležitostí pre uplatnenie na trhu práce, dobrovoľnícku činnosť, organizovanie aktivít pre deti a mladých ľudí.
a) ochrana a podpora zdravia, prevencia, liečba, resocializácia drogovo závislých v oblasti zdravotníctva a sociálnych služieb 11 850 € Centrum včasnej intervencie Žilina - poskytnutý príspevok na personálne posilnenie organizácie, ktorej hlavným cieľom je zvyšovanie kvality života sociálne a zdravotne znevýhodnených skupín a poskytovanie ambulantných a terénnych sociálnych služieb. Medzi hlavné aktivity patrí: podpora vlastných zdrojov rodiny, komplexná stimulácia vývinu dieťaťa, sociálno- právne poradenstvo a podpora pri administratívnych úkonoch, psychologické poradenstvo,sociálna a komunitná rehabilitácia rodiny.
c) poskytovanie sociálnej pomoci 36 628 € Rovnováha, o. z. - poskytnutý príspevok na personálne a prevádzkové náklady spojené s projektom: "Terénna sociálna práca v rodinách". Nosnou myšlienkou projektu je spolupráca a komplexnosť pri poskytovaní služieb a skutočnosť, že dnešná rodina bojuje s viacerými problémami, ktoré sú prepojené a rodina na problémy sama nestačí. Súčasná situácia nám ukazuje, že bez psychologickej, sociálnej, právnej a materiálnej pomoci mnohí nedokážu kráčať životom, nieto ešte udržať zdravú rodinu.
c) poskytovanie sociálnej pomoci 19 441,08 € Áno pre život, n. o - poskytnutý príspevok na prevádzkové a personálne posilnenie na pomoc pri ochrane ľudského života, ďalej pomáhajú zneužívanej žene a jej dieťaťu. Okrem konkrétnej pomoci osamelým tehotným ženám v núdzi a matkám s deťmi – obetiam domáceho násilia v zariadení núdzového bývania realizuje aj konkrétne aktivity v regióne. Poskytujú bezplatné psychologické, právne a sociálne poradenstvo, špecializované poradenstvo a sprevádzanie ohrozeným rodinám v Rajeckom regióne.
c) poskytovanie sociálnej pomoci 7 000 € Vaša charita, n. o. - poskytnutý príspevok na realizáciu projetku: "Viac finančnej gramotnosti k znevýhodneným" - odborné sociálne služby – sociálne poradenstvo a pomoc pri vybavovaní úradov – aktuálne 170 rodinám/jednotlivcom (počet užívateľov služieb narastá). Okrem tejto činnosti pomáhajú klientom zorientovať sa vo svojich financiách a robiť si vlastný rozpočet, prípadne pomáhajú pri jeho zostavení a sledovaní jeho čerpania. Vďaka týmto aktivitám pomôžu viacerým rodinám či jednotlivcom predchádzať následkom neefektívneho používania vlastných ale aj požičaných finančných prostriedkov, akými je strata bývania (neplatenie nájomného), vznik a zvyšovanie zadĺženosti, apod.
e) podpora vzdelávania 6 150 € Trnavská arcidiécna charita - poskytnutý príspevok na vzdelávanie odborných pracovníkov špecializovaného sociálneho poradenstva (ŠSP) a prevádzkové náklady. Cieľom projektu je skvalitnenie terénnej sociálnej služby ŠSP na vysokoprofesionálnej úrovni a vytvorenie bezpečného prostredia na prácu s klientom v ambulantnej forme sociálnej služby v rámci ŠSP.
c) poskytovanie sociálnej pomoci 7 000 € Arcidiecézna charita Košice - poskytnutý príspevok na zlepšenie poskytovania ŠSP - na mzdové a prevádzkové náklady organizácie. Poradcovia pracujú s rodinami v núdzi priamo v ich prirodzenom prostredí a pomáhajú im zabezpečiť širokú škálu služieb (pracovné a právne poradenstvo, nácvik zručností, uľahčenie komunikácie s úradmi a pod.). Tieto poradne sídlia v meste Prešov a Stropkov.
c) poskytovanie sociálnej pomoci 4 397,03 € Občianske združenie Maják nádeje - poskytnutý finančný príspevok na úhradu prevádzkových nákladov na zabezpečenie sprevádzajúcich služieb rodinám v hmotnej a sociálnej núdzi ako aj osamelým matkám s maloletými deťmi a viacpočetným chudobným rodinám.
c) poskytovanie sociálnej pomoci 4 050,11 € Áno pre život, n. o - poskytnutý príspevok na personálne posilnenie na pomoc pri ochrane ľudského života, ďalej pomáhajú zneužívanej žene a jej dieťaťu. Okrem konkrétnej pomoci osamelým tehotným ženám v núdzi a matkám s deťmi – obetiam domáceho násilia v zariadení núdzového bývania realizuje aj konkrétne aktivity v regióne. Poskytujú bezplatné psychologické, právne a sociálne poradenstvo, špecializované poradenstvo a sprevádzanie ohrozeným rodinám v Rajeckom regióne.
Spolu 408 609,89 €